Alienware

poruka: 14
|
čitano: 5.147
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Alienware

Ok, priznajem...zapeo mi je za oko Alienware M17x. Htio sam se malo informirati gdje ga ima za uzeti i naletio sam na stranicu www.alienware.com.hr.  Bilo je neki govora da je ta stranica lažna, pa opet neki tvrde da nije ali ja sam poslao upit i dobio sam ovakav odgovor:

Postovani,

Narudzbe se vrse iskljucivo online. Po zaprimanju vase narudzbe mi kontroliramo izabranu konfiguraciju te vam saljemo potvrdu narudzbe ili podatke sa novim konfiguracijama.

Po primitku toga vi uplacujete cjelokupni iznos te se narudzba i sredstva salju u SAD gdje se vase racunalo sastavlja.

Racunalo stize u Hrvatsku kroz 4 tjedna.

Konfiguracije se mijenjaju svakih nekoliko dana te je jako tesko istom brzinom mijenjati ponudjenu konfiguraciju na stranici. Potrebno je brzo regirati.

Ukoliko reakcija nije brza narudzbe se otkazuju zbog prevelikog otklona od narucenog.

Kroz ovaj period velikih promjena zbog preuzimanja poslovanja tvrtke Dell nad Alienware konfiguracijama preporucujemo ostvarivanje narudzbe kroz mjesec dana.

Srdacan pozdrav,

Ivan Babic

Alienware Systems Hrvatska
Subsidary of Alienware Systems LTD
www.alienware.com.hr

Gledao sam na njihovoj stranici pa mislim se kakva to ozbiljna firma nema ni telefon za kontakt?

Jos jedno pitanje....kakva mi je alternativa naruciti Alienware iz neke druge zemlje online? Isplatili se?

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alienware

da,site je maksimalno sumljiv....adresa: 51000 rijeka :) da zicer

Pošalji ti mail centrali s upitom dal su ovi iz rijeke oficijalni partner.....

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alienware

Vrlo vjerojatno je riječ o tzv. sivom tržištu tj. o ''firmi'' koja se bavi ''logistikom'' robe iz SAD u HR. Hm da vidimo scenarij je otprilike ovakav: netko tko redovito putuje u SAD i ima adresu u SAD (to je jako bitno) može legalno naručiti Alienware konfiguraciju koja stiže u roku od 15 dana na američku adresu, a za još 15 dana je u HR. S obzirom da je tamo laptop oko 3x jeftiniji nego u EU postoji mnogo prostora za formiranje cijene, a proizvod ima jamstvo koji vrlo vjerojatno vrijedi samo u SAD (da li će Dell priznati jamstvo ne znam).

One - You lock the target Two - You bait the line Three- You slowly spread the net And four - You catch the man
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Alienware

I da,ufura ga u HR bez poreza ili icega ako ide po jedan laptop: proda se prica: osobni :)

Phenomenalni duja X3,Biostar 790GX,XFX HD4830
16 godina
neaktivan
Alienware

Da, naše tržište je premalo za specijalizirane gamerske notebook-ove, a potražnju lako može zadovoljiti siva logistika. U Mikronisu bazna inačica sa malo jačim procesorom M17x košta oko 22.000 kn (u SAD točno polovicu manje što je za tamošnje tržište jako puno novca za laptop), s time da se kod nas ne nudi mogućnost personalizacije. Onaj tko je baš zagrijan naći će nekoga ko putuje u SAD. Osim toga postoje internetske trgovine koje nude otvaranje privremenih shipping adresa u SAD-u pa se od tamo jednostavno povuče roba. Na kraju krajeva nije SAD na kraju svijeta, postoje božićne shopping ture za malo $ nakupuje se svašta pa i mali mali vanzemaljac veselo put putuje.

One - You lock the target Two - You bait the line Three- You slowly spread the net And four - You catch the man
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cgsi kaže...

Da, naše tržište je premalo za specijalizirane gamerske notebook-ove, a potražnju lako može zadovoljiti siva logistika. U Mikronisu bazna inačica sa malo jačim procesorom M17x košta oko 22.000 kn (u SAD točno polovicu manje što je za tamošnje tržište jako puno novca za laptop), s time da se kod nas ne nudi mogućnost personalizacije. Onaj tko je baš zagrijan naći će nekoga ko putuje u SAD. Osim toga postoje internetske trgovine koje nude otvaranje privremenih shipping adresa u SAD-u pa se od tamo jednostavno povuče roba. Na kraju krajeva nije SAD na kraju svijeta, postoje božićne shopping ture za malo $ nakupuje se svašta pa i mali mali vanzemaljac veselo put putuje.

Išao sam na alienware.com. Izabrao otprilike identičnu konfiguraciju koja se može nabavti kod nas i izašla me je oko 3000 dolara. Pomnoži to sa otprilike 5 to je nekakvih 15000kn.

Za Uk iznos je bio oko 2600 funti puta 8 to je negdje oko...20000-21000 kn. Isplati se ici u shooping i usput kupiti laptop ali činjenica je da je vani dolar slabiji (doduše, kod nas je funta i prejaka) nego je to u SAD-u. Eto, samo nek se zna.

16 godina
neaktivan
Alienware

Alienware ima samo lijep izgled i nista vise. Radije si kupi neki normalan laptop( i da nije težak) ili mašineriju od PC-a ako već mislis nes igrat. Laptopi su namijenjeni da budu prenosivi. a ovo čudovište nije baš lagano za nosit. Ako te zanimaju takva čudovišta ili se pališ na njih, pogledaj jos voodoo pc i falcon northwest

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trebam laptop jer on je jednina solucija za sada iako bi bio najsretniji da mogu kupiti PC jer bi najbolje prošao. Obožavam igrati igre i mislim kako Alienware nije samo šminka. A što se tiče težine, u ruksaku mi nece biti tezak. Vec davno sam nosio 6 kg nepotrebnih knjiga za školu tako da mi nece biti tesko. U svakome slucaju, hvala na prijedlogu :)

15 godina
neaktivan
Alienware

evo ovako prvo se ispricavam autoru teme za offtopic

zanima me jeli se ispati uzeti alienware aurora alx cca. 3000 $ (novce imam zanima me jeli on vrijedi koliko ga i platim)

moze li mi netko preporuciti kako cu prebaciti to racunalo kod nas

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Section31 kaže...

evo ovako prvo se ispricavam autoru teme za offtopic

zanima me jeli se ispati uzeti alienware aurora alx cca. 3000 $ (novce imam zanima me jeli on vrijedi koliko ga i platim)

moze li mi netko preporuciti kako cu prebaciti to racunalo kod nas

Moje misljenje je da se ne isplati, osim ako bas imas novca i ne znaci ti puno tih 3000$, pa zelis brand kao sto je Alienware.

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.
15 godina
neaktivan
Alienware

zašto bih trošio 35 tisuća kuna na laptop ili čak 75 tisuća kuna na desktop ako mogu za dvostruku ili trostruko manje cijenu dobiti nekoliko puta snažniji pc.ALIENWARE se pre.erava

1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
EmmetCullen kaže...

zašto bih trošio 35 tisuća kuna na laptop ili čak 75 tisuća kuna na desktop ako mogu za dvostruku ili trostruko manje cijenu dobiti nekoliko puta snažniji pc.ALIENWARE se pre.erava

pa u tom i je stvar... kak ćeš ti prenet mrcinu od desktop računala. dobro ni ovaj laptop nije lagan, ali je kud i kamo lakši i praktičniji od desktopa

Atomska bubamara. | http://tinyurl.com/erepNA
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...
EmmetCullen kaže...

pa u tom i je stvar... kak ćeš ti prenet mrcinu od desktop računala. dobro ni ovaj laptop nije lagan, ali je kud i kamo lakši i praktičniji od desktopa

Nije stvar u tome da ti MORAŠ potrošiti svoj novac na alienware...iskreno, ja da imam tih 75 tisuća, prvo bih išao u birc (SmijehNamigiva), pa tek onda bih možda potrošio najviše 10 000 za desktop. Ali oni koji imaju novaca (i oni koji žele da ih se primijeti) rado će si priuštiti jednog vanzemaljca, a s još većim guštom će se hvaliti s njim po kvartu...tako npr, moj kompjuter nije nešto ultra, ali je za moje potrebe dosta, i s njim se ne hvalim. Ali da je stari pun para imao bih jednog vanzemaljca pa bih se stalno hvalio...

Photoshop, Paint.NET, Photoscape. Tri najčešće korištena programa na mom računalu izuzev igara
16 godina
neaktivan
Alienware

Hello! Nemojte davati bezveze novce za neke fensi šmensi prijenosnike, bolje kupite neki pametan prijenosnik za cca. 4000-6000kn(ovisno o raspoloživom novcu).

A, ako se hoćete igrati onda ovako nešto:

Asus P55Di

Intel i5 750

Sapphire Radeon HD 5850/5870(tko ima novca)

4GB DDR3 RAMa

1TB disk, preporučljivo WD Caviar Black sa "32" MB cachea

HAF 922

VX550

Eto toliko od mene...

Pozz, i ne trošite novce na skupe fenski prijenosnike...

a.k.a MindFreak MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2009 22:05 (4ucker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice