Pušite li?

poruka: 1.371
|
čitano: 277.463
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Da li pušite?

Zašto bi mi padala kvaliteta života pušenjem? Vama nepušačima smo mi vragovi, uništavamo sebe , novce bla bla.. Pa šta sad? Naši novci, naše zdravlje, naš izbor.

Pušenje je samo jedna stavka u životu. Svakome je negdje gore zapisano kad će, može on pušit cijeli život pa da nema problema, a može se čuvati pa izaći na cestu i da ga kamion pokupi. To je sve relativno.

athlon64 kaže...

zašto onda uopce dolaziš u ove temu i postaš ako ti ne trebaju ničiji savjeti i prodike? Čovjek ti govori kakva je realna situacija, tebi se odma digne živac jer znaš i sam da je to istina,i onda mu se još drsko obraćaš.

Oćeš mi ti možda reći u kojim temam smijem postat pametnjakoviću? I čovjek mi govori, i šta sad? Normalno raspravljam sa njime a ti tu uljećeš i pametuješ. Neznaš me i neznaš jel mi se digo živac tako da nemoj pametovat.

negdje gore zapisano? sve relativno? mislim HAHAHHAHAHA ROFL,daj razmisli malo o tome šta pišeš, real life situacije, 95% vjerojatnosti je da te nece zadesit takva nesreća a 75-80% vjerojatnosti je da ces oko 50-te ciknit radi duvana, tako da malo osnovnoškolske matematike i bit ce ti jasno da pišeš nebuloze.

Necu ti govorit ništa, samo kažem da je ovo sta ti mbaksa govori činjenica i da ili budes pametan i prestaneš pušit ili budi jado, dozvoli nikotinu da ti kontrolira život al onda bar reci, "je, znam šta mi duvan radi, znam da si u pravu i nije me briga ja previše volim duvan da bi ga ostavia" a ne kako ti i mbaksa kaze, predstavljas ga ko tratinčice na livadi.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
Hacker002 kaže...
athlon64 kaže...

negdje gore zapisano? sve relativno? mislim HAHAHHAHAHA ROFL,daj razmisli malo o tome šta pišeš, real life situacije, 95% vjerojatnosti je da te nece zadesit takva nesreća a 75-80% vjerojatnosti je da ces oko 50-te ciknit radi duvana, tako da malo osnovnoškolske matematike i bit ce ti jasno da pišeš nebuloze.

Necu ti govorit ništa, samo kažem da je ovo sta ti mbaksa govori činjenica i da ili budes pametan i prestaneš pušit ili budi jado, dozvoli nikotinu da ti kontrolira život al onda bar reci, "je, znam šta mi duvan radi, znam da si u pravu i nije me briga ja previše volim duvan da bi ga ostavia" a ne kako ti i mbaksa kaze, predstavljas ga ko tratinčice na livadi.

Oprosti gospodine Postotak, a ti podatci o tim tvojim pametni postotcima su gdje? Dokazi kakvi? Ništa, a?

Znači pušači su jadnici po tebi. Pa ako imaš tako mišljenje, onda si ti jedan je*eni jadnik.

pa  kakvi dokazi, mislim ako si baš raspoložen za matematiku nađi negdje u crnoj kronici ili u nekom listu koliko ljudi godišnje u hrvatskoj gine u automobilskim nesrećama,koliko pješaka smrtonosno pokupi auto, koliko ih zadesi neka smrtonosna bolest a da nije rak pluća, to zbroji i onda podijeli sa brojem stanovnika u hrvatskoj pa ces vidit da ces dobit otprilike postotak koji sam ti dao, a sta se tice ovoga drugoga, nađi negdje koliko ljudi u hrvatskoj godišnje umire od raka pluća i nađi koliko je u hrvatskoj pušaća, pa nađi koliko mlade generacije puši, znaci od broja pušaća oduzmi ljude ispod 30 godina i to podijeli  s  ukupnim brojem pušaća pa ces dobit svoje željene dokaze koji su stvarno nepotrebni jer ako se malo osvrneš oko sebe vidit češ o čemu govorim.

Da i ja sam svoje mišljenje argumentirao, jer ti nisi sposoban sutra se dignit , popit kavu i reć e neću te sad zapalit, neću potrošit 20kn na još jednu kutiju duvana nego ces sa užitkom otrest ih još 5 sutra, ajde budi faca pa nemoj zapalit tjedan dana, i onda još dođete na forum i pokušavate se tješit govoreći te nebuloze i pretvarajući duvan u tratinčice a ispred ekrana se nadaš da će mo se mi složit pa da možeš bit malo mirniji , e pa toliko si jadan da si ne možeš ni priznat da ubivaš sam sebe,nemaš karakter, mlitav si, a ovo ti pišem zato šta ti mene vrijeđaš gore kako se vidi iz priloženog tako da neću te prijavljivat al ti imam puno pravo odgovorit.

15 godina
neaktivan
Da li pušite?

Ode bi nekima dobro došlo da zajedno zapale lulu mira {#}

Real life? Good graphics but shitty gameplay.
16 godina
neaktivan
forzzuk kaže...

Slažem se sa tobom evo ja vas sve pozivam kod mene na jednu {#}{#}{#}

Uvijek budi nezadovoljan onim što jesi ako želiš postati ono što još nisi; jer tamo gdje si postao zadovoljan, tamo ćeš i ostati.
17 godina
athlon64 kaže...

pa  kakvi dokazi, mislim ako si baš raspoložen za matematiku nađi negdje u crnoj kronici ili u nekom listu koliko ljudi godišnje u hrvatskoj gine u automobilskim nesrećama,koliko pješaka smrtonosno pokupi auto, koliko ih zadesi neka smrtonosna bolest a da nije rak pluća, to zbroji i onda podijeli sa brojem stanovnika u hrvatskoj pa ces vidit da ces dobit otprilike postotak koji sam ti dao, a sta se tice ovoga drugoga, nađi negdje koliko ljudi u hrvatskoj godišnje umire od raka pluća i nađi koliko je u hrvatskoj pušaća, pa nađi koliko mlade generacije puši, znaci od broja pušaća oduzmi ljude ispod 30 godina i to podijeli  s  ukupnim brojem pušaća pa ces dobit svoje željene dokaze koji su stvarno nepotrebni jer ako se malo osvrneš oko sebe vidit češ o čemu govorim.

Da i ja sam svoje mišljenje argumentirao, jer ti nisi sposoban sutra se dignit , popit kavu i reć e neću te sad zapalit, neću potrošit 20kn na još jednu kutiju duvana nego ces sa užitkom otrest ih još 5 sutra, ajde budi faca pa nemoj zapalit tjedan dana, i onda još dođete na forum i pokušavate se tješit govoreći te nebuloze i pretvarajući duvan u tratinčice a ispred ekrana se nadaš da će mo se mi složit pa da možeš bit malo mirniji , e pa toliko si jadan da si ne možeš ni priznat da ubivaš sam sebe,nemaš karakter, mlitav si, a ovo ti pišem zato šta ti mene vrijeđaš gore kako se vidi iz priloženog tako da neću te prijavljivat al ti imam puno pravo odgovorit.

I šta tebe boli ku*ac što neko puši i truje se? Sad si ti najpametniji pa se*eš tu. Ajde poklopi se ušima i lupaj glavom u zid pametnjakoviću.

Po ovom što pišeš ispada da su nepušači nisu ljudi za tebe. Šta da ti starci puše? Jel bi onda isto to govorio? Bi ku*ac!

Bolje šuti, razmišljanje ti je glupo ko i ti.

17 godina
moderator
Da li pušite?

Ajde momci, lakše malo. Tu smo da diskutiramo, a ne da se svađamo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 20:22 (mbaksa).
15 godina

I šta tebe boli ku*ac što neko puši i truje se? Sad si ti najpametniji pa se*eš tu. Ajde poklopi se ušima i lupaj glavom u zid pametnjakoviću.

Po ovom što pišeš ispada da su nepušači nisu ljudi za tebe. Šta da ti starci puše? Jel bi onda isto to govorio? Bi ku*ac!

Bolje šuti, razmišljanje ti je glupo ko i ti.

super,nemaš argumenata,vrijeđanje je jedina šta ti je ostalo,ma ka sta sam odma i ocekiva ;)

Ne zanima me da li netko puši ili ne, to je njegova stvar kako si i sam reka, a moje mišljenje je moje mišljenje, i nisi treba dolazit postat u temu ako si tia da ga zadržim za sebe, i da,govoria bi materi da smrdi ka qurac da je jadna i da je kontrolira nikotin, ka šta sad govorim sestri koja je 10 godina starija od mene, samo ona je za razliku od nekih svjesna toga i zna šta si radi ali joj je to jednostavno prevelik užitak, i to je ok, nijena stvar.

Sta se tice mog razmisljanja ja mislim da se puno ljudi ovde donekle slaže s menom, s tobom možda koji zatucani seljak i mislim da bi tebi dobro došlo da malo umukneš jer si se namelja neargumentiranih piy_arija u zadnjih uru vrimena.

EDIT: mbaksa ja najurednije diskutiram i iznosim svoje mišljenje na sta bi samo treba dobit td ili tu i eventualno neki komentar, al neki ljudi su tanki na zivcima ili im je neznam sta u glavi.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 20:35 (athlon64).
15 godina
CANABIS kaže...
forzzuk kaže...

Slažem se sa tobom evo ja vas sve pozivam kod mene na jednu {#}{#}{#}

e to može :D, nisam od nove godine ;)

16 godina
neaktivan
Da li pušite?

Ne znam je li već netko pitao, ne pratim baš temu.

Od bivših pušača, biste li pušili da su cijene cigareta recimo 10kn (niža cijena od sadašnje)?

2 Da
14 Ne
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 20:53 (Looka).
14 godina
neaktivan
Looka kaže...

Od nepušača, biste li pušili da su cijene cigareta recimo 10kn (niža cijena od sadašnje)?

Da oni meni plaćaju 10kn nebih.

Ontopic: Nisam nikada u životu zapalio cigarete niti planiram. Niti sam marihuanu niti sam ikada pao pod utjecajem alkohola, a ni droga. San svake punice{#}

15 godina
Ranko Kukumar kaže...
Looka kaže...

Od nepušača, biste li pušili da su cijene cigareta recimo 10kn (niža cijena od sadašnje)?

Ontopic: Nisam nikada u životu zapalio cigarete niti planiram. Niti sam marihuanu niti sam ikada pao pod utjecajem alkohola, a ni droga. San svake punice{#}

neka neka :D ,ako ti je ovako dobro vanka nemoj ništa ni isprobavat.

17 godina
moderator
Looka kaže...

LOL Zar ti misliš da nepušači ne puše zato jer cijenu cigareta smatraju previsokom? Ovako smiješan (da budem nježan) komentar već dugo nisam čuo.

Ne treba ti razlog za "ne pušiti", treba ti razlog za početi pušiti. A kad jednom počneš, ne treba ti razlog za nastaviti pušiti, jer ti ovisnost (izmjenjivanje apstinencijske krize i "pucanja") ne da da prestaneš.

15 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Sweet Zombie Jesus, uvijek me bio strah takvih ljudi.

16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

LOL Zar ti misliš da nepušači ne puše zato jer cijenu cigareta smatraju previsokom? Ovako smiješan (da budem nježan) komentar već dugo nisam čuo.

Ne treba ti razlog za "ne pušiti", treba ti razlog za početi pušiti. A kad jednom počneš, ne treba ti razlog za nastaviti pušiti, jer ti ovisnost (izmjenjivanje apstinencijske krize i "pucanja") ne da da prestaneš.

Mislio sam na ljude koji su prestali pušiti radi cijene.

Zanima me koliko njih je prestalo pušiti samo zato što su im cijene previsoke, a ne zbog osobnog zdravlja.

16 godina
neaktivan
Da li pušite?

Nikad nisam pušio ni neću. Probao jesam 2-3 puta, moj komentar je: ODVRATNO, Kako netko to uopće može pušiti???

Moja zaručnica nažalost puši. Iako puši 2-5 cigareta dnevno, mene to ipak smeta, jer bez obzira sto nepuši 1-2 kutije dnevno, i jedna cigareta dnevno ipak truje čovjeka i skraćuje mu život za čak 15 minuta. 

Cigarete su jedno veliko zlo, mač sa dvije oštrice - Dok s jedne strane vama pružaju to neko (meni neobjašnjivo) zadovoljstvo, s druge strane ugrožavaju vaš i živote drugih oko vas koji su pasivni pušači. 

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb:Hvalaili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post sadrzaja Hvala
14 godina
neaktivan

Jednostavno ne vidim smisao u tome. Ako već nešto moram imati dok mirujem onda ubacim žvakaću i žvačem. I eto mi gušta{#}

Inače ako se želim "opustiti" radije pustim omiljenu playlistu glazbe i to mi dođe kao psiho-terapija. I navodno ne izaziva rak niti neugodan miris odjeće a i ne košta ništa.

14 godina
Da li pušite?

Prestao sam pušiti od Nove godine nakon 5 godina staža(kutija na dan) i zasad se dosta dobro nosim s krizom,

prva dva dana mi je bilo lagano jer sam se trijeznio od nove,

kasnije više nekak čudno nego teško, neznaš kud bi s rukama, stalno bi grizo nešto, budući da trenutno nemam žensku čačkalice i kineske kugle su dobro poslužile ;

Prvih par dana sam iskašljavao đubar iz bronhija, plućni mišići me više ne bole što mi je najveće olakšanje, nisam previše kašljao dok sam pušio.

Neznam kolko će trebat da mi se naslage katrana očiste, neće skroz al vjerojatno najveći dio hoće.

Falit će mi svi ti rituali, gušt je zapalit uz kavu i poslje jela, ali reko idem probat prestat.

Dodatni poticaj je kaj je frend isto prestao, sad ćemo više mahat rukama dok diskutiramo.

Zadnji test mi je izlazak ovaj vikend i nadam se da će dobro proći{#}.

17 godina
moderator
Looka kaže...
mbaksa kaže...

Mislio sam na ljude koji su prestali pušiti radi cijene.

Zanima me koliko njih je prestalo pušiti samo zato što su im cijene previsoke, a ne zbog osobnog zdravlja.

Onda si mogao (zapravo - trebao) napisati "bivši pušači". {#}

15 godina
neaktivan
Absu kaže...

Prestao sam pušiti od Nove godine nakon 5 godina staža(kutija na dan) i zasad se dosta dobro nosim s krizom,

Lako za ruke i rituale (kava, sex, nakon ručka..), to se da sa disciplinom srediti.

Samo se pazi alkohola jer onda nemaš kontrolu nad sobom i recidiviraš.

15 godina
protjeran
Ranko Kukumar kaže...

Jednostavno ne vidim smisao u tome. Ako već nešto moram imati dok mirujem onda ubacim žvakaću i žvačem. I eto mi gušta{#}

Inače ako se želim "opustiti" radije pustim omiljenu playlistu glazbe i to mi dođe kao psiho-terapija. I navodno ne izaziva rak niti neugodan miris odjeće a i ne košta ništa.

Ne koštaju ni cigare ništa ako ih ukradeš.

No hard feelings.

P.S.

I moj tata otkako je prestao pušiti mnogo je bolji čovjek, zdraviji. Obolio je od šećera i voli da me bije.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
16 godina
neaktivan
Absu kaže...

prva dva dana mi je bilo lagano jer sam se trijeznio od nove,

kasnije više nekak čudno nego teško, neznaš kud bi s rukama, stalno bi grizo nešto, budući da trenutno nemam žensku čačkalice i kineske kugle su dobro poslužile ;

Prvih par dana sam iskašljavao đubar iz bronhija, plućni mišići me više ne bole što mi je najveće olakšanje, nisam previše kašljao dok sam pušio.

Neznam kolko će trebat da mi se naslage katrana očiste, neće skroz al vjerojatno najveći dio hoće.

Falit će mi svi ti rituali, gušt je zapalit uz kavu i poslje jela, ali reko idem probat prestat.

Dodatni poticaj je kaj je frend isto prestao, sad ćemo više mahat rukama dok diskutiramo.

Tijelo nakon nekog vremena popravi veći dio štete koja je uzrokovana pušenjem, odnosno ukloni talog iz pluća. Međutim, taj talog je služio i kao neka vrsta zaštitnog sloja, jer se s vremenom stvrdnuo (zato i treba vremena da sve izađe). 

To je relativno. Organizam ima fantastičnu sposobnost regeneracije, no dokazano je da je intezitet šteta upravo proporcionalan broju popušenih cigareta tokom života, kao i kad je osoba prestala pušiti. Neki ljudi imaju genetsku predispoziciju da im stanice pluća ostanu pobuđene na kasniju malignu diobu i destljećima nakon prestanka pušenja.

Nije to talog u plućima već je katran infiltriran u samo tkivo pluća i to nikad ne postane opet ružičasto već do smrti nošiš trajni biljeg pušača. To je već odavno dokazano, a i vidi se na svakoj obdukciji pušača i ex-pušača neovisno kad je osoba prestala pušiti. 

Radi se o tome da se stanice bronha i pluća mogu jako dobro adaptirati na duhanski dim i nakon prestanka mjesecima se oporavljaju-miče se zaštitni epitel i vraćaju se u normalu. Cilije opet narastu i sve je ok., no biljeg pušenja ostaje trajno.

Zato je izuzetno opasno nekoliko puta napraviti prekid na 6mj. i više i opet propušiti. 

Trčanje uz najprometniju gradsku ulicu ne može se ni približno po štetnosti usporediti s popušenom cigaretom.

Tu se dim unosi izravno. Isto je tako i sa sjedenjem u zadimljenom kafiću. Bez obzira što kažu da tako popušiš par cigareta, to nikako nije isto jer se tako ne može probuditi ovisnost, niti ćeš unijeti toliko štetnosti kao aktivni pušač, no štetno je i bolje je to izbjegavati.

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb:Hvalaili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post sadrzaja Hvala
17 godina
moderator
Absu kaže...

Ovo je inače jako važna stvar - osoba s čikom u rukama uvijek, u svim situacijama, ima što za raditi - i kad zapravo nema ništa. Pa joj je lakše biti na mjestima gdje ima puno praznog hoda, pogotovo ako izađe nekamo van gdje svi nekamo skaču, čas je oko tebe cijelo tvoje društvo, čas nema nikog poznatog, a ovako nikad nije sam jer je uvijek sa svojom cigaretom (i možebitno pivom u drugoj ruci). Drugim riječima, ljudi svoju nesigurnost u socijalnim kontaktima skrivaju iza cigarete. Bar jedan dio. Drugi dio misli da im cigareta daje neke magične društvene sposobnosti pa dok zapale, odmah misle da su frajeri, najzanimljiviji na svijetu i sl. To su oni prepotentni, koji misle da su centar svijeta.

Uzmi im cigaretu i eto ti vraga. Onda samo gledaju kako će čim prije pobjeći van da tamo mogu glumiti s cigaretom u ruci.

15 godina
protjeran
mbaksa kaže...

Vi ovo sve mislite što pišete?

Nekako mi je sve to malo presmiješno, ove analize duboke. Ako netko škoca prstima, da li se tad skriva iza škljocanja prstima?

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
17 godina
moderator
Mentalist kaže...
mbaksa kaže...

Nekako mi je sve to malo presmiješno, ove analize duboke. Ako netko škoca prstima, da li se tad skriva iza škljocanja prstima?

Što konkretno te muči? Ne možeš vjerovati da ljudima cigareta služi kao društveno pomagalo? Pa to i je cijela poanta cigarete. Zbog toga se počinje. A onda se ne može prestati jer ista izaziva tešku psihičku i fizičku ovisnost.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 21:54 (mbaksa).
17 godina
Da li pušite?

Danas se mama pitala ako bi otišao do dućana kupiti joj cigare, odbio sam iz principa jer vidim što joj rade. To je moj stav o cigarama...

Koristite blage riječi i jake argumente BF3 nick: Dorjan_CRO
13 godina
neaktivan
Dodinho kaže...

Danas se mama pitala ako bi otišao do dućana kupiti joj cigare, odbio sam iz principa jer vidim što joj rade. To je moj stav o cigarama...

Koji si ti neposluško, nesluša mamicu{#}.

Those types are not abstract, they are as real as int and float. – Doug McIlroy
17 godina
royalhero kaže...
Dodinho kaže...

Stvar je u tome da sam vidio što joj rade (kašlje, sva je blijeda itd.). Inaće odem po druge stvari da nebi ispalo da ne slušam mamu {#}

Koristite blage riječi i jake argumente BF3 nick: Dorjan_CRO
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 21:59 (Dodinho).
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Mentalist kaže...
mbaksa kaže...

Što konkretno te muči? Ne možeš vjerovati da ljudima cigareta služi kao društveno pomagalo? Pa to i je cijela poanta cigarete. Zbog toga se počinje. A onda se ne može prestati jer ista izaziva tešku psihičku i fizičku ovisnost.

Je li žestina argumentiranja opravdana logikom ili iskustvom? (Doduše, sasvim urednog i lijepo obrazloženog argumentiranja - keep it up! )

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 22:25 (SOS).
17 godina
moderator
SOS kaže...
mbaksa kaže...
Mentalist kaže...
mbaksa kaže...

Je li žestina argumentiranja opravdana logikom ili iskustvom? (Doduše, sasvim urednog i lijepo obrazloženog argumentiranja - keep it up! )

Zašto ljudi vide žestinu kad netko argumentirano raspravlja? Ne razumijem - sad bih trebao okolišati zato da iznoseći ČINJENICE možebitno ne bih povrijedio osjećaje pušača? Rekoh, ako nekoga smetaju činjenice, onda neka prestane to raditi. Ili neka se pomiri s njima.

Čitaj moje poruke na drugim temama pa ćeš vidjeti da raspravljam istom "žestinom". {#} I vrati se na temu rasprave, jer tema ove teme nije rasprava o načinu rasprave o pušenju na temi o pušenju.

15 godina
protjeran
Dodinho kaže...
royalhero kaže...
Dodinho kaže...

Stvar je u tome da sam vidio što joj rade (kašlje, sva je blijeda itd.). Inaće odem po druge stvari da nebi ispalo da ne slušam mamu {#}

Da sam (tocnije, kad sam) ja to uradio dok je tata pušio morao bih ići u prodavnicu sve dok, paket po paket, ne bih kupio šteku.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 22:57 (Mentalist).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice