Elektricitet na laptopu

poruka: 19
|
čitano: 5.079
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
elektricitet na laptopu

znaci osjetim lagani elektricitet na lijevoj strani laptopa. tamo di drzim lijevu ruku kad igram cod. lijevo od touchpada. ali ne uvijek. trenutno se ne osjeti. kad ga iskopcam iz struje i kad radi samo na bateriji ne osjeti se.
i to mi s nije dogadalo prije nego sam išao snimati win. prije nekih tjedan dana.
prije mi se samo znalo dogadati da mi šumi u slusalici ako nisam drzao ruku na laptopu. ali isto tako ne uvijek. samo ponekad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Elektricitet na laptopu

Vjerovatno spajaš punjač na produžni kabel bez uzemljenja.

Probaj spojiti direktno u zidnu utičnicu.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Elektricitet na laptopu

istina...

probat cu kasnije jer moram osloboditi uticnicu u zidu

13 godina
odjavljen
Elektricitet na laptopu

Nebi smjelo imat veze uzemljenje s time , jer vod uzemljenja ide samo do ispravljaca - dalje idu samo dvije zice .

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Elektricitet na laptopu

sad sam spojio direkt u zid gdje je bio i produzni na koji sam bio spojen...

da nije mozda do uticnice?

kasnije cu probat uticnicu u drugoj sobi. sad ne mogu premjestat laptop.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alien 22 kaže...

Nebi smjelo imat veze uzemljenje s time , jer vod uzemljenja ide samo do ispravljaca - dalje idu samo dvije zice .

Unutar ispravljaca se uzemljenje kratko spaja na nul vod, jer se radi o istosmjernoj struji. Ako nemas uzemljenja

onda je spojen samo nul vod koji moze nositi mali izmjenjicni napon koji ce se odvoditi preko tebe do zemlje kada

rukom dodirnes neki vodljivi dio kucista.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 20:26 (drnde).
13 godina
neaktivan
Elektricitet na laptopu

Imam isti problem, ponekad se pojavi, držim ruku na laptopu, a on ima metalan obrub i onda osjetim lagano peckanje, možda 1-2 sec i onda prestane, pa nakon cca 30 sec opet.

Sad po zimi mi se to ne događa {#}

bravoroms.wordpress.com - BravoRoms - HTC Desire ROM reviews
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
drnde kaže...
Alien 22 kaže...

Unutar ispravljaca se uzemljenje kratko spaja na nul vod, jer se radi o istosmjernoj struji.

Nemoguce jer u tom slucaju ti izbacuje fid sklopku .

13 godina
odjavljen
Elektricitet na laptopu

Elektricitet vam se moze javiti od odjece . Prije lapa probajte se " ispraznit " prema radijatoru . Ispraznit eletricitet sa tjela naravno {#} .

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
drnde kaže...
Alien 22 kaže...

Unutar ispravljaca se uzemljenje kratko spaja na nul vod, jer se radi o istosmjernoj struji. Ako nemas uzemljenja

onda je spojen samo nul vod koji moze nositi mali izmjenjicni napon koji ce se odvoditi preko tebe do zemlje kada

Slažem se

Nema zašto fidova izbacit

13 godina
odjavljen
lucco85 kaže...
drnde kaže...
Alien 22 kaže...

Unutar ispravljaca se uzemljenje kratko spaja na nul vod

Slažem se

Spoji nul vod i uzemljenje pa ces vidit jr ce ti bacit fid . Naravno strujni krug treba biti pod opterecenjem , ako ti ne baci onda je vrijeme da ti bacis nju .

16 godina
neaktivan
lucco85 kaže...
drnde kaže...
Alien 22 kaže...

Slažem se

Istina je, spajas uzemljenje na negativni vod nakon ispravljaca, krivo sam napisao.

14 godina
Elektricitet na laptopu

znaci rijesenje mog problema bi bilo?

osim sto se trebam isprazniti na radijatoru :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zeryx kaže...

Pa neznam, nađi uticnicu s dobrim uzemljenjem. Sad sam i ja malo ispobavao po sobi

jer znam da mi je kuciste znalo biti pod naponom i našao sam jednu utičnicu koja valjda

nije dobro uzemljena (osjeti se slaba struja kad micem prste po kucistu) ostale su mi sve ok.

13 godina
odjavljen
zeryx kaže...

Sorry tebe smo zaboravili - da rjesenje ti je da ispraznis elektricitet na npr radijatoru . Mada se staticki moze javit i zbog naeletriziranog poda - tepisona ali u manjem broju jer su takvi tepisoni izumrli . Spoj velike kolicine sintetike i plastike rezultiralo je naelektriziranoscu materijala te je covjek bio vodic koji je pri spoju s uzemljenim predmetom bio iznenadjen . Radijator bi bio za tebe rjesenje {#}.

16 godina
neaktivan
Alien 22 kaže...
zeryx kaže...

Sorry tebe smo zaboravili - da rjesenje ti je da ispraznis elektricitet na npr radijatoru . Mada se staticki moze javit i zbog naeletriziranog poda - tepisona ali u manjem broju jer su takvi tepisoni izumrli . Spoj velike kolicine sintetike i plastike rezultiralo je naelektriziranoscu materijala te je covjek bio vodic koji je pri spoju s uzemljenim predmetom bio iznenadjen . Radijator bi bio za tebe rjesenje {#}.

Da vidiš, mogao bi spojiti laptop na radijator nekom žicom, u svakom slucaju imaš kilometre cijevi, a ako je plinsko ti je gotovo sigurno uzemljeno :D 

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 23:12 (drnde).
13 godina
odjavljen
Elektricitet na laptopu

Budi ko Jaca - kud ti tu i tvoj radijator {#}.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Alien 22 kaže...
zeryx kaže...

inace imam bas takav tepison u sobi... i skoro stalno neku vunenu majicu na sebi. a i radijator je blizu pa to nebi trebalo biti problem...

iako sam sad promjenio uticnicu pa cu vidjeti dali ce se pojaviti. za sad je sve u redu

15 godina
neaktivan
Alien 22 kaže...
lucco85 kaže...
drnde kaže...
Alien 22 kaže...

Unutar ispravljaca se uzemljenje kratko spaja na nul vod

Slažem se

Spoji nul vod i uzemljenje pa ces vidit jr ce ti bacit fid . Naravno strujni krug treba biti pod opterecenjem , ako ti ne baci onda je vrijeme da ti bacis nju .

Da ako spojiš nulu i zemlju fidova će bacit van

Unutar punjača je spojen minus s zemljom koji je galvanski odvojen pa fidova neće bacit van, a time se rješava eventualni napon na metalnim dijelovima laptopa, slažeš se?

No, ako je kučište laptopa plastično ipak je pitanje samo statičkog elektriciteta...ako je metalan obavezno punjač na utičnicu s zemljom

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 0:52 (lucco85).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice