E ovako kao sto pise u naslovu imam problem sa slikom na laptopu.Dakle ovako jednog dana mi je samo odjedamput nestala slika a laptop je radio(svjetle lampice,cuju se ventilatori itd...) i ja sam ga palio i gasio i nista konto sam crkla mi grafika(Nvidia GeForce 7800) il tako nesto i ja sam ga ostavio.Nakon mjesec dana opet sam ga upalio i dalje nema slike i opet ga palio gasio i nakon par puta slika se pojavi i sve normalno radi ne fale nikakvi podaci uradio sam test harda nema bed sektora ram ispravan(2 GB) i laptop je radio par dana i opet nestane slike i ja ga opet palio i gasio i nece i nakraju ga ostavim.Ovih dana sam se sjetio za njega i pocnem guglati(kako provjeriti da li je crkla grafika) i nadjem na netu kaze:"Prikopcas monitor od kompa preko vga porta i pri paljenju stisnes tipku fn i neku od f tipki(f1,f2,f3,f4.......u mom slucaju f8)i ako ti se pojavi slika na monitoru onda znaci da ti je crko ekran ili flet kabal." e meni se pojavila slika na externom ekranu i pocne se pokretati win xp i prodje ono ocitavanje ali na ekranu se pojavljuju neke linije napravljene od plavih tackica i tako prodje ucitavanje i samo nestane slike na monitoru i ja ga ugasim i udjem u safe mode i nema nikakvih tackica nicega znaci slika cista bez greski i sve normalno radi ali kad podjem podesiti rezoluciju samo nestane slike i ja udjem u vga mod i isto sve radi ali ne mogu isto podesiti rezoluciju a ne mogu uci ni u normalni windows pa ne znam do cega je.Mislio sam da je neka greska u sistemu pa nece da normalno radi i oborim sistem i dignem bez ikakvih greski i instaliram drajvere i programe sve u windowsu normalnom i ponadam se da ce sve raditi(tada je i bila slika i na ekranu od laptopa)i ugasim laptop i odem negdje i dodjem i opet nece ne znam sta da radim.I da napomenem laptop uopste sad ne daje sliku na njegov ekran vec samo na externi i safe mode i vga mode prikazuje samo na externom ekranu.Ljudi unaprijed hvala svima koji pomogunu!!
Izvinjavam se ako veci ima otvorena tema za ovakav slucaj....