Pušite li?

poruka: 1.371
|
čitano: 277.422
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Da li pušite?

Zašto ljudi vide žestinu kad netko argumentirano raspravlja? Ne razumijem - sad bih trebao okolišati zato da iznoseći ČINJENICE možebitno ne bih povrijedio osjećaje pušača? Rekoh, ako nekoga smetaju činjenice, onda neka prestane to raditi. Ili neka se pomiri s njima.

Čitaj moje poruke na drugim temama pa ćeš vidjeti da raspravljam istom "žestinom". {#} I vrati se na temu rasprave, jer tema ove teme nije rasprava o načinu rasprave o pušenju na temi o pušenju.

sta se tice moje i "hackerove" rasprave,sve si reka ovim,potpis.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
forzzuk kaže...
Absu kaže...

Prestao sam pušiti od Nove godine nakon 5 godina staža(kutija na dan) i zasad se dosta dobro nosim s krizom,

Zadnji test mi je izlazak ovaj vikend i nadam se da će dobro proći{#}.

Lako za ruke i rituale (kava, sex, nakon ručka..), to se da sa disciplinom srediti.

Samo se pazi alkohola jer onda nemaš kontrolu nad sobom i recidiviraš.

Znam, dok sam popio znao sam popušit oko dvije i pol kutije,

odlično se slažu alkohol i cigarete, obadvoje oslobađaju dopamin, alkohol pojačava učinak nikotina, nikotin te diže a alkohol spušta i cijelu si noć balansiraš totalni disbalans.

Al i taj most moram prijeć, onda je dalje sve na volji.

15 godina
neaktivan
Da li pušite?

isuse koje su tu bedastoće... mi vama namjerno skraćujemo život? neko puši i eto problema... to je tipa ko da ja držim pušku i kolega istrči pred pušku i počne se derat na mene da ga ja želim ubit?

znači jedan ne pušač uđe u kafić i svi pušači bi onda trebali van?

i ono tipa cigaretom si uništavate živote/skraćujete život/ostala s*anja? mudri ljudi govore: "život je kao knjiga, nije bitna dužina- bitan je sadržaj"

ono da se pušaći skrivaju iza cigarete, samo malo... ja se ne skrivam iza cigarete, dapače ja sam vrlo društvena osoba... nije mi problem ako mojeg društva nema prić nekoj curi i tako to! :)
treća stvar, kvaliteta života... ja trenutno sam u boljoj kondiciji kao pušač nego pola vas truleži koji ste samo za kompjuterima i kojima oči već polako cure od toga!

neka se niko ne ljuti, ali ovo generaliziranje svih pušača kao da su isti me stvarno nervira  

16 godina
neaktivan
uber_low kaže...

ja trenutno sam u boljoj kondiciji kao pušač nego pola vas truleži koji ste samo za kompjuterima i kojima oči već polako cure od toga!

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
17 godina
moderator
uber_low kaže...

isuse koje su tu bedastoće... mi vama namjerno skraćujemo život?

Namjerno? Zašto pričaš bedastoće? Bezobzirno trujete ljude (i pušače i nepušače, i one koji ne moraju biti u ugostiteljskim objektima i one koji moraju, poput posluge), iritirate im dišne sustave, usmrđujete im odjeću. A ne biste morali ništa od toga.

uber_low kaže...

znači jedan ne pušač uđe u kafić i svi pušači bi onda trebali van?

Koliko puta čemo to ponavljati - ne pušač! Cigareta i cigaretni dim! Bez obzira ušao nepušač ili ne, jer u ugostiteljskim objektima ljudi rade, koji tamo moraju biti osam sati na dan. Osim toga, to bi bilo daleko zdravije i za pušače, jer jedino izlaganje cigaretnom dimu bilo bi ono što udahnu, a ne i ona hrpa dima iz velike količine cigareta koja se tko zna koliko dugo vrti po ugostiteljskom objektu.

uber_low kaže...
i ono tipa cigaretom si uništavate živote/skraćujete život/ostala s*anja? mudri ljudi govore: "život je kao knjiga, nije bitna dužina- bitan je sadržaj"

Kao što smo utvrdili, snižujete sebi i drugima kvalitetu življenja, dakle nije da se skraćuje samo duljina života, nego se i smanjuje kvaliteta sadržaja - upravo onog za što mudri ljudi kažu da je bitno. Čovjek ne može otići van, a da mu cigaretni dim ne iziritira sluznicu nosa i grla, pluća, ne može izaći van da poslije toga ne smrdi ni on ni njegova odjeća. Hoćeš ti ljudima prati veš, kupovati detergent i odjeću koja će se izlizati zbog pretjeranog pranja?

Nisi ni svjestan što ti sve rade cigarete, jer si stalno pod utjecajem. Prekini na mjesec dana pa onda vidi osjećaš li se isto, bolje ili lošije.

I kad si već zapeo kod sadržaja... Što to toga mudroga i sadržajnoga ima u paljenju smrdljivih kancerogenih štapića i udisanju dima koji se dimi iz njih? Ne kužite da ste popušili genijalni marketing industrije koja proizvodi ovisničke, kancerogene proizvode i - korisnike istih, jer im daje da konzumiraju psihoaktivne supstance koje uzrokuju tešku psihičku i fizičku ovisnost. Zar ne kužite da su vas nasanjkali? Da su vam prodali priču kako je pušenje kul (inicijalno su čak prodavali priču da je pušenje dobro za zdravlje!), kako ste s cigaretom in, moderani i što sve ne, a da ste u stvarnosti teški ovisnici koji smrde i usmrđuju sve oko sebe, koji nanose zdravstvenu štetu ljudima oko sebe, a s godinama vam ne ginu žuti zubi, loš ten, loš zadah, smanjen kapacitet pluća, shodno s tim i teže kretanje i izdržavanje napora, uz visoko povećanje rizika za raznorazne teške bolesti (ko da ono prije nabrojano nije dovoljno)?

Vi zaista ne kužite da vas je duhanska industrija posredno (nekad preko reklama, danas preko filmova pošto je reklamiranje zabranjeno) i posredno (prodavanjem iluzije da ste važni ako pušite) izmanipulirala? Vi ne kužite da je cigareta njima samo jedan proizvod i ništa više od toga? I duhanskoj industriji je u cilju samo to da vas navuku na cigarete i da ostanete njihovi korisnici izazivanjem teške ovisnosti? Da oni nemaju iluzije o tome da vas pretvaraju u kul osobe, nego vas vide samo kao potencijalne potrošače njihovih proizvoda? OTVORI OČI! Uzmi kakvu knjigu iz marketinga, upiši tečaj ili faks na kojem se uči marketing. S čikom u ruci u odnosu na osobu koja ne puši nisi ništa više - razlika između vas je samo u tome što si ti potpao manipulaciji duhanske industrije, a ovaj drugi nije.

uber_low kaže...
ono da se pušaći skrivaju iza cigarete, samo malo... ja se ne skrivam iza cigarete, dapače ja sam vrlo društvena osoba... nije mi problem ako mojeg društva nema prić nekoj curi i tako to! :)

Što ti je onda uopće trebala cigareta? {#} Bi li bez cigarete bio isto tako društven? Prilično sam siguran da ne bi.

uber_low kaže...
treća stvar, kvaliteta života... ja trenutno sam u boljoj kondiciji kao pušač nego pola vas truleži koji ste samo za kompjuterima i kojima oči već polako cure od toga!

A koliko bi u tek boljoj kondiciji bio da nisi pušač? Nemoj se uspoređivati s drugima - vidi što bi mogao biti, a što jesi. I još jedna stvar - iz tvog pisanja se vidi da si vrlo mlad. Ostarit ćeš prije nego tvoji kolege nepušači. {#} Sad još ne osjećaš prave posljedice pušenja jer si još uvijek mlad. Ali brzo će to proći.

uber_low kaže...
neka se niko ne ljuti, ali ovo generaliziranje svih pušača kao da su isti me stvarno nervira  

Ovisi o čemu konkretno govoriš. To da smrdite po cigaretnom dimu i da usmrđujete sve oko sebe, da oštećujete svoje i tuđe zdravlje (barem većina vas) - stoji. To da vam je kapacitet pluća manji nego bi mogao biti - stoji. To da imate žutije zube nego bi imali da ne pušite - stoji. To da su mnogi od vas iskoristili cigarete kao društveni katalizator - stoji. Nemoj generalizirati generalizacije. {#}

15 godina
neaktivan
Da li pušite?

@cuspajz realno jesam, aktivno se bavim sportom (nogomet) a i idem u teretanu... pušenje mi ne smeta ni najmanje :)

15 godina
neaktivan

bezobzirno trujem? zar ja nekoga silim da dođe i sjedne pored mene dok pušim? ako sam u društvu, normalno da ću se maknut i zapalit tamo gdje drugima neće smetat :)

druga stvar, postoji ventilacija ili odvojen prostor za pušače... ulazak konobara/konobarice ili nekog trećeg da posluži ljude na 3 sekunde ga sigurno neće ubiti :)

treća stvar, ja možda prvog trena kad sam povuko prvi dim nisam znao za šta je cigareta i što ću s njom... sada jako dobro znam :)

četvrto, ja sam bio društven i prije nego što sam propušio... društven sam i ostao :)

a u koliko bi ti boljoj kondiciji bio da se aktivno baviš sportom i da pretrčiš dnevno 12km? :) kada već idemo tako :)

starenje je vrlo individualno, neki ljudi i bez pušenja sa 25 godina izgledaju kao da imaju 30, dok recimo moja strina koja sada ima više od 50 (pušač je) izgleda kao da ima 30... ko što rekoh, ovisi od osobe do osobe :)

zadnji dio... većina vas, ne svi (zato se ne obračaj kao da smo svi isti). žuti zubi su stvar higijene, zubi žute onima koji se frajerišu pa samo povuku dim u usta te ga iste sekunda bacaju van (povečan rizik od raka jezika), mnogi- ne svi :)

14 godina
Da li pušite?
LoL NordicEU : Heineken01
16 godina
neaktivan
uber_low kaže...

@cuspajz realno jesam, aktivno se bavim sportom (nogomet) a i idem u teretanu... pušenje mi ne smeta ni najmanje :)

Hoćeš reći da su sva istraživanja u krivu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 1:08 (cuspajz).
15 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

vjeruj mi... prije ćeš se ti zapuhat nego ja :)

istraživanja my ass, da mi je znat koga su oni testirali to? ja trčim kolko sam mogo i prije, ako ne i više... ne poričem ja da bi možda i bolje rezultate ostvarivao da ne pušim (možda i ne bi?) ali ko će znat to, i na koji način to otkrit?

16 godina
neaktivan
uber_low kaže...
cuspajz kaže...

istraživanja my ass, da mi je znat koga su oni testirali to? ja trčim kolko sam mogo i prije, ako ne i više... ne poričem ja da bi možda i bolje rezultate ostvarivao da ne pušim (možda i ne bi?) ali ko će znat to, i na koji način to otkrit?

Pa zato se rade istraživanja, da ne mora svaka osoba pojedinčno otkrivat za sebe. I svi znamo koje su posljedice pušenja. Možeš ti sebe samozavaravat koliko hoćeš, ali činjenice su činjenice

15 godina
neaktivan
cuspajz kaže...

Pa zato se rade istraživanja, da ne mora svaka osoba pojedinčno otkrivat za sebe. I svi znamo koje su posljedice pušenja. Možeš ti sebe samozavaravat koliko hoćeš, ali činjenice su činjenice

a kako to oni točno istražuju?
ako mene usporede sa recimo ~90% ne pušača na ovom forumu postigo bi bolje rezultate... odnosno kako bi oni odredili koliko bi mi bolji rezultati bili kada ne bi pušio?  

14 godina
Da li pušite?

Treba maricu legalizirat ako se mene pita i uvest neke kartice s limitom kupnje po tjednu tipa  2 jointa, jer su bas zadnja istrazivanja dokazala jos dobrih svojstava marihuana ali u određenim količinama, makar na nju se dosta teže postaje ovisan.

15 godina
Da li pušite?

nikad nisam ni neću. Jednostavno me takve stvari ne privlače i pokušavam zdravo živjeti.

Današnja mladež mi ide na živce zbog toga što puše cigarete da bi bili "cool". Ne kažem da su svi takvi,ali je velika brojka.

Nema mi ništa gore nego vidjeti nekog klinca od 13 godina,visok 150cm sa cigarom u ustima. Takve bi naućio pameti da sam im roditelj,a pogotovo bi naučio pameti onoga tko im je kupio cigarete,ili prodavača koji im je dozvolio da kupe sami u dućanu.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
14 godina
neaktivan
Da li pušite?

Nije da pušim, ali zamotam si ponekad Golden Virginiju ovako u jedan/dva ujutro i popušim na prozoru sa svakim guštom {#} 

www.key-storm.com
14 godina
nick54312 kaže...

Nije da pušim, ali zamotam si ponekad Golden Virginiju ovako u jedan/dva ujutro i popušim na prozoru sa svakim guštom {#} 

high five {#}

14 godina
neaktivan
KKristijan kaže...

Treba maricu legalizirat ako se mene pita i uvest neke kartice s limitom kupnje po tjednu tipa  2 jointa, jer su bas zadnja istrazivanja dokazala jos dobrih svojstava marihuana ali u određenim količinama, makar na nju se dosta teže postaje ovisan.

www.key-storm.com
14 godina
nick54312 kaže...
KKristijan kaže...

kako depresivno.

17 godina
neaktivan
uber_low kaže...

doh, nema ti druge nego prestati pušiti pa ćeš otkrit, ako se uspostavi da možeš bolje trčati dok pušiš lako kasnije ponovno počneš sa pušenjem {#}

17 godina
moderator
uber_low kaže...

bezobzirno trujem? zar ja nekoga silim da dođe i sjedne pored mene dok pušim? ako sam u društvu, normalno da ću se maknut i zapalit tamo gdje drugima neće smetat :)

Ako se radi o zatvorenom javnom mjestu - da, bezobzirno truješ. Tamo se nalaze ljudi kojima je to radno mjesto - za trovanje njih ne postoji nikakvo opravdanje. Također, javni prostori nisu privatni prostori namijenjeni isključivo pušačima, da bi se nepušači morali micati ili uopće ne ulaziti u takve prostore. Dakle, nemoralno je pušiti u javnim zatvorenim prostorima - bez obzira što je zakonski još uvijek dozvoljeno. Zakoni ne prate uvijek moral.

uber_low kaže...

druga stvar, postoji ventilacija ili odvojen prostor za pušače... ulazak konobara/konobarice ili nekog trećeg da posluži ljude na 3 sekunde ga sigurno neće ubiti :)

Pročitaj prethodni odlomak. Ljudi uopće ne bi trebali biti dovođeni u situaciju da se moraju kloniti mjesta koja su zaposjeli pušači. To je nemoralno i time se krše ljudska prava - ako ne žele da ih se truje moraju izbjegavati javna zatvorena mjesta. To nije u redu i nadam se da će se ispraviti i zakonski kroz koju godinu - kao što je na kratko i bilo uređeno kod nas pa su povukli. Već ima dosta zemalja gdje je to zakonski sređeno. Segregacija nije dobra za društvo.

To da "postoji ventilacija ili odvojen prostor za pušače" su bajke.

uber_low kaže...

treća stvar, ja možda prvog trena kad sam povuko prvi dim nisam znao za šta je cigareta i što ću s njom... sada jako dobro znam :)

Nisam baš siguran da znaš.

uber_low kaže...
četvrto, ja sam bio društven i prije nego što sam propušio... društven sam i ostao :)

Znači, koristiš cigaretu isključivo da zadovoljiš svoju potrebu za nikotinom?

uber_low kaže...
starenje je vrlo individualno, neki ljudi i bez pušenja sa 25 godina izgledaju kao da imaju 30, dok recimo moja strina koja sada ima više od 50 (pušač je) izgleda kao da ima 30... ko što rekoh, ovisi od osobe do osobe :)

Ovo ti ima "jako puno" smisla. Nisi u pitanju ti, nije u pitanju tvoja strina ili ovi "stari 25-ogodišnjaci". Negativni utjecaji pušenja su statistički signifikantni.

uber_low kaže...
zadnji dio... većina vas, ne svi (zato se ne obračaj kao da smo svi isti). žuti zubi su stvar higijene, zubi žute onima koji se frajerišu pa samo povuku dim u usta te ga iste sekunda bacaju van (povečan rizik od raka jezika), mnogi- ne svi :)

Malo pažljivije pročitaj zadnji dio. {#}

uber_low kaže...
cuspajz kaže...

a kako to oni točno istražuju?
ako mene usporede sa recimo ~90% ne pušača na ovom forumu postigo bi bolje rezultate... odnosno kako bi oni odredili koliko bi mi bolji rezultati bili kada ne bi pušio?  

Prestrašno. Nemaš pojma o tome kako se provode znanstvena istraživanja, a tako slobodno i sa sigurnošću tvrdiš da tebi nije ništa od pušenja cigareta. Prvo i osnovno - cigarete utječu na psihu. Zato ih i koristiš. Znači, utječu na tvoje mentalno zdravlje. Mijenjaju ti psihu. Ako (to je pod velikim upitnikom) kratkoročno neznatno negativno utječu na tvoje zdravlje, ne znači da nećeš dugoročno stradati zbog njih.

Koliko ti utječu, možeš si sam odrediti. Kad već spominješ kondiciju, izmjeri si koliko ti vremenski treba da otrčiš 100 metara, koliko koji kilometar, koliko neku dulju rutu, izmjeri si puls prije i tik nakon trčanja i zabilježi sve rezultate. Prestani pušiti i nakon mjesec-dva ponovi. Ako ćeš ostvariti jednake ili lošije rezultate, tek onda ćeš moći reći da ti cigarete ne utječu na kondiciju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 2:21 (mbaksa).
15 godina
neaktivan
Da li pušite?

Veliki monolog {#}

Give me some chiken!!!
14 godina
ne pusim ni necu. em sta me ne privlaci em sta je stara rekla ako sazna da ce mi okinut sve prste kojim sam tako cigaret, ugurat u usta i zapalit ih pa da njih malo pusim.
AMD u <3 Intel u C===3
15 godina
neaktivan
Da li pušite?

Ne pušim, ništa me ne privlači kod pušenja. 

14 godina
Da li pušite?

Normalno da NE !! :D

16 godina
neaktivan
GeneralPag1997 kaže...
ne pusim ni necu. em sta me ne privlaci em sta je stara rekla ako sazna da ce mi okinut sve prste kojim sam tako cigaret, ugurat u usta i zapalit ih pa da njih malo pusim.

Nemislis valjda da ce to stvarno uciniti? xD

(sala naravno) 

@uber_low - Kako onda moj frend prije nego je poceo pusiti je bio u boljoj formi od mene? 

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb:Hvalaili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post sadrzaja Hvala
16 godina
neaktivan
Da li pušite?

Pusio sam neko vrijeme kad sam bio zivcan i nekad kad mi je bilo dosadno pa iso probat svasta, ubrzo sam se odrekao jer sam shvatio da je s*anje, bacanje para i upropastavanje samog sebe. Dugogodisnje te konstantne pusace smatram kao ljude slabe psihe koji ne mogu tj. ne znaju kontrolirati svoje nagone, ma koliko to bilo stetno za njih.

Supporting Barcelona = fashion, Supporting Real Madrid = tradition ♥ Amor patriae nostra lex • EnlightenedPhoenix R.I.P. 24.06.2011. • PROUD AND LOUD SINCE 1986
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2012 22:45 (Fićo_CoD 5).
13 godina
neaktivan
Da li pušite?

Samo kad sam vani, i dobro se napijem, onda mi baš paše koja cigara, inače, užasno mi smeta dim i nemogu ih podnest.

15 godina
neaktivan
Volvox kaže...

Samo kad sam vani, i dobro se napijem, onda mi baš paše koja cigara, inače, užasno mi smeta dim i nemogu ih podnest.

kažeš ko da pušiš govna, jelda ;D

@fićo reko bi da je takav slučaj i kod mene... otkad nema škole zapalim možda jednu tjedno haha i to iz puke dosade... što znači da bi bez nekog problema mogo i prestat (sam dok škola sad završi)

16 godina
Da li pušite?

Dvi kutije dnevno i ne mislim se ostaviti...

www.hrphotocontest.com
17 godina
moderator
uber_low kaže...
Volvox kaže...

kažeš ko da pušiš govna, jelda ;D

@fićo reko bi da je takav slučaj i kod mene... otkad nema škole zapalim možda jednu tjedno haha i to iz puke dosade... što znači da bi bez nekog problema mogo i prestat (sam dok škola sad završi)

Bome imaš snagu volje, nema što. "Mogo bi". Zašto to? Dok ti ne odlučiš prestati, samo ćeš izbacivati takve izgovore - "mogo bih kad bih htio", "mogu odmah ako treba" i sl. Zašto ne "Evo, danas prestajem" ili nešto takvo? {#} Zašto sve mora biti u kondicionalu?

Nedaj da ovisnost upravlja tobom! Ne budi taoc duhanske industrije. Izbori se za svoju slobodu. Just do it! Copyright (c) Najki.{#} BTW zar nije smiješno kako je najteže ne nešto početi raditi, nego nešto prestati raditi? Znači, to od tebe ne zahtijeva apsolutno nikakvu akciju - upravo suprotno, prestanak pušenja zahtijeva od tebe da se suzdržiš od akcije.

Evo, sad znate zašto ja ne pušim - jer sam lijen. {#} Tko će svako malo skakat na kiosk, sa sobom uvijek nositi cigarete (iovako su mi džepovi prepuni - ključevi, novčanik, mobitel, paketić maramica), pa to palit, pa vuć dim, pa otresat pepeo, pa poslije gasit čik, pa onda sipat pepeo iz pepeljare u koš, pa s vremena na vrijeme oprat pepeljaru... Puno previše truda.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice