Pušite li?

poruka: 1.371
|
čitano: 277.330
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Da li pušite?
seneka kaže...
Spiridon kaže...
. Prešao sam '99 ili 2000. na Ronhill light, jer je Pall Mall poskupio. Sada uzmem, ponekad, od brata Pall Mall (crveni) - dobra pljuga.

Inače, PUŠENJE JEST ŠTETNO.

nema bolje cigarete za miješanje s travom od tog ronhilla light,a inače je preparfumiran za moj ukus

Ma skoro 9 godina sam, već, na jačim pljugama, bilo koji light mi je preslab sada.

Zadnjih 3 i pol mjeseca sam pravim pljuge (tubice i duhan s tržnice, ručno motanje mi ne ide) - jeftino - 20 cigareta košta 3,10 kuna.

I, naravno, PUŠENJE JEST ŠTETNO. NE PREPORUČUJEM pušenje već ako je netko ovisan, eto kako može jeftino proći.

15 godina
neaktivan
Da li pušite?

pusio sam 4 godine i odlucio ostaviti...lakse mi je sad nego kasnije sigurno...
pusio sam kutiju - dvi na dan...sad sam evo peti dan na nikoretama i dobro mi ide :)

13 godina
mbaksa kaže...
seneka kaže...
mbaksa kaže...
BlackMoon kaže...

Sedamsdesetih godina pušenje je bilo uobičajena stvar i bili su čudni oni koji nisu pušili,pa se isto nije umiralo više nego sada! Moja pok.baka je najbolji primjer: Umrla od raka pluća a nikad cigaretu zapalila za života!!!

Eto vidiš što propaganda radi? Savršen marketing duhanske industrije - primitivnim ljudima su utuvili u glavu da je pušenje prava stvar, preko filmova i reklama, Marlboro Mana

u principu si u pravu,kako ide onaj stih od azre?: "za mene je već kasno..."
treba odgojiti nove generacije mladih da se klone te loše navike,pa i po cijenu da se oni koji puše etiketiraju white trash-em kako to ameri kolokvijalno zovu

Ne znam kako je u Americi, ali gledaj kako je kod nas - pušači sebe predstavljaju žrtvama čim se počne govoriti o dizanju cijene cigareta ili o donošenju nekakvih anti-pušačkin zakona. Oni sami sebe prave žrtvama, a nisu žrtve. Da ne znam bolje, rekao bih da u SAD-u uglavnom samo white trash za sebe kaže da su white trash. {#} Naime, pušači nemaju nikakvo moralno ispravno opravdanje za to što čine i jedino što im preostaje je da sebe predstavljaju žrtvama nepušača (dakle, žrtvama onih koje truju, kojima iritiraju dišni sustav, kojima usmrđuju tijelo i odjeću!) - agresor postaje žrtva. Tako da se ja ne bih previše zamarao oko etikete "white trash".

tnakir kaže...
Baksa nema nista normalno ni u sminkanju ni u busenju usimu pa svaka hrvatica to radi. Ne pravdam pusenje ni pusace samo hocu rec da ljudi godinama rade stvari kontra pameti i zdravlja.

Što podrazumijevaš pod rječju "normalno"? Šminkanje i bušenje ušiju ima svoju svrhu. Estetsku. Povećava šanse onima koji imaju problem s tenom ili koji žele biti nakitom dodano privlačni suprotnom spolu, znači žele steći neku prednost.

Slična stvar je zapravo i s cigaretama. Samo što su poželjnost pušenja umjetno proizveli marketinški stručnjaci iz duhanske industrije.

Ameri su odavno prešli na droge i tablete, tako da sad furaju spiku "puše samo budale".

@baksa Cigarete je ipak DOZVOLJENO proizvoditi i prodavati (golema lova se tu vrti), a mi se sad trudimo pokupiti svu "modu" od Amerikanaca pa tako i antipušačku kampanju. Npr. u TVOM stanu ti ne daju pušiti jer im kao fol to smeta u ostalim stanovima.

17 godina
moderator
Spiridon kaže...

@baksa Cigarete je ipak DOZVOLJENO proizvoditi i prodavati (golema lova se tu vrti), a mi se sad trudimo pokupiti svu "modu" od Amerikanaca pa tako i antipušačku kampanju.

Antipušačku kampanju? Kod nas je na djelu anti-antipušačka kampanja. {#} Ne razumijem što misliš pod antipušačkom kampanjom. Mene uopće nije briga za nikakve kampanje. Zabrana pušenja na javnim mjestima je jasna sama po sebi. Pušenje na javnim mjestima nikad nije ni smjelo biti dopušteno, tada da je zapravo bezveze govoriti o zabrani pušenja - trebali bi govoriti o prestanku dozvoljavanja pušenja. Ukidanje dozvole za pušenje. Ukidanje dozvole za trovanje ljudi (i usmrđivanje i iritiranje dišnih puteva, izazivanje neugode) na javnim mjestima cigaretnim dimom.

13 godina
neaktivan
Da li pušite?

Pušio sam deset godina skoro, od 1. srednje ozbiljno...oko kutiju dnevno, vikendom i više i odlučio sam prestati! pročitao sam knjigu alen carr - lako je prestati pušiti i knjiga je genijalna...jednostavno je doprijela do mene i prestao sam mislim 15.10.2011. i od tad nisam zapalio nit hoću.. najteže je prva 3 dana, malo sam bio živčaniji i napetiji ali što je više dana prolazilo to sam bio zadovoljniji i sretniji i bez problema sam prošao kroz sve to, imaginarnu krizu.. bitno je shvatiti da uopće nije problem prestati pušiti, koliko pušači misle da je, misle da je to najteže i da je katastrofa, nije. Jednom kad prestanete, što više vremena prođe to ste zadovoljniji sobom i čudno vam je kako nema nikakve krize, uopće..jedino se u početko često sjetite cigareta i pušenja, dok kasnije misli o cigareti postaju sve rijeđe. Glavna bit je da kad i pomislite na cigaretu, da ne mislite : joj, kak mi fali, kako bi rado zapalio, treba mi, teško je, itd., nego da i kad pomislite na cigaretu da se čudite sami sebi koliko već dugo niste zapalili i kak je to super, budete ponosti na sebe i začuđeni kako tako lako možete bez cigarete..npr. kad spavate 6 ili 8 sati po noći vi ne pušite, ne budi vas želja za cigaretom, to je jedan od primjera zablude o cigaretama..uvidjet ćete vrlo brzo da zapravo ipak možete bez cigarete bez problema, dugo vremena, tj. za stalno. Ne biste vjerovali, nije stvar koliko dugo ili koliko puno  pušite, nije stvar ni u jakoj volji, nego samo u razmišljanju. Pročitajte knjigu (mislim da ima na torrent hr-u, ako kome treba uploadat ću je negdje..), nećete požaliti, metoda lakog načina stvarno funkcionira i ne biste vjerovali koliko je zapravo lako prestati pušiti.. nisam mogao zamisliti da ću tako lako postati nepušač i da će mi  dim smrditi i smetati kao sada. Normalno izlazim, družim se sa starom ekipom pušačima, kartamo, ja jednostavno ne pušim i ne fali mi. Nemate brige ni pameti, kako se kaže..uopće ne mislite na cigarete, nije vam problem biti satima na mjestu gdje se ne puši, ne bacate tolike novce, a najvažnije, ne unosite preko 3000 štetnih tvari koje se oslobađaju sagorijevanjem direktno u vaša pluća u obliku zagrijanog dima..

ps. nikorete, žvakaće, flasteri i sva ostala sranja vam samo odmažu u tome da prestanete, isto kao i patnja zvana postupno smanjivanje, kontroliranje, itd. 

٩(●̮̮̃•̃)۶ ٩( -̮̮̃ –̃)۶ ٩(͡๏̯͡๏)۶ tko pod drugim jamu kopa, fizički je radnik!
17 godina
Da li pušite?

mbaksa i tebi smeta svaki kua.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
16 godina
neaktivan
Da li pušite?

Nego je li netko od vas probao e-cigaretu i da li je osjećaj sličan? Vidim da nije baš štetna a i ne izaziva ovisnost pa pitam.

Supporting Barcelona = fashion, Supporting Real Madrid = tradition ♥ Amor patriae nostra lex • EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011. • PROUD AND LOUD SINCE 1986
16 godina
Fićo_CoD 5 kaže...

Nego je li netko od vas probao e-cigaretu i da li je osjećaj sličan? Vidim da nije baš štetna a i ne izaziva ovisnost pa pitam.

pusio sam 20 godina, i onda sam dobio sina i rekao ajd da malog ne trujem budem probao e-pljugu, za tjedan dana sam je hitio u smece, i sad sam nepusac, kum isto kao i ja presao na e-pljugu, navukao se gore neg na pravu...po meni je bezveze, ili pusis ili ne pusis...zahebi e piydarije :)

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
17 godina
moderator
tnakir kaže...

mbaksa i tebi smeta svaki kua.

Što konkretno i zašto mi to nešto ne bi trebalo smetati, zar ne smeta i drugima? I zašto tebe smeta što nekog drugog nešto smeta?

16 godina
neaktivan
seneka kaže...

nema bolje cigarete za miješanje s travom od tog ronhilla light,a inače je preparfumiran za moj ukus

...meni je za mješanje najbolji običan duhan za motanje...{#}

seneka kaže...

,kako ide onaj stih od azre?: "za mene je već kasno..."

...ne znam za takav stih kod azre, {#} ...možda haustor, ena...

...kaos...
16 godina
neaktivan
Jurra kaže...
seneka kaže...

...meni je za mješanje najbolji običan duhan za motanje...{#}

seneka kaže...

,kako ide onaj stih od azre?: "za mene je već kasno..."

...ne znam za takav stih kod azre, {#} ...možda haustor, ena...

motao sam sve moguće holandske duhane,i to ručno,bez filtera,i na kraju se opet vratio cigareti,katastrofa..
{#} duhani" ubijaju" travu,vidi se da si neiskusan{#}
a ovo za haustor si u pravu,to je stih iz ene,kasnije sam shvatio da sam se zabunio, ali nisam editirao..tnx

15 godina
Da li pušite?

Samo gens! :)

17 godina
neaktivan
Da li pušite?

pušio sam, prestao sam.. ali tu i tamo opet zapalim... ali se nisam navukao...

štos je u tome, kaj dok sam radio (konobario), imao sam novaca pa sam tako kupovao cigarete.. jedna kutija mi je znala izdržat i do 5 dana.. nekad više nekad manje, ovisi ako ima žicera sa strane :P

doma ne pušim, jer nitko od mojih nije pušač.. i onda kako sam ostao bez posla, nema se više love za cigarete, doma ne pušim... odvikao se...

ja to ne smatram nekom ovisnošću dokle got ti imaš kontrolu nad sobom.. jer to je sve u glavi i ništa više..

Gimme a bag of donuts, and no one gets hurt :)
15 godina
neaktivan
Da li pušite?

Imam primjer prijatelja koji je sportaš i samo bi vikendom zapalio,

1-2 cigareta uz piće u izlasku.

Svima je bilo čudno kako ga apsolutno ne vuče te je i sam uvijek govorio

da mu naprosto paše ta jedna cigareta u cijelom izlasku.

Naravno, propušio se nakon 20 takvih izlazaka.

Nema tu, ili-ili.

Real life? Good graphics but shitty gameplay.
13 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

Imam primjer prijatelja koji je sportaš i samo bi vikendom zapalio,

1-2 cigareta uz piće u izlasku.

Svima je bilo čudno kako ga apsolutno ne vuče te je i sam uvijek govorio

da mu naprosto paše ta jedna cigareta u cijelom izlasku.

Naravno, propušio se nakon 20 takvih izlazaka.

Nema tu, ili-ili.

Ja već tako 2-3 godine radim, i to ne da popušim 1-2 cigarete na izlasku, nego barem 15-tak, a izlazim samo subotom i eventualno petkom, po ljeti češće ali se onda pazim da ne pušim baš pri svakom izlasku. True story!

I da, preko tjedna uopće nemam ni najmanju potrebu za cigaretom, čak mi se i dim gadi, kad malo cugnem, opla:))

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 19:39 (Volvox).
17 godina
neaktivan
maxy0 kaže...

Samo budale ne shvaćaju koliko je besmisleno pušiti travu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.1.2012 21:18 (SOS).
13 godina
neaktivan
SOS kaže...
maxy0 kaže...

Samo idioti ne shvaćaju koliko je besmisleno pušiti travu, makar bila manje štetna od cigareta.

Nemojmo ovu temu pretvorit u cigarete vs. trava, ali koje argumente ti imaš za cigarete a koje protiv trave. Trava nije štetna i daje ti trenutno dobar ugođaj i ne izazivaju ovisnost, a cigarete smrde, štetne su puno i stvaraju ovisnost, po čemu su cigarete tolko bolje od trave. Šta se mene tiče nebi se trebalo pušit niti jedno ni drugo, ali kad već uspoređujemo.

17 godina
neaktivan
Volvox kaže...
SOS kaže...
maxy0 kaže...

Samo idioti ne shvaćaju koliko je besmisleno pušiti travu, makar bila manje štetna od cigareta.

Nemojmo ovu temu pretvorit u cigarete vs. trava, ali koje argumente ti imaš za cigarete a koje protiv trave. Trava nije štetna i daje ti trenutno dobar ugođaj i ne izazivaju ovisnost, a cigarete smrde, štetne su puno i stvaraju ovisnost, po čemu su cigarete tolko bolje od trave. Šta se mene tiče nebi se trebalo pušit niti jedno ni drugo, ali kad već uspoređujemo.

Tema jest "Da li pušite" (Iako bi se pravilnije, barem po mom znanju trebala zvati "Pušite li?") tako da je komentar u vidu teme.  Meni se gade i cigarete i trava, doduše znam da su cigarete puno lošije od trave i ne preferiram ih naspram trave, trebao sam možda preformulirati: Pušenje trave je skoro pa jednako besmisleno kao i pušenje cigareta. I smeta mi mentalitet ljudi koji puše i travu. Cigarete možda jesu fizička ovisnost, ali i o travi se može biti ovisan pshihički i ne vidim nikakve razloge za pušenje trave.

15 godina
neaktivan
SOS kaže...
maxy0 kaže...

I još jedan na ignore listu {#}

Real life? Good graphics but shitty gameplay.
16 godina
neaktivan
Da li pušite?

Ponekad zahapljam vikendom uz dubstep ili dnb, duhan ne volim.

I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes.
14 godina
protjeran
Da li pušite?

Iskreno receno ova tema je otvoren poziv ljudima da vrijedjaju jedni druge i pokusavaju nametnuti svoje stavove.

Cinjenica je da problem nije u pusenju. Ni u otrovnosti cigareta. Problem je u ljudima i nacinu na koji se odnose prema drugima.

Ja imam par dobrih prijatelja koji ne puse. I redovito me zovu k sebi na rucak, veceru, rostilj i takva neka neobavezna druzenja.

I svaki put kad dodjem kod njih u kucu stave pred mene pepeljaru. I iako mi kazu da slobodno zapalim, ja to necu napraviti jer necu ljudima zasmrdjivat kucu i gadit im vecer.

Znam da im smeta, znam da  ako zapalim jednu zapalit  cu i drugu pa nakon toga i trecu i zacas cjela kuca smrdi po cigaretama.

Zato se suzdrzim od pusenja  dok sam kod njih. To je za mene znak postovanja, njima to smeta i ja cu to naviku staviti sa strane dok  sam kod njih.

Pusim vec 14 godina i vjerujte mi nakon 2 ili 3 sata vec mi dodje da uzmem i zapalim.

A koliko vidim ovdje je manjak postovanja prema drugima najveci problem.

"Ja mislim to  i to, ako se ti ne slazes automatski si glup." To tak  nejde, ponasaj se tako prema ljudima i ubrzo ces  vidjeti da te  tvoj prijasnji stav "nitko mi  ne treba ja sam sam sebi dovoljan" doveo u situaciju da ti upravo ta osoba koju si mjesec dana ranije izvrijedjao sada potrebna. Pa sad ako si takva osoba da nemas nimalo srama i spreman si od sebe radit budalu i trazit od te osobe pomoc, samo naprijed.

17 godina
moderator
VedranOm kaže...

Iskreno receno ova tema je otvoren poziv ljudima da vrijedjaju jedni druge i pokusavaju nametnuti svoje stavove.

Nije. To što neki pojedinci krenu tim putem, to je druga stvar.

VedranOm kaže...

Cinjenica je da problem nije u pusenju. Ni u otrovnosti cigareta. Problem je u ljudima i nacinu na koji se odnose prema drugima.

Problem je i u pušenju, ali da - glavni problem zaista je u tome na koji način se ljudi odnose jedni prema drugima.

VedranOm kaže...
Ja imam par dobrih prijatelja koji ne puse. I redovito me zovu k sebi na rucak, veceru, rostilj i takva neka neobavezna druzenja.

I svaki put kad dodjem kod njih u kucu stave pred mene pepeljaru. I iako mi kazu da slobodno zapalim, ja to necu napraviti jer necu ljudima zasmrdjivat kucu i gadit im vecer.

Znam da im smeta, znam da  ako zapalim jednu zapalit  cu i drugu pa nakon toga i trecu i zacas cjela kuca smrdi po cigaretama.

Zato se suzdrzim od pusenja  dok sam kod njih. To je za mene znak postovanja, njima to smeta i ja cu to naviku staviti sa strane dok  sam kod njih.

Pusim vec 14 godina i vjerujte mi nakon 2 ili 3 sata vec mi dodje da uzmem i zapalim.

A koliko vidim ovdje je manjak postovanja prema drugima najveci problem.

"Ja mislim to  i to, ako se ti ne slazes automatski si glup." To tak  nejde, ponasaj se tako prema ljudima i ubrzo ces  vidjeti da te  tvoj prijasnji stav "nitko mi  ne treba ja sam sam sebi dovoljan" doveo u situaciju da ti upravo ta osoba koju si mjesec dana ranije izvrijedjao sada potrebna. Pa sad ako si takva osoba da nemas nimalo srama i spreman si od sebe radit budalu i trazit od te osobe pomoc, samo naprijed.

A koja je poanta te priče, primijenjivo na ovu temu? Da se nepušači moraju nuditi biti pasivni pušači, a pušači moraju pristojno odbiti tu ponudu? Kad uvjeriš pušače da se moraju tako idilično ponašati, onda će i nepušači početi nuditi pepeljare pušačima. {#}

14 godina
protjeran
Da li pušite?

Poanta je da je covjek jedino stvorenje na zemlji koje se moze priviknuti na gotovo sve. Ali nije u stanju odbaciti neku naviku radi drugog i priviknuti se na situaciju koja je privremena. 

To nije idilicno ponasanje, to je normalno ponasanje, samo zato sto nije uobicajeno ne znaci odmah i da je neispravno. To se zove komprimis.

Naravno ocekuje se i od nepusaca da prihvate tudji izbor i ne namecu svoj izbor drugima.

Ali eto to nije tako, i mozda je idilicno a kompromis je nesto sto se shvaca kao "radi sto ti ja kazem i nema problema".

17 godina
moderator
VedranOm kaže...

Poanta je da je covjek jedino stvorenje na zemlji koje se moze priviknuti na gotovo sve. Ali nije u stanju odbaciti neku naviku radi drugog i priviknuti se na situaciju koja je privremena.

Ne razumijem o čemu govoriš. Kakva privremena situacija i kakve nemogućnost odbacivanja koje navike?

VedranOm kaže...

To nije idilicno ponasanje, to je normalno ponasanje, samo zato sto nije uobicajeno ne znaci odmah i da je neispravno. To se zove komprimis.

Ne, to se ne zove kompromis. Da, ne znači da je odmah neispravno zato jer je neuobičajeno. Neispravno je iz drugih razloga. To su nekakve besmislene igrice koje, za razliku od tebe, većina pušača neće prihvatiti.

VedranOm kaže...
Naravno ocekuje se i od nepusaca da prihvate tudji izbor i ne namecu svoj izbor drugima.

Nepušače ne smeta što pušači truju sami sebe, ne smeta ih to što su pušači to odlučili. Međutim, smeta ih što pušači svoj izbor nameću drugima - nepušačima. Zamijenio si teze.

VedranOm kaže...
Ali eto to nije tako, i mozda je idilicno a kompromis je nesto sto se shvaca kao "radi sto ti ja kazem i nema problema".

?

14 godina
neaktivan
Da li pušite?

Ja sam probao u srednjoj, nekih mjesec dana maksimum, čisto da vidim zašto ljudi forsiraju to. Iskreno, nikad nisam skužio. Nije mi smetalo pušiti, ali nisam vidio smisla da se zafrkavam s tim kad je očito da užitak daje osobama koje prakticiraju navedenu aktivnost duži period vremena. Peer pressure je naravno, kontinuirano postojao. U to vrijeme sam se bavio čitanjem knjiga o psihologiji ( htio sam krenuti s obrazovanjem u tom smjeru nakon srednje ), te sam za eksperiment zapalio cigaretu ispred "prijatelja". To je bilo poprilično jadnih, patetičnih 5 sekundi usklika i podržavanja, u štetnoj aktivnosti, zato "jer je to cool".

U svakom slučaju, kreten je tko proba pušiti, te nastavi. Ovo možda jest generalizacija, te otvorena uvreda svakom pušaču, ali nemojte vi meni "ne kužiš taj gušt zapaliti cigaretu nakon xyz događaja". To je lažni osjećaj ugode, na tu temu su čak i provedena istraživanja ( mozak šalje signale koji zapravo nisu signali ugode, ali su maskirani na taj način, bla bla, ne kužim se u to nit se želim kužiti ).

Znam ljude koji su za vrijeme srednje propušili radi pritiska vršnjaka, znam ljude koji su za vrijeme faksa propušili jer su apsolutno morali držati nešto u rukama dok okreću stranice i proučavaju to silno gradivo.

U svakom slučaju, besmislena aktivnost koja stvara ovisnost te šteti plućima. Ljudi u ovom topicu koji govore "pih, što ako dobijem rak pluća, barem ću znati da si nisam ništa uskraćivao za vrijeme života" - da, užitak u cigaretama je npr. vrijedan raka pluća u 40. god ( ne možeš znati jesi jedan od onih koji puše 60 godina bez konzekvenci ili jedan od onih nesretnih koji dobiju kur*c poprilično rano ), te nemogućnosti vidjeti svoju djecu kako odrastaju, vidjeti kako tehnologija napreduje, uživati u svim ostalim stvarima, osobnom napretku.. A što se tiče usporedbi "pa može me svaki dan zgaziti auto", stoji, ali neusporedivo.

Što se tiče THCa, jednom-dvaput mjesečno zapalim s prijateljima, te pogledamo film ili imamo retardirane diskusije. Također besmislena aktivnost, ali barem zabavna.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 5:52 (ormar).
14 godina
neaktivan
Da li pušite?

Probao sam nisam se navukao, nije mi nesto preprivlacno, prevelika investicija, bar se mogu smijat nekom ko baci novce na pljuge. Al jos zapalim tu i tamo s ekipom kad odem van i to bude max 2-3 pljuge, makar ja mogu i bez toga, zadnju sam bio zapalio prije mora znaci negdje 7mjesec. Nemam neku preteznu zelju za njima tak da ono drago mi je kaj ne pusim i mogu zivjet bez toga isto kao i alkohola. 

16 godina
neaktivan
mislavgray kaže...

Probao sam nisam se navukao, nije mi nesto preprivlacno, prevelika investicija, bar se mogu smijat nekom ko baci novce na pljuge. Al jos zapalim tu i tamo s ekipom kad odem van i to bude max 2-3 pljuge, makar ja mogu i bez toga, zadnju sam bio zapalio prije mora znaci negdje 7mjesec. Nemam neku preteznu zelju za njima tak da ono drago mi je kaj ne pusim i mogu zivjet bez toga isto kao i alkohola. 

Tako počne, meni je recimo prvo bilo: 3 na dan, pa 5, pa 10, i tako vremenom sam spao na oko 15 na dan. Polako. Bolje ostavi se skroz toga.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
BannedOnThisForum kaže...

velim ti ja nepusim zapalim kad sam s ekipom a i to je rijetko. Stvarno nikakvu zelju nemam za njima...

16 godina
neaktivan
mislavgray kaže...
BannedOnThisForum kaže...

velim ti ja nepusim zapalim kad sam s ekipom a i to je rijetko. Stvarno nikakvu zelju nemam za njima...

Onda možeš bez da zapališ i tad, nemoj pušiti uopće.

When you're young you don't mind being pretentious, but it gets a little bit embarassing as you get older - Graham Coxon.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.1.2012 8:40 (thuglife).
16 godina
neaktivan
Da li pušite?

6 godina trovanja i stetne navike za mene je zavrsilo, prestao sam prije mjesec i nesto sitno dana i mogu reci da sam ponosan.

tu i tamo mi navale misli kako sretno sam se osjecao kad bi zapalio u odredjenim trenutcima, izlasci, poslije dobrog rucka, pića,

ujutro uz kavu (joj...), i na kraju shvatim da sam pusio svakom prilikom u svakoj prigodi, bez posebnog razloga...palio se samo marlboro, kutija dnevno, naravno da se novca nema na bacanje, ali za pljugu se uvijek naslo.

jos uvijek mi se cini ne realnim sto ne pusim, bila mi je rutina kao je spavanje, budenje..javlja mi se osjecaj da nesto fali, ali drzim se snagom volje:) jest da me posao vrlo cesto zivcira, stres je ne zaobilazan, no treba imati kontrolu.

motiv prestanka nije mi bio beskrajno bacanje novca, slike spaljenih pusackih pluca...kojekakvi tekstovi i upozorenja....jednostavno sam pozelio biti u kontroli svojih postupaka, nadvladati zelju srca, umom.

za nagradu se naravno osjecam mnogo sretnijim nego prije, jer sam uspio ! svima koji bi htjeli i trude se prestati, ne cekajte neki poseban trenutak, okrugli datum i sl., jednostavno bez razmisljanja bacite zadnje tri cigarete sa kutijom.

p.l.u.r.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice