Od kada sam poprimio poruku "consider replacing your battery" moja baterija ne traje duže od 45-minuta (inače je znala trajati po 1,5 sat). Šta mi je sada učiniti? :SS Svi savjeti su dobrodošli.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
probaj odradit kalibraciju
probaj odradit kalibraciju
Probao sam već jednom ali bezuspješno, no pokušat' ću ponovo...
ako ne pomogne kalibracija onda je najvjerojatnije baterija na kraju života
ako ne pomogne kalibracija onda je najvjerojatnije baterija na kraju života
:(
koji laptop i koliko je stara baterija?
koji laptop i koliko je stara baterija?
Lenovo SL510, oko dvije godine.
jesi ga puno koristio na punjaču s baterijom unutra?
jesi ga puno koristio na punjaču s baterijom unutra?
Većinom je bio na punjaču, no ponekad sam ga ostavio da se baterija isprazni (pročitao sam negdje na forumu da je to dobro za vijek baterije).
upravo to ubija bateriju kad je stalno u laptopu i punjač je spojen...
ako ga koristiš na punjaču najbolje je bateriju izvaditi iz njega...
jbg traži novu bateriju...
:/ hvala na pomoći...
To je zbog toga što se baterija grije jeli tako ?
Pitam jer ja rjetko kad vadim bateriju upravo iz razloga što je 'ladna k'o temperatura zraka ovih dana :)
To je zbog toga što se baterija grije jeli tako ?
Pitam jer ja rjetko kad vadim bateriju upravo iz razloga što je 'ladna k'o temperatura zraka ovih dana :)
ponajviše zbog zagrijavanja, baterija kad se ne koristi bi trebala bit na hladnom...
a laptopi se prilično griju kod upotrebe...
Izgleda da moj laptop onda ima dobro rješeno hlađenje.
svejedno nije preporučljivo da je baterija unutra ako je stalno na punjaču...
Nećakinji sam nabavio Lenovo G770AH i čitajući uputstva (tko to još čita) naletjeh na nešto što me je iznenadilo. Piše da se laptop treba spojiti na izvor struje kada kapacitet baterije dođe između 30-50%. Prvo sam pomislio da je greška u prevodu međutim isto piše i na engleskom. Osobno sam mislio da je dobro puniti bateriju kad se isprazni. Očito sam zbog toga i ja popušio isti problem. Kalibracija nije pomogla.
baterije uništava visoka temperatura i pražnjenje do kraja (naravno ovisi o tipu baterije, al vrijedi za sve laptope)
zato se po defaultu laptopi gase na oko 5-7% kapaciteta baterije da bi se izbjeglo potpuno pražnjenje i time uništavanje baterije
isto vrijedi i za auto akumulatore, ako stoje duže potpuno ispražnjeni mogu se bacit
baterije uništava visoka temperatura i pražnjenje do kraja (naravno ovisi o tipu baterije, al vrijedi za sve laptope)
zato se po defaultu laptopi gase na oko 5-7% kapaciteta baterije da bi se izbjeglo potpuno pražnjenje i time uništavanje baterije
isto vrijedi i za auto akumulatore, ako stoje duže potpuno ispražnjeni mogu se bacit
Ma znam ja osnove, uvijek su mi savjetovali za laptop da ga krenem puniti negdje oko 10% baterije ali popuših.
Ma znam ja osnove, uvijek su mi savjetovali za laptop da ga krenem puniti negdje oko 10% baterije ali popuših.
znam da znaš, ja to zbog drugih tipkam :)
Ovu poruku imam na acer aspire 5738ZG nakon reinstalacije windows 7, a na HP pavlion stoji poruka no charging. Čovjek je kupio novu bateriju i opet ima istu poruku, ne puni, znači ne vidi bateriju. Po nekim preporukama na forumima update BIOS-a rješava problem, ali na laptopu je zadnja verzija BIOS-a, reinstalacija drivera nije pomogla, i zadnja mogućnost je da je stradala elektronika na matičnoj ploči u šta čisto sumnjam. Pretpostavljam da je ovdje problem s windows 7, ali rješenja nema.