Paranormalno
- poruka: 2.051
- |
- čitano: 408.583
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovo je dobra tema,volim paranormalno.......
jedno vrijeme mi se događalo da vidim sjene koje nebi trebale postojati nema ih sto stvarati,cak sam i noci proveo budan promatrajuci neku sjenu kako se polako mice i a ne vidim sto ju stvara,
naravno nisam se usudio dici iz kreveta a kamoli upaliti svjetlo!!
Ovo je dobra tema,volim paranormalno.......
jedno vrijeme mi se događalo da vidim sjene koje nebi trebale postojati nema ih sto stvarati,cak sam i noci proveo budan promatrajuci neku sjenu kako se polako mice i a ne vidim sto ju stvara,
naravno nisam se usudio dici iz kreveta a kamoli upaliti svjetlo!!
Ovo sa kuglastom munjom me je zaintrigiralo
Ne znam jel je to slučajnost ili kaj.... ali konstantno (više puta tjedno, nekad i dvaput dnevno) dok prolazim kraj ulične rasvjete, žarulja se ugasi. ali samo u trenutku dok se ja približavam ili prolazim kraj nje, ili sam se udaljih kojih 15 m. Nekad zna biti jedna te ista žarulja, nekad opet neke druge žarulje... Ne znam kaj je to... možda ništa nebjašnjivo, ali ja, eto, to objasniti ne znam.
Zanimljivo :)
Ovo sa kuglastom munjom me je zaintrigiralo
Ne znam jel je to slučajnost ili kaj.... ali konstantno (više puta tjedno, nekad i dvaput dnevno) dok prolazim kraj ulične rasvjete, žarulja se ugasi. ali samo u trenutku dok se ja približavam ili prolazim kraj nje, ili sam se udaljih kojih 15 m. Nekad zna biti jedna te ista žarulja, nekad opet neke druge žarulje... Ne znam kaj je to... možda ništa nebjašnjivo, ali ja, eto, to objasniti ne znam.
Zanimljivo :)
Ova citava prepirka je zasnovana na nesporazumu, a glavni uzrok nesporazuma je vjera (ili nedostatak iste).
Naime, postoje vjernici, postoje nevjernici. Vjera podrazumjeva nedostatak dokaza. Da li je dokazano da Bog postoji? Nije. Zbog toga ljudi vjeruju u Njega. Da postoje dokazi, ne bi bilo potrebe vjerovati. Nedavno su me naucili da Adam i Eva nisu bili vjernici. Zasto? Zato sto nisu morali biti, njima se Bog pokazao.
Takodjer se na ovoj temi radi o istom, o vjeri u paranormalno.
Postoje dvije strane u debati na ovoj temi, vjernici (oni koji vjeruju u paranormalno) i nevjernici (realisti, znanstvenici (ako ih ima ovdje), koji vjeruju u dokaze i nista vise).
Ja mislim da sam negdje izmedju te dvije strane. Ono sto je dokazano prihvatam, ono sto nije dokazano, prema tome sam suzdrzan, jer ne zelim sam sebe ograniciti i prihvatati samo fizicke dokaze.
Meni se vrlo često događa deja vu, npr. ja nešto rečem i nakon par minuta ponovim to potpuno isto. To uglavnom dok me ne slušaju....
dejavu se i meni često događa. Ali mi je onda čitav neki događaj poznat, kao da sam ga već proživio ili sanjao( i to se desilo)
dejavu se i meni često događa. Ali mi je onda čitav neki događaj poznat, kao da sam ga već proživio ili sanjao( i to se desilo)
Ovo sa uličnom rasvjetom se i meni zna događati. No postavite kameru da snima tu lampu na ulici i sigurno će biti puno puta da se upalila i ugasila-ne samo vama :D
Ovo sa uličnom rasvjetom se i meni zna događati. No postavite kameru da snima tu lampu na ulici i sigurno će biti puno puta da se upalila i ugasila-ne samo vama :D
deja vu meni vrlo poznat...makar vise sam to dozivljaval u mladjim danima nego sada...
a ono s ulicnom lampom..precudno...al je ipak mozda slucajnost
3 jutra zaredom su se gasile 3 lampe .. jedna za drugom...kak sam do koje dosel zgasila se je..cim sam ju prosel upalila...zna se to dogoditi...al opet je mozda samo slucajnost
Dosta deja-vua, to je sitnica koja se ovdje uopće ne bi trebala spominjati jer je znanstveno objašnjena. U knjizi sa studija psihologije sam čak i pročitao kako umjetno kod ljudi proizvesti taj efekt, sjećam se samo da treba pisati neke nasumične riječi na A4 papire i pokazivati tom čovjeku, pa će određena zadnja riječ učiniti svoje.
Dakle, prestanite. Je l' neko vidio pokojnu babu živu ili nešto?
meni su glupost one slike boga i marije u tostevima, sendvičima glupost, jer ljudsko oko prirodno pronalazi oblike iz nekih stvari, to uopče ne liči na mariju, kad ni neznaju kako je izgledala...
i zašto je uvjek neki svetac, il marija, zašto nije susjed, rođak itd?
meni su glupost one slike boga i marije u tostevima, sendvičima glupost, jer ljudsko oko prirodno pronalazi oblike iz nekih stvari, to uopče ne liči na mariju, kad ni neznaju kako je izgledala...
i zašto je uvjek neki svetac, il marija, zašto nije susjed, rođak itd?
Kuma iz zagorja je bila stavila kantu vode vani i ujutro se skupio talog prljavstvine al u cistom obliku kriza. Dno nije bilo u obliku kriza niti je neko mogo talog skupit u tu formaciju. Kriz je bio cisto iscrtan talogom, nije to bila neka blesava mrlja od kojeg ljudi vide neznam sta.
Ja sam to vidio svojim ocima.
Kasnije kako se malo potresla kanta talog je oplivao i nastala je mrlja, al bio je kriz. Nevjerojatno kako se moglo skupiti u bas takvu cisto iscrtkanu formaciju, nevjerojatna slucajnost! (ili nije? Mwuhahaha!)
Kuma iz zagorja je bila stavila kantu vode vani i ujutro se skupio talog prljavstvine al u cistom obliku kriza. Dno nije bilo u obliku kriza niti je neko mogo talog skupit u tu formaciju. Kriz je bio cisto iscrtan talogom, nije to bila neka blesava mrlja od kojeg ljudi vide neznam sta.
Kasnije kako se malo potresla kanta talog je oplivao i nastala je mrlja, al bio je kriz. Nevjerojatno kako se moglo skupiti u bas takvu cisto iscrtkanu formaciju, nevjerojatna slucajnost! (ili nije? Mwuhahaha!)
I meni su se događale prilično bizarne situacije, al najčeće one kad otprilike znam što će se dogoditi. Al najvise mi je ostao urezan u sjećanju jedan događaj iz djetinjstva. I dan danas ga se sjecam kao da je bio prije 5 min. Skupilo se nas 5-6 prijatelja da gledamo utakmicu. Ja i jos jedan prijatelj sjedili smo na trosjedu dok su ovi ostali sjedili za stolom. U jednom trenu sam se bio nešto zamislio i dok sam tako zamišljen buljio tko zna gdje vidio sam ovog jednog prijatelja kako se ustaje sa stolice, ide do drugog (onog manjeg) stola, usiplje vodu u pepeljaru i ugasi cigaru. Naravno, to se sve negdje događalo u mojim mislima. U tom trenu sam se trznio (tj. prestao biti zamišljen) i ponovilo se ono identicno sto sam prije "vidio". On se ustao, otisao do malog stola, usuo vodu u pepeljaru i ugasio cigaru. Odjednom sam problijedio kao da sam vidio duha. Obuzeo me nenormalan strah i otrcao sam kuci. Danas me vjerovatno nebi bilo toliko strah, al tada sam ipak bio samo dijete od nekih 10ak godina.