Zanima me na koji nacin da ocistim lcd ekran na laptopu , nije stakleni ekran nego neki cudni onako glossy hrapavi , dobio sam sa njim onaj "cleaning cloth" i bio je savrsen ali sam ga izgubio , pokusao sam sa vodom ali ostavlja samo bijele mrlje, dal da na ebayju narucim neki novi cleaning cloth ili postoji nacin na koji da sa ekran ocisti sa kucnim krpama ? :D
recimo ovako nesto : http://www.ebay.com/itm/3-Pcs-Black-MagicFiber-Microfiber-Cleaning-Cloth-for-Plasma-LCD-TV-/350763035952?pt=Digital_Camera_Accessories&hash=item51ab1b2d30
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa to je ista ona krpica kakvom se čiste i naočale...tog bar imaš gdje hoćeš...
Ovako. Ja cu ti pomoci u ovome, jer ja obozavam cistiti lcd-ove, led televizore i plazme.
Nemoj kupovati nista preko ebaya.
Imas u svakoj informatickoj trgovini za kupiti: Tekucinu za monitore sa nekoliko postotka alkohola, krpice , jer temeljito ciste sve flekice i ne ostavljaju mrlje po ekranu.
Ovo ja koristim:
Klik- Ova tekucina ti je za ciscenje monitora, kada dobro sve obrises, onda sa ovom cetkicom na kraju "ispoliras" ekran da ti se uklone mucice po ekranu jer se brzo pojave nakon ciscenja. I ekran ce ti blistati..
A za krpicu uzmi glatku, jer ova gore je za ciscenje okvira monitora:
Ovakvu kupi:
e to puno hvala , ja sam isto "picajzla" sto se toga tice poludim kad mi je monitor zamazan i glacam ga svaki dan ali evo posto sam izgubio krpicu nisam imao ideja :))