ACER - šrot ili ne?

poruka: 105
|
čitano: 65.477
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: ACER - šrot ili ne?
yeo kaže...

Pogledaj u biosu da nije disablean. Neki laptopi ti imaju i fizičku tipku za lockanje touchpada, ili kombinaciju na tipkovnici (fn+nešto) kojom se on zaključava ili otključava. Vjerojatno je nešto od tog.

Tipka Fn ne pomaze, ima kombinacija sa F12 on i F7 Off...sad cu u bios bacit oko...

EDIT: u biosu bilo disable-ano....mater mu...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.4.2015 18:19 (Srednji).
17 godina
neaktivan

0 0 hvala 1
16 godina

- zgodna stvar ali nema veze s ITjom.. to je hn-jamstvo/reklama (pozitivna), dok u slučaju kvara ovlašteni servis ili proizvođač s tim nemaju veze. Može se uzeti za ostale brandove/uređaje. Cijena 300-650kn.. itd.

- ostali brandovi imaju svoje jamstvo (produljenje) ugl do 2-3g, ali ovo je vrlo zgodna stvar i nije loša cijena za 6g. Treba uzeti u obzir.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
zmaz kaže...

sve zavisi  od klase

svaka firma ima žnj i top klasu

npr hp ,imas laptope od 2000 kuna koji krcka da ti mozak stane i super racunala pod imenom hp

tako i acer  od žnj laptopa od 2000 kuna do top r7 laptopa od 16-20k kuna

Točno žnj je žnj oko 2000-2500kn ma kako se fima koja sklapa zvala. 

(i7 u mom lapu košta kao takav cijeli lap pa kakvu bi kvalitetu onda trebali očekivati?)

Moj Nitro je ipak malo manji žnj od onog acera od 2000-2500kn. A bilo je i 18,4" acera prije koji su tada bili avioni od laptopa ali im je i cijena bila fina. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.4.2015 12:16 (Oldy).
14 godina
Srednji kaže...
yeo kaže...

Pogledaj u biosu da nije disablean. Neki laptopi ti imaju i fizičku tipku za lockanje touchpada, ili kombinaciju na tipkovnici (fn+nešto) kojom se on zaključava ili otključava. Vjerojatno je nešto od tog.

Tipka Fn ne pomaze, ima kombinacija sa F12 on i F7 Off...sad cu u bios bacit oko...

EDIT: u biosu bilo disable-ano....mater mu...

kupio sam polovni acer aspire 8735z,no ne mogu u bios ući

password izgubljen,bios je phoenix

ima li tko kakvu ideju

nakon tri neuspješna pokušaja poruka je -disable10341

15 godina
odjavljen
ACER - šrot ili ne?

Treba resetirati bios.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
16 godina
valisaurea kaže...
..

password izgubljen,..

-moraš imati pass. Probaj reset CMOSa, ali šanse su 0,2% (upravo zbog sigurnosti, na notebooku i poslovnim PCjima se BIOSpass ne resetira ili postoji poseban jumper/software za to).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Glamdring kaže...

BTW Acer je najveci proizvođač laptopa u svijetu

odakle ti ova glupost? :(

16 godina
neaktivan
ACER - šrot ili ne?

@valisaurea

imaš na Hirens Boot Cd-u BIOS Cracker,pa probaj s njim provalit....

btw...prouči ovo,možda pomogne.

http://acer-aspire-bios-pwd.blogspot.com/2014/01/acer-aspire-8735zg-bios-hdd-password.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.4.2015 14:52 (pc ovisnik).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
valisaurea kaže...

password izgubljen,bios je phoenix

ima li tko kakvu ideju

nakon tri neuspješna pokušaja poruka je -disable10341

Bios pass na prijenosnicima u pravilu se ne poništava vađenjem rtc batetije kao što je slučaj s desktopom.

Reprogramiranje biosa na programatorom većinom riješava problem osim u biznis serijama prijenosnika koji imaju tkz, security chip(recimo lenovo).

16 godina
neaktivan
ACER - šrot ili ne?

Imam acera +6 godina, derem ga po +18h po danu, od filmova, obrade slika i videa, igrica, do zahtjevnih programa da se već počne znojiti.

Nikad se niti nakašljao, a na spomen servisa se počne smijati.

Jedina zamjerka, namučio sam se svaki put kad sam ga išao otvarati da ispušem ventilatore jer sam morao sve raskopati.

Can't find a better Jam!

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ACER - šrot ili ne?

Evo da se i ja uključim. Imam Acer laptop 8 godina...to je tad bila makina. 16 Full hd ekran, blue-ray disc, 4gb rama,AMD Turion x2 2.00Ghz procesor,250gb hard disk. Plačen je oko 6500kn.

Prvu godinu mi je crkao hard disk.,zamjenjen u garancijskom roku i od tad radi kao švicarski sat. Svake dvije godine ga očistim od prašine i promjenim termalnu pastu.

Kad ču ponovno kupovat laptop, Acer će mi biti prvi izbor...

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
ACER - šrot ili ne?

http://www.comel.hr/acer-aspire-e5-511-c0et-7546

Ima netko iskustva s ovim Acerom? Funkcionira za svakodnevne stvari, internet, office i slično, bez štekanja?? Hvala :)

0 0 hvala 0
13 godina
ACER - šrot ili ne?

za nabrojano dovoljan je i ovaj http://www.comel.hr/acer-aspire-es1-512-c2l6-8415 ( nema dvd rom )

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Hvala, ali dosta su bitni Windowsi jer će to biti poklon...
Htjeli bi se uokvirit u do najviše 2600, 2700 kn, s Windowsima i ok performansama (jer već imamo iskustva s laptopom u rangu oko 2700 kn koji je katastrofa od samog početka, kod surfanja po internetu čak, a najviše je očito na youtubeu gdje je nekad nemoguće pogledati video bez stalnog štekanja, ili raditi 2,3 jednostavne radnje istovremeno na njemu bez gubljenja živaca).

Pa ako je to moguće zadovoljit s nekim laptopom iz navedene trgovine ili Technomarketa jer se ne razumijemo dovoljno...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice