HP vs TOSHIBA do 4500 kn

poruka: 5
|
čitano: 2.747
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HP vs TOSHIBA do 4500 kn

Prije svega sretan i blagoslovljen Uskrs.

Kupujem laptop (gle čuda), ne treba mi za igrice (gle čuda 2). Bavim se grafikom, grafičkim dizajnom, fotograf sam. Laptop neće stojati na jednom mjestu nego će biti "drljan", služiti će mi kao nekakva mini backup baza podataka, net surfanje, i pomoći stroj za rad u grafici. Od grafičkih program kojima se koristim su Indesign i PS.

Ne treba mi kao primarni stroj, jer imam čudo s dva monitora (24" dell i samsung 20", ne prodajem hvalim se) na kojemu drljam grafiku.

Nisam hardveraš, i ne razumijem se u laptope (pogotvo), stoga molim za vašu pomoć. Treba mi lap do 4500 kn (bez ikakvih visti, xp-a...) to se bude riješilo naknadno, al ako već mora biti u lapu, štaš neka ga.

Cunjao sam ovdje po forumu pa ako sam i mislio da nešto znam, sada mi je jasno da neznam.

Ali evu u uži izbor ušla su dva proizvođača i ajmo reći dva modela, ali svaka vaša preporuka mimo toga je dobro došla (ukoliko se uklapa u cifru do 4,5 k Kn).

Notebook TOSHIBA Satellite L300-1A6, Intel dual-core T3200 (2.0GHz), 15.4" WXGA, RAM 4GB DDR2, HDD 250GB SATA, DVD+-RW DL, Intel GMA 4500MHD, LAN, WLAN, Windows Vista Home Premium  - 4.199 kn

i drugi je

Notebook HP Compaq 6730s (NN332ES), intel dual-core T4200 (2.0GHz, 1MB cache, 800MHz FSB), 15.4" WXGA, RAM 3GB DDR2 (800MHz), HDD 320GB SATA, DVD+-RW DL LS, Intel 4500MHD, modem, LAN, WLAN, BT, Free DOS - 4.374 kn

za grafiku treba rama, to znam iz iskustva, grafička kartica nije bitna, odnosno jako malo je bitna. tu neće biti nikakvih kalibracija monitora pa boje koje jesu tu su.

zahvaljujem se unaprijed na svakom komentaru. prijavio sam se na ovaj forum jer vidim da ima znalaca i cijenim vaše mišljenje.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: HP vs TOSHIBA do 4500 kn

Definitivno Toshiba...

Po konfiguracijama su to jako slicni laptopi, ali toshibina prednost je garancija koja je u startu 2 godine i ekran koji bolji nego kod hp-a, a sve ostalo je tu negdje...

Pozdraf...

Zed's dead baby, Zed's dead...
16 godina
neaktivan
Sphynx kaže...

Definitivno Toshiba...

Po konfiguracijama su to jako slicni laptopi, ali toshibina prednost je garancija koja je u startu 2 godine i ekran koji bolji nego kod hp-a, a sve ostalo je tu negdje...

Pozdraf...

ja se slažem
16 godina
neaktivan
gamer2400 kaže...
Sphynx kaže...

Definitivno Toshiba...

Pozdraf...

ja se slažem
 ja ne
I7 965 @5.1 , ASUS RAMPAGE II EXTREME , Dominator 12 gb DDR3 1600mhz , EVGA GTX295 & ASUS GTX 295 , HX1000W , WD1000BE X2 ,Coolermaster 932 HAF + monitor u boji .
16 godina
neaktivan
HP vs TOSHIBA do 4500 kn

nisam gledao garanciju, a sada vidim da je tako, 24 toshiba, 12 hp.

bitno mi je da je nekakav pentium, jer kako sam pročitao amd-i se griju, a u laptopima to stvar problem. gledano statistički najviše na tržištu ima hp-a, pa shodno s time je logično da ima i najviše reklamacija odnosno problema s njima. tako da mi je teško reći koji proizvođač ima tendenciju više za nekakve errore.

toshiba je na glasu kao čvrst i pouzdan laptop, i s toga ga i gledam. svjestan sam da za te novce ne mogu očekivati čudo od stroja, i ne očekujem. acer primjerice je eliminiran jer po vašim komentarima (forumaša), prilično je slabo napravljen. ne treba meni lap za samoobranu, ali kad odem na teren fotkati, i hoću prebaciti fotke u njega da baš ne moram s njim ko s nekuhanim jajima.

isto tako PS je težak program, uzima puno resursa kompa i kada on žulja neku obradu to traje, pa nebi volio da usljed pregrijavanja imam problema.

hvala na komentarima, u počektu sam gledao toshibu, pa onda HP, ko fol što je sigurno sigurno je, jer većina ljudi u mojem okruženju ima HP-a, ali vi mi opet naginjete na stranu toshibe.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice