Kako dodati sistemsku memoriju Intelovoj GMA ?

poruka: 7
|
čitano: 2.223
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dakle riječ je o frendovom laptopu (HP 6720 mislim) s integriranom Intelovom grafom, i sad je pitanje kako joj dodati još sistemske memorije jer joj je trenutačno dodijeljeno 8 MB ( po properties-ima grafike i po GPU-Z )  a max je 384, u BIOS-u nisam pronaša nikakvu opciju kao ni u properties-ima grafičke kartice ?

Život me naučio da nikad ne prekidam ženu dok šuti!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako nema u BIOSu onda ne možeš. Najvjerojatnije chipset sam povećava dinamički memoriju koliko treba. Probaj pokrenuti neku igru pa vidi jel se memorija povećala.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.10.2009 17:30 (Tom69).

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
RE: Kako dodati sistemsku memoriju Intelovoj GMA ?

To sam i ja mislija, hvala !

Život me naučio da nikad ne prekidam ženu dok šuti!
16 godina
Tom69 kaže...

Ako nema u BIOSu onda ne možeš. Najvjerojatnije chipset sam povećava dinamički memoriju koliko treba. Probaj pokrenuti neku igru pa vidi jel se memorija povećala.

Ne kuzim..Mozes objasnit?

Google IS your friend!!!
16 godina
Groza kaže...

Dakle riječ je o frendovom laptopu (HP 6720 mislim) s integriranom Intelovom grafom, i sad je pitanje kako joj dodati još sistemske memorije jer joj je trenutačno dodijeljeno 8 MB ( po properties-ima grafike i po GPU-Z )  a max je 384, u BIOS-u nisam pronaša nikakvu opciju kao ni u properties-ima grafičke kartice ?

GMA koristi dinamički memoriju, tj sam uzme kad mu se prohtije... pošto spada u (de)acceleratore, sasvim beskorisno.

-Jer, nije količina memorije kriterij za mogućnosti tj. u ovom slučaju GMA je preslab da bi količina bila ograničenje.

Sama opcija u BIOSu nema previše veze, ovisi o driveru, ta grafika je namjenjena uredskim korisnicima i igre kao Tetris. :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...
Groza kaže...

GMA koristi dinamički memoriju, tj sam uzme kad mu se prohtije... pošto spada u (de)acceleratore, sasvim beskorisno.

-Jer, nije količina memorije kriterij za mogućnosti tj. u ovom slučaju GMA je preslab da bi količina bila ograničenje.

Sama opcija u BIOSu nema previše veze, ovisi o driveru, ta grafika je namjenjena uredskim korisnicima i igre kao Tetris. :)

Cudi me kako onda ja igram cod4 mw na 25-30fps (iako na low)

Google IS your friend!!!
16 godina
passat kaže...
.

Cudi me kako onda ja igram cod4 mw na 25-30fps (iako na low)

- uspoređuješ svoju HD4500 s modelom od prije par godina... usporedi procesore od prije par godina, ostale VGA pa će ti biti jasnije razlike.

Već po max količini koju driver može alocirati vidiš razliku u generaciji....

Nadalje, npr za Win-7-Aero je potrebna barem 9.0c-SM2.0, ove stare ni to nemogu (tvoja može), tu je već dovoljna razlika, isti kriterij je za sve moderne igre.

Današnje jeftikaner VGA za cca 200kn, jedu za doručak, bez kruha, ove stare intelove...

Novija generacija, je naravno malo bolja, čak se možeš igrati (na low)... to im je bila prirema za larrabee.. ali je opet svaka zasebna nVidia-ATI pregazi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.8.2010 18:20 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice