Hp 650 h4q99es

poruka: 30
|
čitano: 7.162
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Hp 650 h4q99es

bok,

neki dan sam kupio gore navedeni laptop i sad pokušavam update-ati drivere

no problem mi je naći drivere, posebno ethernet i network kako bi mogao otići na internet i automatski skinuti ostale drivere

može li mi netko dati link sa driverom koji moram instalirati plizzz

laptop:

HP 650 H4Q99ES

http://www.links.hr/?naziv=prijenosno-racunalo-hp-650-h4q99es-pentium-b980-dvdrw-dl-4gb-500gb-gma-hd-2000-15-6-led-hd-lan-kamera-linux-torba&option=artikl&id_kategorija=01421005&id_artikl=014.210.041&tab=spec

Pentium B980, DVDRW DL, 4GB, 500GB, GMA HD 2000ProcesorIntelProcesor tipPentiumProcesor modelB980 2,40 GHzRadna memorija (RAM)4 GBTvrdi disk (HDD)500 GBGrafikaIntelGrafika modelGMA HD 2000

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Hp 650 h4q99es
TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Hp 650 h4q99es
16 godina
moderator

pa ima samo jedan Lan i jedan Wlan, ne vidim di je problem...

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
13 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

pa ima samo jedan Lan i jedan Wlan, ne vidim di je problem...

u mojem neznanju

znači skinem ova dva:

Realtek Local Area Network (LAN) Driver

Ralink 802.11 b/g/n WiFi Adapter

16 godina
moderator

tako je....

a onda kad se spojiš na net poskidaj sve drivere s linka koji sam ti dao i instaliraj ih

13 godina
neaktivan
Hp 650 h4q99es

uspio sam instalirati samo ethernet a network ne

http://postimage.org/image/5dze1h6m3/

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

skini sve sa stranice, prebaci na laptop i instaliraj

13 godina
neaktivan
Hp 650 h4q99es

kad ga priključim na kabel opet ne mogu na internet

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Hp 650 h4q99es

Dakle,potrebno je da instaliraš SVE drivere,jer su neki međuovisni,ne samo za mrežu i net,sve dakle,i obavezno restart sustava..

Uz to,potraži recenzije drivera za ATI,jer neka je mudrije držati se one: IF WORK,DONT FIX IT

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 21:05 (redneck).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hp 650 h4q99es

gledo sam i nemrem niš pogodit da se taj ti vragovi instaliraju

ovo sam uzeo sa device managera pa ako itko može da mi da linkove da skinem te drivere plizz

Network Controller IDs

PCI\VEN_168C&DEV_0032&SUBSYS_1785103C&REV_01

PCI\VEN_168C&DEV_0032&SUBSYS_1785103C

PCI\VEN_168C&DEV_0032&CC_028000

PCI\VEN_168C&DEV_0032&CC_0280

PCI Device IDs

PCI\VEN_10EC&DEV_5229&SUBSYS_1858103C&REV_01

PCI\VEN_10EC&DEV_5229&SUBSYS_1858103C

PCI\VEN_10EC&DEV_5229&CC_FF0000

PCI\VEN_10EC&DEV_5229&CC_FF00

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

jesi skinuo i instalirao SVE sa službene stranice?

13 godina
neaktivan

skinu sam sve i instalirao svaki od njih

13 godina
Hp 650 h4q99es

za atheros mrežnu karticu tj wifi odi na http://www.atheros.cz/atheros-wireless-drivers.php, odaberi svoju mrežni čip tj  ar5b125 i klikni na kvačicu ovisno koji windows imaš i da li je 31bit ili 64bit. i ovo su poslijednji dostupni driveri

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hp 650 h4q99es

za wirless je vačjda sve u redu , ali se ne mogu priključiti na žični

iskopčam ga iz stolnog pc-a i kad probam na laptop nemrem se spojit

piše ovo

http://postimage.org/image/nw8p86t2d/

bilo kakva pomoć

imam b-netov modem

0 0 hvala 0
16 godina
Darkdevill kaže...

..imam b-netov modem

klik.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
ihush kaže...
Darkdevill kaže...

..imam b-netov modem

klik.

vidiš da mi je moderator zatvorio temu i poslao me ovdje da tu postam

13 godina
neaktivan
Hp 650 h4q99es

napravio sam ono sa ip adresom

u protocol version 4 sa ip adresom koju sam našao u cmd i opet ništa

vrti diagnose problem i opet nije ništa učinjeno 

štoviše onda mi ni ne piše undifiend network

0 0 hvala 0
16 godina

-koliko puta ponavljam...? jesi li resetirao MODEM.
Dok se pali, vidi indikator.. što windowsi tad rade? Što je s lampicama na modemu, na mrežnoj, jeli ispravan mrežni kabel, driver, mrežna..

Kakao se ponaša kad odspojiš mrežni kabel, imaš li drugo računalo, wlan itd..

Postoji mogućnost da je neki kvar linija modem, PC.. virus, ali nešto moraš probati, napisati što si probao i koji je rezultat da bi mogli korak dalje.

Možda neku linux distru kao ubuntu (eliminiraš soft probleme) ali za očekivati je da na Bnetu neće raditi ako imaš više računala.. reset (gašenje-paljenje) modema je obavezno.

13 godina
neaktivan

to sam i napravio

kad priključim kabel na ovaj pc (stolno računalo) sve noramlno radi

ali kada ga priključim na laptop onda je problem o kojem govorim

jel to možda onda ima veze sa linux-om preko kojeg sam instalirao win 7

13 godina
neaktivan

probao sam sa troubleshoot, pa sam probao preko internet protocol version 4 upisat ip adresu i ostalo

i opet ništa

modem sam resetirao ak ne 10 puta

16 godina
Darkdevill kaže...

.

kad priključim kabel na ovaj pc (stolno računalo) sve noramlno radi

ali kada ga priključim na laptop onda je problem o kojem govorim

..

problem je onda u notebooku, možda pogrešan mrežni driver ili tako nešto.

-boot s liveCDa bi dao konkretan odgovor.

-ako imaš crossover kabel, možeš testirati mrežu direktno spojen PC-notebook, ručno podešen IP na npr 192.168.1.101 / 102 i pinganje međusobno. (isključiti firewall).

-bnet modem memorira MAC adresu i dozvoljava pristup samo tom računalu (jendom, ostalima ne), zato je potrebno resetirati ga kod promjene.

13 godina
neaktivan
Hp 650 h4q99es

uspio sam priključiti laptop na taj kabel za internet, ali onda  kada ga opet prikopčam na komp nemrem na net,  nego isto kako sam i laptop uspio spojit, tako i komp ponovno spojiim

kaj to znači da ako kupim switch il kak se već zove, neću moći na internet u isto vrijeme na kompu i laptopu???

0 0 hvala 0
16 godina
Darkdevill kaže...

uspio sam priključiti laptop na taj kabel za internet, ali onda  kada ga opet prikopčam na komp nemrem na net,  nego isto kako sam i laptop uspio spojit, tako i komp ponovno spojiim

kaj to znači da ako kupim switch il kak se već zove, neću moći na internet u isto vrijeme na kompu i laptopu???

-ne čitaš što pišem.. (doslovno).

- Bnet (zašto sam odmah postavio to kao pitanje?).. jer preko MAC adrese mrežne kartice dozvoljava pristup samo jednom PCu. Kod prekapčanja na drugo računalo moraš resetirati modem, tad automatski detektra novi PC i njemu dozvoljava pristup.

- za više računala, potreban je router s wan portiom. Tad on 'glumi' PC odnosno njegova MAC adresa... njega modem vidi kao jednog korsnika. Na svaki router možeš spojiti do 256 mrežnih korisnika (misnus rezervirano)..

-switch nije dovoljan jer.. mora biti wan port-MAC.

-ovisno o modelu (tvorničke postavke routera) većina ima defaultno postavljene adrese na 192.168.1.1 (A-B-C-D oblik, C-broj je radna grupa, identična za računala u jednoj mreži, D je IP pojedinog mrežnog uređaja-PCa..). C ne smije biti jednak za dva routera u istoj mreži s DHCPom. AKo je modem na 192.168.1.1 tad router postavi na npr 192.169.2.1 ... sve ostalo bi defaultne postavke morale odraditi, tj routanje (zato se naziva router) sa subneta 2 na subnet 1.

Ako ručno unosiš postavke, za gateway možeš unjeti adresu routera ili adresu modema, za DNS isto tako. Jer router te podatke dobija od modema, modem od ISPovog servera.. može i neko treće rješenje, svejdno. Samo D mora biti različit za svaku mrežnu karticu u subnetu, PC-1 može npr 101, PC-2 102. itd. to je praktična podjela (lakše se pamti) ili prepusti sve DHCPu.

-Prije spajanja routera na modem, moraš podesiti routerov subnet C, spoji direktno PC na router (bez modema), podesi. Spoji modem, u wan port, resetiraj modem.. internet će proraditi nakon 1-2 minute..

13 godina
neaktivan

restartanje routera ne pomaže, moram preko onog internet protocola 4 unijet ip

i nije da ne čitam pitanje, samo većinom ne kužim kaj pričaš jer se ne razumijem u te stvari :)

a bi li mi mogao reći :

znači ne mogu ništa kupiti da sam to napravim da mogu na net sa dva kompa?

kaj moram b-net zvat da mi to oni naprave? - to bi me koštalo preko 500 kn kolko sam vidio

ako znaš šta bi mi trebalo da kupim jel bi mi mogao napisati gdje da kupim, što da kupim i šta trebam učinit da to instaliram jer kolko vidim di se razumiješ u ove stvari

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.2.2013 22:28 (Darkdevill).
16 godina
Darkdevill kaže...

restartanje routera ne pomaže, moram preko onog internet protocola 4 unijet ip

i nije da ne čitam pitanje, samo većinom ne kužim kaj pričaš jer se ne razumijem u te stvari :)

a bi li mi mogao reći :

znači ne mogu ništa kupiti da sam to napravim da mogu na net sa dva kompa?

kaj moram b-net zvat da mi to oni naprave? - to bi me koštalo preko 500 kn kolko sam vidio

ako znaš šta bi mi trebalo da kupim jel bi mi mogao napisati gdje da kupim, što da kupim i šta trebam učinit da to instaliram jer kolko vidim di se razumiješ u ove stvari

- koji IP unosiš? 192.168.1.xxx ?? to znači da nemaš aktivan DHCP inače bi automatika obavila dodjeljivanje IPa (gw, DNS).

- Bnet ti neće (ne želi) omogućiti spajanje više računala. Kupnja njihovog wlan modema (bežična opcija) je zaobilazno rješenje ali neisplativo u odnosu na cijene routera u trgovinama. Sama razlika koju mjesečno naplaćuju je dovoljna da kupiš router kroz godinu dana. U slučaju raskida imaš kvalitetan router ako si ga kupio, pa i opcija Carnet (na svim ISPovima) koja za +1kn daje flat tarifu...

- ipak ne savjetujem kupnju (rizik) pogotovo jer nemaš iskustva. Prečesto se kupi pogrešan model ili ga se iz nekog razloga ne zna podesiti.. odluka mora biti tvoja.

- za upute je potrebno neko predznanje, kako podesiti ip, gw, dns, pinganje, što je DHCP, WLAN, LAN, switch, Router, Modem, razumijevanje poruka (grešaka), postavljanje konkretnog pitanja-problema da bi odgovor na forumu bio dobar.. Svaku od tih riječi možeš pronači na wiki i vidjeti konkretno značenje.

Osnovna pravila su ti već u prošlim postovima, router s wan portom... Router (zato se tako zove) ruta = putanja do cilja, router ruta jednu mrežu, na drugu mrežu, sve je mreža, internet je mreža (WAN) kao i lokalna (LAN). Recimo ne pomiješati oznake WAN i WLAN (to je wireless=bežično).

edit: evo za primjer jedan router..

- D-Link DIR-501

- ima WAN port. specifikacije.

- cijene ovisno o trgovini 130-150kn.

Može bilo koji router koji ima takve specifikacije, naravno neki ima kvalitetniji software, više opcija, npr dodatni USB port, antene itd.itd.. za svaki model koji pronađeš pronađi tvorničke specifikacije, jer u trgovini mogu biti pogrešne, ili dođi u trgovinu i pročitaj s kutije...

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.2.2013 22:59 (ihush).
13 godina
neaktivan
Hp 650 h4q99es

unosim ip koji nađem u cmd-u kad napišem ipconfig

kada stavim da automatski nađe, onda to ne može i piše ono da lan ne može nać il tak nekaj

kaj onda mi treba samo npr. taj jedan router i nekog ko se u ovo razumije da mi to napravi???

jer pito sam b-net i rekli su mi da može i da bi trebao onda novi modem i da vidim za to u cjeniku

a u cjeniku takav novi modem sa mogućnosti za više spajanja računala na net košta oko 440 kn + 60 kn što bi oni došli i to namjestili 

0 0 hvala 0
16 godina
Darkdevill kaže...

unosim ip koji nađem u cmd-u kad napišem ipconfig

kada stavim da automatski nađe, onda to ne može i piše ono da lan ne može nać il tak nekaj

..

- bezvezarija. Što bi to značilo, da si našao broj u CMDu. Ta naredba daje trenutno stanje mreže.. postavljaš već postavljenu postavku bi bio blagi prijevod?

- 'tak nekaj' nije precizan opis.. konkretan text ili picture.. 2+2 nije blizu 5.

Darkdevill kaže...

..

kaj onda mi treba samo npr. taj jedan router i nekog ko se u ovo razumije da mi to napravi???

jer pito sam b-net i rekli su mi da može i da bi trebao onda novi modem i da vidim za to u cjeniku

a u cjeniku takav novi modem sa mogućnosti za više spajanja računala na net košta oko 440 kn + 60 kn što bi oni došli i to namjestili 

-već u prošlom i predprošlom postu, ali evo ponovo:

-znanje je potrebno za sve što radiš, ako ne znaš, onda netko tko zna.

-da, treba ti 'jedan router'..

-da, oni deru cjenom i to ti piše u postovima, isplativost. Dodaj toj cijeni mejsečni najam +15kn (na postojeću pretplatu dodatnih 15 kuna, čitaj malo njihove cjenike, pomnoži iznos za npr godinu, vidi razliku= isplativost). Oni to rade ne zato jer su meka srca ili dobroćudni, nego zbog zarade.

-Dali ti je isplatljivije kuptiti neki router i to podesiti ili njima platiti više od dvostruko + još godišnje više od cijene uređaja.... - to je tvoja odluka. Sve što je potrebno je podesiti opremu i onda ta oprema radi.. dok se ne pokvari.

-kod raskida ugovora, dužan si vratiti opremu, ako je to tvoj router ostaje tebi, ako npr promjeniš ISPa, radiš s tim što želiš, tvoje je.

-Svi ISPovi imaju i opciju CarNET.. za sve školarce i akademske građanje, posebna flat tarifa ali i zaštita kao dailup uspostava poziva. Jednako kao što Bnet ograničava na jedno računalo. Routerom koji tad obavlja uspostavu poziva (umjesto računala, to je normalna opcija koju svaki normalan uređaj ima) opet zaobilaziš to ograničenje jednako kao i Bnetovo. Već iz tog razloga se isplati jer je uz Carnet pretplata za internet nešto niža (cca 30kn ovisi o paketu, uvjeti se stalno mijenjaju).. možda ne možeš dobiti taj paket, ali provjeri i uštedi tako nešto ako možeš.. To je jednim udarcem dvije muhe, pa sad opet, dali se isplati? - Da ako to napraviš i ako uštediš, ne ako ne znaš ili platiš više nego je ušteda, ne ako kupiš i ne znaš podesiti ili kupiš pogrešno...

Zato kažem, ne dajem preporuke za kupnju, samo nabrajam što možeš, odluka je tvoja i posljedice.. Prvi korak je da precizno pročitaš napisano, ako nešto nije jasno postaviš konkretno pitanje pa to rasčistimo. Ako nisi siguran, pitaj, stani...

Recimo za prvi korak, dali ti je na tom PCu uključeno dodjeljivanje IPa DHCPom? - uključi.

-drugi korak, kako si došao do ipconfig naredbe u CMDu i upisa IPa, netko ti je već rekao? - jesi li pingao, jesi li razumio išta?

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 16:53 (ihush).
13 godina
neaktivan
Hp 650 h4q99es

vidio sam negdje na netu moguća rješenja pa sam isprobavao

dhcp mi je na laptopu isključen i postavljen ono na use the folowing ip adress jedino tako sam se uspio spojiti, a kada restartam laptop mislim da se samo vrati na automatski uključen dhcp (nisam siguran, jer internet mi je preko stolnog računala sada)

i na stolnom sam morao tako, ali sada kada pogledam dhcp je uključen i automatski nađe ip adresu

hvala još jednom na informacijama,

inače router koji imam (koji mi je b-net dao, je otplaćeni i sada je moj), ali imam još valjda 1.g. dana ugovor s njima 2d paket (telka i flat)

vjerojatno ću pitati nekog da mi on postavi ovo (kolko sam računao ispada me duplo jeftinije- ako me čovjek za postavljanje ne odere :)

samo onako nevezano: vrijedi li carnet i kada odem na fakultet (to nigdje ne mogu naći)

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 22:21 (Darkdevill).

0 0 hvala 0
16 godina

-carnet je za sve školarce (osnovna, srednja, fax) i sve akademske djelatnike kao profesori.

-ne, router je bnetova terminalna oprema, koju vraćaš (ako se nije nešto promijenilo), plaćaš im mjesećni najam 15kn, vidi račun. Čak im moraš vratiti sve kablove npr scart za TV.. jer ti ga zaračunaju.

-ono što si dobio ugovorom je priključak koji bi platio (rad operatera koji provlači fizičke kablove).

-u slučaju kvara moraju ti dati novi.

-dodatni uređaj naplačuju bez osnove, tj ako si iskoristio promotivni dio (npr HBO) tad nemaš pravo na besplatan uređaj.. inače ako je ugovor istekao, to se ugl rješava novim ugovorom-produživanjem..

-wlan model je 30 kn mjesečni najam (+15kn u odnosu na običan).

-- ali tko zna, možda više nije tako (neda mi se sad provjeravati).

Od posljednje izmjene zakona, npr mobiteli više ne smiju zaključavati... jer su odmah tvoje vlasništvo, pa je moguće da se i ovaj dio izmjenio od jeseni.

-ručno podešavanje IPa ima smisla samo kad nemaš DHCP server u mreži npr spajanje crossover kablom direktno dva PCa. To bi bilo objašnjenje, nije teško podesiti, ali praktičnije je krostiti DHCP. Zapravo, vidi koje postavke je postavio DHCP, zapiši (mask, gw, dns), sve ostaje isto samo kod ručnog dodjeljivanja posljednji broj IP uneseš po želji (jedinstven) broj. Jednako pravilo je za sve takve uređaje.

-nije teško podesiti potrebno.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice