HP ProBook 4740S

poruka: 17
|
čitano: 11.019
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
HP ProBook 4740S

Zamolio bih one iskusnije ako bi mogli napisati ponešto o ovom laptopu. Ne tražim od vas preporuku za laptop koji bi bio bolji od ovoga nego da mi netko malo pojasni preformanse ovog laptopa, moje iskustvo sa računalima je jako malo tako da bih vas zamolio da netko pomogne. Unaprijed hvala. :)

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=13750

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
HP ProBook 4740S

Uzmi ovo .. Puno bolji izbor za sličnu lovu

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100000087684

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
HP ProBook 4740S

Zahvaljujem na odgovoru, ali ja bi htio da mi samo malo pojasnite specifikacije konkretno ovog laptopa. Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
HP ProBook 4740S

Dobiješ četverojezgreni i5 koji je na stocku 2.5 te turbo na 3.2Ghz

750gb tvrdog diska

6gb radne memorije

odvojenu grafičku hd7650 bit će solidna za igrice

te linux znači moraš sam instalirati OS

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
HP ProBook 4740S

Dali je moguce da ostavim linux kao osnovni sustav ili bas moram instalirati windowse?

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
HP ProBook 4740S

Moguće ga je ostavit

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Re: HP ProBook 4740S

Vidim da se pitaš da li uzeti ovaj laptop? Ja jesam, ali!

Prvo imam problema s BSOD i nikako da riješim, probao par instalacija i nekoliko promjena drivera nije pomoglo.

Drivere koje skineš s intelove stranice instaliraš su ok ali amd nije izbacio nove drivere 100 godina pa ne radi switchable graphics pa si prisiljen vratiti stare.

Još nisam uspio otkriti što uzrokuje BSOD, testirana memorija i hard. Javio se Linksu i rekao da im ga donosim na testiranje kada se  vratim u Dalmaciju.

A sada ono pozitivno....laptop je tako tih da se pitaš pa je lli uopće radi, pod opterećenjem nije pretjerano bučan niti se previše zagrijava.

Što se tiče igranja laptop je solidan i ne stvara mi probleme. Moram pohvaliti ekran, tipkovnicu, procesor. Uglavnom laptop je idealan za filmove, glazbu i poneku igru. World of tanks i Sniper Ghost Warrior 2 igram bez problema, naravno uz smanjene detalje. I za kraj baterija je vrhunska, 5-6 sati videa bez problema. Naravno podesiti napajanje i podesiti da na bateriji radi samo intergrirana grafička.

Frka85
12 godina
protjeran
stručnjak kaže...

Prvo imam problema s BSOD i nikako da riješim, probao par instalacija i nekoliko promjena drivera nije pomoglo.

Drivere koje skineš s intelove stranice instaliraš su ok ali amd nije izbacio nove drivere 100 godina pa ne radi switchable graphics pa si prisiljen vratiti stare.

Još nisam uspio otkriti što uzrokuje BSOD, testirana memorija i hard. Javio se Linksu i rekao da im ga donosim na testiranje kada se  vratim u Dalmaciju.

A sada ono pozitivno....laptop je tako tih da se pitaš pa je lli uopće radi, pod opterećenjem nije pretjerano bučan niti se previše zagrijava.

Što se tiče igranja laptop je solidan i ne stvara mi probleme. Moram pohvaliti ekran, tipkovnicu, procesor. Uglavnom laptop je idealan za filmove, glazbu i poneku igru. World of tanks i Sniper Ghost Warrior 2 igram bez problema, naravno uz smanjene detalje. I za kraj baterija je vrhunska, 5-6 sati videa bez problema. Naravno podesiti napajanje i podesiti da na bateriji radi samo intergrirana grafička.

u 90% slučajeva za ovo boldano su krivi driveri,koji se kolju..

mnogi po kupovini laptopa,instantno fleshaju BIOS,stavljaju najnovije(ne nužno najkvalitetnije drivere) i modaju još sto čuda..

pretpostavimo da to ipak nisi radio,onda su u pitanju vremešni AMD driveri(otkad znama za AMD,muku muči sa driverima)

idealna kombinacija bi na sve to bila nVidia..

16 godina
redneck kaže...
stručnjak kaže...

mnogi po kupovini laptopa,instantno fleshaju BIOS,stavljaju najnovije(ne nužno najkvalitetnije drivere) i modaju još sto čuda..

pretpostavimo da to ipak nisi radio,onda su u pitanju vremešni AMD driveri(otkad znama za AMD,muku muči sa driverima)

Vjerojatno su driveri...BIOS neću dirati nego ću ga vratiti Linksu pa nek ga oni mijenjaju. A što se tiče drivera, pokušao sam sve što sam znao. 

Frka85
16 godina
stručnjak kaže...
redneck kaže...
stručnjak kaže...

Vjerojatno su driveri...BIOS neću dirati nego ću ga vratiti Linksu pa nek ga oni mijenjaju. A što se tiče drivera, pokušao sam sve što sam znao. 

Da nVidia, ali stvarno laptop je odličan, a valjda ću riješti BSOD. E i ne znam kojeg vraga HP nije stavio cd s driverima na jednom mjestu. Je su uštedili na cd-u:)

Frka85
16 godina
neaktivan
HP ProBook 4740S

i ja sam kupio ovaj laptop i prvo mi nije bilo jasno kako radi grafička AMD Radeon HD7650M 1GB na njemu pa sam na koncu skužio nakon odkaska u trgovinu i objašnjenja prodavača kako radi,ono što mi nije jasno je baterija, piše da traje 5h a ja kad sam je otvorio iz orginal kutije bila je na 40% napunjenosti???sada je punim pa ću vidjeti koliko će trajati kad se napuni na 100% pa pitam:kad je baterija skroz napunjena koliko bi trebala trajati na ful postavkama i kako znati jer to uopće nova baterija jer imam neke sumnje dakle KAKO ZNATI jer to baterija od tog laptopa i KAKO znati jer je nova da mi nije podvaljena stara

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
HP ProBook 4740S

jel ovaj laptop dobar za igre zato sto igram lol i wow? za one  koji igraju jel mogu igrati na very high bez bugova i lagova ??trebam odgovor brzo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
huntic761 kaže...

jel ovaj laptop dobar za igre zato sto igram lol i wow? za one  koji igraju jel mogu igrati na very high bez bugova i lagova ??trebam odgovor brzo

Brzi odgovor. Na very high NE

Za sve igre na very high možda čak ni ovo nije dovoljno http://www.instar-informatika.hr/notebook-alienware-m17x-173-led/DAM17I7-8-256VGA7970W-09

12 godina
neaktivan

moze li high ili mid?

15 godina
neaktivan
huntic761 kaže...

moze li high ili mid?

Ako je i3 ili i5 procesor i radeon 7650M ide na mid ziher a na high možda ali na manjoj rezoluciji :D

12 godina
neaktivan

a dobro tnx :D ma bitno mi je da ide brzo na igricama i ovako opcentio

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice