Koji laptop imate i kako ste zadovoljni

poruka: 31
|
čitano: 11.285
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Otvorio san ovu temu da pomognemo ljudima. Znaci napisemo mobel laptopa,specifikacije kolko je star,kak smo zadovoljni. Mislim da bivs tom temom mogli dosta pomoci ljudima u odabiru novih ili rabljenih laptopa.

ja iman dell inspirion 3521 intel i5,8gb ddr3 750gb hdd u planu je pored neki ssd ati radeon graficku 8730 2gb ddr3 mislim. Nisam imao nikakve reklamacije zasad star je tri mjeseca. Laptop radi jako tiho i ne grije se previse. Ventilator se zapali samo u igrama i to na pola minute i opet se ugasi tj smanji. Koristim win8.

evo ukratko to bi bilo to.

3 2 hvala 1
14 godina
neaktivan

Asus N56JR S4010D

- Intel i7-4700HQ CPU @ 2.40GHz (6MB Cache, up to 3.40 GHz)
- 8GB DDR3 1600MHz  ( kupio verziju od 4GB i dokupio još 4GB)
- Intel  Graphics 4600HD & NVIDIA GeForce GTX 760M (0ptimus)
- 1TB 5400 HDD (Toshiba MQ01ABD100)
- DVDRW DL optika ( u planu zamjena za ssd 120/240GB kao primarni drive)
- 15"  led  TFT LCD, 16:9, 1920x1080
- 4 x usb 3.0

- 2.7 kg s baterijom ( 6-ćelijska  5200mAh, 56 Wh )

Prelazak s starog laptopa (Acer 5739g) nije korak već veliki skok . Laptop je kupljen  skoro prije mjesec dana  i jako sam zadovoljan s njim .

Poklopac, touch pad  i radna poršina su aluminij (laserski obrađen s rupicama u gornjem dijelu tik do ekrana)

dok je donja strana plastika . Osvjetljena Chiclet tipkovnica s bjelim pozadinskim osvjetljenjem u 3 razine podešavanja .

Tih je prilikom rada, temperature su u idle oko 44°C za cpu +gpu integrirana intel 4600HD , a nvidia je 37°C uvijek  kao i hdd   33 °C  fan se vrti  na 2300rpm-a.

Prilikom  igranja cpu ide oko 85°C,  nvidia gpu  isto tu negdje nisam više siguran  dof fan ide na 3400-3600 okretaja.

Nakon dužeg  igranja desna strana laptopa je hladnija od lijeve  di se nalaze grafa i ispušni otvori .

Kutovi gledanja na ekranu su odlični , za sad ne vidim probijanje pozadinskog led osvjetljenja, i da ne zaboravim meni bitna stavka kod ekrana je da nije gloss .

Kvaliteta je vidljiva u svakom pogledu, kvalitetna osvjetljena tipkovnica, aluminijsko kućište , veliki aluminijski multi  touchpad ,dosta zanimljivo zvučno riješenje.

Zvučnici su B&O koji su u kućištu i jedan mali eksterni nazovimo ga subwooferić od SonicMaster-a koji pristojno upotpuni zvučnu sliku .

Baterija je 5200mAh, 56 Wh  cca.3  sata surfanja i slušanja muzike bez regulacije kontrasta .

U planu mi je još zamjenit optički pogon s HDD bay koji sam kupio još se samo  moram odlučit koji  ssd da kupim.

Jedina zamjerka na laptop je rezolucija koja je malo previše na ovu veličinu ekrana

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.12.2013 13:56 (MesS).
Moj PC  
1 1 hvala 1
14 godina

IBM Idepad R32

CPU: Intel Pentium 4,1.8Ghz

RAM: 1GB

GPU: Mobiliti Radeon M96XT,ako se nevaram

Laptop ima 10God i u nih 10 sam imao samo jednu reklamaciju procesora jer je original bio Celeron 2.4 koji je imao tvorničku pogrešku.Windoza na njemu radi uredno i temperature su u skladu s njegovim godinama ~50C idle ~83C full loal((Postal 2)).

Jednio što mi se zapravo nesviđa iako to nije krivnja laptopa je da ga muče youtube-videa tj. znaju trzati sve preko 360P ali nije toliki problem.

Strm
Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hp probook.. Intel Pentium 2002 2,4Gzh,2,4Ghz,Ati Radeon 8760m 2gb DDR3,HDD:1000GB,Ram memorija:8GB(max:16gb),15,6" Nisam bas zadovoljan,kupio sam ga prije tj.dana i od graficke sam ocekivao vise..

0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

HP Pavilion G7

Intel Core i5 3210m

6GB DDR3

Radeon HD7670M 1GB

Evo, za 3 dana ce biti godinu dana star :)

Jako zadovoljan, nikakvih problema s njim,

hladenje po meni lose, ali temperature su u redu

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Koji laptop imate i kako ste zadovoljni
reus kaže...

Hp probook.. Intel Pentium 2002 2,4Gzh,2,4Ghz,Ati Radeon 8760m 2gb DDR3,HDD:1000GB,Ram memorija:8GB(max:16gb),15,6" Nisam bas zadovoljan,kupio sam ga prije tj.dana i od graficke sam ocekivao vise..

Na intelu je sama u igrama na AMD u paru sa APU.

Ja sam zadovoljan sa svojom 7640G+8750M za te novce sam prije 4 godine dobio HD3200. :)

bug caruje, um klade valja
15 godina
neaktivan

Alienware 17R4

i7-3610QM,16GB

7970m 2GB

SSD256,HDD500

Wireles Killer 1303 - najveće smeće koje možete imat za wifi karticu...

zasad sve ok, jedino WD diskovi nerade u usb 3.0 utoru :(

star već 16 mjeseci

iritantna strana laptopa je touchpad, koji je preosjetljiv, tako kad se pipka, uvjek je velika šansa da će se kursor pomaknut negdje, može se isključit ali sa svakim paljenjem i gašenjem laptopa, mora se ponovno isključit touchpad... 

veliki plus je to što se laptop otvara sa velikom lakoćom. i sve je pregledno, izuzetno lagano za očistit.

kako su R3 i R4 slični modeli, na ebaye ima dosta zamjenskih dijelova..... a laptop je moguće i lako nadogradit.

Killer Wifi kartica je veliko razočaranje..... moj savjet je da ih izbjegavate u širokom luku

HD Portal - pogled u svijet visoke rezolucije www.hdportal.eu
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 6:42 (Robert_84).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ASUS VIVOBOOK S300CA-C1007: Intel Pentium 987 1,50 GHz, 4GB DDR3, 500GB HDD, 13,3" HD LED (1366x768) Touch Screen, Intel HD, HDMI, Wi-fi, Camera, USB3.0, Aluminij

+: Jako lagan, malo se grije, baterija solidno traje, ultrabookish, dovoljno memorije, diska, usb3.0, velicina ekrana taman, touchscreen zasticen staklom koji daje novu dimenziju Win8, touchpad, tipkovnica, cijena

-: Izostanak bluetooth-a na konkrentom modelu, sarke ekrana ne ulijevaju povjerenje (cuje se kvrc koji put), TFT LCD s malim kutovima gledanja i malom rezolucijom (1366x768 umjesto 1440x900)

Sve u svemu, Win8 radi dosta brzo na ovom laptopu, isto kao i Office aplikacije. Iako laptop ima touchscreen, puno mi je draze koristit touchpad geste koje su na ovom laptopu jako brze. Najveca zamjerka je zapravo vezana uz sarke, i sam ekran koji nije IPS tipa sto bi jos i proslo, ali s obzirom na velicinu ekrana koji mi odgovara, jedino bi mi vise pasalo da je rezolucija 1440x900, jer se razlika vidi kad se pokrene VS i Altium Designer. Prije su mi laptopi svi imali visu rezoluciju, pogotovo po vertikali, pa je ovo korak unazad (1400x1050 na 15", 1680x1050 na 15,4", 1280x800 na 13,3"). O igranju na ovakvom laptopu ne mogu nista govorit jer su malene igrice tipa Minesweepera, Solitairea i Mahjonga krajnji domet koji se pronasa na ovom laptopu, a vjerujem da na integriranoj grafici drugo nebi ni islo, ili? Ogromna prednost mu je jako mala tezina, tako da je ovaj laptop doista upotrebljiv i na terenu, moze se drzat jednom rukom i radit na njemu s drugom ako je bas potreba. Svidja mi se kako je izvedeno hladjenje - doslovce, sto zbog slabog procesora, sto zbog hladjenja, laptop se uopce ne grije, a ventilacija je izvedena po sredini dna (blize ekranu) za usis i cijelom sirinom izmedju sarki za ispuh, pa ga je lako koristit i na kolinima, samo je bitno da nisu skupljena. Bluetooth je nesto sto ne koristim osobito, ali me zasmetalo sto je u karakteristikama pisalo da ga ima, medjutim u stvarnosti ga ovaj konkretan model nema. Nije katastrofa, ali je lazno oglasavanje. 

Unatoc tim nekim zamjerkama, s obzirom na cijenu, zadovoljan sam, jer uz nesto bolji procesor, bolji ekran, i drugog proizvodjaca cijena ide na 2-3x placenog, npr. Samsung 9 series 13.3. 

0 0 hvala 0
14 godina
MSI FX600 : Intel i5 450m (ima i verzija s i3) ,nvidia gt325m , 4gb rama, 500gb, 15,6" ekran Hmmm mislim da ima vec 3 godine od kako je kupljen. Baterija mi je krepala kad je prosla njena garancija, ali dok je radila sasvim solidno je drzala. Plastike su pravi magnet za prste i prasinu i na poklopac se uvija na jaci stisak. Temp se krecu oko 50 C kad igram.
11 godina
neaktivan
MesS kaže...

Asus N56JR S4010D

- Intel i7-4700HQ CPU @ 2.40GHz (6MB Cache, up to 3.40 GHz)
- 8GB DDR3 1600MHz  ( kupio verziju od 4GB i dokupio još 4GB)
- Intel  Graphics 4600HD & NVIDIA GeForce GTX 760M (0ptimus)
- 1TB 5400 HDD (Toshiba MQ01ABD100)
- DVDRW DL optika ( u planu zamjena za ssd 120/240GB kao primarni drive)
- 15"  led  TFT LCD, 16:9, 1920x1080
- 4 x usb 3.0

- 2.7 kg s baterijom ( 6-ćelijska  5200mAh, 56 Wh )

Ako si tek sada kupio laptop, kako zamjena ssd-a sa dvdrw-om, utjece na garanciju. Sto ces zamjenu obaviti samostalno ili u servisu? Taj dio mi nije jasan, jer planiram i ja nesto slicno, pa me zanima, a neda mi se ceka istek garancije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 10:26 (ludi24).
17 godina
neaktivan

HP EliteBook 8440p, kupljen polovan prije skoro 2 godine. Tada sam ga polovnog platio oko 450 EUR-a.

CPU Intel i5 2.53, 4 GB DDR3, Intel HD grafika, 14 inča LED ekran, licenciran Win 7 Pro. Jako čvrst, masa metalnih dijelova, nigdje ništa nije popustilo.

Zamijenio sam mu hard disk sa WD Black Scorpio 500 GB kojeg sam imao od ranije.

Prošle godine sam mu zamijenio optički uređaj jer više nije čitao.

Baterija više nije kao kad sam ga kupio. Tada je mogla preko 3 sata, sada ispod 2, ali to je i za očekivati.

Uglavnom, radi ko Doxa, što bi rekli.

Inače, ako kupujete polovne laptope, moj vam je savjet da idete na modele iz poslovnih serija (EliteBook, Latitude itd.) jer je kvaliteta izrade puno bolja nego kod consumer serija.

15 godina

Dell Inspiron 7520 (15SE)

i7-3632QM, 2x 4 GB DDR3 -1600, Intel HD 4000 + AMD 7730M, 15.6" FullHD, 1 TB HDD@5400, DVD+/-RW, Gb LAN, 4x USB 3.0, čitač SD, HDMI, VGA, izlaz za slušalice i mikrofon

Za:

kad se sve podigne, fenomenalno brz, ništa ga ne može zatući...

kvalitetno napravljen, čvrst (unatoč izmjenjivoj masci)...

sve radi na 100% (karikiram) ali doslovce sve radi kako spada, drži signal WiFi, USB 3.0 radi brzo, znači sve implementirano o PSu

WLED TFT ekran - vrlo dobra i oštra slika (naravno uz malo uže kuteve - ipak je to TFT)

3 g. jamstva

cca 3,5 h na bateriji - vrlo dobro

Protiv:

spor disk (zato treba pričekati da sve učita, smiri se i onda ožeži)

nema numeričku tastaturu

Nadogradnje:

samo jedna  - SSD, ali moram vidjeti da li ima mSATA utor na matičnoj - postoje 2 vrste matičnih u toj seriji i dok se ne rastvori do kraja, ne znaš ima li mSATA. Naravno druga solucija je DVD vani SSD u nosaču na njegovom mjestu

za 6500 kn potkraj 2012 i dalje izvrstan odabir...

inače, dragans (poruka iznad ) dobro veli na kraju o nabavci profi serija laptopa, a to potvrđuje i cijena produljenja jamstva profi i consumer serija - za profije je jamstvo jeftinije, sami proizvođači znaju da će oni rjeđe "kihnuti" od ovih laptopa koji se kupuju u tgovačkim centrima, na stalaži s salatom i mlijekom

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 13:24 (Stric_Jura).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

a svi imate neke strojeve hahahha pa ja takav desktop nemam :S

moj je HP 630

CPU:Intel Pentium P6200 2.2GhZ

RAM:4GB DDR2

HDD:320 GB 

GPU:Intel GMA HD

star je 2 godine, radi mi sve normalno na njemu čak može i 30-40 fpsa povuć na LoLu i tako tim igricama, brat trenutno igra Minecraft na njemu, ali inače kad pokrene PES ili nešto zahtjevnije laptop se ugasi sam od sebe, navodno od pregrijavanja...žalosno, ali hebiga kolko para tolko muzike (3200 kn u Emmezeti)...Sasvim dobar laptop za otić na internet, radit u "ofisu", pročitat članak tu i tamo, ništa posebno :)

Tarzan skače u mekinje.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Stric_Jura kaže...

i7-3632QM, 2x 4 GB DDR3 -1600, Intel HD 4000 + AMD 7730M, 15.6" FullHD, 1 TB HDD@5400, DVD+/-RW, Gb LAN, 4x USB 3.0, čitač SD, HDMI, VGA, izlaz za slušalice i mikrofon

Za:

sve radi na 100% (karikiram) ali doslovce sve radi kako spada, drži signal WiFi, USB 3.0 radi brzo, znači sve implementirano o PSu

WLED TFT ekran - vrlo dobra i oštra slika (naravno uz malo uže kuteve - ipak je to TFT)

3 g. jamstva

Protiv:

nema numeričku tastaturu

Nadogradnje:

samo jedna  - SSD, ali moram vidjeti da li ima mSATA utor na matičnoj - postoje 2 vrste matičnih u toj seriji i dok se ne rastvori do kraja, ne znaš ima li mSATA. Naravno druga solucija je DVD vani SSD u nosaču na njegovom mjestu

inače, dragans (poruka iznad ) dobro veli na kraju o nabavci profi serija laptopa, a to potvrđuje i cijena produljenja jamstva profi i consumer serija - za profije je jamstvo jeftinije, sami proizvođači znaju da će oni rjeđe "kihnuti" od ovih laptopa koji se kupuju u tgovačkim centrima, na stalaži s salatom i mlijekom

i ja imam della vidi prvi post. I ista stvar s tim hdd diskom isto moram uzet neki ssd pod hitno jer bas ga muci to kako si i rekao kad se zapali treba pocekati malo da se sve ucita i onda stvarno odlicno radi.

da baterija je mrak na dellu meni traje po 3sata. Na bovoj toshibi nusam mogao pogledati film od sat i pol.

na ovom pogledam film i ostane mi oko 40% baterije.

inace dell rules i ne kupujem vise nista osum njega.

ne cujem ga da radi,baterija traje dugo,3g garancije. Sljedeci je neki xps ili latitude.

17 godina
neaktivan

Asus g750jx 17.3" matte FULL HD 

Intel i7 haswell @ 2.40ghz

16gb RAM 1600mhz

GTX770m 3gb DDR5

750gb SSHD

256gb SSD kingston hyper x

imam ga oko 3 mjeseca prezadovoljan performansama a pogotovo hlađenjem samog laptopa koje je izvedeno fenomenalno

trenutna kanta: Asus Rog g750jx intel i7,16gb ram,256ssd,750gb hdd,gtx 770m 3gb ddr5
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina

Kolko si dao za takvu zvijer?

17 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

Kolko si dao za takvu zvijer?

ako mene pitaš 10.840 kn :)

trenutna kanta: Asus Rog g750jx intel i7,16gb ram,256ssd,750gb hdd,gtx 770m 3gb ddr5
12 godina
neaktivan

samsung np350e5x....konfa odlična,izrada nikakva...reklamiran jednom,dobio drugi,ovaj drugi škripi i raspada se

Only 3 things are infinite - the Universe,human stupidity and WinRar's trial period.
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 22:42 (kivic15).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

eMachines E644G

2900 kn prije 2+ godine

AMD E-350 + HD6470 

15.6'' hd ekran solidnih petformansi

OCZ Vertex 3 60GB + stock Seagate 500GB u kediju

nadograđena wifi kartica (wifi + BT) + nadodanih 4GB rama

modificiran usis zraka i promjenjena termo pasta -> puno tiši ventilator

unlockan BIOS

brutalno undervoltan procesor, promjenjeni P-stateovi i C'n'q postavke (Brazos tweaker)

4 sata baterije 

Verdict:

malo anemičan ali lagan, izdržljiv i pouzdan laptop s ne baš tako dobrom tipkovnicom

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Acer Aspire V5 552g

Super zadovoljan, odličan !

HP Pavilion G6

Okej je, pavilion serija, kakva je takva je ! 

LP!

:)

0 0 hvala 0
17 godina
Stric_Jura kaže...

Za:

3 g. jamstva

Protiv:

nema numeričku tastaturu

Nadogradnje:

I ja ga posjedujem i sa svim se mogu složiti. Jedino bih još dodao pod za:
laptop nije magnet za otiske, a ni prašinu, pošto ima neki sačasto prošarani aluminij oko tipkovnice i na poklopcu ekrana, pa se takve stvari ni ne vide.
tipkovnica je ugodna za korištenje.

još da napomenem, da ne bi bilo nismo znali, garancija je 3 godine, jedino je na bateriju 1 godina (tako mi je rečeno u servisu).

Što se tiće ssd-a, koliko sam uspio saznati, mada je to bilo prije godine dana, oni koji su dolazili s tim mini ssd-om imaju priključak na matičnoj za njega, oni koji su došli bez njega nemaju i ne može se ugraditi. Tako su bar pisali ljudi po forumima. A i tako i tako, to nije pravi ssd onda, nego, ako se dobro sjećam (slobodno me opovrgnite ako govorim krivo) chipset u biti "napravi" hibridni disk, od tog ssd-a i tvrdog diska, pa sustav sam nabaca najčešće korištene stvari na njega, kako bi ubrzao rad.

Zato, solucija za ssd je ili bacit tvrdi disk van i ubaciti ssd, ili umjesto optičkog čitaća ubaciti ssd uz postojeći tvrdi disk.

Za daljnu raspravu oko ovoga, pm :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 19:53 (denix).
17 godina

Lenovo X220

i5-2540M @2.66

4GB RAM

12.5inch IPS LED 

Intel HD3000

Samsung 840 EVO 120GB

Dosta lagan, to mi se najvise svida i ima dovoljno snage u njemu.Baterija izdrzi oko 6h. Prije 2 tjedna sam stavio ssd,1.5 godinu je u njemu bio origigi hard od 320GB.

Kad sam kod kuce prikacen je na dock i na monitoru od 22incha.

BF3, BF4: [G] Pamark

0 0 hvala 0
16 godina

Lenovo IdeaPad Y580

- i5 Ivy Bridge

- 4GB rama, 750GB Harda i 32GB SSD

- Nvidia GTX 650 (ako se ne varam :P ugl. kartica je odlicna)

kupio sam ga za igrice prosle godine u 11. mjesecu, od tad sam se igrao svega 5 puta na njemu, vidio sam da radi i da nisam 'uzalud' bacio novac xD 

nisam se igrao, ali ga bogme nisam ni koristio jer sam vise manje imao laptop od firme koji sam koristio za posao i uz posao nije bas bilo vremena za igranje pa sam ga par puta stavio na njuskalo, ali bezuspjesno tako da je taj laptop za 6.5 soma kuna vise bio ugasen nego upaljen, najvise sam s njega prasinu cistio :p 

MacBook Air 13' 2013

- i5 Hasswel 1.3GHz

- 4GB rama, 256GB SSD

- kupio sam ga prije mjesec dana jer sam zadnju godinu koristio 13' MacBook Retina, nemalo sam se iznenadio koja je razlika u kvaliteti prikaza, ali privikne se covjek... laptop mi je odlican jer baterija traje 12 sati rada u browseru, streamanje youtube-a, office alati i to... naravno da sam probao instalirati i neku igricu, ali onda se pretvori u traktor i nije vam jasno od kud ta sva buka dolazi :p 

Moja idealna kombinacija je gaming komp u sobi i nesto super prijenosno kao sto je ovaj Air i to je to... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Acer Aspire V3 771G

i5 3210M (2.5-3.1 GHz)

6GB DDR3

nvidia 630m / Intel HD 4000

17"3 LED LCD, 1600x900 reza

750 WD Blue, kupljen naknandno jer je originalni, Hitachi sa došao laptopom, riknuo nakon 3 mjeseca, garancija ga ne pokriva.

Baterija traje 2 i pol sata kod gledanja filma, običan surf ili rad u officeu ide do 3 sata, igranje Fife traje oko sat vremena.

Plaćen 4.700kn u listopadu 2012.-e

E sad, laptop kao laptop nije loš, ali male stvari ubijaju ukupan dojam, velika velika mana mu je što se grije i to jako. Kod igranja igara temperature proca i grafičke idu i do 80 stupnjeva, što je previše čak i za laptop. Čišćenje laptopa je nočna mora, treba rastaviti cijeli laptop; skinuti zadnju dvodjelnu zadnju masku, izvaditi HDD, RAM, optički pogon, odšarafiti palmrest, skinuti tipkovnicu, izvaditi matičnu iz kućišta i tek onda se dolazi do hladnjaka i filtera zraka. Preko 40 šarafa...

Uglavnom, nakon čišćenja temperature se penju u igranju do 70-75 stupnjeva, što je stvarno previše. Ugrije se i plastika na palmrestu pa je nakon nekog vremena i malo neugodno. Ostim toga plastika se uvija na pritisak na palmrestu i oko zvučnika.

Garancija od samo godinu dana je totalna banana i neke osnovne komponente ni ne pokriva, a produženje na 3 godine košta 500 kn. Skupo.

Dobra stvar je da ima 2 HDD slota i ima odličnu web kameru.

Last bastion of real motorsport - Isle of Man TT
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
denix kaže...

I ja ga posjedujem i sa svim se mogu složiti. Jedino bih još dodao pod za:
laptop nije magnet za otiske, a ni prašinu, pošto ima neki sačasto prošarani aluminij oko tipkovnice i na poklopcu ekrana, pa se takve stvari ni ne vide.
tipkovnica je ugodna za korištenje.

još da napomenem, da ne bi bilo nismo znali, garancija je 3 godine, jedino je na bateriju 1 godina (tako mi je rečeno u servisu).

Što se tiće ssd-a, koliko sam uspio saznati, mada je to bilo prije godine dana, oni koji su dolazili s tim mini ssd-om imaju priključak na matičnoj za njega, oni koji su došli bez njega nemaju i ne može se ugraditi. Tako su bar pisali ljudi po forumima. A i tako i tako, to nije pravi ssd onda, nego, ako se dobro sjećam (slobodno me opovrgnite ako govorim krivo) chipset u biti "napravi" hibridni disk, od tog ssd-a i tvrdog diska, pa sustav sam nabaca najčešće korištene stvari na njega, kako bi ubrzao rad.

Zato, solucija za ssd je ili bacit tvrdi disk van i ubaciti ssd, ili umjesto optičkog čitaća ubaciti ssd uz postojeći tvrdi disk.

Za daljnu raspravu oko ovoga, pm :D

ne znam da li oni bez SSD-a (a takvi su svi u Hrvatskoj kupljeni) nemaju mSATA (zapravo mini PCIe) utor, ostaje samo da navodno postoje 2 vrste matičnih, sa ili bez tog utora...

a mSATA SSDovi su uglavnom sporiji (iako ima i onih brzih kao i SATA SSDovi) i cca 100-150 kn skuplji - ne znam zašto, ali je tako

uglavnom kad ga staviš, lap ga prepozna i u BIOSu samo postaviš da se boota s njega...

bratić je tako kupio Acera V5, bez optike, dodao mSATA 120 GB Kingstona 550/520 brzine, Windowse 8.1 sam sklonirao s HDDa (1 TB@5400) na SSD, isformatirao HDD, prebacio profile na HDD i makina leti....

11 godina
neaktivan

Lenovo T510

15.6 LED (1600x900)

NVIDIA NVS 3100M 512MB DDR3

Intel Core i5-560M (2.66GHz, 3MB cache)

4GB DDR3 RAM (2GB + 2GB)

320GB Seagate 7200.4 HDD

star već 3 godine a sve radi BP

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Trenutno koristim Lenovo IdeaPad Z500 stariju liniju kupljnu u 9. mjesecu prošle godine,

I5 @ 2,6 sa turbo boostom na 3,1

GT740m sa 2gb ddr3 (koma je što je ddr3 a ne ddr5 i što je 64bit a ne 128bitna)

6gb ddr3 rama

1tb hard

win8 u paketu

Sve u svemu jako solidan laptop za 5500kn, sa odličnim trajanjem baterije, oko 4 sata surf+ film, hlađenje i tišina su odlini, prosječna temperatura je oko 45 a kad je u naponu igranja na high postavkama max payne 3 je bila oko 65 stupnjeva, što je u odnosu na moj prethodni stroj (toshiba a300d, amd turion x64 rm72, ati radeon hd 3650 sa 512mb, 3gb ddr2 ram) izuzetno povoljno, toshiba je išla i do 85 u igrama!!!! Jedino nisam zadovoljan win8 i win8.1 sustavom, po meni previše još nedorađenih stvari u odnosu na bogovsku 7icu ali ako se dorade i malo microsoft posluša korisnike, mogla bi bit brutalna :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dell Inspiron n5010 iz MOJ PC.

Ekran je super. Boje odlicne, glatoo se sve odvija i ostrina je super.

Tipkovnica plitka, tiha, brzp se pise njome.

Kuciste plasticno, ali cvrsto i neunistivo.

Touchpad kao touchpad. Hrapav i ima tipke. Softver je odlican. Mogu se razlicitim poljima dati razliciti zadaci, a i mozes pisati geste.

Performanse su mrak kako god okrenes.

Jedino sto se grije. Bio je na servisu i svejedno se dosta grije, ali samo GPU. Idle je 55, load do 90.

Baterija crkla ali je bila dpbra dok je radila :)

Zvucnici glasni, bez dubokih tonova, a ni visoki nisu bajni.

Sve u svemu, dobar laptop, ali ne zamjena za stolno racunalo!

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

nije moj zenin je{#} ASUS F5VL sad mu je vec 7-8 godina radi ko urica nakon godisnjeg ciscenja! ima na plastici oko ekrana koju pukotinu no nis strasno

spec cu samo kopirati:)

• Processor Intel Pentium T2330 / 1.6 GHz ( Dual-Core )
  • RAM installed size 2.0 GB
  • Hard Drive 160.0 GB - Serial ATA-150 - 5400.0 rpm
  • Display Type 15.4 in TFT active matrix
  • Max Resolution ( WXGA )1280x1024
  • Graphics Processor ATI Mobility Radeon X2300 HyperMemory up to 896MB
  • Optical Drive DVD±RW (+R DL) / DVD-RAM

poprilicno zadovoljni!{#}

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.1.2014 23:55 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Apple IdeaPad R32 :D

Strm
Moj PC  
1 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice