ček, pa jel nema taj laptop 2 mjesta za hard? probaj prebacit hard na drugi sata konektor...
necu otvarat pod garancijom je
kakve veze ima što je pod garancijom, pa možeš ti stavit svoj disk ako hoćeš (promijenit, stavit drugi i slično), bar koliko ja znam... nećeš ti sad skidat cpu il neznam ti ja šta... mislim da je posebna naljepnica na vijcima od hladnjaka procesora, to nesmiješ strgat, al smiješ skinut poklopac, kak bi ga inače očistio od prašine?
kakve veze ima što je pod garancijom, pa možeš ti stavit svoj disk ako hoćeš (promijenit, stavit drugi i slično), bar koliko ja znam... nećeš ti sad skidat cpu il neznam ti ja šta... mislim da je posebna naljepnica na vijcima od hladnjaka procesora, to nesmiješ strgat, al smiješ skinut poklopac, kak bi ga inače očistio od prašine?
Reko ti da je pod garancijom i neisplati čeprkat. Dok istekne onda smije radit. A vidim ja njemu da je kupljen i to nov a par dana korišten a i počeo je kvarit. S garancije piše na kojim servisu idu pa i tamo odnest.
to je i meni malo cudno, kaj ak oces jos jedan hard stavit nemozes jer nesmijes otvarat
mislim okej, njegov je i ak ne želi otvarat, naravno da ga nitko na to ne tjera :)
ja samo kažem da garancija nema veze sa skidanjem tog glavnog poklopca, time ne gubi garanciju, jer onda bi izgubio garanciju svaki put kad bi htio ubacit rame, hard ili očistit od prašine?
na svakom laptopu koji sam ja rastavljao, "naljepnica od garancije" koja se nije smjela potrgat je bila na jednom od vijaka hladnjaka procesora. asus recimo ima tako da na svakoj komponenti ima naljepnicu sa serijskim brojem laptopa, tako da možeš izvadit van šta hoćeš i vidi se dokad vrijedi garancija od tog dijela, nema veze što si ga izvadio (rami, hard i slično). jedino kažem, susretao sam se sa naljepnicu na procesoru.
no kako hoće, njegov je laptop, ako ne želi riskirat i želi bit siguran, neka nosi na servis ;)
lp
ma vec sam ga pospremio u kutiju sutra ga vracam natrag, vec mi se pocel i u biosima freezat
je moguce da se zbog harda biosi zalede?
Naručen upravo sada iz MagazinRS-a. Navodno stiže u roku 48 sati, kad ga dobijem napišem nešto više o njemu! Moj stari HP 6820s koji me je vjerno služio 3 godine ide u zasluženu mirovinu!
ajde, očekujemo recenziju bar nešto osnovno uz pokoji screenshot :D
jbt, ima nas zainteresiranih koliko dugo je taj laptop kod nas u ponudi, mislim, jel bi se moglo desit da mu malo korigiraju cijenu il nedaj Bože da ga odjednom povuku iz prodaje
Jel bi mogao odvojit par minuta vremena pa nešto nakucat o kvaliteti kućišta laptopa i tipkovnice, grijanje i slično? :)
Jel bi mogao odvojit par minuta vremena pa nešto nakucat o kvaliteti kućišta laptopa i tipkovnice, grijanje i slično? :)
Evo ja ću vam malo opisati! Dakle, nisam provero puno vremena s njima, stugao mi jutros, ali kakav mi je dojam do sada!
Tipkovnica je odlična, lagano se piše, velika slova, odlična.
Kvaliteta plastike, e sad, meni je sasvim solidna ova serija spram onih prijašnjih kakvi su oni bili ubij bože. Recimo moj frend ima onaj prvi što je dolazio s 3d ekranom, ugl. kod njega se plastika savijala ko luda kad samo malo prstom se stisne dok je ovdje situacija neuporedivo bolja, čini se dosta čvrst.
Baterija sasvim solidna, kakva 2:00 do 2:30h otprilike pri surfanju, jedino što je meni jedan ogroman minus ( -------------------------------------------- -> 'volki) je ekran, srećom je danas bilo oblačno pa sam uspio nešto vidjeti ali mislim da kad sunce op*** da se ništa ne vidi. Kamera odlična.
E sad igre, ovako dirt 3, sve na max nekih 30fps i probao sam još crisis 2 na advanced sa max rezom nekih 20, ali sa rezom 1280 x 768 je 25 i potpuno igrivo. Neznam što bih još napisao, ako koga još što zanima nek pita!
Moj konačni dojam je da za ove novce je makina kakve nema!!!
ako ti je tipkovnica na tom laptopu odlicna onda ti nikad nisi tipkao na pravoj hahahahh
kvaliteta tipki i kucista je u totalnom k zato je i tako jeftin laptop, al koga briga tipke kad imas makinu od graficke i procesora
Moj 7750G ima 750GB HDD i HD 6850M grafu Sandy je isti, uglavnom sve leti na njemu, zaboravio sam reći da ima 8 GB DDR3. Boota se ko lud, što se igara tiče nisam lud za njima ali evo Split second može i na High samo što ne znam koliko bi baterija trajala. Uglavnom super laptop za super cijenu.
Gdje si nabavio taj? Ja sam kod nas uspio naći samo ovaj model sa 6650.
Austrija, ali kad sam kasnije gledao više ga nije bilo u ponudi.
ako ti je tipkovnica na tom laptopu odlicna onda ti nikad nisi tipkao na pravoj hahahahh
kvaliteta tipki i kucista je u totalnom k zato je i tako jeftin laptop, al koga briga tipke kad imas makinu od graficke i procesora
Pisao sam na Dell 15R, Samsung r570 (mislim, neznam sad točno), Toshiba satellite l300, neki stari siemens i moj HP i definitvno mi je najbolje na mom HP-u, to je valjda iz navike, ali od ovih ostalih mi se svidio još smao samsung jer ima istu tipkovnicu ko Acer, meni ona osobno najbolje odgovara, ali opet svatko ima svoj ukus!
Austrija, ali kad sam kasnije gledao više ga nije bilo u ponudi.
Da i mislio sam da je izvana, thnx.
Tak mi na živac idu kad limitiraju izbor na 2-3 modela.
Mene bi zanimalo da li laptop podržava prebacivanje s 6650m na integriranu ?
Također ako biste mogli napisati, da li vam se laptop grije i da li je glasan ?
Ne podržava makar koliko ja znam, ali da ti budem iskren neznam ni kako to provjeriti, mislim da ti to ima samo onaj sa nvidiom zbog svoje optimus tehnologije. U vezi grijanja, pa ovako, u idlu dok je nakrilu nekih 47°C dok nakon igre bude oko 55-60 i nije uopće bučan, jedva da ga čuješ! Iako moram priznat sinoć sam probao koliko max mogu opteretit proc i ovako je bilo, samo da napomenem da nikako nisam mogao dobiti više od 20% aktivnosti 2,3 i 4 jezgre, pokrenuo sam nfs hot pursuit, mw2, black ops, bfbc2, cod mw, homefront i dirt 3, sve jezgre su bile n a max i mogao sam igrati normalno igre, ali sam onda vidio da su temperature skočile na 80°C i nastavljale rasti pa rekoh bolje gasi! Ugl, moćan stroj!
e a di si ti uzeo, u kojoj trgovini?
edit: eh kad ne razmišljam, vidim gore da si uzeo u magazinrs-u. pitam jer mi se čini da je kolega spaceninja dobio sa onim čipsetom koji ima grešku?
e a di si ti uzeo, u kojoj trgovini?
edit: eh kad ne razmišljam, vidim gore da si uzeo u magazinrs-u. pitam jer mi se čini da je kolega spaceninja dobio sa onim čipsetom koji ima grešku?
Meni u CPU-Z piše da mi je revizija D2, a ja koliko znam imaju revizije B2 i B3 tak da neznam što je to! Ali ako bude problema onda imam garanciju. Ima na Acerovoj stranici kao u vezi tih SB laptopa koji su izdani s greškom da se upiše serijski broj lapa i ja upiso i piše da je sve ok, nadajmo se da i je tako!
Ne podržava makar koliko ja znam, ali da ti budem iskren neznam ni kako to provjeriti, mislim da ti to ima samo onaj sa nvidiom zbog svoje optimus tehnologije. U vezi grijanja, pa ovako, u idlu dok je nakrilu nekih 47°C dok nakon igre bude oko 55-60 i nije uopće bučan, jedva da ga čuješ! Iako moram priznat sinoć sam probao koliko max mogu opteretit proc i ovako je bilo, samo da napomenem da nikako nisam mogao dobiti više od 20% aktivnosti 2,3 i 4 jezgre, pokrenuo sam nfs hot pursuit, mw2, black ops, bfbc2, cod mw, homefront i dirt 3, sve jezgre su bile n a max i mogao sam igrati normalno igre, ali sam onda vidio da su temperature skočile na 80°C i nastavljale rasti pa rekoh bolje gasi! Ugl, moćan stroj!
Pogledah taj Acer Aspire 5750G s i5 2410 i GT 540...
Sviđa mi se što je 15 inch ekran jer mi je to puno praktičnije zbog faksa...
Jesi siguran da podržava optimus ? Ako je odgovor potvrdan mogao bih si ga kupiti :) .
Još je i jeftiniji od 7750G
Jesi siguran da podržava optimus ? Ako je odgovor potvrdan mogao bih si ga kupiti :) .
Ima ti ta gt540m optimus, i ona ti je nekih 10% bolja nego 6650m i još je manji ekran pa će ti ići igre još bolje! Ja sam isto razmišljo o malom ali patim na velike laptope pa onda!
Ja u četvrtak zvao sve živo i neživo i nigdje više nemaju 7750, a i 5750 je sve rijeđi. Na kraju sam uzeo Della 7110. Zasad samo pozitivni dojmovi.
Ja u četvrtak zvao sve živo i neživo i nigdje više nemaju 7750, a i 5750 je sve rijeđi. Na kraju sam uzeo Della 7110. Zasad samo pozitivni dojmovi.
I dao Bog da te još dugo služi na high detaljima!!!!
Ima ti ta gt540m optimus, i ona ti je nekih 10% bolja nego 6650m i još je manji ekran pa će ti ići igre još bolje! Ja sam isto razmišljo o malom ali patim na velike laptope pa onda!
Ma igre mi nisu primarne, samo da je prenosiv ...
Još ako bi znao dal mu se može pored HDD stavit SSD :)
I dao Bog da te još dugo služi na high detaljima!!!omat!
Iz tvojih usta u božje uši
Čuj, u principu sam navikao na kompove koji ne idu dalje od medium, tak da sam bio oduševljen kad mi je postavio Fallout: NW na high i morao sam se obuzdati da već automatski ne isključujem aa i af.
Kaj ja znam, prvi mi je laptop ovo i nemam ga s čim usporediti, al čini mi se kao dobra referenca za ubuduće. U svakom slučaju 7750 u pogledu performansi može biti samo bolji
Ma igre mi nisu primarne, samo da je prenosiv ...
Još ako bi znao dal mu se može pored HDD stavit SSD :)
E vidiš, ugradnja ssd-a je meni bila još jedan plus, u 5750 imaš samo jedno mjesto za hard ali u 7750 imaš 2, tak da kad ubuduće malo pojeftine ssd-ovi mislim da će jedan ući u moju službu!