Dvojba Modela

poruka: 9
|
čitano: 1.658
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Dvojba Modela
Pozdrav..
dakle kupujem uskoro novi laptop radi se o HP ProBook modelu e sad zanima me...ima model sa Intel i3 2310M 2.1ghz i model sa AMD a-series A4 3300M 2.5ghz koji je bolji?

Dakle oba dva imaju po 4gb ddr3 memorije
V-Ace
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Dvojba Modela

AMD, vjerovatno ima bolju graficku ali nešto slabiji CPU, dok Intel ima bolji CPU slabiju grafičku ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Dvojba Modela
treba mi kvalitetan odgovor..jer mi treba jaci i brzi proc...a od ova dva ni sam neznam...
V-Ace
16 godina
neaktivan
Dvojba Modela

Grubo gledano, navedeni Intelov je procesor oko 80% brži od AMD-ovog, dok je integrirana grafika u AMD-ovom procesoru oko 80% brža od integrirane grafike u Intelovom procesoru. Koji prijenosnik odabrati, ovisi o zadacima koje stavljaš pred njih. Npr. za 3D modeliranje bolji je AMDov zbog brže graf. kartice (pri modeliranju se koristi OpenGL ili DirectX, tako da je bolje imati jaču graf. karticu), dok je za 3D renderiranje, ukoliko renderer ne koristi OpenCL (renderiranje na grafičkoj kartici), bolji Intelov procesor.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Dvojba Modela
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2011 15:57 (Bulldozer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
glazbene upotrebe..producer sam i za gaze...znaci bolji proc..nisam graficki dizajner...hvala
V-Ace
14 godina
protjeran
Dvojba Modela

Onda I3

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dvojba Modela

Pogledao sam baš te stranice prije no što sam pisao post i usporedio procesore ugrubo (na brzinu i bez računanja) - pogledamo li detaljnije Intel je brži:

• 81% u Cinebenchu R11.5
  • 76% u Cinebenchu R10 single core
  • 72% u Cinebenchu R10 multi core
  • 93% u SuperPi 1M
  • 57% u wPrime 2.0x 32m
  • 60% u 3DMarku 06

Uzmemo li sve u obzir, prosjek je 73,2% - nisam baš puno promašio.

Osim toga, nisam fanboy - uzimam one procesore koji u danom trenutku daju bolji omjer cijena/performanse, tako da su u četiri od pet računala koja imam kod kuće AMD-ovi procesori, a što se tiče graf. kartica, tri koriste Radeone, a dva GeForce kartice.

Što se tiče obrade glazbe, u ovom trenutku, važniji je brz procesor tako da bi Intel bio bolji izbor, a iako se polako javljaju OpenCL efekti, korištenje grafičkih kartica za obradu zvuka je još u povojima i nailazi na dosta poteškoća (velika količina efekata nije pogodna za paralelizaciju).

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Aha.. Znaci Intel Bi Bio Bolji Izbor sto se tice glazbe?
Hvala

~HATAR
V-Ace
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice