Acer Aspire 5560g problem

poruka: 38
|
čitano: 10.647
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Acer Aspire 5560g problem
glikoprotein kaže...

I ja imam acera 5560g i zanima me nesto u vezi grafcke,naime u laptopu su dvije graficke a meni cijelo vrijeme u benchmarku pise samo jedna...

evo možda ovdje nađeš ovo što trebaš ...

http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/laptop/3333305/acer-aspire-5560g-review/ 

kaže tamo: "The strong graphics performance is down to the dual AMD Radeon HD 6740G2 graphics setup. This actually consists of a dedicated AMD Radeon HD 6650M processor with 1GB video memory, and an integrated Radeon HD 6620G chip, configured together in a CrossFire array. This means that alternate frames are rendered by each card, which has potential performance benefits, although does also make it less power efficient."

Znači da to nisu fizički dvije kartice pa ti vjerovatno zato ne prepoznaje , ali isto može biti nešto što se meni dogodilo kad sam tek kupio laptop ...
Nisam update-ao drivere za grafičku i ona uopće nije radila , sve je obavljao grafički čip na procesoru.
A ti čipovi su dosta jaki , tako da uopće nisam primjetio da ne radi dok nisam probao igrat BF3, ali prije toga sam prešao skoro cijeli Hitman 3 :) ... čak sam i prešao prvu misiju na BF3.

offtopic: Začuđujuče kako nitko nije komentirao količinu grešaka u postovima korisnika kroce :)

Da li uopce treba znati sve odgovore na sva pitanja,da li uopce postoji pravi odgovor? Da li smo se mi spremni suociti sa istinom? Hocemo istinu,a da li ju mozemo podnijeti?
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 10:16 (Noxer).
13 godina
neaktivan
Noxer kaže...
glikoprotein kaže...

I ja imam acera 5560g i zanima me nesto u vezi grafcke,naime u laptopu su dvije graficke a meni cijelo vrijeme u benchmarku pise samo jedna...

evo možda ovdje nađeš ovo što trebaš ...

http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/laptop/3333305/acer-aspire-5560g-review/ 

kaže tamo: "The strong graphics performance is down to the dual AMD Radeon HD 6740G2 graphics setup. This actually consists of a dedicated AMD Radeon HD 6650M processor with 1GB video memory, and an integrated Radeon HD 6620G chip, configured together in a CrossFire array. This means that alternate frames are rendered by each card, which has potential performance benefits, although does also make it less power efficient."

Znači da to nisu fizički dvije kartice pa ti vjerovatno zato ne prepoznaje , ali isto može biti nešto što se meni dogodilo kad sam tek kupio laptop ...
Nisam update-ao drivere za grafičku i ona uopće nije radila , sve je obavljao grafički čip na procesoru.
A ti čipovi su dosta jaki , tako da uopće nisam primjetio da ne radi dok nisam probao igrat BF3, ali prije toga sam prešao skoro cijeli Hitman 3 :) ... čak sam i prešao prvu misiju na BF3.

offtopic: Začuđujuče kako nitko nije komentirao količinu grešaka u postovima korisnika kroce :)

A nije mi jasno to updejtanje,updateal sam vec par puta i jos uvijek dk idem na can you run it mi piše pokraj grafe da mogu updateati drivere...wtf? Ima neki bolji način za updejtanje? A i ja mislim da jos uvijek nisam aktivirao tu graficku 7670M dodatnu...Jer mi bfbc2 pada na 30 fps-a cesto na low i slabijoj rezi...

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 13:12 (glikoprotein).
13 godina
neaktivan

ne znam kako je to na sa AMD-ovim stranicama za update ali GeForce ima naj jednostavniji mogući update , stranica sama prepoznaje koju grafičku imaš i ponudi ti update , sve što treba je kliknut na to i ožeži :)

Ne znam u kojem rangu je ta tvoja grafička , ali moja GF GT540M gura BFBC2 na medium bez problema , a BF3 igram na low , mogao bi i na medium ali onda ponekad šteka (rezolucija 1336x768)

Da li uopce treba znati sve odgovore na sva pitanja,da li uopce postoji pravi odgovor? Da li smo se mi spremni suociti sa istinom? Hocemo istinu,a da li ju mozemo podnijeti?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Noxer kaže...

ne znam kako je to na sa AMD-ovim stranicama za update ali GeForce ima naj jednostavniji mogući update , stranica sama prepoznaje koju grafičku imaš i ponudi ti update , sve što treba je kliknut na to i ožeži :)

Ne znam u kojem rangu je ta tvoja grafička , ali moja GF GT540M gura BFBC2 na medium bez problema , a BF3 igram na low , mogao bi i na medium ali onda ponekad šteka (rezolucija 1336x768)

Ali gle ovo Keep in mind that different driver versions and CPUs may also impact the benchmarks. However, demanding games of 2011 like Battlefield 3 only run fluently in medium detail settings.

bf3 run flently??? Dobro jos neznam ako mi je upšce aktivirana ta grafa ali meni kod bf3 sp igra ide na low u 25-40 fps-a to mi je slabo...kako da updejtam te drajvere?

http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-7670M.69483.0.html

13 godina
neaktivan
glikoprotein kaže...
bf3 run flently??? Dobro jos neznam ako mi je upšce aktivirana ta grafa ali meni kod bf3 sp igra ide na low u 25-40 fps-a to mi je slabo...kako da updejtam te drajvere?

Pa po toj stranici tvoja grafička gura BF3 na low 37 fps-a , a na medium na 25 fps-a...

znači da je vjerovatno ta tvoja update-ana i sve je u redu s njom , samo ona je takva kakva je i tu nemožeš ništa.

Preporučujem ti da samo da si na BF3 staviš rezoluciju monitora (vjerovatno ti je 1336x768) a sve ostalo na najniže i ožeži. :)

13 godina
neaktivan
Noxer kaže...
glikoprotein kaže...

Pa po toj stranici tvoja grafička gura BF3 na low 37 fps-a , a na medium na 25 fps-a...

znači da je vjerovatno ta tvoja update-ana i sve je u redu s njom , samo ona je takva kakva je i tu nemožeš ništa.

Preporučujem ti da samo da si na BF3 staviš rezoluciju monitora (vjerovatno ti je 1336x768) a sve ostalo na najniže i ožeži. :)

a prije sam imao dualcore sa geforce 9500 gt i bfbc2 igrao 1280*1024 na low i sve išlo super a sad s 2-ije grafe i quadom je losije,to mi samo nije jasno...

13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Dakle ovako za sve oni koji imaju problem sa laptopom Acer 5560g, a to je da se laptop zamrzne prilikom startanja windowsa , rješenje je u biti vrlo jednostavno. 

Prilikom instalacije windowsa kada se pojavi press any key to boot from cd se ne smije stisnuti tipka nego ostaviti da kompić sam krene instalaciju. To se neće desiti ako ste več prije imali na njemu instalirane windowse. u tome slučaju pokrenite instalaciju windowsa i kada dođete na dio gdje se rade particije sve obrišite , mora pisati unallocated space ..tada napravite reset...laptop će sam bootati i pokrenuti instalaciju bez onoga press any key to boot from cd. i sve će raditi super. 

uživajte--- cheers {#}

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice