Acer 5740G ne radi bluetooth

poruka: 13
|
čitano: 10.187
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Kupio sam spomenuti laptop, sve uspješno instalirao (win7), al jedino imam problem - bluetooth

ne radi. Koristio sam driver koji sam dobio sa njim i još neke sa Acerovih stranica i ništa.

Lijepo molim za pomoć, kako, gdje i šta moram napraviti!?

HvalaOsmijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Acer 5740G ne radi bluetooth

I ja imam isti problem. Driver je nemoguće instalirati jer traži pokretanje bluetootha prije instalacije što pak ne mogu napraviti. Ne pomaže ni upotreba Fn tipke u kombinaciji s F3 tipkom koja ima oznaku bluetooth. Ako netko zna riješiti ovaj problem...

16 godina
moderator

dal imaš instaliran epower management i launchmanager? potrebna su oba

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
16 godina
neaktivan

Imam. Svejedno pritiskom tipki Fn+F3 dobijem poruku "no device". Isto vrijedi i kad stisnem tipku za bluetooth koja je iznad tipkovnice. A u device manageru se nigdje ne spominje bluetooth. Jedino za što nemam driver je neki "PCI Simple Communications Controller". Zašto su stavili dvije tipke za pokretanje, a bluetootha nigdje....

16 godina
protjeran
Voltron kaže...

Imam. Svejedno pritiskom tipki Fn+F3 dobijem poruku "no device". Isto vrijedi i kad stisnem tipku za bluetooth koja je iznad tipkovnice. A u device manageru se nigdje ne spominje bluetooth. Jedino za što nemam driver je neki "PCI Simple Communications Controller". Zašto su stavili dvije tipke za pokretanje, a bluetootha nigdje....

1. Ovaj PCI ti je MODEM u 99% slucaja.

2. Da ti nije u BIOS-u iskopcan Bluetooth.

3. je imas sav utilty od acera

4. Da ti nije preko senzorske tipke ukopcan iskopcaj.

5. skine nove drivere

6.Glupo ali dali acer sa stranice nudi drivere za tvoje winse.

zvoneXP
16 godina
neaktivan

U BIOSU-u nema opcije bluetooth ili neš slično. Jedine podesive opcije su raspoređene po kategorijama Main, Security itd su onaj boot priority i dio gdje mogu "enableat" Quiet boot i Network boot. Kao što sam rekao, malo stvari je moguće podesiti, a među njima nema ništa povezano s bluetoothom.

Da, Acer nudi drivere na http://www.acer.co.uk/ac/en/GB/content/drivers po kategoriji netbook/aspire/5740g i većinu sam ih instalirao. Bluetooth driver ne mogu instalirati jer traži da ga uključim prilikom instalacije, a to ne ide. Mislim, lampica ispod te tipke nikad nije zasvjetlila. Inače, koristim Windows 7 Ultimate x32.

Btw, kakva je to senzorska tipka?

Malo sam gledao po netu i kaže čovjek ovdje http://www.fixya.com/support/t270848-acer_aspire_5610_bluetooth_not_working :

I may be wrong but acer laptops have the bluetooth buttons, but not always have the Bluetooth Module. Check the bottom white sticker for a bluetooth symbol under the laptop. If you do not see it, there is no bluetooth. Also, if you press/move the bluetooth button, and the light doesn't turn blue, there's no bluetooth module with your laptop (only the button), so your laptop did not come with bluetooth.

16 godina
moderator

pa jesi pogledao onda ispod dal ima bluetooth logo?

moguće je da ga nemaš uopće...tipku za bluetooth imam i ja na svom pa nemam modul...

16 godina
neaktivan

joj da, zaboravio sam to napisati...nema bluetooth loga. ta gamad iz acera :)

16 godina
moderator
Voltron kaže...

joj da, zaboravio sam to napisati...nema bluetooth loga. ta gamad iz acera :)

kupi si modul i ugradi :)

16 godina
neaktivan

dobar savjet. kolko to dodje?

14 godina

Ne znam za ovaj model, ali za sličana Acerov laptop 5741G bluetooth je proradio odabirom funkcijske tipke (Fn) + F3 (to je ujedno kombinacija za uključivanje i isključivanje bežičnih mreža - WiFi). Prije toga je bilo potrebno instalirati ispravne bluetooth drivere (u ovom slučaju Broadcomove).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Voltron kaže...

pogledaj na njuškalo, ne bi smjelo bit skupo...ja sam za svojeg nabavio za 80kn

another kaže...

Ne znam za ovaj model, ali za sličana Acerov laptop 5741G bluetooth je proradio odabirom funkcijske tipke (Fn) + F3 (to je ujedno kombinacija za uključivanje i isključivanje bežičnih mreža - WiFi). Prije toga je bilo potrebno instalirati ispravne bluetooth drivere (u ovom slučaju Broadcomove).

evo tebe ko grom iz vedra neba...pročitaj temu!

17 godina
neaktivan
Voltron kaže...

Imaš na ebayu USB Bluetooth dongle, košta ti ispod dolara, poštarine nema. A papci na Njuškalu ti prodaju istu stvar za cca 30 kn.

Ovo ti treba: http://www.njuskalo.hr/gadgeti/mini-bluetooth-usb-oglas-768129

Prodajem zjake...povoljno!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice