Laptop ~ 8000 kn

poruka: 26
|
čitano: 5.215
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Laptop ~ 8000 kn

Kao što naslov govori, tražim laptop cjenovnog ranga cca 8000 kn.

Napomenuo bih da mi netreba neki divovski od 17.5 incha, ali bi laptop prvenstveno sluzio za surfanje, multimediju i pokoju nezahtjevnu igru.

Savjetujte.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Laptop ~ 8000 kn
CRT kaže...

Napomenuo bih da mi netreba neki divovski od 17.5 incha, ali bi laptop prvenstveno sluzio za surfanje, multimediju i pokoju nezahtjevnu igru.

Savjetujte.

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=13419&catid=19

sasvim super lap..

15 godina
Laptop ~ 8000 kn

takvu konfu sam ja kupio u aceru 5942 za 6000 kn

ovo je ista konfa samo šta je 7500 kn

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Laptop ~ 8000 kn

Predlažem Lenovo IdeaPad Y560 varijantu s i5 procesorom.

Naravno, koji god da uzmeš - javi nam dojmove i tak to.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na "HVALA" kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Laptop ~ 8000 kn

Zapeo mi je za oko HP Envy, jest da je nesto skuplji nego sto sam mislio potrosit, ali upustio bi se u to ako je laptop zaista kvalitetan i ako je dobar odnos ulozeno/dobiveno

preporuka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CRT kaže...

Zapeo mi je za oko HP Envy, jest da je nesto skuplji nego sto sam mislio potrosit, ali upustio bi se u to ako je laptop zaista kvalitetan i ako je dobar odnos ulozeno/dobiveno

preporuka?

-BUMP-

isto tako, zanima dali spomenuti Lenovo ima dobre zvucnike, jer mi je to prilicno vazno...

14 godina
neaktivan
CRT kaže...
CRT kaže...

preporuka?

-BUMP-

isto tako, zanima dali spomenuti Lenovo ima dobre zvucnike, jer mi je to prilicno vazno...

ITKO?

15 godina
protjeran
CRT kaže...
CRT kaže...
CRT kaže...

preporuka?

-BUMP-

ITKO?

ako te multimedijalni stroj zanima,uzmi HP pavilion ili HP Envy...imaju vrhunski zvučni sustav a u kombinaciji sa eksternim zvučnicima ne postoji bolja prilika...

Lenovo je jako kvalitetan,ali nije namjenjen multimediji..,uz HP-ove dobijaš i tone multimedijalnog software-a...nisam pogriješio što sam ga kupio..i da..pazi gdje kupuješ

14 godina
neaktivan
Laptop ~ 8000 kn

uvjerio si me, jos me zanima usporedna Y560 i HP-a sto se tice grafickih ATI Radeon HD5730 1GB (Lenovo) vs nVIDIA GeForce GT320M 1GB (hp)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CRT kaže...

uvjerio si me, jos me zanima usporedna Y560 i HP-a sto se tice grafickih ATI Radeon HD5730 1GB (Lenovo) vs nVIDIA GeForce GT320M 1GB (hp)

HD 5730 nekoliko puta jača.

HD 5730 - dx11 kartica na razini HD 5670 za stolna računala.

GT 320M - dx10 kartica na razini geForce 9500GT, možda čak i slabija

GT 320M - http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GT-320M.25099.0.html

HD 5730 - http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-5730.23825.0.html

Direktna usporedba: http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

Više o Y560 direkt od BUGa: http://www.bug.hr/bolex/lenovo-ideapad-y560/95020.aspx

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 23:44 (191x7).
15 godina
protjeran
Laptop ~ 8000 kn

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

ne isplati mi se, em je skuplji od lenova, em ima manje GB (hard),   graficka takodjer slabija, vidio u bugu da dv6 ima touch-screen, al to se odnosi na ovaj najnoviji model, ne?

15 godina
protjeran
CRT kaže...

Savjetujte.

gle,prvo si krenuo sa ovim..ti se prvo moraš odlučit iza što ti treba...

a memorija se lako nadogradi ako ti 4gb nije dovoljno...rastu apetiti???!Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.10.2010 23:54 (linuxjuzer).
15 godina
Laptop ~ 8000 kn

http://www.svijet-medija.hr/Article.aspx?id=25363&sid=154

jedan gejmer (zadnji bug),,,,,komponente govore za sebe (iako nisam pobornik msi-a)

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Laptop ~ 8000 kn

I njega sam razmatrao, ali kosta dosta vise i od lenova i hp-a, a nudi "samo" jacu grafiku, jest da sam gejmer, i zasigurno bih kojiput odigrao nesto na lapu, ali, mislim da sam prosao onu fazu igranja cod-a 10 sati dnevno :geek-smile: :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Laptop ~ 8000 kn

gle..koliko god netko govorio o igrama na lapu ili ga za to reklamirao(izuzetak je ALIENWARE),to su samo obične bedastoće...da pojasnim...sve bitne komponente u lapu za "igranje",dakle,procesor,memorija,grafička su u odnosu na svoju "braću" za stolne sustave,bitno okljaštreni i frekvencija im je bitno snižena,da se ne bi sve pregrijavalo..i ovako,disk na 7200 pravi podosta topline....igranja na lapu i nije u biti preporučljivo jer hlađenja nisu rješena kao kod stolnih sustava,dakle pasta između proca i hladnjaka bitno brže stradava...kod lapa je bitna stabilnost i ujednačenost komponenti,kao i kvaliteta...

daleko od toga da se ne može igrati na njima,pa čak i na velikim postavkama..ali lap nije namjenjen za klanje...ono što si spomenuo je lagana multimedija,što tebe zanima...

MSI nikako ne savjetujem...nabrijane komponente,ali ukupno kako će to raditi i KOLIKO dugo...druga je stvar...u HG spot-u su prodavali one slično nabrijane strojeve,pa kasnije samo sranja sa njima...

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Laptop ~ 8000 kn

HP

Slaba grafa ali jak procesor :D

"The war is in your blood.Don't fight it!"-John Rambo
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
pandza94 kaže...

HP

da.da,slaba...kad odlučiš doista kupiti,javi se....

sorry pandža,post je upućen CRT-u

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 0:40 (linuxjuzer).
14 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

HP

wooot? di si to naso, pa to kosto ISTO kao i dv6 (cak i jeftinijie 20 kn), a jos dv7 (dakle ekran 17 incha), samo sto RAM ima 4 Giga

17 godina
neaktivan

Takodjer preporuka, i5 je odličan procesor,a Ati 5730 je odlična grafička, jedna od boljih mobile grafičkih.

Ali ima puno prigovora oko zaslona na tim laptopima. Neki modeli imaju gresku zbog koje kad se koristi Ati grafika, neke boje trepere.

Koliko sam citao to se da promjeniti novijom verzijom Biosa ili mjenjanjem boja u 16 bit.

Ovo sve su informacije s foruma jer Lenovo nije nista sluzbeno objavio.

Anarchists of the world, unite!
14 godina
neaktivan
Laptop ~ 8000 kn

...ali eto, imam ekran samsugov od 22 incha na koji bi spojio lap (pa nema smisla uzimati lap koji se najvise istice velikim ekranom), a za igre uvijek imam stolni komp (jest da je sad vec star, al se drzi :), tako da mislim da mi je ipak najbolje rjesenje uzeti, HP pavilion dv6 2180.

Zahvaljujem svima koji su mi pomogli pri odabiru lapa, sry ako sam bio dosadan, meni je ipak puno milja eura pa ocu dobit najbolje sto mogu za te pare, a posebice zahvaljujem linuxjuzer-u zbog preporuke...

Naravno, imat cu jos pitanja o detaljima, a jedan od njih je - vidio sam na mikronisovoj str. specifikacije HP-ovog modela, ali nigdje ne pise u kojim bojama dolazi...jel se moze birat neka druga, osmi one tamne...

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 18:02 (CRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Laptop ~ 8000 kn

Ljudi zamolio bih vas za savjet, pokušao sam se raspitat na drugim mjestima ali još nisam pametan. Cura kupuje laptop i pošto joj triba za Photoshop, Indesign, Illustrator, Premiere, uglavnom za cijeli CS5, pa joj triba neki dobar laptop veličine 17 inča. Uglavnom zbog kvalitete i no matter what garancije smo se odlučili za Toshibu. Planirali smo uzeti L670-15Q no njega nažalost nigdje više nema. Sad druge su nam opcije L675-10V ili L675-10U. E sad 10U dođe skoro 2000kn skuplje, pa me zanima jel za ovu upotrebu 10U toliko bolji da ga se isplati uzeti. L675-10U ima bolju grafičku (ATI Mobility Radeon HD5650 1GB vs ATI Mobility Radeon HD 5430 512MB), više RAMa (4GB vs 3GB) i bolji procesor (i5 vs i3). Hvala na pomoći

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 19:18 (leteci).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Laptop ~ 8000 kn

NE, mislim da se ne isplati davati 2k kuna vise, jer ce sve (CS5) raditi fluidno i na jacoj i na slabijoj konfiguraciji

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Laptop ~ 8000 kn

A tako nekako i ja razmišljam, samo ne znam kolika je razlika na dugoročnom planu (čitaj 3-4god :). Jedino ne znam bi li odmah povećao RAMe sa 3 na 4GB ili pričekao da se smanje cijene. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Laptop ~ 8000 kn

Naravno dace slabija konfa prije zastarijeti, ali lako nadodas rame i promjenis HDD ali za to se moze pricekati, kada bude isplativije

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Laptop ~ 8000 kn

RAMe i SSD ubacit, naravno kad budu malo povoljniji SSDovi i to će opet biti zvjerka za tu upotrebu ako ostari :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.10.2010 22:44 (leteci).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice