Pušite li?

poruka: 1.371
|
čitano: 277.409
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Da li pušite?

Meki 160, pola kutije - kutija na dan. Zapalim iz gušta, ujutro uz kavu, iza jela, dok se vozim nekud, kad sam sa curom ne pušim, ako nekom smeta također ne pušim u njegovoj blizini (osim ako me dotični ne rasp*zdi).

Kutija stoše i zippo su moja obvezna oprema. Što se tiče ostalih cigara, partner i goldfield su na dnu kace, ronhill je postao čudan u zadnje vrijeme, plavi walter je grozno jak, marlboro (ni crveni ni bijeli) mi ne paše dok je bijeli walter odmah iza 160.

Zaboravio na phillip moriss (jel se tako piše?). Vuku na drvofix.

tl;dr - meki 160 ftw

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan
Da li pušite?

ne postoji cigareta s bijelim filterom koja valja,bijeli walter je best by kod nas,bijeli marlboro je ok,jedino prebrzo gori i na duže staze je poguban

16 godina
neaktivan
Da li pušite?

Kakav vam je Pall Mall, relativno nov na našem tržištu, plavi mi je škovaca al' crveni mi je dosta dobar.

When you're young you don't mind being pretentious, but it gets a little bit embarassing as you get older - Graham Coxon.
17 godina
moderator
Da li pušite?

Ako temu mislite pretvoriti u recenzije cigareta, onda ću je odmah zaključati.

15 godina
neaktivan
Re: Da li pušite?
mbaksa kaže...

Bome imaš snagu volje, nema što. "Mogo bi". Zašto to? Dok ti ne odlučiš prestati, samo ćeš izbacivati takve izgovore - "mogo bih kad bih htio", "mogu odmah ako treba" i sl. Zašto ne "Evo, danas prestajem" ili nešto takvo? {#} Zašto sve mora biti u kondicionalu?

Nedaj da ovisnost upravlja tobom! Ne budi taoc duhanske industrije. Izbori se za svoju slobodu. Just do it! Copyright (c) Najki.{#} BTW zar nije smiješno kako je najteže ne nešto početi raditi, nego nešto prestati raditi? Znači, to od tebe ne zahtijeva apsolutno nikakvu akciju - upravo suprotno, prestanak pušenja zahtijeva od tebe da se suzdržiš od akcije.

Evo, sad znate zašto ja ne pušim - jer sam lijen. {#} Tko će svako malo skakat na kiosk, sa sobom uvijek nositi cigarete (iovako su mi džepovi prepuni - ključevi, novčanik, mobitel, paketić maramica), pa to palit, pa vuć dim, pa otresat pepeo, pa poslije gasit čik, pa onda sipat pepeo iz pepeljare u koš, pa s vremena na vrijeme oprat pepeljaru... Puno previše truda.

namjeravam prestat kad škola završi, jer tada neću imati razloga za pušenje, sada još više manje imam (razlog, ne?)...

16 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Kakav vam je Pall Mall, relativno nov na našem tržištu, plavi mi je škovaca al' crveni mi je dosta dobar.

zaboravi,ovo što sam napisao je ultimativno,pušim 30 godina i pušio sam sve od trstike koja raste uz potok,sarajveskog marlbora ,preko dunhilla iz makedonije, do najskupljih kubanskih cigara

16 godina
neaktivan
uber_low kaže...
mbaksa kaže...

Bome imaš snagu volje, nema što. "Mogo bi". Zašto to? Dok ti ne odlučiš prestati, samo ćeš izbacivati takve izgovore - "mogo bih kad bih htio", "mogu odmah ako treba" i sl. Zašto ne "Evo, danas prestajem" ili nešto takvo? {#} Zašto sve mora biti u kondicionalu?

Nedaj da ovisnost upravlja tobom! Ne budi taoc duhanske industrije. Izbori se za svoju slobodu. Just do it! Copyright (c) Najki.{#} BTW zar nije smiješno kako je najteže ne nešto početi raditi, nego nešto prestati raditi? Znači, to od tebe ne zahtijeva apsolutno nikakvu akciju - upravo suprotno, prestanak pušenja zahtijeva od tebe da se suzdržiš od akcije.

Evo, sad znate zašto ja ne pušim - jer sam lijen. {#} Tko će svako malo skakat na kiosk, sa sobom uvijek nositi cigarete (iovako su mi džepovi prepuni - ključevi, novčanik, mobitel, paketić maramica), pa to palit, pa vuć dim, pa otresat pepeo, pa poslije gasit čik, pa onda sipat pepeo iz pepeljare u koš, pa s vremena na vrijeme oprat pepeljaru... Puno previše truda.

namjeravam prestat kad škola završi, jer tada neću imati razloga za pušenje, sada još više manje imam (razlog, ne?)...

A razlog je?

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

zašto? o čemu bi ovdje po tebi trebalo raspravljati?

15 godina
neaktivan
srdjan3 kaže...

A razlog je?

škola... problemi, učenje/štrebanje, ponekad cura, ponekad doma moji... hoću reći da je najgore dok udari sve odjednom pa ti dođe da si počupaš kosu, onda ljepo sjedneš jednu zapališ i brige kao da izgore... uglavnom jedno od toga da je eliminirat i ja nemam potrebe za cigaretama...

16 godina
Da li pušite?

Da,ako je tema o pušenju onda su ovakve prijetnje bezrazložne,pogotovo ako dolaze od strane nepušača!

www.hrphotocontest.com
15 godina
neaktivan
seneka kaže...

,pušim 30 godina i pušio sam sve od trstike koja raste uz potok,sarajveskog marlbora ,preko dunhilla iz makedonije, do najskupljih kubanskih cigara

Dobar si ,ja sam tu negdje +1-2 godine ali sam počeo razmišljati o prestanku radi cijene a ulaskom u EU još budu skuplje a ja imam sve manje love {#}

16 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...
seneka kaže...

,pušim 30 godina i pušio sam sve od trstike koja raste uz potok,sarajveskog marlbora ,preko dunhilla iz makedonije, do najskupljih kubanskih cigara

Dobar si ,ja sam tu negdje +1-2 godine ali sam počeo razmišljati o prestanku radi cijene a ulaskom u EU još budu skuplje a ja imam sve manje love {#}

ne hvalim se time,najbolje je ne probati,u jna sam pušio taj dunhill iz makadonije ili kosova ,nisam siguran,to je jedina cigareta koju sam mogao zapaliti natašte,čudo,odavno ne postoji..jasno

17 godina
moderator
seneka kaže...
mbaksa kaže...

zašto? o čemu bi ovdje po tebi trebalo raspravljati?

Pa ono... Ne znam... O pušenju i onome što proizlazi iz toga? Tema se ne zove "Recenzije duhanskih proizvoda".

16 godina
Da li pušite?

Prije rata mi je sarajevski Camel bio nezamijenjiv...

www.hrphotocontest.com
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Pa ono... Ne znam... O pušenju i onome što proizlazi iz toga? Tema se ne zove "Recenzije duhanskih proizvoda".

a čuj,lud bi bio onaj tko bi zagovarao pušenje ili bilo koju drugu tešku ovisnost koja na kraju ubija,ali božemoj nitko nije savršen

BlackMoon kaže...

Prije rata mi je sarajevski Camel bio nezamijenjiv...

onda nisi probao švicarski{#}

15 godina
neaktivan
seneka kaže...

ne hvalim se time,najbolje je ne probati,u jna sam pušio taj dunhill iz makadonije ili kosova ,nisam siguran,to je jedina cigareta koju sam mogao zapaliti natašte,čudo,odavno ne postoji..jasno

Naravno da nije za hvaliti,ja sam samo jednom probao prestat pušit i izdržao sam 3 tjedna i morao sam zapalit,onda mi je bilo tak loše i slabo,užas jedan,

kad je u pitanju lova možda se bude lakše ostavit cigareta nego inače.

16 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...

Naravno da nije za hvaliti,ja sam samo jednom probao prestat pušit i izdržao sam 3 tjedna i morao sam zapalit,onda mi je bilo tak loše i slabo,užas jedan,

kad je u pitanju lova možda se bude lakše ostavit cigareta nego inače.

definitivno treba prestati ako se želi poživjeti,no tu se javlja jedan problem uz onaj financijske prirode
život je gadna i prevrtljiva pojava,prvi malo jači stres i vraćaš se tom poroku

15 godina
neaktivan
seneka kaže...

definitivno treba prestati ako se želi poživjeti,no tu se javlja jedan problem uz onaj financijske prirode

Primjetio sam kod nekih koji su prestali pušit da su onda pili kavu češće nego prije i to ono skoro na eks,hehe

16 godina
Da li pušite?

To "pušenje ubija" je jedna obična propaganda na kojoj određeni ubiru novce...otkad je svijeta i čovječanstva pušilo se i pušit će se. Sedamsdesetih godina pušenje je bilo uobičajena stvar i bili su čudni oni koji nisu pušili,pa se isto nije umiralo više nego sada! Moja pok.baka je najbolji primjer: Umrla od raka pluća a nikad cigaretu zapalila za života!!!

www.hrphotocontest.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 0:51 (BlackMoon).
16 godina
neaktivan
uber_low kaže...
srdjan3 kaže...

A razlog je?

škola... problemi, učenje/štrebanje, ponekad cura, ponekad doma moji... hoću reći da je najgore dok udari sve odjednom pa ti dođe da si počupaš kosu, onda ljepo sjedneš jednu zapališ i brige kao da izgore... uglavnom jedno od toga da je eliminirat i ja nemam potrebe za cigaretama...

Imam prijatelja koji pusi i isto tako je govorio da moze prestati kad hoce, ali kad je probao prestati vidio je da to nije lako...i jos uvijek pusi.

16 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...
seneka kaže...

Primjetio sam kod nekih koji su prestali pušit da su onda pili kavu češće nego prije i to ono skoro na eks,hehe

kava bez cigarete{#}
znam one koji su se dobrano udebljali nakon prestanka
no,bilo bi idealno smanjiti na neku noralnu mjeru,ne znam.. 10.ak dnevno,ali to nijednom strastvenom pušaču nije uspjelo{#}

15 godina
BlackMoon kaže...

To "pušenje ubija" je jedna obična propaganda na kojoj određeni ubiru novce...otkad je svijeta i čovječanstva pušilo se i pušit će se. Sedamsdesetih godina pušenje je bilo uobičajena stvar i bili su čudni oni koji nisu pušili,pa se isto nije umiralo više nego sada! Moja pok.baka je najbolji primjer: Umrla od raka pluća a nikad cigaretu zapalila za života!!!

pa nitko nije rekao da nemožeš dobiti rak pluća ako si nepušač. Ali je sigurno veća vjeroajtnost da će ga dobiti onaj tko puši.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 0:54 (antimadridista).
16 godina
antimadridista kaže...
BlackMoon kaže...

pa nitko nije rekao da nemožeš dobiti rak pluća ako si nepušač. Ali je sigurno veća vjeroajtnost da će ga dobiti onaj tko puši.

To nam određeni turaju u glavu,a pitanje je koliko u tome ima istine. Znam osobu koja se nakon prestanka pušenja naglo udebljala i sad ima probleme s masnoćom u krvi. Na kraju,sad se tek razbolio! :)

www.hrphotocontest.com
15 godina
neaktivan
seneka kaže...

no,bilo bi idealno smanjiti na neku noralnu mjeru,ne znam.. 10.ak dnevno,ali to nijednom strastvenom pušaču nije uspjelo{#}

Da,nema šanse smanjit kad treba sve veća doza da zadovolji receptore ili kak se to već veli,

ja sam na dve kutije dnevno,bijeli kratki Partner,radi cijene,

što se tiče zdravlja idem svake dve godine na spec. pregled pa duvam u onaj tuljac i kapacitet pluća mi je okej.

17 godina
moderator
BlackMoon kaže...

To "pušenje ubija" je jedna obična propaganda na kojoj određeni ubiru novce...

Koji su to "određeni"? I kako onda objašnjavaš činjenicu da duhanska industrija mlati strašne pare na cigaretama? I država isto? Prjie bi bilo da ti širiš jednu običnu propagandu u ime države i duhanske industrije.

BlackMoon kaže...

otkad je svijeta i čovječanstva pušilo se i pušit će se.

Totalna neistina. Pušenje se proširilo svijetom kad su Europljani "otkrili" Ameriku.

BlackMoon kaže...

Sedamsdesetih godina pušenje je bilo uobičajena stvar i bili su čudni oni koji nisu pušili,pa se isto nije umiralo više nego sada! Moja pok.baka je najbolji primjer: Umrla od raka pluća a nikad cigaretu zapalila za života!!!

Eto vidiš što propaganda radi? Savršen marketing duhanske industrije - primitivnim ljudima su utuvili u glavu da je pušenje prava stvar, preko filmova i reklama, Marlboro Mana (koji su poumirali od raka pluća {#}). Kod naših starih je mužjak u obitelji, glava familije, svoje mužjaštvo dokazivao pušenjem, dok su ostali gledali (zato tvoja baka ni druge bake nisu pušile). Jel je tvoja baka bila pasivni pušač?

Danas pak raste pušenje u djevojaka. Zašto? Zato što misle da se time "emancipiraju", da time dokazuju svoju neovisnost i odraslost.

Nema ništa prirodno u pušenju čovječe - na djelu je marketing duhanske industrije koji je uspio uvjeriti ljude da puše samo moćni, važni ljudi. Pa ako ne pušiš, onda si nitko i ništa. Shvaćaš?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.1.2012 1:03 (mbaksa).
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
BlackMoon kaže...

Sedamsdesetih godina pušenje je bilo uobičajena stvar i bili su čudni oni koji nisu pušili,pa se isto nije umiralo više nego sada! Moja pok.baka je najbolji primjer: Umrla od raka pluća a nikad cigaretu zapalila za života!!!

Eto vidiš što propaganda radi? Savršen marketing duhanske industrije - primitivnim ljudima su utuvili u glavu da je pušenje prava stvar, preko filmova i reklama, Marlboro Mana

u principu si u pravu,kako ide onaj stih od azre?: "za mene je već kasno..."
treba odgojiti nove generacije mladih da se klone te loše navike,pa i po cijenu da se oni koji puše etiketiraju white trash-em kako to ameri kolokvijalno zovu

17 godina
Da li pušite?
Baksa nema nista normalno ni u sminkanju ni u busenju usimu pa svaka hrvatica to radi. Ne pravdam pusenje ni pusace samo hocu rec da ljudi godinama rade stvari kontra pameti i zdravlja.
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
13 godina
thuglife kaže...

Pall Mall sam pušio 1997, '98. (light). Dobra pljuga, TDR ih je, valjda, pomeo iz Hrvatske... Prešao sam '99 ili 2000. na Ronhill light, jer je Pall Mall poskupio. Sada uzmem, ponekad, od brata Pall Mall (crveni) - dobra pljuga.

Inače, PUŠENJE JEST ŠTETNO.

16 godina
neaktivan
Spiridon kaže...
. Prešao sam '99 ili 2000. na Ronhill light, jer je Pall Mall poskupio. Sada uzmem, ponekad, od brata Pall Mall (crveni) - dobra pljuga.

Inače, PUŠENJE JEST ŠTETNO.

nema bolje cigarete za miješanje s travom od tog ronhilla light,a inače je preparfumiran za moj ukus

17 godina
moderator
seneka kaže...
mbaksa kaže...
BlackMoon kaže...

Eto vidiš što propaganda radi? Savršen marketing duhanske industrije - primitivnim ljudima su utuvili u glavu da je pušenje prava stvar, preko filmova i reklama, Marlboro Mana

u principu si u pravu,kako ide onaj stih od azre?: "za mene je već kasno..."
treba odgojiti nove generacije mladih da se klone te loše navike,pa i po cijenu da se oni koji puše etiketiraju white trash-em kako to ameri kolokvijalno zovu

Ne znam kako je u Americi, ali gledaj kako je kod nas - pušači sebe predstavljaju žrtvama čim se počne govoriti o dizanju cijene cigareta ili o donošenju nekakvih anti-pušačkin zakona. Oni sami sebe prave žrtvama, a nisu žrtve. Da ne znam bolje, rekao bih da u SAD-u uglavnom samo white trash za sebe kaže da su white trash. {#} Naime, pušači nemaju nikakvo moralno ispravno opravdanje za to što čine i jedino što im preostaje je da sebe predstavljaju žrtvama nepušača (dakle, žrtvama onih koje truju, kojima iritiraju dišni sustav, kojima usmrđuju tijelo i odjeću!) - agresor postaje žrtva. Tako da se ja ne bih previše zamarao oko etikete "white trash".

tnakir kaže...
Baksa nema nista normalno ni u sminkanju ni u busenju usimu pa svaka hrvatica to radi. Ne pravdam pusenje ni pusace samo hocu rec da ljudi godinama rade stvari kontra pameti i zdravlja.

Što podrazumijevaš pod rječju "normalno"? Šminkanje i bušenje ušiju ima svoju svrhu. Estetsku. Povećava šanse onima koji imaju problem s tenom ili koji žele biti nakitom dodano privlačni suprotnom spolu, znači žele steći neku prednost.

Slična stvar je zapravo i s cigaretama. Samo što su poželjnost pušenja umjetno proizveli marketinški stručnjaci iz duhanske industrije.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice