Koji netbook, acer ili asus?

poruka: 66
|
čitano: 27.404
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Koji netbook, acer ili asus?
bionda kaže...

ja sam se stavrno odlucila na asusa i to sa windowsima 7 starterom. vec mi je bilo dosadilo razbijati glavu jel bolje ovo ili ono. sad vise nema povratka.

ajde molim te napiši iskustva sa tim asusom... kakav ti je dojam o njemu...

17 godina
bionda kaže...
hej, imam novo pitanje. cula sam da, ak kod instaliranja linuxa odes u krivi bios ili tam nekaj zeznes ode i cijeli windows sistem. kao nesto u smislu nije ni microsoft tak bedast pa da pokusavaju zakomplicirati zivot ljudima. cula sam i o live ubuntu kojeg ima i za stick. da li je to za pocetak mozda bolje za mene neznalicu?

Ne i da xD

Dakle, u BIOS-u moraš biti oprezan, i ne dirati stvari koje neznaš.

Što se tiće live Distribucije, to ti je OS na kojem nemožeš spremati promjene, dakle, svaki put kad pokreneš live, imaš svježe "instaliran" OS.

Naravno, postoje i distribucije koje možeš pokretati sa sticka (kao prave OS) ali to ti se ne zove LIVE (bar ja mislim)

Navodno da se može svaka distribucija linux-a staviti na stick i pokretati sa njega, ali pametnije ti je koristiti distribucije koje su za to napravljene.

15 godina
neaktivan

budem, trebao bi mi stici u utorak ili srijedu. pa dok ga jos zrihtam!!! Neodlučan

15 godina
neaktivan

evo i ja da se priključim temi...

Dakle: asus eee pc 1001p  ili  asus eee pc 1005p  ili  acer aspire one 532 ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Našao sam malo skuplji Asus eee 1201N, ima 12". Nisam siguran dal je to najbolji izbor ili ima neki bolji od tog. Vidio sam i ove od 10" i 11" ali  imaju slabije grafičke, a ovaj od 12" mi je nekako praktičniji i ima hdmi port. Može li mi netko preporučiti što da kupim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ja sam si uzela 1005p model. ovaj koji si ti napisao ima isto dobre recenzije, bolju graficku karticu, veci hdd. sve u svemu je bolji jedino kaj ima slab(ij)u bateriju. pise da traje 6 sati sto znaci oko 4, he, he. ne znam sta ti je bitnije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.6.2010 15:08 (bionda).
15 godina
neaktivan

Hmm, baterija kraće traje vjerojatno zbog tog što ima jači hardware, ali to mi nije neki problem. Tražim malo jače neetbook-e, nisu tolko skupi, a i praktičniji su mi nego oni od 15" kojima pak baterija traje 2 do 3 sata.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo konacno drzim ovo malo cudo od asusa u rukama i mogu reci da za sad sve funkcionira kako treba. naravno, sporiji je od netbooka ali je zato lako prenosiv i baterija mu traje i traje. pa sad ako netko ima nekih konkretnih pitanja...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
bionda kaže...

evo konacno drzim ovo malo cudo od asusa u rukama i mogu reci da za sad sve funkcionira kako treba. naravno, sporiji je od netbooka ali je zato lako prenosiv i baterija mu traje i traje. pa sad ako netko ima nekih konkretnih pitanja...

joooooooj pa samo sam to čekao Smijeh

ovako:

1. Kakva je tastatura na duže staze?

2. Šta misliš o bateriji?

3. Brzina u odnosu na standardan notebook? Mogućnosti? Primjena?

4. Ekran i skrolanje po web-u?

5. Koliko se grije?

eto toliko za sad, da te ne smorim... poslije ćeš dobiti još pitanja :D

15 godina
neaktivan

Ja sam htio kupiti Acera i već sam sve pripremio, ali prevagnuo je Asus zbog baterije, boljeg procesora i podrške za "n" Wi-Fi.  Nažalost nije bilo Acera sa 6 ćelijskom baterijom u boji koja mi se sviđa tako da sam u zadnji čas uzeo Asusa. Nisam požalio, super je, sve pohvale. Od kvalitet izrade, ekrana pa do tipkovnice. Ne mogu preporučiti koji, to stvarno ovisi samo o vama jer su razlike u nijansama...

zakon
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ja imam acera (doduše 5520G) nešto više od 2 godine, pazim na njega, već mi crkla grafička, ventilator struže i procesor se pregrijava. Smeće, nikad više acer.

God is an American
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@nidjo123

Ja se dvoumim između 1001P i 1005P (razlika je 25e)

šta misliš?

15 godina
neaktivan

Nemam iskustva sa 1001P pa ti ne mogu nešto previše reći. Oni su u biti isti. Jedina razlika koju sam primijetio je u tipkovnici i u veličini hard diska. 1005P ima 160 GB, a 1001P ima 250 GB. Sve ostalo je isto. Dakle isplati ti se dat još 25€ za njega ako ti treba prostora na hardu.

zakon
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

evo odgovora na tvoja pitanja:

1. meni je tastatura ok. mogu bez problema tipkati sa 10 prstiju. tipke su mrvicu manje nego na notebooku.

2. baterija traje jako dugo ali ne bas 11 sati.

3. sporiji  je u odnosu na standardni notebook ali je puno brzi nego sto sam ocekivala. skvadra inace pljuje po tim malim kompovima pa sam imala jako mala ocekivanja. meni je guba sto je tako mali pa je lako prenosiv. sve ono sto me je zanimalo i za sta mi komp treba, funkcionira bez problema (you tube, gledanje sportskih live streamova, serija itd). zvucnici nisu bog zna sta, bar u usporedbi s mojim notebookom. bez problema sam instalirala flash player, firefox, skype je vec bio instaliran, vlc i tak. sve u svemu sam (bar za sada) jako zadovoljna. mislim da cu si ipak staviti 2 GB ram da bude malo brzi.

4. ekran je mali. recimo kad igram belu, ne mogu vidjeti sve karte na ekranu nego karte koje su gore i dole vidim recimo na pola. to mi je malo bed, he, he. jos nisam s njim bila vani tak da ne znam kako se vidi po suncu.

5. nis se posebno ne grije i jako je tih.

ako imas jos pitanja, samo daj.

15 godina
neaktivan

Zna li iko koja je razlika između WHI011s i WHI022S...

@Bionda:  Jel kod tebe poklopac mat ili sjajan?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Sjajan je.

15 godina
neaktivan

reci mi samo koja je grafika kod njega?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ajde molim te pokreni gpu-z pa mi reci... molim te :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Osobno imam Acer Aspire One 532H i jako je dobar netbook u pitanju.

Služi kao drugo računalo za po službenom putu u Hrvatskoj (uglavnom mojoj budućoj ženi).

Za prave stvari, služi mi onaj koji je naveden pod Moj PC. Prije sam imao kao glavnog prijenosnika Acer Aspire 1692WLMi. Iznimno sam zadovoljan s njim. Radi i danas u kući mojih roditelja. Jedino je, nakon tolikih godina, popucala lagano plastika na šarkama, ali one i dalje obavljaju svoju funkciju držanja ekrana u željenom položaju.

Uglavnom, smatram da su oba predložena proizvođača izvrstan izbor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pozdrav, znam da je tema asuas ili acer, ali evo, ako može netko preporučiti neki netbook, jeli osim ove dvije marke još išta vrijedno razmatranja. i koliko se uopće kreće cijena ovih malih čuda, odnosno kojha je dijagonala, 10 inča ili više. eto, ako netko ima volje i želje pa da malo pojasni. ima li u kojem bugu odnedavna kakav test netbook-a pa da probam odlučiti. u biti svaka sugestija je dobrodošla.

15 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

pozdrav, znam da je tema asuas ili acer, ali evo, ako može netko preporučiti neki netbook, jeli osim ove dvije marke još išta vrijedno razmatranja. i koliko se uopće kreće cijena ovih malih čuda, odnosno kojha je dijagonala, 10 inča ili više. eto, ako netko ima volje i želje pa da malo pojasni. ima li u kojem bugu odnedavna kakav test netbook-a pa da probam odlučiti. u biti svaka sugestija je dobrodošla.

Možda Lenovo S10-2 ili S10-3? Za nešto više novaca bih ti preporučio S12 sa nvidia ION grafikom.

Konkretno, ovo pišem na godinu i po dana starom S10 (prva generacija) i prezadovljan sam njime. Ima hybrid disk (4Gb SSD + 160Gb HDD) što ga je odvojilo od sve konkurencije. Nadalje, ima PCI Express card utor, BlueTooth modul, SD Card reader. Osobito mi se sviđa opcija "QuickStart OS", a koja je kompletni mali OS baziran na Linuxu i koji te za 3-4 sekunde od paljenja dovede do web browsera, web maila i par zgodnih programčića. Tastatura je izrazito solidna, nema uvijanja, lako se kuca sa 10 prstiju, a samo kućište izgleda jako ozbiljno (za razliku od nekih drugih netbookova). Dobri su (IMHO) i HP-ovi modeli, samo su malo skuplji od konkurencije.

Dalje vrijedi za sve netbookove:

Uz taj QuickStart još na njega vrtim Ubuntu netbook release i nLiteane windoze XPPro. Od programa vrtim na njemu OfficeXP, Chrome, PhotoImpact10, Corel9, FastStone, GOM Player... i za divno čudo, sve radi bez većih poteškoća. Istina, još u dućanu sam ga upgradeao na 2Gb RAM-a.

Čak i igre rade, one starije naravno (Mafia, GTA Vice City, NFS HP2, NFS Porsche, COD i sl.)

Jako je zgodno za bilo koji netbook kupiti i USB DVB-T tuner, pa imaš uvijek pri ruci i mali 10" TV prijemnik:-) Isto tako, bez greške vrti MKV video fileove od 720 linija, pa je odličan i kao multimedijalni player.

Uglavnom, netbook je prvo malo tehnološko čudo za male novce, zapakirano u maloj kutiji lakšoj od 1kg.

15 godina
neaktivan

Luciano, hvala na odgovorima.još me zanima, obzirom da planiram da se vrti windows 7, nije mi bitna verzioja, jeli ove koje si pobrojao vrte sedmicu. zatim, nemam iskustva sa nvidijom, već sa atijem, pa kako tu situacia stoji. iskreno, nije mi do igara na nertbook-u, čisto mi treba da mogu mirno pogoniti web. mailove, pogledat neki filmić, a ko ustreba...

i na kraju, kako se uopće kreću cijene ....

15 godina
neaktivan
bionda kaže...
hi rooswelt, vidim da se razumijes u sve i svasta pa da te eto pitam jos neku stvar. narucila sam si asus eee pc 1005p sa windows 7 starterom. pretpostavljam da kad dobim komp, bit ce prazan pa cu si sama morati instalirati windowse. zanima me da li nakon toga mogu instalirati ubuntu ili moram maknuti windowse ili kako to vec ide? htjela bih imati obadvoje. vidla sam na str od ubunta da se moze downloadati najnovija verzija, to napravim, stavim na stick i onda? da li sam uopce na pravom putu ili sam totalno zabrijala, he, he?!

Nisam rooswelt, ali sam promjenio dosta netbook-a, a i sada imam dva kod kuce...jedan od njih je i Asus 1005HA te Lenovo S10e.

Od svih netbook-a koje sam imao, Lenovo je daleko najbolji.....ako gledamo izradu i opcenito kvalitetu samoga netbooka.

Uz to sa njime dolazi 4 GB SSD te HDD od 160 GB. Na SSD stavis ciste Windowse, sa tome da "page file" i sve osim Windowsa prebacis na HDD te ce ti sve radit ko' suza.

Asus pored njega izgledao kao igracka, ima losiju tipkovnicu te sama izrada nije ni blizu izrade Lenova. No taj Asus ima malu prednost nad Lenovom, a to je sto daje bolju sliku i radi na malo vecoj rezoluciji (ako ti to sta znaci).

Windowse neces morati instalirati sama vec su gore....bar su bili i na ovome Asusu kojega sam uzeo prije par mj., ali sam ih "pregazio" sa XP-om posto mi ti "Starter" izgledaju kao poluproizvod no ako ti ne smetaju neka ogranicenja onda ce ti biti ok.

Na Lenovu vrtim iskljucivo Linux tj. Ubuntu i radi savrseno te ni ne razmisljam o nekod drugom OS-u za njega.

Naravno da mozes imati dual boot, samo napravis bootabilni USB te instaliras preko USB-a Ubuntu. Driveri su vec gore, a ako neke ne budes imala Ubuntu ce ih sam naci cim se spojis na net.

Za izradu bootabilnog USB-a pomocu kojega ces instalirati Ubuntu (a i svaki drugi OS) mislim da bi ti ovo moglo pomoci tj. bar ja sve radim sa tim programom:

http://unetbootin.sourceforge.net/

Znaci nemoj mislit da mozes napraviti copy/paste stvari sa Ubuntu DVD-a i stavit ih samo na stick i da ce to radit....vjeruj mi nece ni pod razno, vec sve moras napraviti sa nekim programom kao sto sam ti gore naveo (inace program je stvarno jednostavan).

Isto tako moras u BIOS-u naravno stavit da ti prvi boot ide sa USB-a, sto kasnije naravno promjenis nakon sto zavrsis sa instaliranjem.

Instalirat Ubuntu znas?

Nemoj zaboravit da ako formatiras cijeli HDD, da sa time i automatski gubis Windowse koji su na maloj particiji "sakriveni" na hardu.

Inace na Win7 Starter ne mozes po defaultu npr. mjenjati wallpaper, ali imas patch za to koji mice ta neka ogranicenja.

Osobno bih da sam na tvome mjestu stavio gore XP i Ubuntu, a ne taj Win7 Starter.....ali naravno to je tvoj odabir.

Ako stavljas Ubuntu, onda naravno skidas 10.04 i update ti automatski ide redovito, a ne kao kod Windowsa svake prijestupne godine.

Uz to netbook mi puno bolje radi sa Linux-om nego sa Windowsima (doduse nisam probao ni jednu distribuciju na Asusu, ali na Lenovu sve radi savrseno....a mislim da ni na Asusu ne bi trebalo biti nikakvih problema)

Ne znam za sta mislis koristit netbook, ali mislim da bi ti samo Ubuntu bio sasvim dovoljan na netbooku te da ti nikakvi Windowsi ne trebaju posto se zna koja je namjena netbooka....ali opet kazem, ne znam za sta ti tocno treba?

Meni osobno netbook odlicno dode pa i za posao te ga ne bih mjenjao za nikakav notebook (preporodio sam se kada sam sa notbeooka presao na netbook) posto mi treba nesto malo, prijenosno te da dugo dura baterija...a to sve dobijem sa netbookom. Recimo Asus mi na 6-cell bateriji radi cca 6 sati. Uz to to su poprilicno mocne male zvijercice....mnogi bi se zacudili kako neki netbook odlicno radi.

Nadam se da si sve isprobala prije kupovine jer kazem svaki ima neke svoje vrline i mane....kod Asusa je najgora stvar recimo tipkovnica koja je meni osobno uzasna, ali opet radi na odlicnoj rezoluciji.

Lenovo S10e ima losiju bateriju, te radi na nizoj rezoluciji no opet ne bih ga mjenjao ni za 10 Asusa. Uz to odlican je jos i HP te sam se dvoumio izmedu HP-a i Lenova, ali ipak je Lenovo kod mene imao vise pluseva nego HP.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan

win, daj i meni savjetuj što uzeti

15 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

Luciano, hvala na odgovorima.još me zanima, obzirom da planiram da se vrti windows 7, nije mi bitna verzioja, jeli ove koje si pobrojao vrte sedmicu. zatim, nemam iskustva sa nvidijom, već sa atijem, pa kako tu situacia stoji. iskreno, nije mi do igara na nertbook-u, čisto mi treba da mogu mirno pogoniti web. mailove, pogledat neki filmić, a ko ustreba...

i na kraju, kako se uopće kreću cijene ....

Win7 meni nije ušao u uži izbor OS-ova na netbook. Naime, po svim testiranjima (mojim, ali i nezavisnih portala/tvrtki), na Win7 baterija u pravilu traje kraće nego na istom netbooku pogonjenom XP-om. To i nije toliko čudno, jer su ipak noviji Windowsi i troše više resursa.

Ako baš želiš sedmicu, moj savjet je Starter edition. Sasvim pristojno radi, a za web, mail, divX i poneku igricu više nego dobro. A ako si Mac fan, možeš na gotovo svaki netbook staviti i SnowLeopard. Većina hardwarea proradi iz prve i gušt je zezati Appleovce;-)

Većina netbooka ima Intelovu integriranu grafiku koja se baš ne može pohvaliti performansama, ali za divno čudo rade starije igrice koje sam ranije naveo. NVidia ION je daleko bolja platforma, vrti full HD 1080 video, rade i nešto novije igrice. Naravno, ION dosta podiže cijenu samog netbooka:-(( Prije nekih godinu dana kad je LenovoS10 koštao 2,300kn, S12 sa 12' ekranom i ION platformom je koštao 3,900?!

Za cijene ti je najbolje pogledati arhiteh.hr, links.hr, nabava.net i sl. pa usporediti cijene, pošto se iste mijenjaju iz dana u dan. 

15 godina
neaktivan

Sada sa koliko mi se cini sa vecinom netbooka dobivas Win7 Starter (jedino ako je ostao neki stariji model koji jos ima slucajno gore XP) koji imaju neka ogranicenja, ali za netbook su ok. 

Na stranici od MS-a ima tocan popis tih ogranicenja, ali nista strasno.

Osobno bih svakome preporucio stavljenje neke distribucije Linuxa na netbook posto recimo Ubuntu radi predobro na njima, a ima i posebnih distribucija koje su prilagodene posebno za netbook.

Da sada za sebe uzimam netbook, opet bih uzeo Lenovo radi njegove izrade i kvalitete opcenito. Svaki netbook pored Lenova kada ga gledas u zivo i radis na njemu izgleda kao igracka (bar meni).

Asus mozda nekima izgleda ljepse, ali je sama izrada i kvaliteta plasike daleko bolja kod Lenova te mi recimo tipkovnica na Asusu uistinu nije bas nesto, stovise lose mi je pisat na njemu i tipke imaju neki cudan hod.

Kazem, jedina "konkurencija" Lenovu kada sam ga uzimao je bio HP no ipak je vise pozitivnih strana imao Lenovo, a i bilo je nekih problema sa HP-ovim display-ima (neka odljepljivanja koliko mi se cini ili nesto sl., ne sjecam se vise). HP ima odlicnu tipkovnicu i isto tako dobru izradu.

Ne bih htio nekoga uvrijedit, ali od svih netbooka koje sam isprobao najlosiji je bio Acer....no to je samo moje misljenje.

Ovaj Asus je kupljen boljoj polovici za Bozic samo zato sto nigdje nisam mogao naci onaj Lenovo sa uzorkom "cvjetica" kao sto je imao t-com u svojoj ponudi. Cak sam bio u svakome t-comu u Zg i htio sam kupiti taj netbook za gotovinu bez ikakve pretplate, ali nisu ih imali na stanju. No sjetili su se odgovoriti na mojih jedno 10-ak mailova negdje u drugom mjesecu ove godine da ih kao sada imaju pa mogu doci po jednog (toliko o profesionalnosti t-coma)....naravno da na mail nisam ni odgovorio, a i tri netbooka u kuci mi ne trebaju. Njoj se nije na zalost svidao "onaj crni" Lenovo pa je htjela neki netbook u boji te sam nakon dosta njuskanja i isprobavanja dosao do toga Asusa sa time da sam kupio zadnji primjerak u Feniksu i jos su mi ga morali rezervirat posto su ih ljudi kupovali kao blesavi.

Starije igre mozes bez greske igrati a netbooku pa i neke novije. Za gledanje filmova i spajanje na net nema greske.....sve radi besprijekorno posto su bar na netbooku dobro izvedene antene za Wlan (bar na onima koje sam ja imao) i signal je odlican.

Jedino ti je moja preporuka da si pogledas nekako stavit 2 GB RAM ili naci neki koji vec dolazi za 2 GB jer sa toliko memorije dobivas malu "zvijer" koja ce predobro radit. No racunaj na to sa vecinom modela RAM dolazi vec zalemljen za MBO i to ne mozes dirat te da najcesce imas samo jedan slot predviden za jos jedan dodatni keks RAM-a.

Isto tako 6-cell baterije duraju po 6h i vise i to 6 h rada. Bolja polovica nekada u krevetu  kucka satima tekstove i nema bas nikakve potrebe za punjacem.....stvarno se rijtko kada puni taj Asus. 

Moja preporuka ti je da si pogledas Lenovo, Dell, Asus, HP.....tako nekim redom i vidis koji ti najvise odgovara.

Dell mi je isto tako odlican i jako kvalitetne strojeve rade, a HP je nadam se ispravio neke greske koje su imali prije sa tim display-ima. Od Bozica nisam gledao kako izgledaju novi modeli i spoecifikacije pa ne znam tocno ni kakvi su, ali pogledaj si par modela i napravi neki uzi izbor pa cemo naci neki ok. Cijene su oko 3 k kn za novi uredaj u trgovini. Imas i naravno novih "na crnjaka" sa garancijom te tu mozes proci malo jeftinije.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan
win32 kaže...

Asus pored njega izgledao kao igracka, ima losiju tipkovnicu te sama izrada nije ni blizu izrade Lenova. No taj Asus ima malu prednost nad Lenovom, a to je sto daje bolju sliku i radi na malo vecoj rezoluciji (ako ti to sta znaci).

Na žalost, S10e je imao nesretnu rezoluciju 16:9 sa 1024x576. Za gledanje videa kao naručeno, ali zato na S10 (bez sufixa "e") na 1024x600 bez problema rade programi/igre koji se daju pokrenuti na 800x600. Meni osobno tih 24 pixela ne znači puno, ali mi smeta što se neki programi odbijaju pokrenuti:-(

Sva sreća, ekipa na Lenovo forumu mi je preporučila maleni programčić zvan "SM Switch" (screenmode switch):http://micromighty.com/Products/Screen_Mode_Switch.aspx

Sa njim možeš brzo prebaciti ekran u veću rezoluciju (npr. 1024x768) bez pokretanja "Display propertiesa".

BTW, ima za S10 još jedan odličan program zvan EkoBattery sa kojim možeš fizički isključiti uređaje koje ne koristiš (web kameru, USB portove, SD card reader, zvučnu karticu, drugi sata kontroler, PCI express, LAN, wLAN, BT itd.). Sa njim sam uspio 3 cell bateriju natjerati da radi i preko 4 sata?!  

Uglavnom www.s10lenovo.com je prava mala zbirka znanja za istoimeni netbook.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.8.2010 15:01 (Luciano).
15 godina
neaktivan
Luciano kaže...

Na žalost, S10e je imao nesretnu rezoluciju 16:9 sa 1024x576. Za gledanje videa kao naručeno, ali zato na S10 (bez sufixa "e") na 1024x600 bez problema rade programi/igre koji se daju pokrenuti na 800x600. Meni osobno tih 24 pixela ne znači puno, ali mi smeta što se neki programi odbijaju pokrenuti:-(

Sva sreća, ekipa na Lenovo forumu mi je preporučila maleni programčić zvan "SM Switch" (screenmode switch):http://micromighty.com/Products/Screen_Mode_Switch.aspx

Sa njim možeš brzo prebaciti ekran u veću rezoluciju (npr. 1024x768) bez pokretanja "Display propertiesa".

BTW, ima za S10 još jedan odličan program zvan EkoBattery sa kojim možeš fizički isključiti uređaje koje ne koristiš (web kameru, USB portove, SD card reader, zvučnu karticu, drugi sata kontroler, PCI express, LAN, wLAN, BT itd.). Sa njim sam uspio 3 cell bateriju natjerati da radi i preko 4 sata?!  

Uglavnom www.s10lenovo.com je prava mala zbirka znanja za istoimeni netbook.

Da znam za taj forum posto sam dosta informacija od tamo pokupio...i to jako korisnih.  No nisam naisao na nijedan program koji mi treba za netbook, a da nije radio na 1024x576. Znam da je frend trebao jedan malo kompleksniji program kojemu nije mjesto na netbooku i koji je trazio 1024x600 no to smo lako rijesili u driverima...ali kazem, to je bio program kojemu definitivno nije mjesto na netbooku.

Radi nekih stvari sam imao gore cak i Photoshop CS4 i radio je bez greske....no jako kratko jer sam nesto hitno trebao napravit, a nista osim Lenova nisam imao u blizini i sve je radilo kako treba.

Inace baterija mi na njemu dura vise od 2 h, dok na Asusu 6-cell ide preko 6 h rada. Ima i za Lenovo uzeti 6-cell baterija koliko mi se cini, ali mi ne treba pa se nisam bas posebno zanimao za to.

Prednost kod Asusa je bas tih 1024x600 i slika mi se cini kao malo bolja.....trebao bih staviti jedan pored drugoga i usporedit detaljno slike pa bih mogao tocnije reci kako to izgleda.

15 godina
neaktivan
win32 kaže...

Da znam za taj forum posto sam dosta informacija od tamo pokupio...i to jako korisnih.  No nisam naisao na nijedan program koji mi treba za netbook, a da nije radio na 1024x576. Znam da je frend trebao jedan malo kompleksniji program kojemu nije mjesto na netbooku i koji je trazio 1024x600 no to smo lako rijesili u driverima...ali kazem, to je bio program kojemu definitivno nije mjesto na netbooku.

Radi nekih stvari sam imao gore cak i Photoshop CS4 i radio je bez greske....no jako kratko jer sam nesto hitno trebao napravit, a nista osim Lenova nisam imao u blizini i sve je radilo kako treba.

Inace baterija mi na njemu dura vise od 2 h, dok na Asusu 6-cell ide preko 6 h rada. Ima i za Lenovo uzeti 6-cell baterija koliko mi se cini, ali mi ne treba pa se nisam bas posebno zanimao za to.

Prednost kod Asusa je bas tih 1024x600 i slika mi se cini kao malo bolja.....trebao bih staviti jedan pored drugoga i usporedit detaljno slike pa bih mogao tocnije reci kako to izgleda.

Mene je zezalo par igara i programa koji su kod instalacije naveli da je 800x600 minimum i uredno prekinuli instalaciju. Međutim, ako privremeno digneš rezoluciju, instaliraš "problematičan" software, vratiš na 1024x576, program radi bez greške. Čini mi se da je Uleadov PhotoImpact bio jedan od tih "problematičnih".

Jedini program koji me opako zezao je zadnja verzija REGOS-ovog RSm za obračun osobnih dohodaka (da, i to radim na netbooku ako baš moram). Programer je uze za minimum 1024x768, pa tu uskače navedeni SMSwitch.

Za S10 postoji tvornička 3 i 6 cell baterija, a na ebayu se prodaje i kompatibilna 9-cell sa 11h autonomije.

Na S10 su malo boje isprane, bar prema ostalim LCD monitorima koje koristim u firmi i kod kuće. Znam da mu svaki wallpaper moram pojačati boje za 30% da bi dobio pristojno zasićenje bojama. I da, kod mene je problem glossy ekran koji se na suncu ponaša kao ogledalo:-(

15 godina
neaktivan

evo gledam malo na ovim stranicama kojes ste naveli, ali nigdje ne pronalazim da ima kupit sa 2 gige rama, sve dolaze sa 1 gb. ili se ja varam.

znači, ako sam dobro shvatio, lenovo, asus i hp je ono što u svijetu netbook-ova valja i da se na njih fokusiram. ili bih još nešto trebao.

naime, imam doma komp, dosta snažan, i za igrice i ostala čudesa, i nije mi potrebno za netbook ništa specijalno, znači čisto da mogu normalno surfati, da nije presporo, da vrti office bez problema. iskreno, čini mi se premalo 1 gb rama a da istovremeno pričam na skype, da imam ptvprena dva tri taba na mozilli, i da se usput još vrti nešto od offica, word, excel ili power point.

u biti, znam da tražim previše, ali eto, ima li neki bestbuy model što bi vi preporučili.... hvala unaprijed.

i da, do koje veličine ekrana idu netbookovi. ovi što ste ih vi spominjali su sci 10" ili više. u biti dokel ide granica, gdje netbook prelazi u notebook, jeli 15" ili i manje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 0:54 (mikica1).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice