Hp 625 problem

poruka: 8
|
čitano: 5.784
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Hp 625 problem

Pozdrav svima..

Imam problem sa laptopom Hp 625...  kod uključenja cijeli ekran je u sivim prugama dok nakon sto se windowsi uključe gornji dio ekrana postaje vidljiv*... dali je problem u monitoru ili u grafičkoj ili...?? 

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Hp 625 problem

-monitor.

Pokušaj ga (čvrsto šakama) malo uvinuti... trebalo bi se nešto na ekranu dešavati.

- ili je otišao LCD-elektronika ili samo konktor.. rastavi počisti (LCD žica, traka.. s notebooka na ekran). Upali. Ako je OK, yupi, ako nije servis-garancija ili oglasnik..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 20:42 (ihush).
14 godina
neaktivan

šake...ništa :)...što misliš pod oglasnik jer nemam garanciju više?? ekran da nabavim ili u dijelove???

16 godina

-za dijelove (oba slučaja, dali ga prodaješ ili kupuješ neispravnog zbog ekrana), jer je ovlašteni servis neisplativ. Ipak provjeri (MR servis) koja bi bila cijena, u pravilu polovica novog.

Bolje da to obavi netko iskusniji (uvjek se nađe neki kvartovski električar...). Barem da zna procjeniti isplativost i potvrditi kvar. (jer ovo je za sad samo nagađanje kvara).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

probaj otklapati i sklapati ekran, dakle kao kad otvaraš laptop samo neka naravno bude upaljen, može biti da ti se flat cable zglodao jer ide blizu lijevog panta, isto tako može biti da se jednostavno otkačio konektor te nema full kontakt(otkačio na ekranu jer je okrenut prema dolje), na LEDOVIMA se često događa upravo zato što se spaja odozdola i ljepljiva traka ga nemože držat
po meni ovo što si naveo, ipak je 99% otišao ekran i to ti se apslotuno ne isplati popravljati(ugrađivati novi ekran), jer to je LED ne LCD, dakle nema starter i sve dobija iz jednog konektora a to je onaj s matične
novi taj ekran u mr servisu košta 1800kn + pdv... dakle previše
polovnih par sam nabavio po 1000kn, i ako nabavljaš polovni provjeri jeli lijevi ili desni ekran, da možeš konektirati, jer ako npr uzmeš desni a imaš lijevi flat u banani si
u istom servisu flat cable je 400kn + pdv pa ti vidi što ćeš

trenutno u servisu imam baš takva 2 laptopa, dakle isti taj model, od toga je jedan radio niti mjesec dana, obadva lika čekaju da naleti neki polovni LED ekran jer kupnja novog nije opcija, jednostavno je preskupo...

pozz

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.7.2012 22:04 (Zoki B).
14 godina
neaktivan
Hp 625 problem

..probat ću ga rastavit da vidim šta je sa tim kablovima dal fakat nije otpojeno mada ne vjerujem ali vrijedi probat, a ako to nije onda u dijelove sa njim...

Hvala na trudu

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

e pozz.. imam još jedno pitanje...je li moguće da od se od nekog drugog hp laptopa stavi led ekran ili samo od ovog modela odgovara ekran??

15 godina
svi LED ekrani su isti, naravno ovisi samo veličina, tvoj je 15.6" i odgovara ti sve i jedan samo moraš paziti jel lijevi ili desni, lcd ekrani mogu biti 20, 30 i 40pinski, ledovi su svi isti
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice