Slike vašeg Hardvera
- poruka: 11.966
- |
- čitano: 3.628.274
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Malo mog Frankensteina. Komp slagan kako pare dođu. Zadnja kupnja je Phanteks p400 Tempered Glass verzija. Kućište prekrasno no staklo se zapacka toliko lako da moram kupit dedicated rukavice haha
Iduće na meniu je zamjenit stock cooler, dovoljan je za ovaj proc i s obzirom da nije clockan. Ipak estetike radi će ići novi cooler uskoro a za kasnije razmatram prelaz na ryzen 3
konačno je stiglo i napajanje, pa sam sve novitete ubacio u kantu
- evga 750w g3
- dodatnih 2x4gb rama (sveukupno 16gb)
- 3x be quiet silent wings 3 za kućište
- wd blue 2tb umjesto starijeg hdd-a koji je bio na izdisaju
zanimljivo da evga daje dodatne vga kablove sa samo jednim 6+2 pinom, što je super za slabije grafe da ne visi s kabla bezveze onaj dodatni 6+2 pin
za valentina da se ne žalosti na odabir ventova - stavio sam i nešto od noctue, y-splitter
cilj je bio postići potpunu tišinu u idle i load, a to sam i postigao
napajanje je na eco modu i ne pali vent uopće
cpu vent nakon 10min occt linpack testa ide do 615rpm uz temperature 62-63 stupnja
ventovi na kućištu su sad potpuno nečujni i vrte se do max cca 870rpm i kad je proc pod opterećenjem
grafa se vrti na cca 1100rpm
u potpunoj tišini čujem komarca kad prdne u dječjoj sobi, ali komp se ne čuje niti pod occt psu testom kad sve unutra užga na max
u ponedjeljak došla moja prva konfiguracija u životu
nakon 7 godina korištenja laptopa, kojeg sam vukao od faksa, napokon pomak naprijed, i to ne mali :)
slika je tek sad jer sam poslagivao stvari, clockove i slično, još se moram malo sa grafičkom i njenim clockovima igrati, ali za sada sam jako zadovoljan
malo sam napravio neke promjene što se tiče preporuke za konfiguraciju koju sam dobio, kao recimo ramove (stavio 8gb veće brzine jer ne igram novije igre, umjesto 16gb malo sporije, ako će mi trebati još to lako kupim) i manje kučište da mi stane pod stol
zbog kučišta mi je posebno drago, jer je to bilo jedno od onih koje sam htio imati jednog dana
ryzen 5 1600 @3,7 ghz na stock voltaži
8gb ddr4 3000 mhz
nvidia gtx 1060 6gb
gigabyte ab350m-gaming 3 matx
550W napajanje
fractal design define mini c
Mali update slušalica :)
Brainwavz jastučići. Veći su, deblji, ali mekši i kao pregradu između samog zvučnika nude tkaninu, dok su originalni ATH nudili par mm debelu spužvu.
Udobniji su definitivno, ljepši, a za zvuk još nisam siguran, trenutno preslušavam prvo ono što najčešće slušam. Nisam siguran što da kažem.
Prostornost je bolja, bas je tu negdje, možda su visoki izraženiji. Ali definitivno nije onako "kvalitetno" kao tvornički ATH. Nema onu preciznost i finoću, nju dobijem tek kad rukama malo stisnem slušalice ka ušima. Srednji su stradali.
Što znači da nisam najzadovoljniji, ali stari su popucali, ovi su bili 250 kuna, tako da ostaju
EDIT: Ubacio sam spužvu sa starih pad-ova i mislim da je sad puno bolje
Sad Uriah Heep zvuči kako treba
Najveće promjene sam osjetio na Motorheadovom Sympathy for the Devil, Lemmyjev glas je dosta "slabiji", a i Fireball od Deep Purplea ne zvuči kao prije.
Ali umetanje starih spužvi je puno pomoglo, više nisam tužan
Malo smo promjenili i uredili 4K HDR movie,gaming,vr 5.1 DD,DTS sustav
Telku nisam stavio na zid jer nema potrebe...
tu su bolje slike jer forum ih potamni...
evo napokon da kompletiram periferiju od corsaira...sad je to ono sto sam htio..kupljeni prvo strafe rgb red mx i void headset i jucer scimitar pro rgb dosao.uzeo sam crni jer zuti nepase s rgb osvjetljenjem nikako po meni..kroz par dana dolazi maticna..rami i ryzen 1600 su tu ali nisam jos htio slikat...razmisljam dal ubost vodeno ili cryorig zracni
Zamjena kučišta nakon tri godine. Nakon Corsair Carbide 300R došlo novo Cougar Panzer Max. Moja prva velika kutija. Razlika ogromna, ne samo u veličini nego i mogućnostima. Najviše me raduje što je sve dostupno bez alata sa samo jednim pokretom. Od bočnih strana do mrežica skidanje zahtijeva samo jedan dodir rukom i ništa više.
Temperatura niža oko 4-5 stepeni uz dva ventilatora manje. O slobodnom prostoru neću ni govoriti.
Nije baš hardware, al vjerujem da se neće ljudi bunit
Uglavnom ispao je majci danas smartphone iz ruke na stubištu zgrade i normalno puklo je staklo...
Uspio sam rekordno brzo nabavit drugi touch-screen i sam to promijenit, najveća je muka bila odljepit staro staklo sa plastičnog okvira i očistit ono šta je ostalo od stare dvostruke samoljepive trake, tako da već nakon nekih 3 sata od pada moba i puknuća stakla je mob imao novo staklo i sve radi bez greške, majka je presretna, a meni nema većeg zadovoljstva.
Evo i mene nakon skoro 3 godine sa novom Grafom!
Nakon dobrog sluzenja stare Gigabytice gtx 970 g1 gaming, uzeo sam OPET Gigabyte i OPET g1 gaming - gtx 1080.
Zasto opet Gigabyte i opet g1 gaming izvedbu? Cemu mijenjat neke kaj valja?! Ova stara me je predobro sluzila, predobro hladenje, lijepo se OC-ala i nikakvih problema nisam imao.
Nadam se da ce i ova radit kao sto je gtx 970
Danasnji projekt naziva "NLO"
Vec duze vrijeme pokusavam odvojit vrijeme da posprejam bocnu stranu kompa i stavim prozirno staklo. Danas sam napokon u tome i uspio....
Prvo sam napravio sablonu i otisao kod staklara da mi izreze staklo...cijena je bila " ma ostavi neke za kavu" ...dosao sam doma i pazljivo sa brusilicom odrezao visak lima!
Nakon toga sam sve lijepo pošmirglao i krenuo sprejat. Koristio sam 3 boje spreja ( srebrnu, narančastu i crnu ). Nakon sprejanja i susenja, stavio sam stickerse koje sam narucio preko ebay-a.
Nakon stickersa islo je staklo koje sam zalijepio po rubovima i ostavio 1h da odstoji.
Prezadovoljan sam rezultatom i nije da se hvalim al izgleda pre pre predobro.