Preporuke?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pretpostavljam da, čim si cijenu izrazio u eurima, namjeravas laptop kupiti u inozemstvu?
Da, mislim da mogu dobit jaču stvar za manje pare nego tu u Hrvatskoj. Odmah da pitam, koliko ću morati platiti carinu?
- carina =0% (za računala)...
- plaćaju se špediterski troškovi i PDV, obično više nego da kupiš u domaćoj trgovini (klasična zaštitna mjera). Ako je priložen račun vjerojatno će ga priznati inače se uzimaju domaće cjene koje carina ima za tu robu, tako da treba računati i s tim, tj treba se potruditi da priznaju račun kao osnovicu jer je naša cijena standardno viša.
btw, ako osobno putuješ, možeš u osobnoj prtljazi najnormalnije prenjeti, kao korišteno računalo. (malo prašine i zapackaj ga..).
Ako ga misliš kupovat na legalan način odustni jer s PDV-om ti se cijena diže još za nekih 250 eura tako da je neisplativo !
Nešto ću već smisliti. Nego, prijedlozi za laptope?
Oprostite zbog double posta, ali imam pitanje. Jel mi se isplati uzet Toshiba Qosmio X505-Q8104X za 1900$ (cca. 1400€, malo je više nego što sam rekao, al šta je tu je).
Specifikacije:
Intel® Core™ i7-2630QM,
NVIDIA® GeForce® GTX 460M 1.5GB GDDR5,
8GB DDR3 1333MHz memory,
1TB: 500GB (7200rpm, Serial ATA) + 500GB (7200rpm, Hybrid 4G Serial ATA),
Blu-ray Disc™ ROM and DVD SuperMulti drive with Labelflash®,
1920x1080 Full HD 18.4" Widescreen
Oprostite zbog double posta, ali imam pitanje. Jel mi se isplati uzet Toshiba Qosmio X505-Q8104X za 1900$ (cca. 1400€, malo je više nego što sam rekao, al šta je tu je).
Specifikacije:
Intel® Core™ i7-2630QM,
NVIDIA® GeForce® GTX 460M 1.5GB GDDR5,
8GB DDR3 1333MHz memory,
1TB: 500GB (7200rpm, Serial ATA) + 500GB (7200rpm, Hybrid 4G Serial ATA),
Blu-ray Disc™ ROM and DVD SuperMulti drive with Labelflash®,
1920x1080 Full HD 18.4" Widescreen
cemu 8 gb rama i blue ray? ja mislim da ne
Ne isplati se. Što ce ti pobogu 18.4 pa znas ti kako je to tezak, nepraktican i ogroman latop, namjeravas teglit betonski kvadar? Ako bas ceznes za zvijeri, imas fenomenalnih laptopa prvenstveno od Alienwarea, pogledaj na njihovom siteu. Oni su vodeci proizvodac gaming notebooka.
Kazem ti, sve iznad kakvih max. 17-17,3 inca ti je pretesko za prakticnu upotrebu i nosanje vamo-tamo, napatit ces se i zato ti preporucam da ne uzimas takve golijate.
Lenovo Y560 je odlican laptop, za ne bas mnogo novaca. Ako ti je on slabasan, naci cemo nesto bolje.
Ma nije meni problem što će biti 18 inča i težak jer ga prenosim samo povremeno (recimo, preko vikenda). Ali mora biti laptop.