4GB ili 8GB

poruka: 7
|
čitano: 891
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
4GB ili 8GB

Ovako ljudi!

Imam laptop sa slijedećim specifikacijama: CPU: Intel Celeron N2840 2.16ghz (2 jezgre)
                                  GPU: Intel HD Graphics Mobile (Bay Trail)

RAM: 2GB DDR3

Meni je u interesu da samo mogu igrat Dota 2 na minimalnim postavkama pri 1024x768 rezoluciji i render qualityu na otprilike 95%

E sad, ja planiram ugradit novi RAM umjesto ovog od 2GB (jer imam nažalost samo 1slot) na 4GB ili 8Gb pa me zanima dali ću imati kakve prednosti sa 8GB u odnosu na 4GB?

Molim vas za lijepe odgovore, bez agresivnosti i stresa, i zahvaljujem vam se unaprijed :) 

0 0 hvala 0
17 godina
4GB ili 8GB

Definitivno na 8gb rama, ali cisto sumnjam da ces moci sa integriranom grafom pokrenuti to. Obavezno stavi 64bitni windows nakon ugranje rama

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
4GB ili 8GB

Da, već imam 64-bitni Windows jer sam i onako planiro uskoro nadogradit to.

A vidi sad, što se tiće grafičke, ona već sada vrti igru na 40 fps-a kada sam na mirnijim dijelovima mape kao npr. jungle ili baza, a kad sam kod rijeke sa svoja ostala 4 suigraća, ode na 29 fps-a

I isto tako, na GameDebateu je osvojila score od 235% za Dotu 2, na minimalnim postavkama naravno.

Tako da mislim da ako može već sada sa 2GB rama ovako, mislim da može sa 4GB još i bolje. Sada jedino pitanje je dali sa 8GB može još bolje od toga.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2016 1:43 (rEady).

0 0 hvala 0
17 godina
4GB ili 8GB

To lijepo provjeris, odes i task manager i ako koristi psyhical memory znaci da mu je 2gb premalo

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
4GB ili 8GB

Da, 2GB mu sada već je premalo. provjereno.

Nego me samo brine dali bi mogao postići bolje performanse sa 8GB u odnosu na 4GB

0 0 hvala 0
17 godina
4GB ili 8GB

Nema smisla u danasnje vrijeme ici na 4gb rama, em je cjenovno jako mala razlika, em neznam kad ce ti zatrebati dodatni ram, a ionako imas 1 slot pa bih ja isao na max koji mozes ubaciti. Ne vjerujem da ces vidjeti ikakve razlike u igri ali u ostalih programima vjerojatno hoces, ovisi za sta koristis laptop

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2016 1:52 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
4GB ili 8GB

Vise RAM-a je uvijek bolje, tu se nema sto razgovarati.

Pitanje je kako ce ostatak sistema reagirati. Vise RAM-a u biti znaci samo manje rostanja po virtualnoj memoriji, odnosno po HDD-u.

Ako pak zelis neke bolje postavke, onda dovidjenja taj laptop, sitno se moze dobiti sa vise RAM-a. Objektivno imac CPU i GPU koje je vrijeme pregazilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice