Alienware u Hrvatskoj?

poruka: 12
|
čitano: 13.350
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Alienware u Hrvatskoj?

dali zna iko gdje se u Hrvatskoj može kupiti alienware m14x ili m17x po donekle povoljnoj cijeni,, manje od 19k.

ili ime neka možda bolja solucija,, npr. možda u italiji, sloveniji?? ili neki povoljni webshop?? sve dolazi u obzir.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Alienware u Hrvatskoj?
Imaš M17X U links za 15k
14 godina
neaktivan
Alienware u Hrvatskoj?
Moj mail: grgaveliki7@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Alienware u Hrvatskoj?

Imas u LINKS-u 3 Alienware-a

http://www.links.hr/?option=katList&id_kategorija=0173&naziv=alienware

Najjeftiniji ti je M17xR3 za 15.000 kuna.

!!! INTEL - FTW !!!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Alienware u Hrvatskoj?

ma ebeš to narući iz amerike onaj dobar model m17 ti košta 10000 kn plus carina opet ti se isplati

edit. evo sa 6990m  i7 2670qm 4gb ddr3 rama  750 gb hard 2049 = 10100 plus porez plus carina otp 11500kn

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 11:07 (CODnubBFpro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Alienware u Hrvatskoj?

ma jbs links,, oni su u svemu najskuplji... a kako s garancijom kad narucim iz inuzemstva??

Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Alienware u Hrvatskoj?

s granacijom iz vana ne mos nis ovdje, mozes ga odnjet nazad di je kupljen, u ameriku...

ovdje su iznad 17 inca alieni kojh ima u hrvata

ovdje su do 17 inca

ovdje je jedini 14 incni

mozes inace kupit i toshibu qosmio ak bas hoces zvijer koja i izgleda tako,

ja sam imao jednu prije par godina  i super je ak ti nije bed zagrijavanje, buka i tezina, ali te sve zamjerke imaju i alieni,

a toshibe su malo jeftinije nego alienci, imas ih i sa 18.4 incnim ekranom, kao ova, koja kosta do 17k kuna

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CODnubBFpro kaže...

ma ebeš to narući iz amerike onaj dobar model m17 ti košta 10000 kn plus carina opet ti se isplati

edit. evo sa 6990m  i7 2670qm 4gb ddr3 rama  750 gb hard 2049 = 10100 plus porez plus carina otp 11500kn

Ajde mi molim te razjasni tu matematiku. 10100 + 23% + carina = "otp" 11500.... {#} 

Ne zaboravi da se PDV i carina placa i na troskove transporta!!!

Preimenujmo smjeska *namigiva* u *namiguje*!!!
14 godina
Alienware u Hrvatskoj?

Neznam koji je tocno shipping ali racunaj da nije bas mali. Bez shippinga bi te doslo: cijena+carina+pdv (na cijenu se dodaje troskovi trasnporta, na to carina i onda na sve to zajedno pdv). Dakle racunica bi bila: 10100+1010(10% carina)+2600(23% pdv)~13700kn. To je cijena bez transporta, sa zaokruzenim rezultatima. Znaci racunaj da bi te sve izaslo preko 14500kn (ovisi koliki je shipping).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Alienware u Hrvatskoj?

Ne placas PDV na stvari kupljene vani jer je porez vec placen vani, placas samo carinu. Transport je oko 110$-150$ (moze bit i 220$, ovisi koliko je tezak, preko koga saljes i koliko ti je hitno da ti to ranije stigne) , mozda i nesto vise, ali ne puno. Sto se tice samo cijene to se isplati.

Ako ti se pak bilo sta desi sa time sto si narucio sam snosis troskove transporta u oba smjera da se obavi servis, s time da moras opet uzimat skupu postarinu (dakle jos 110$-150$-220$ U SMJERU) jer ako se u transportu osteti laptop ili dodje sa dosta ostecenim pakiranjem oni mogu procijenit da je bilo kakva greska nastala u transportu i odbit ti to popravit, da ne kazem da fizicke kvarove (punkuca ili bilo sta u transportu da se desi) nece popravljat o svom trosku.

Poznanik je kupio tako mac i u transportu je oso monitor. Recimo samo da ga je nakraju kostao skuplje nego da ga je kupovo ovdje (on ga je doduse sam transportirao) i jos uvijek nema garanciju, odnosno ima, ako ga salje van gdje je kupljen.

Sve je to li-la. Italija, Slovenija, Madjarska... recimo da se isplati. Jos jeftiije je u Srbiji, ako ti se tamo ide po laptop te ako je dobavljiv. Ako ne odes sam po njega (dakle ide postom) naplatit ce ti carinu. Ako odes u Sloveniju, kupis tamo i trazis povrat DDV oni javljaju odmah nasima i ako ne prijavis na ulazu u zemlju na kucnu adresu ti stize uplatnica sa PDV-om i carinom plus neka opomena (tako sam cuo iz nekoliko izvora), nisam siguran kako je sa ostalim susjedima, tako da ne racunajte sa time nego otic fizicki po njega i ne trazit povrat poreza, onda ga ne moras prijavit kod ulaska u zemlju (tj. morao bi, ali imas pravo putovati sa fotoaparatima, laptopima, mobitelima, tabletima itd. i nema te ko kaj pitat, samo reci da ti je poslovni i da ga uvijek moras imati sa sobom, nemoj reci da je novi)

Po meni. koliko god je skuplje kod nas pregrizi i kupi kod nas najjeftiniji (nabava.net , google...). Najmanja je jebada sa garancijom i cijenama prijevoza, mozebitne carine itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Rhodin kaže...

Ne placas PDV na stvari kupljene vani jer je porez vec placen vani, placas samo carinu. Transport je oko 110$-150$ (moze bit i 220$, ovisi koliko je tezak, preko koga saljes i koliko ti je hitno da ti to ranije stigne) , mozda i nesto vise, ali ne puno. Sto se tice samo cijene to se isplati.

Ako ti se pak bilo sta desi sa time sto si narucio sam snosis troskove transporta u oba smjera da se obavi servis, s time da moras opet uzimat skupu postarinu (dakle jos 110$-150$-220$ U SMJERU) jer ako se u transportu osteti laptop ili dodje sa dosta ostecenim pakiranjem oni mogu procijenit da je bilo kakva greska nastala u transportu i odbit ti to popravit, da ne kazem da fizicke kvarove (punkuca ili bilo sta u transportu da se desi) nece popravljat o svom trosku.

Poznanik je kupio tako mac i u transportu je oso monitor. Recimo samo da ga je nakraju kostao skuplje nego da ga je kupovo ovdje (on ga je doduse sam transportirao) i jos uvijek nema garanciju, odnosno ima, ako ga salje van gdje je kupljen.

Sve je to li-la. Italija, Slovenija, Madjarska... recimo da se isplati. Jos jeftiije je u Srbiji, ako ti se tamo ide po laptop te ako je dobavljiv. Ako ne odes sam po njega (dakle ide postom) naplatit ce ti carinu. Ako odes u Sloveniju, kupis tamo i trazis povrat DDV oni javljaju odmah nasima i ako ne prijavis na ulazu u zemlju na kucnu adresu ti stize uplatnica sa PDV-om i carinom plus neka opomena (tako sam cuo iz nekoliko izvora), nisam siguran kako je sa ostalim susjedima, tako da ne racunajte sa time nego otic fizicki po njega i ne trazit povrat poreza, onda ga ne moras prijavit kod ulaska u zemlju (tj. morao bi, ali imas pravo putovati sa fotoaparatima, laptopima, mobitelima, tabletima itd. i nema te ko kaj pitat, samo reci da ti je poslovni i da ga uvijek moras imati sa sobom, nemoj reci da je novi)

Po meni. koliko god je skuplje kod nas pregrizi i kupi kod nas najjeftiniji (nabava.net , google...). Najmanja je jebada sa garancijom i cijenama prijevoza, mozebitne carine itd.

Ovo nije tocno. Hr porez se placa kad god nesta uvozis. Ako prelazis granicu sa necime cija je cijena veca od 1000kn, placas hrvatski pdv i carinu. Kada ti salju postom ako je iznad 160kn, placas isto pdv i carinu. Jedino sta mozes dobiti to je povrat poreza iz drzave iz koje si uveo. U praxi je tako da recimo kupis nesta u Slo, platis 1000kn, dodes na granicu i slovenci ti ovjere racun, dodes u hrv i mozes putem poste povratit slovenski pdv, a mozes se i vratit u ducan gdje si to kupio sa ovjerenim racunom. A sad sta se tice slanjem poste, nisam siguran kako ide povrat poreze. Uglavnom pdv i carinu ces sigurno platit (ja kad god nes narucim uvijek platim, jer je sve manje-vise preko 160kn). 

9 godina
neaktivan
Alienware u Hrvatskoj?

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju na uvoz proizvoda iz EU ne plaća se više nikakva carina.

Što se tiče prijenosnih računala, trenutno je stanje takvo da je carinska stopa na njih 0% pri uvozu u RH (čak i iz zemalja trećeg svijeta), što znači da se, ako kupujete računalo iz SAD-a, plaća samo PDV (25%).

Ivica

Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice