Pušite li?

poruka: 1.371
|
čitano: 266.992
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Pušite li?
xyan kaže...
daj molim te...Ovakve kampanje su kao Greenpoeace. Treba ih sve u zatvor strpati pod izlikom Homeland security. To su obicni teroristi. Isto kao i ovi.

Ne kužim. Što ti rade?

BTW poistovjećivanje mirne antipušačke kampanje s terorizmom je u najmanju ruku smiješno. Tim više što se ovi zalažu za očuvanje ljudskih života, što teroristima nije prioritet - upravo suprotno. Nevjerojatno je da suprotne stvari svodiš pod isto.

xyan kaže...
Nema sta itko zadirati u moje stvari i represivno mi nametati da prestanem s time.

Shvaćaš li ti značenje riječi "represija"? Shvaćaš li da tu nema nikakve represije? Upravo suprotno - ovi igraju na kartu razuma, nadaju se da će urazumiti ljude da prestanu trovati i sebe i druge oko sebe. Kakva k vragu represija?

xyan kaže...
Argument koji bi mogli koristiti jest taj da se duhan prska polonijem 210, kako bi gnojivo imalo vecu efikasnost, itd. a ne ovakav mumbo-jumbo. Ovakve kampanje bi se mogle poistovjetiti sa onima koji ti cigaretu uzimaju iz usta i bacaju.

Kako bi se mogle poistovjetiti s tim (zapravo ni ne znam o čemu govoriš - nikad nisam u životu doživio to da netko nekome uzme cigaretu iz usta i baci), pošto ti tu nitko ništa ne radi?

14 godina
Pušite li?

ali zasto uopce reklamirati nesto takvo? stetno jest. to svi znamo. Hrana i nacin ishrane moze biti jos stetniji, pa se to na takava nacin ne reklamira. Ne zalazem se ja za pusenje, tko nije poceo pusiti, neka ni ne pocne. Ali zelim da ljudi koji puse imaju mir i neka ih ne napadaju ljudi poput tebe, i jos gorih. Svatko ima svoj izbor, i slobodu pa nek radi sta oce. Reklame nisam ni pogledao, prelistao sam ih samo. Ne zanimaju me, a cisto sumnjam da ce netko prestat pusiti upravo zbog reklame. Samo mogu ljudima zgaditi zivot.

12 godina
protjeran

počinje od osnovne na foru odrasli ste pa počmete pušiti pravite se nešto važni, dođe do srednje isto tako, fax isto tako, oženite se i tada plačate sve sami (nema više roditelja), malo se osvjestite ali nažalost samo u dio sekunde i nastavite pušiti. Ja dan danas pitam ljude s kojima se sprijateljim zasto pusi i odgovori "eto tako". Kada počmete raditi,plačati režije sami još kad dođe žena,djeca pa samo izračunajte koliko godišnje potrošite VI ili VI I ŽENA na cigare, shvatite da ste mogli otići na ljetovanje/zimovanje ili kupiti nešto za kuču. Uostalom cigare skračuju život i dobijate mnoge bolesti, zašto ne provesti par godina više s unukom kasnije u životu nego trošiti pare na gluposti.

17 godina
moderator
xyan kaže...

ali zasto uopce reklamirati nesto takvo? stetno jest. to svi znamo.

"Znaju", ali ne vjeruju, jer ne vide posljedice odmah. Povjeruju tek kad završe u bolnici (a neki čak ni tada!). Zapravo je nevjerojatno kako malo ikakvih ozbiljnijih kampanja ima! Još k tome se tebe ove kampanje ni ne tiču, tj. niti si ih igdje na TV-u ili u novinama mogao vidjeti.

Najveći problem su djeca i mladi, jer djeca i mladi rade ono što vide odrasle da rade. Da zaista znaju, da su zaista svjesni posljedica, ne bi nikad ni počinjali s pušenjem. {#}

xyan kaže...

Ali zelim da ljudi koji puse imaju mir i neka ih ne napadaju ljudi poput tebe, i jos gorih.

Prouči temu. Mene ne muči što netko sam sebi radi - mene muči kad nešto loše radi nekome drugome. Ljude koji nešto loše rade drugim ljudima je posve opravdano (ne samo to, nego i nužno!) "napadati", jer rade nešto na što nemaju nikakvo pravo, rade nešto nemoralno.

Što se tiče onih iznimno rijetkih koji cigaretnim dimom truju samo sebe - zar se njih napada takvim kampanjama? NE! Informira ih se o činjenicama s kojima nisu upoznati ili kojih nisu svjesni. U kom smislu je to napadanje?

xyan kaže...

Reklame nisam ni pogledao, prelistao sam ih samo.

Nisi ih ni (propisno) pogledao, ali glavno da si u njima vidio represiju i terorizam!{#}

xyan kaže...

Ne zanimaju me, a cisto sumnjam da ce netko prestat pusiti upravo zbog reklame. Samo mogu ljudima zgaditi zivot.

LOL Zar zaista misliš da će te reklame nekome zgaditi život? Jesu tebi zgadile život? Na temelju čega iznosiš takvu tvrdnju?

Ako nekome zgade cigarete - to je dobra stvar. {#}Dovoljno je već da i jedna jedina osoba prestane pušiti zbog tih reklama!Ili da ni ne počne! (to je zapravo ključno!)

14 godina
Pušite li?

Počeo pušit u srednjoj cigareta dvije, (kako to ide) da bih na kraju došao na kutiju dnevno. I nisam nikad mislio da ću prestati (10 godina) ali nešt mi je puhnulo u glavi ali ne slučajno. U siječnju prošle godine sam dobio gripu i bilo mi je toliko muka da nisam zapalio 5 dana. Kad je sve to prošlo idem kupiti kutiju i baš kad sam mislio zapaliti mislim si, ajde 5 dana sam izdržao pa idem vidjeti koliko mogu izdržati. I tako prošlo 2 tjedna, mjesec dana... I evo ne pušim već 18 mjeseci i uopće mi ne fali, zapravo mi se zgadio taj dim cigarete. Bježim čim ga osjetim. Tako je sada ali priznajem u ovih 18 mjeseci sam zapalio jednom, bilo je to oko prošlog Božića kad sam se napio ko deva i došla me volja ali drugi dan sam imao osjećaj kao ni da nisam zapalio. I tu je bio definitivan kraj mog pušačkog staža {#} Prvih nekoliko mjeseci bilo je najgadnije, piješ pivo ili kavu dobijem toliku želju da zapalim da me ubijalo u pojam ali nisam pokleknuo a inače si nisam mogao jutro zamisliti bez kave i cigarete tako da sam se i kave riješio i već ju ne pijem godinu dana. Pive se nisam ni ne mislim {#} 

Ostavljanje pušenja mi je jedna od najboljih odluka u životu zbog financija a pretežito zbog zdravlja jer od kad sam prestao osjećam se odlično, više ne kašljem, ne zadišem se čim napravim ''dva koraka'' itd. Nakon svega mogu reći da je cigaretu lako odbaciti samo trebaš volje i jaku glavu {#}

12 godina
neaktivan
Pušite li?
  • Naravno da ne
16 godina
neaktivan
Pušite li?

Pušim 6.god, planiram prestat uskoro. Jedan od razloga je duhan koji imam doma, nevalja ništa {#} - a neda mi se vise trosit pare na cigarete, previše ode na to.

Naravno, i radi zdravlja kasnije u životu.

A sto se tice mladih, po meni je kriva i škola. Sjećam se u osnovnoj uvjek su govorili ako zapališ jednu cigaretu pada ti kondicija umireš odma aaaaa, ili ako zapališ jedan džoint drugi dan si na teškim drogama, i slicne gluposti. Kasnije se krene se pušit i shvati se da nije bas tako. A i vecina profesora uvjek puši, nisu bas dobar uzor.

16 godina
neaktivan

Pusim vec skoro 15 God. ito mi je jedini porok, pa ako ima netko iz blizine Virovitice molio bih ga da mi se javi na PM

http://www.downloadmoreram.com/
17 godina
moderator
Pušite li?

Za one, pogotovo ako su mladi, koji smatraju da je pušenje marihuane bezopasno:

http://magazin.net.hr/zdravlje/istrazivanja/pusenje-marihuane-trajno-smanjuje-kvocijent-inteligencije

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

http://magazin.net.hr/zdravlje/istrazivanja/pusenje-marihuane-trajno-smanjuje-kvocijent-inteligencije

Meni taj kvocijent inteligencije nika nije bio najjasniji, što je to kada nekom tko se nitko ne susretne s nekom stvari i onaj tko želi razumjeti koliko mu treba vremena da mu klikne nešto u glavi i da se počne služit njome. Jel to znači da kad pušiš marihuanu jednostavno te boli briga dal ta stvar radi ili.....?

13 godina
vgetik kaže...
mbaksa kaže...

Meni taj kvocijent inteligencije nika nije bio najjasniji, što je to kada nekom tko se nitko ne susretne s nekom stvari i onaj tko želi razumjeti koliko mu treba vremena da mu klikne nešto u glavi i da se počne služit njome. Jel to znači da kad pušiš marihuanu jednostavno te boli briga dal ta stvar radi ili.....?

Možda bi shvatio da nepušiš marihuanu{#} :)

Aut vincere, aut mori!
14 godina
odjavljen
Pušite li?
Ne pušim jer nisam mentalno zaostao.
Ne pravim se lud, pravim se da nisam !
13 godina
MARKOZD15 kaže...
Ne pušim jer nisam mentalno zaostao.

Ne pušim ni ja, ali je bezobrazno zvati nekog da je mentalno zaostao jer puši, si svjestan koja je težina te riječi?

Aut vincere, aut mori!
14 godina
neaktivan
Et_Tu_Brute? kaže...
vgetik kaže...
mbaksa kaže...

Možda bi shvatio da nepušiš marihuanu{#} :)

U jbt. sad pročitah ponovo, sam sebi silujem mozak. No poanta je tu, treba vremena da se odgonetne xD

16 godina
neaktivan
vgetik kaže...
mbaksa kaže...

meni ti testovi nisu baš najjasniji, jednom sam rješaval sjecam se da su bile ponuđene neke sličice kao odgovori, neznam cemu to sluzi ali

na kraju ispalo 140 not bad :)

a dobro ako padne za osam bit ce 132, dosta hehe :PP

17 godina
moderator
vgetik kaže...
mbaksa kaže...

To znači da oni koji puše marihuanu neke misaone (i druge) probleme ne mogu riješiti (a recimo mogli bi ih riješiti da nisu konzumirali marihuanu) ili ih rješavaju sporije nego da nisu bili konzumenti marihuane. Dakle, slabije kritički razmišljaju, slabije i/ili sporije zaključuju, možda su slabije koncentrirani, lošije pamte i sl.

PS i mislio sam si da nešto ne štima s marihuanom. Ista se promovira kao zdravija od cigareta (za fizičko zdravlje čovjeka i jest daleko manje štetna od cigareta, jer se jointovi ne konzumiraju ni u približnoj količini u kojoj se konzumiraju cigarete), ali kad pogledaš česte konzumente marihuane, jasno ti je da ne može biti da na njih nije ostavila nikakve psihološke i ine posljedice, priznali oni to ili ne. Iako iza marihuane ne stoji (legalna) industrija, ponavlja se priča s cigaretama - dosad se negirala bilokakva štetnost za zdravlje, čist na temelju toga što nikakva štetnost nije bila dokazana (iako nije bilo dokazano da je marihuana neštetna). Očekujem da će se u dogledno vrijeme početi pojavljivati nova istraživanja koja će se baviti ovom tematikom.

17 godina
moderator
nadimak888 kaže...
meni ti testovi nisu baš najjasniji, jednom sam rješaval sjecam se da su bile ponuđene neke sličice kao odgovori, neznam cemu to sluzi ali

na kraju ispalo 140 not bad :)

a dobro ako padne za osam bit ce 132, dosta hehe :PP

Idi u Mensu na službeno testiranje da provjeriš koliko je taj konkretni on-line test zaista odraz tvoje prave inteligencije. Da ne bi ispalo da ti je IQ recimo 105 pa da te onda marihuana ne prevagne iz blago iznadprosječne inteligerncije u blago ispodprosječne. {#} Doduše, to bi i dalje bila iznadprosječna inteligencija za stanovnika Lijepe naše, koji se ponosi s prosječnim kvocijentom inteligencije od bijednih 90.

16 godina
neaktivan
Pušite li?

Ne zamaram se previše sa IQ, taj broj mi ne znači ništa.

Eto završavam studij, radim na c++ projektu na kojem okrecem fine pare...

tu i tamo zapalim (malo cesce sad kad imam slobodno), definitivno utjece na pamcenje - mozak "ignorira" nepotrebne informacije, veći fokus je na ono što trenutno radiš.

Btw. vijest me podsjeća na slične vijesti o štetnosti korištenja mobitela prije 10 god., sad se više ne piše o tome (ili ne citam novine dovoljno često).

13 godina
Pušite li?

Jedno veliko NE! 

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 23:08 (Soapy).
17 godina
moderator
nadimak888 kaže...

Ne zamaram se previše sa IQ, taj broj mi ne znači ništa.

Nije poanta broj, nego ono što taj broj predstavlja. Je li nerazumijevanje koncepta IQ-a možda posljedica zloporabe marihuane? {#}Šalim se, ali...

nadimak888 kaže...
Eto završavam studij, radim na c++ projektu na kojem okrecem fine pare...

tu i tamo zapalim (malo cesce sad kad imam slobodno), definitivno utjece na pamcenje - mozak "ignorira" nepotrebne informacije, veći fokus je na ono što trenutno radiš.

To što ti na sebi ne primijetiš da ti pušenje marihuane ne ostavlja neke posljedice ne znači da ih ne ostavlja. {#}

nadimak888 kaže...
Btw. vijest me podsjeća na slične vijesti o štetnosti korištenja mobitela prije 10 god., sad se više ne piše o tome (ili ne citam novine dovoljno često).

Na krivo te podsjeća - nema nikakve veze s tim. Više ima veze s cigaretama. Marihuana je "too good to be true", što se konačno počinje dokazivati. To neće nestati, može se eventualno dogoditi da stane na tome, dakle da konzumiranje marihuane smanjuje IQ "toliko i toliko" ili će se pak otkriti možda još i gore posljedice, ako iste postoje.

15 godina
odjavljen
Pušite li?

Baksa, šta zbilja vjeruješ tim "znanstvenim dokazima" s net.hr šund portala? Nisu čak dali ni link.

Inače inteligencija pada s godinama:

http://www.sciencedaily.com/releases/2006/05/060504082306.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Intelligence_quotient#IQ_and_age

Svi smo mi Mentalist.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 23:34 (Jakovp).
16 godina
neaktivan
Pušite li?

Vjerojatno i ima štetnih posljedica, ne kažem ja da nema.

Slažem se da mlađi od 18 nebi trebali konzumirati.

Ali ima i ljekovitih ucinaka, isprva nisam vjerovao ali....

Od rođenja imao sam problema sa bronhitisom, kasnije sa astmom.

Kod doktora svaki tjedan, uzimao razne ljekove itd...

Taman kad sam počeo negdje sa 18god, nakon pola godine (da kucnem u drvo) svi simptomi su se potpuno povukli! Već 4 godine nemam nikakvih problema s tim.

Također, često mi se zna upaliti zubno meso - kad nepušim zna trajat po tjedan dana muka s tim, a kad zapalim prođe za 2 dana max a u međuvremenu ne osjećam ništa (djeluje kao tableta protiv bolova).

Vjerojatno i neću pušit cjeli život, ipak taj sport košta ($$) :P

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Na krivo te podsjeća - nema nikakve veze s tim. Više ima veze s cigaretama. Marihuana je "too good to be true", što se konačno počinje dokazivati. To neće nestati, može se eventualno dogoditi da stane na tome, dakle da konzumiranje marihuane smanjuje IQ "toliko i toliko" ili će se pak otkriti možda još i gore posljedice, ako iste postoje.

Dakle od pušenje marihuane se postaje invalid. Ulaziš u stanje koje više nema povratka, jel to znači da bi te osobe mogle dobiti neka posebna prava jer više ne mogu funkcionirati na najvišoj razini te im je sigurno potrebna pomoć, jer očito neke stvari ne mogu više ni sami   rasuđivat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.8.2012 23:51 (vgetik).
17 godina
moderator
Jakovp kaže...

Baksa, šta zbilja vjeruješ tim "znanstvenim dokazima" s net.hr šund portala? Nisu čak dali ni link.

Za razliku od tebe, ja nisam bio lijen provjeriti navode iz članka. {#} Dao sam link na net.hr zato jer vjerujem da je većini ljudi ipak lakše ili ugodnije pročitati članak na hrvatskom, nego na engleskom jeziku. Ako ti ne odgovara, evo na engleskom jeziku: http://www.sciencedaily.com/releases/2012/08/120827152039.htm

nadimak888 kaže...
Ali ima i ljekovitih ucinaka, isprva nisam vjerovao ali....

Da, poznata je medicinska korist od marihuane, iako za neke stvari postoji dvojba je li u pitanju baš korist od marihuane ili je riječ o placebo efektu. http://en.wikipedia.org/wiki/Medical_cannabis

Problem je samo u tome što većina ljudi ne koristi marihuanu za medicinske svrhe, nego za "rekreaciju", tj. zlorabi je. Malo marihuane nikog nije ubilo, ali kao što vidimo, učestalije korištenje može imati negativne posljedice.

vgetik kaže...

Dakle od pušenje marihuane se postaje invalid. Ulaziš u stanje koje više nema povratka, jel to znači da bi te osobe mogle dobiti neka posebna prava jer više ne mogu funkcionirati na najvišoj razini te im je sigurno potrebna pomoć, jer očito neke stvari ne mogu više ni sami   rasuđivat.

Nisam baš siguran o čemu točno govoriš, nisam toliko upoznat s marihuanom.

14 godina
odjavljen
Et_Tu_Brute? kaže...

Ne pušim ni ja, ali je bezobrazno zvati nekog da je mentalno zaostao jer puši, si svjestan koja je težina te riječi?

Da, inače je nekom gušt trovati se tim smradom koji košta, smrdi (kao i osoba koja puši) i naravno šteti plućima. Da, pušači su za mene mentalno zaostale osobe.

Ne pravim se lud, pravim se da nisam !
13 godina
MARKOZD15 kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

Da, inače je nekom gušt trovati se tim smradom koji košta, smrdi (kao i osoba koja puši) i naravno šteti plućima. Da, pušači su za mene mentalno zaostale osobe.

A za mene su to ovisnici a ne mentalno zaostale osobe... i šteti puno više od samih pluća.

Aut vincere, aut mori!
14 godina
neaktivan
Pušite li?

Baš malo išo pogledat neke konkretne podatke osim ovog 20-odišnjog statističkog istraživanja na novom zelandu uzeto na par tisuće ljudi. Što se tiče pušenja link1 i što se tiče marihuane link2.

Uzeto sa wikipedije: http://en.wikipedia.org/wiki/Nootropic 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.8.2012 1:01 (vgetik).
17 godina
moderator
Pušite li?

Deset strašnih bolesti koje pušenje može uzrokovati. http://researchonmedical.com/2012/09/10-horrible-diseases-caused-by-smoking/

12 godina
neaktivan
Pušite li?

Ne niti sam kad probao to je čisto bacanje para i trvovanje svog organizma !

16 godina
Pušite li?

Zna netko gdje u Zagrebu ima za kupit George Karelias cigarete?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice