13.3" laptop - koji?

poruka: 16
|
čitano: 7.647
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
13.3" laptop - koji?

dakle namjeravam uskoro uzeti laptop od 13,3" ekran. pucam na to da je lagan, da je baterija izdrzljiva (min 6 sati - jeli to 8ćelijska baterija?), graficka da se s vremena na vrijeme moze pokrenuti neka igra (9400m?), 2gb ram, opticki uredjaj i nije potreban, wlan, hdmi i ostale ulaze/izlaze. sluzio bi vecimo za surfanje, pregledavanj dokumenata i pisanje istih, tu i tamo neka obrada u photoshopu, povremeno gledanje filmova, slusanje glazbe, emailovi,... takorec neki "polu-uredski" posao... Cool

koji biste mi dakle preporucili?

hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: 13.3" laptop - koji?

Pa, manje-više si opisao Appleov 13" MacBook Pro... ili Air.  Nećeš naći baš puno laptopa koji zadovoljavaju baš sve nabrojane kriterije.

16 godina
neaktivan

heh, nije bas jeftin macbook od 13". ja sam recimo vidio novi model od lenova u350, no problem je sto je trajanje baterije svega 4 sata (otprilike, a ne vidim nigdje model sa 8cell baterijom), graficka je neka intelova integrirana, a procesor ne kuzim je li je ili nije neka modificirana verzija core duo procesora!? cijena takvog lenova je u americi cca 800$, sto je duplo jefitinije od mac-a, a predobro izgleda...

ah, neznam ni sam sto sada... Neodlučan

poz...

17 godina
neaktivan
13.3" laptop - koji?

Preskupi su macovi. Ili uzmi netbook sa najvećim ekranom (12.1") koji imaju očajnu intelovu grafu ili čekaj netbooke s nvidijinom plattformom Ion koja će imati 9400M kao grafu. Baterije bez problema traju i po 8 sati (na inelovoj grafi - ion će više trošiti).

To ti mogu preporučiti od jeftinijiih - najbolje bi bilo da kažeš koliko misliš izzdvojiti para za laptop pa da ti neš nađemo po tom kriteriju.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2009 12:15 (Paolo2612).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
13.3" laptop - koji?

Razmisli od Dellovoj odličnoj XPS seriji.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
13.3" laptop - koji?

Općenito, tu imaš izbor uzeti ili 13" netbook-like laptop (npr MSi X-slim serija ili tako nešto) koji su jeftini, ali možeš zaboraviti igranje, ili uzeti full-opremljen 13" laptop kao što je Dellov 13" XPS, MacBook, Ideapad u330 i sl. s kojima možeš sve, ali to je svakako skuplja varijanta.

Sto se cijene Macova tiče, ne želim stvarno započinjati raspravu, ali ako usporediš cijene sličnih laptopa, 13" Macbook Pro je zapravo dosta povoljna kupnja. Imaš i obični bijeli MacBook koji košta nešto manje od 7000 kn, što je dosta korektna cijena.

Dell XPS 1330 se više ne proizvodi, ali kod nas ga još ima za kupiti bez problema. Mislim da je dobra kupnja, obavezno ga pogledaj. Novi model je Studio XPS 13, pozicioniran kao multimedijalni laptop. Čini se super notebook stvarno ali nije jeftin, a glomazniji je i teži od prethodnika, ja bi radije uzeo 15" onda.

Lenovo IdeaPad U350 se kod nas ne prodaje koliko je meni poznato.

Sony također ima jako dobre 13" laptope, ali opet, nisu jeftini, a kod nas ćeš ih teško naći.

MSI X-Slim, Acer Timeline i slični laptopi su ti možda najbolja mjera - nisu spori kao šrot-netbooci, lagani si u tanki, a jeftini(ji). Ipak, igrati ćeš na njima jedino Peggle i ništa od HD-a  zbog Intelove grafike :)

Eto.. pa ti vidi šta ti najbolje paše. :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
13.3" laptop - koji?

e hvala svima na odgovorima. Namigiva

cijenovno ne bih isao preko 4500-5000kn. razmisljao sam i o netbookovima, no nekako mi je 12,1" malesno iako baterija traje dosta te ovi novi s nvidia ion platformom su ok sto se tice grafike. ali procesor je tu slaba karika...

a ovaj dell xps, se cini jaaaako dobra linija prijenosnika Cool

poz

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
maleni.99 kaže...

cijenovno ne bih isao preko 4500-5000kn. razmisljao sam i o netbookovima, no nekako mi je 12,1" malesno iako baterija traje dosta te ovi novi s nvidia ion platformom su ok sto se tice grafike. ali procesor je tu slaba karika...

poz

ali je XPS i skup

16 godina
neaktivan
Sain kaže...

Dell XPS 1330 se više ne proizvodi, ali kod nas ga još ima za kupiti bez problema. Mislim da je dobra kupnja, obavezno ga pogledaj. Novi model je Studio XPS 13, pozicioniran kao multimedijalni laptop. Čini se super notebook stvarno ali nije jeftin, a glomazniji je i teži od prethodnika, ja bi radije uzeo 15" onda

sada sam primjetio da ovaj dell xps 1330 ima intelovu integriranu grafiku... Mršti se

16 godina
neaktivan
13.3" laptop - koji?

Samo jedan ispravak, zamjenio sam Lenovo U330 i U350.  U350 koji si ti spomenio spada u istu kategoriju gdje i X-Slim i Acer Timeline. Oni imaju tzv. consumer ultra-low voltage procesor (CULV). Dakle ne "puni" Core 2 Duo, ali brži proc od sveprisutnih Atoma.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RPG vs TENK kaže...
maleni.99 kaže...

poz

ali je XPS i skup

ja nemogu vjerovat. kod nas je XPS 13 cca 11500kn, a na dellovim stranicama je 1299$. o boze me sacuvaj...

16 godina
neaktivan
maleni.99 kaže...
Sain kaže...

Dell XPS 1330 se više ne proizvodi, ali kod nas ga još ima za kupiti bez problema. Mislim da je dobra kupnja, obavezno ga pogledaj. Novi model je Studio XPS 13, pozicioniran kao multimedijalni laptop. Čini se super notebook stvarno ali nije jeftin, a glomazniji je i teži od prethodnika, ja bi radije uzeo 15" onda

sada sam primjetio da ovaj dell xps 1330 ima intelovu integriranu grafiku... Mršti se

Ne nužno. Skuplje varijante dolaze sa Nvidijinom 8600M. Ali u cjenovnom rangu do 5000 kn bojim se da si osuđen na "CULV" laptope. Nećeš tu naći potpuno opremljene 13".

16 godina
neaktivan
Sain kaže...

Samo jedan ispravak, zamjenio sam Lenovo U330 i U350.  U350 koji si ti spomenio spada u istu kategoriju gdje i X-Slim i Acer Timeline. Oni imaju tzv. consumer ultra-low voltage procesor (CULV). Dakle ne "puni" Core 2 Duo, ali brži proc od sveprisutnih Atoma.

dovoljno brz da uz taj procesor i intelovu integriranu grafiku ponekad bacim COD4? nekako mi se cini da je to nemoguce...

16 godina
neaktivan
Sain kaže...

Ne nužno. Skuplje varijante dolaze sa Nvidijinom 8600M. Ali u cjenovnom rangu do 5000 kn bojim se da si osuđen na "CULV" laptope. Nećeš tu naći potpuno opremljene 13".

hmm, cini mi se da bih mogao zavrsiti na macbook pro ili na neki netbook novije generacije sa ion platformom...

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.7.2009 13:23 (maleni.99).
17 godina
neaktivan
maleni.99 kaže...

ja nemogu vjerovat. kod nas je XPS 13 cca 11500kn, a na dellovim stranicama je 1299$. o boze me sacuvaj...

7000kn... znaci 8000kn za povratnu kartu (cirka 5000) i ostane ti 3000kn za trošenje za vikend u Kaliforniji dok kupuješ laptop i razgledaš.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
16 godina
neaktivan

Možeš pogledati 15" laptope. Za 5000 kn tu još imaš kakav-takav izbor laptopa na kojima bi se mogao igrati. Maleni a brzi laptopi su skup sport (logično).

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice