ASUS PadFone

poruka: 17
|
čitano: 5.122
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
ASUS PadFone

U moru pametnih telefona i svakodnevnim slušanjem i čitanjem o tužbama između Samsunga i Apple-a ( tko je kome, tko je koga...itd.) donosim vam mali odmak od ovih dnevnih tema tj. review jednog noviteta na našem tržištu kojeg sam imao prilike isprobati. Naime radi se ASUS-ovom uređaju naziva PadFone, kombinaciji tableta i smartphone-a. Znamo da ASUS radi odlična prijenosna računala i tablete ali ovaj koncept i sam dizajn uređaja je unikatan i kao takav jedini u svijetu i zato je po tome poseban. Prednost ovakvog koncepta je što nema potrebe za sinkroniziranjem pošto je sve uvijek na jednom mjestu. Mnoge aplikacije se mogu koristiti na tabletu i zatim nesmetano na telefonu bez prekidanja poput igrica ili filmova.

Tablet

Sam tablet je sličan tabletima iz ponude modela TF Transformer ali je nešto drugačijeg dizajna i u odnosu na prethodnike debljina tableta je malo veća. Razlog tome je utor ili ''ladica'' sa stražnje strane tableta za sam pametni telefon. Prilikom ubacivanja pametnog telefona u tablet, slika se u sekundi prebacuje sa telefona na zaslon tableta. Sam tablet se ne može sam koristiti jer u sebi sadržava svoj BIOS sustav za prebacivanje slika između uređaja, dodatnu bateriju i zvučnik. Veličina zaslona je standardnih 10.1 inča rezolucije 1280x800. Zaslon je IPS i zaštićen je Gorilla Glassom. Sa prednje strane tableta nalazi se kamera od 1.3 MPixela. Baterija smještena u tabletu je jačine 3300mAh, 24,4 Wh koja produljuje vrijeme razgovora sa 15h na 63h. Od priključaka na tabletu nalazi se samo 3.5mm priključak za slušalice. Ostatak priključaka se nalazi na dock tipkovnici poput USB priključaka i čitača memorijskih kartica. Tipkovnica ne dolazi u pakiranju sa tabletom i smartphone-om te se kao takva može kupiti zasebno (raspitao sam se, trenutno je nema za kupiti na našem tržištu). Ako ste vlasnik modela Transformer TF101 moguće je iskoristiti tipkovnicu sa tog modela ali tablet neće sjesti do kraja kako bi trebao kao na original tipkovnici od PadFona jer je ležište tipkovnice uže i tu treba paziti da se ne utiskuje na silu da se ne iskrivi, ali se može iskoristiti i dodatno puniti i raditi na njoj čime se trajanje baterije produljuje na 102 sata razgovora.

Smartphone

Najbitnija stavka cijelog uređaja je sam pametni telefon. Riječ je o telefonu sa Qualcomm Snapdragon S4 procesorom sa dvije jezgre koji radi na 1.5 GHz. Arhitektura ovog procesora omogućava odlične performanse i pri radu sa većom rezolucijom kada je smješten unutar tableta. Zaslon telefona je kapacitivni  Super AMOLED sa 16M boja zaštićen Gorilla Glass-om. Dizajn telefona po meni je odličan a ne bi ga se posramili niti lideri na tržištu poput Samsunga i iPhone-a. Rubovi telefona izrađeni su od aluminija a stražnja strana (poklopac) napravljen je od čvrstog polikarbonata (PC) sa uzorkom koncentričnih kružnica koje su poznate sa modela Transformer i Zenbook.

Neke od specifikacija telefona:

Općenito                  2G Network: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900

3G Network: HSDPA 900 / 2100

Dimenzije                Dimenzije: 128 x 65.4 x 9.2 mm

Težina: 129 grama (sa baterijom)

Zaslon                     Vrsta: Super AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors

Dimenzije: 540 x 960 pixela, 4.3 inča

Multitouch: Da

Zaštita: Gorilla Glass

Zvuk                        Alert types: Vibration, MP3 ringtones

Loudspeaker: Da

3.5mm priključak: Da

Memorija                Card slot: microSD, up to 32 GB

Internal: 16 / 32 / 64 GB storage, 1 GB RAM

Data                        GPRS: Da

EDGE: Da

Speed: HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps

WLAN: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot

Bluetooth: Da, sa A2DP

USB: Da, microUSB v2.0

Kamera                   Primary: 8 MP, 3264 x 2448 pixela, autofocus, LED flash

Features: Geo-tagging

Video: Da, 1080p

Secondary: Da, VGA

Features                 OS: Android OS, v4.0 (Ice Cream Sandwich)

Chipset: Qualcomm MSM8260A Snapdragon

CPU: Dual-core 1.5 GHz

GPU: Adreno 225

Sensors: Accelerometer, gyro, proximity, compass

Messaging: SMS, MMS, Email, Push Email, IM

Browser: HTML5, Adobe Flash

Radio: Da

GPS: Da, sa A-GPS support

Java: Da, via Java MIDP emulator

Baterija                 Stand-by: Up to 360h (2G) / Up to 370h (3G)

Talk time: Up to 15h 40min (2G) / Up to 8h (3G)

PadFone Stylus

U pakiranju sa tabletom i telefonom nalazi se i stylus olovčica izrađena od aluminija, koja služi za pisanje i tipkanje po tabletu. Odlična stvar i koncept koji je napravljen vezano za olovku je to da ona može služiti i kao slušalica kada je telefon smješten u tabletu za obavljanje razgovora. Znam da bi vas ljudi čudno gledali na ulici da se javljate na olovku ili pričate dok držite olovku u ruci...i ja sam se začudio tome pitajući se tko je tu lud, međutim sam koncept i funkcija je odlična i svaka čast onome tko je izmislio ovu stvarčicu. Povezivanje sa uređajem se vrši putem Bluetooth-a a javljanje jednostavnim pritiskom na tipku na olovčici koja na sebi ima i funkciju stišavanja i pojačavanja zvuka.

Benchmark test

Da nije riječ o još jednom modelu pametnog telefona na našem tržištu govore i rezultati. Napravio sam benchmark test telefona i rezultati su me ugodno iznenadili. Program koji sam koristio je Quadrant Standard koji se može besplatno skinuti sa Google Play-a. Da test bude fer, uređaj sam testirao na tvorničkim postavkama bez ikakvih dodatnih programa niti izmjena sustava. Prosječni rezultat je bio oko 6000 dok je najveći rezultat koji sam dobio u par testiranja bio preko 6150.

3 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
ASUS PadFone

Unboxing

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ASUS PadFone

Prosječni benchmark score Prosječni benchmark score

PadFone PadFone

PadFone Stylus PadFone Stylus

1 0 hvala 1
14 godina
Re: ASUS PadFone
Čini mi se super uređajem.
Koliko si ga platio?
Vidim da je svagdje 5600kn
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Čini mi se super uređajem.
Koliko si ga platio?
Vidim da je svagdje 5600kn

Frend mi ga je posudio pa sam ga isprobavao par dana. Ma uređaj je predobar, brzina telefona je odlična, kao i kombinacija tableta kao dodatne baterije i većeg zaslona. Da, koliko sam njuškao po netu cijene se tako kreću.

14 godina
Meni se jako svidio po recenzijama i videima o uređaju.Ali cijena je prevelika za mene
robimarko@gmail.com
15 godina
protjeran
ASUS PadFone

Super mi je takav koncept smarphone+tablet ali mi je cijena od 5600 kn tu mač (da ide u paketu i dock keyba onda već nekak može proći), smartphone ne vrijedi više od kakvih 3500 kn a "tablet" je ustvari samo zaslon i baterija sa zvučnicima i to po meni ne vrijedi više od 1000 kn. Evo u Ronisu za 4823 kn : http://www.it.ronis.hr/product.asp?product=asus-padfone&code=asus-padfone

To je već fer cijena.

Trust me, I'm a Jedi!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ASUS PadFone

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ASUS PadFone

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ASUS PadFone

Predobro

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ASUS PadFone

PadFone vs HTC One X usporedba browser-a

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ASUS PadFone

Gaming

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ASUS PadFone
Predstavljanje PadFone-a 2 - Milano

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ASUS PadFone

PadFone 2 Video

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ASUS PadFone

Benchmark test - PadFone 2

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ASUS PadFone

Odlična stvar!

Makar čini mi se da je cijena prevelika (možda zbog moje trenutne platežne moći :) ).

U svakom slučaju, koncept mi je ful dobar.

Više bih volio da ima više memorije (npr. HDD na Pad Stationu), ali nije mi to neki minus.

Osim toga to je tek prvi model.

Nadam se da će i drugi proizvođači prihvatiti koncept, što bi eventualno vodilo smanjenju cijena.

Specifikacija mi odgovara, tako da uspoređujući sa konkurentskim high-end smartphone-ima ni cijena vjerojatno nije prevelika.

Evo i PadPhone2:

http://www.asus.com/Mobile/PadFone2/#specifications

Vrlo zanimljivo. Makar bih volio da je dimenzija smartphona ostala na 4.3".

Osobno mi najviše odgovara dijagonala od 4", a pogotovo na ovakvoj vrsti uređaja, gdje smatram da stvarno nema potrebe za većim.

Ali, O.K., to je subjektivan dojam.

Na ovoj dvojki, osim bolje specifikacije(pogotovo kamera, cloud storage...) puno mi se više sviđa ova ladica za smartphone.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.11.2012 11:18 (zposlon3).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ASUS PadFone

Je se moze na ovo prištekat 2.5" eksterni HDD. Gleda sam malo po netu i negdje kaze da treba adapter negdje da radi uz dodatno napajanje, a negdje kazu da ako se spoji na tipkovnicur radi bez problema. Ima li tko direktnih iskustava?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice