Acer Aspire 7750G

poruka: 79
|
čitano: 27.627
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Acer Aspire 7750G
McVily77 kaže...
Iz tvojih usta u božje uši {#}

Čuj, u principu sam navikao na kompove koji ne idu dalje od medium, tak da sam bio oduševljen kad mi je postavio Fallout: NW na high i morao sam se obuzdati da već automatski ne isključujem aa i af.

Kaj ja znam, prvi mi je laptop ovo i nemam ga s čim usporediti, al čini mi se kao dobra referenca za ubuduće. U svakom slučaju 7750 u pogledu performansi može biti samo bolji {#}

Prvo pa muško! Mislim da nisi pogriješio ni sam dellom, pogotovo zbog garancije ako (nedo Bog) zatreba i trebo bi biti kvalitetniji dosta nego moj acer, mene recimo najviše nervira nakon nekih pola sata do sat igranja kako mi se dlanovi znoje, nije da nešto posebno smeta ali et, kad bih mogao utrobu acera spojiti sa svojim starim hp-om onda bi bilo savršeno, ali opet za 5k vaki stroj! {#}

14 godina
neaktivan
kicozu kaže...
McVily77 kaže...
Iz tvojih usta u božje uši {#}

Čuj, u principu sam navikao na kompove koji ne idu dalje od medium, tak da sam bio oduševljen kad mi je postavio Fallout: NW na high i morao sam se obuzdati da već automatski ne isključujem aa i af.

Kaj ja znam, prvi mi je laptop ovo i nemam ga s čim usporediti, al čini mi se kao dobra referenca za ubuduće. U svakom slučaju 7750 u pogledu performansi može biti samo bolji {#}

Prvo pa muško! Mislim da nisi pogriješio ni sam dellom, pogotovo zbog garancije ako (nedo Bog) zatreba i trebo bi biti kvalitetniji dosta nego moj acer, mene recimo najviše nervira nakon nekih pola sata do sat igranja kako mi se dlanovi znoje, nije da nešto posebno smeta ali et, kad bih mogao utrobu acera spojiti sa svojim starim hp-om onda bi bilo savršeno, ali opet za 5k vaki stroj! {#}

Ma u principu i ja tako mislim, makar mi je malo žao što nisam ipak uzeo 15", a i onaj Witcher 2 me pošteno izdeprimirao, luđaci poljski {#} Ak to čudo pokreneš preko 25 fps-a u nativnoj, onda imaš zvijer.

Što se znojenja dlanova tiče, osjetio sam i ja toplinu pod prstima, ali ništa što bi bilo neugodno ili me ometalo u normalnom radu. Mogao bih se eventualno žaliti da se čuje hlađenje, ali to ne bi većini puno značilo jer sam navikao na svoj komp s pasivnom grafom i AC freezerom.

Sve u svemu, mislim da će me sasvim solidno služiti tijekom garancije, a ovako sam ubio i dvije muhe jednim udarcem jer ću preskočiti jedan upgrade desktopa..

14 godina
Withera bih voli oprobati da vidim kako ide ali mi je puno 14gb sad skidat jer mi je veza u totalnom k****, skinilo bih se za tjedan dana pa ću to kad se popravi stvar.

Onda je kod tebe dobro što ti se ne znoje jer kod mene je to baš iritantno, Dell kvalitetniji pa bolji, a čuje se trunku vent ali ga friđ u dnevnom nadglasa, a ako šta igram onda mi je priključen na moje Log x530 i opet niš ne čujem!!! :D
"We often refuse to accept an idea merely because the tone of voice in which it has been expressed is unsympathetic to us." - Friedrich Nietzsche
16 godina
neaktivan
Acer Aspire 7750G

jel moze netko pomoci oko usb portova. naime samo jedan mi radi. usb 3.0 nisam ni probao.

takoder kako mogu provjeriti da li imam faulty proc?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Acer Aspire 7750G

Vezano uz tu grešku u čipsetu.

Da li je ona prisutna u svim laptopima sa sandy bridgeom ili samo kod acera?

Ja razmišljam o kupnji Aspirea 7750g s i5 2430m i radeon 6650m,... ili aspirea 5755g s i5 2430m gt540m, itd.

U obzir dolaze još i lenovo z570 s i5 2430m i gt540m, ali manje rama nego aceri (4 umjesto 6), dell inspiron 5110 s i5 2450m (nešto jači od 2430) i gt525m).

PS: Koji chipset ima tu grešku, hm65 ili hm67? stvar je u tome što je većina sandy bridge laptopa kod nas s hm65 chipsetom (stariji).

Molim savijet.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 16:17 (Flanker-B).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Acer Aspire 7750G

Sorry. Upravo sam provjerio. Greška zahvaća sve chipsete intelove serije 6 (mobilne i desktop varijante). Važna je revizija chipseta. B2 - ima grešku, B3 nema.

Problem je što neke trgovine kod nas prodaju i stare modele. Da li je nekako prije kupnje moguće provjeriti reviziju chipseta?

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.2.2012 16:44 (Flanker-B).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Acer Aspire 7750G

Pozdrav,

u utorak sam kupio Acer Aspire 5755G. Koristim ga za AutoCAD projektiranje postrojenja, a brat ga uzima za montažu i edit videa (Sony Vegas i neki After Effects).

E sada, imam par pitanja, ali evo najprije da napišem komponente:

Intel Core i3-2310M (2,1GHz, 3MB L3 chace)

NVidia GeForce 540M

4GB DDR3

500GB HDD

15.6 HD LED LCD

Evo sad pitanjca:

Jel ovaj procesor dvojezgreni ili četverojezgreni? I jel ovo Sandy Bridge? I kaj je uopće sandy bridge (samo u najosnovnijim crtama)?

Pretpostavljam da ovaj M na kraju imena grafičke znači mobile, koja je razlika između obične GT540 za obično stolno računalo i ove koja je u laptopu?

Jel monitor LED ili LCD ili jedno i drugo?

Inače, laptop je došao 4300 u Linksu u Rijeci, nisam se puno obazirao na marku i same komponente nego sam tražio laptop koji ispunjava preporučene zahtjeve za AutoCAD.

Jel ima netko negativna iskustva, pa da se unaprijed pripremim?

Oprostite ako je off topic.

Live Free and Drive Hard
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 16:48 (Apachy).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Apachy kaže...

Pozdrav,

u utorak sam kupio Acer Aspire 5755G. Koristim ga za AutoCAD projektiranje postrojenja, a brat ga uzima za montažu i edit videa (Sony Vegas i neki After Effects).

E sada, imam par pitanja, ali evo najprije da napišem komponente:

Intel Core i3-2310M (2,1GHz, 3MB L3 chace)

NVidia GeForce 540M

4GB DDR3

500GB HDD

15.6 HD LED LCD

Evo sad pitanjca:

Jel ovaj procesor dvojezgreni ili četverojezgreni? I jel ovo Sandy Bridge? I kaj je uopće sandy bridge (samo u najosnovnijim crtama)?

Pretpostavljam da ovaj M na kraju imena grafičke znači mobile, koja je razlika između obične GT540 za obično stolno računalo i ove koja je u laptopu?

Jel monitor LED ili LCD ili jedno i drugo?

Inače, laptop je došao 4300 u Linksu u Rijeci, nisam se puno obazirao na marku i same komponente nego sam tražio laptop koji ispunjava preporučene zahtjeve za AutoCAD.

Jel ima netko negativna iskustva, pa da se unaprijed pripremim?

Oprostite ako je off topic.

Svi i3 procesor su dvojezgreni. Naravno, imaš i i5 i i7 procesore koji su dvojezgreni tako da ne bi kasnije bio zbunjen :)

i3 je Sandy Bridge. Sandy Bridge je arhitektura prema kojoj su rađeni aktualni procesori (2nd Gen Core i- serija). Arhitektura je prikazana 2009 a došla je na tržište 2011. godine. Bitna stvar kod te arhitekture je 32 nanometarski proces proizvodnje što znači da su procesori jači, manji, hladniji i (za proizvodnju) jeftiniji od ostalih procesora sa više nanometara.

Razlika između stolne i mobile GT540 je, kao i kod gotovo svih ostalih modela, ta što su mobile verzije u pravilu uvijek dosta slabije, prvenstveno zato jer su mobile verzije puno manje te je prioritet da se što manje griju. Grafička u laptopu nema ni približno dobro rješeno hlađenje kao stolne verzije jer jednostavno skučenost prostora onemogućuje bolje izvedeno hlađenje. Također, potrošnja struje mora biti puno manja jer ipak treba raditi i na bateriji :)

Za ostala pitanja ti nažalost ne mogu pomoći, sigurno ima netko da zna :)

Great people talk about ideas. Average people talk about stuff. Small people talk about other people.
16 godina
neaktivan
Acer Aspire 7750G

evo ovako buduci da sam nov u svijetu latopa zanima me da li su ovo normalne temp u idle-u?

da li znate zasto mi ne ocitava ati graficku? instalirao sam potrebite drivere.

http://www.notebook.hr/product_info.php?cPath=2000_3070_2005&products_id=850991

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Acer Aspire 7750G

Temperature su ok i takve su na većini prijenosnika prilikom idlea. 

A što se tiče grafičke - probaj u nekom drugom programu, možda u Everestu ili HWInfo.

EDIT: nove verzije Everest zovu se AIDA64. Ja još živim u vremenu kad je Everest bio aktualan :)

Great people talk about ideas. Average people talk about stuff. Small people talk about other people.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i sam sam u vremenu everesta ostao. :( ma ovo sto ju ne ocitava je sigurno do toga sto ima opciju switchable graphics pa prebacuje na graficku kad za to zatreba. morat cu neku igru staviti pa onda vidjeti.

14 godina
neaktivan
Acer Aspire 7750G

evo vidim da neki vec dulje imaju ovaj laptop 

pa me zanimaju vasa iskustva

lose i dobre strane ovog laptopa 

i dal se isplati ukrkat 5k kuna za njega

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 7750G

jel mi moze neko pomoc 

zelio bi za vikend otic uzet taj laptop a nebi iso na slijepo

molio bi nekog tko ima vise iskustva da mi pomogne i odgovori na gore postavljena pitanja

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Acer Aspire 7750G

Pozdrav svima, nakon nekoliko dana pretraživanja po netu nakon što nisam mogao naći lenovo 770a model a niti y570 odlučio sam se za acera 7750g, e sad moja iskustva su sljedeća. Kao prvo moj chipset hm65 je ukoliko mogu vjerovati cpuz rev. B2, znaći najvjerojatnije sa greškom samo što nakon 5 dana korištenja još nemam nikakvih problema, jedino što sam primjetio da mi se hard ponekad malu čudno čuje kau da mu glava mao preskoči, ali kao što sam rekao nikakvih problema nema za sada. E sada mi nije jasno ovo sa driverima koji bi se trebali nalaziti na dvd-u jer jato nisam dobio sa svojim laptopom, što mi je poprilično čudno, jedino sam dobio dvd sa linuxom. E sad što se samog laptopa tiče, malo djeluje plastično u usporedbi sa recimo koleginim asusom g51vx, ali sasvim sigurno neću nogomet igrati s njim pša mi to baš i ne smeta previše, inače moj prethodni  laptop je bio forcebook, tako da je ovo za mene definitivno napredak, jedino što me za sada najviše smeta je što nema nikakve lampice koja bi označavala kas je caps lock uključen a kad isključen.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Acer Aspire 7750G

a jel ima problema s pregrijavanjem?. .par ljudi mi je reklo da kad bi igro igrice da bi se mogao gasiti. .pa ako moze nesto vise o tome :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Acer Aspire 7750G

jedino što sam do sada igrao je pes 12 i to nekih pola sata i laptop je bio hladan kao led {#}, što se tiče buke ventilatora moram reći da je praktično nečujan barem na pes-u, još nisam igrao nekakve zahtjevnije igrice tipa cod ili bf3.

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Acer Aspire 7750G

Ja sam u Bugu naso oglas za ovaj laptop. 4200 kuna a u TechnoMarketu su nam dali cijenu 3500 kuna. Ovaj se laptop isplati kupiti i nadam se da ce biti jedan od najprodanijh!

Kod prijatelja sam vidio taj laptop i predobar je za igrice! Sve pohvale Bugu sto su u BBK pokazali taj oglas!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Acer Aspire 7750G

Neznam dal je itko probo,al eto danas ja kupim ssd disk i rastvorim laptop,i sve to ok,al tu dođe do problema,kad je drugi sisk u laptopu nemože se donji poklopac zatvorit,a realno nebi ga smjel zbog prašine imat otvorenog.ima itko koju ideju/prijedlog????

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Acer Aspire 7750G

Pozdrav ekipi.

Ovako, molim za pomoć. Nadogradio sam bios na svom Acer Aspire 7750G sa 1.17 na 1.21 unlocked verziju. Sve je radilo odlično dok nisam promijenio postavke

za GPU-e, odnosno da se koristi i Intelova. Nakon toga lap se samo palio i gasio bez ikakvog zvuka. Probao sam izvaditi bateriju za napajanje i bateriju za sat CMOS

no međutim ništ nije uspilo. Nakon toga sam slijedio upute za BIOS recovery (tipka Fn+Esc i Fn+B ) međutim nema nikakvog indikatora da se išta učitava (mislim na usb stick i CD/DVD),

jedino ventilator kod Fn+B uspori sa radom dok sa Fn+Esc ventilator radi punom parom.

Da, i dok sam promjenio te postavke za grafu uopće se nije dolazilo do boota, ledice nisu blinkale, samo je svjetlila ona za napajanje iz adaptera.

Stvarno bi bio zahvalan za pomoć jer već 5 dana nonstop iskušavam sve mogućnosti i možda griješim u izradi CD-a i USB-a sa biosom za recovery.

Unaprijed hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2015 16:16 (WaveForm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice