Acer aspire 5520g TPM

poruka: 7
|
čitano: 3.132
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Acer aspire 5520g TPM

pozdrav svima ... imam lap acer aspire 5520g .on je došao sa vistom koju sam ja naravno maknuo i stavio xp ... lap je uredno radio 14 mjeseci  dok nije  došlo do greške   kod

startanja i od onda mi pokazuje u post-u "no TPM or TPM has problem "  i nestao mi cd/dvd uređaj  na lapu je bio xp sp2 .. nisam stavljal ni jedan program za emulacju . pokušao tražit po netu i forumima rješenja ali ništa što bi moglo tiješit ovaj moj problem (reinstalacja ne pomaže (koristio sam usb-cd/dvd ) nit promjena drivera ) u visti i ubuntu isti problem ... 

ako neko ima bilo kakvih savjeta ili je slučajno naišao na isti problem ????

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Acer aspire 5520g TPM

A gdje ti to ispise? U BIOSU-u, prilikom bootanja windowsa ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Acer aspire 5520g TPM

da u bios-u kad se boota lap to nema veze sa os-om

nisam napisao sve informacje pa evo:

AMD Turion 64 X2 TL-58 CPU 1.9 GHz
2 x 512 KB L2 cache,1600 MHz FSB
AMD Mobile X2 64 bitna tehnologija
NVIDIA nForce 630M chipset
2GB DDR2 667 MHz, max 4 GB DDR2
160 GB S ATA HDD
DVD-RW dual layer OptiarcDVDRWAD
15.4" WXGA, TFT LCD (Acer CrystalBrite technology),1280 x 800
nVidia GeForce 8400M G grafièki èipset sa 128 MB DDR2

System bios v1.09

vga bios v60.86.51.00 naglašavam da lap nema tpm device a opet se pokazuje ta greška i da sam skinul tpm software sa acer-ovoh stranica u nadi da ču moč nešto resetirat ili bilo šta samo da proradi ali samo sam dobio grešku .... ima li tko neku ideju ... jedino što nisam dirao je bios i nadogradnja firmware-a ... help !!!

16 godina
neaktivan
Acer aspire 5520g TPM

Ja ću ti se požaliti da imam sličan problem sa istim laptopom.

Naime od kada sam stavio windows 7 nestao mi je DVD čitač, a jučer se prilikom rada jednostavno ugasio. Kada ga idem upaliti dođe do učitavanja BIOS-a i onda se na učitavanju  zamrzne i ponovo ugasi. Nemogu ući u BIOS, ni ništa. Jednostavno kao da je mrtav... Imam BIOS v1.30... Danas ga vozim na popravak pa da oni vide šta je sa njim...

Edit: Zaboravio sam napisati da mi je na bivšem Aceru 5 godina starom također "riknuo" DVD čitač...

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2009 10:14 (Krmic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

javi mi što su ti rekli na servisu ..naime ja nemam garancije pa da vidim dal mogu nešto kod kuče riješit .....

16 godina
neaktivan
goodman kaže...

javi mi što su ti rekli na servisu ..naime ja nemam garancije pa da vidim dal mogu nešto kod kuče riješit .....

Meni trakođer ode garancija... Rekli su da ima jedno 180 naloga prije mog tako da će doći na red za kojih mjesec dana... Javim ti šta je bilo...

15 godina
neaktivan

ZA KRMICA skini poklopac sa zadnje strane i očisti ventilator i hladnjak,vrlo jednostavno par šarafa i lap će ti radit dalje kao beba

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2009 16:09 (nodi32).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice