Asus pro78

poruka: 6
|
čitano: 1.312
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Asus pro78

Pozdrav,

Molio bih pomoć ako ima itko ikakvu ideju. Naime očistio sam laptop star cca 3,5 god, gara 0 bodova. Prije toga je sve uredno radilo, osim nvidia drivera za gt240m al mislim da je to manje važno.

Nakon detaljnog čišćenja, promjena paste itd... sve uredno spojeno, slijedi paljenje... Ekran crn ništa se na njemu ne događa, windowsi i ubuntu se podigao sasvim normalno.

Prebacim na vga izlaz i slika je vanjskom ekranu. Pomislih da nisam spojio nešt dobro ali sve uredno spojeno.

Neko nekavu ideju? zbilja bi mi pomoglo jer više mi ne pada na pamet što bi moglo biti osim da je ekran crko što mi nema smisla...

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Asus pro78

il je ekran crka ili si nesto krivo spojia, nema trece

0 0 hvala 0
11 godina
Asus pro78

provjeravao sam spojeve i za video izlaz i za napajanje na monitoru. prvo sam pomisli da možda nije koji pin spigan ali svi su u redu...

lik jedan iz servisa je rekao da je moguče da je eliktricitet, kao da ga nisam ispraznio na powerbuttonu prije otvaranja, to mi je čini još manje logočnim jer ima metalnih djelova koji su bili dirani prije neg je uopče došlo do ekrana....

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 21:21 (krikec).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Asus pro78

Ako se dobro sjećam, taj prijenosnik ima LED osvjetljenje pa samo jedan kabel (40 pinski) ide u njega (ne treba mu inverter za ccfl-ove).

Možeš mi reći kako ti izgleda taj kabelčić što kažeš da je za napajanje monitora.

Ne vjerujem da ti ga je elekticitet spržio (iako nikad se ne zna), prije će biti da ti nije nešto dobro spojeno.

13 godina
neaktivan

Što želiš reći time da driveri VGA koji prije rastavljanja laptopa nisu bitni?, iste nisi imao ili iste nisi mogao instalirati? Ukoliko drivere nisi mogao instalirati problem bi mogla biti i sama VGA...

Ispravnost lcd-a istestiraj priključenjem drugog ispravnog.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.11.2014 23:55 (Hardwhelper!!!).
11 godina

Mali mislim da je 6 pin konektor.al mozda si i u pravu da je iso samo taj 40 pinski.morat cu pogledat.kod kolege je lap sada.

Sto se tice drivera nvlddmkm je uzrok padanju istih tu i tam...barem se pojavi to u logovima koje sam gledo.a i opet ak imam sliku na vga izlazu zbog kojeg razloganebi mogao imati i na ekranu sliku? Stoga mogucnost da graficka nije ispravna je nemoguca jer nebi onda nit na jedom nista bilo prikazano,te bi se sama maticna javila da nesto nije u redu sa grafickom i poceo bi svjetliti capslock il vec nest.a i ekran bi se onda barem pojavilo pozadinsko osvjetljenje sto na ovom nije slucaj... neg je u potpunosti crn...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice