Paranormalno

poruka: 2.051
|
čitano: 408.583
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Paranormalno
mbaksa kaže...
Znas li zbog cega lijecnici previse prepisuju antibiotike ljudima za raznorazne prehlade i upale, iako znaju da su posve neucinkoviti ako je uzrok virus?
Ako daju lijek za koji znaju da je posve neučinkovit onda su za zatvor, a ne ordinaciju.
mbaksa kaže...
Ubuduce, prije nego naumis sipati takve apsurdne tvrdnje, barem skoci na Wikipediju i procitaj nesto o onome sto mislis komentirati. Placebo na Wikipediji
 Uh, opet sam te naljutio.
I dalje čekam tvojim riječima opisane racionalne okvire i znastveno objašnjenje placebo efekta.
16 godina
mbaksa kaže...
Kad ce nekome izrasti amputirana noga od placeba, onda ce placebo uci u paranormalno. Belji se
Kad ce nekome izrasti amputirana noga od pomoći medicine onda će medicina ući u znanost. Belji seBelji se

16 godina
Paranormalno

Ovo je dobra tema,volim paranormalno.......

jedno vrijeme mi se događalo da vidim sjene koje nebi trebale postojati nema ih sto stvarati,cak sam i noci proveo budan promatrajuci neku sjenu kako se polako mice i a ne vidim sto ju stvara,

naravno nisam se usudio dici iz kreveta a kamoli upaliti svjetlo!!

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
tommy2103 kaže...

Ovo je dobra tema,volim paranormalno.......

jedno vrijeme mi se događalo da vidim sjene koje nebi trebale postojati nema ih sto stvarati,cak sam i noci proveo budan promatrajuci neku sjenu kako se polako mice i a ne vidim sto ju stvara,

naravno nisam se usudio dici iz kreveta a kamoli upaliti svjetlo!!

Ljudi bi trebali kada im se tako nešto dogodi lijepo dići se i pogledati uokolo.
Meni se nedavno dogodila slična situacija, samo nisam vidio sjenu nego osjetio da je netko u mojoj sobi. Kad sam se okrenuo nikoga nije bilo.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
moderator
DexCro kaže...
mbaksa kaže...
Znas li zbog cega lijecnici previse prepisuju antibiotike ljudima za raznorazne prehlade i upale, iako znaju da su posve neucinkoviti ako je uzrok virus?
Ako daju lijek za koji znaju da je posve neučinkovit onda su za zatvor, a ne ordinaciju.
Sjeti se toga sljedeci put kad ti lijeckik propise antibiotik ili vitamine. Belji se No - ti sad tu skreces s teme. Pretpostavljam da ti je sad jasno da je medicina istrazila taj efekt koliko god je bilo moguce i da ga koristi u praksi.

DexCro kaže...
mbaksa kaže...
Ubuduce, prije nego naumis sipati takve apsurdne tvrdnje, barem skoci na Wikipediju i procitaj nesto o onome sto mislis komentirati. Placebo na Wikipediji
 Uh, opet sam te naljutio.
I dalje čekam tvojim riječima opisane racionalne okvire i znastveno objašnjenje placebo efekta.
Sto je - clanak ti je predugacak? Procitaj onda barem poglavlje Mechanism for the effect. BTW kojim to prirodnim zakonima placebo efekt prkosi?

DexCro kaže...
mbaksa kaže...
Kad ce nekome izrasti amputirana noga od placeba, onda ce placebo uci u paranormalno. Belji se
Kad ce nekome izrasti amputirana noga od pomoći medicine onda će medicina ući u znanost. Belji seBelji se
Sto je - ostao si bez argumenata pa kreces s trolanjem? Placebo nije paranormalna pojava (cudi me kako je to jasno svima, a samo tebi ne), ali mi je jasno zbog cega si se njega uhvatio kao pijan plota - zato sto ni jednu paranormalnu pojavu ne mozes nicim potkrijepiti pa moras ici za necim normalnim i pretvarati se da je to paranormalno.
16 godina
neaktivan
M4r10 kaže...

Ovo sa kuglastom munjom me je zaintrigiralo Iznenađen

Ne znam jel je to slučajnost ili kaj.... ali konstantno (više puta tjedno, nekad i dvaput dnevno) dok prolazim kraj ulične rasvjete, žarulja se ugasi. ali samo u trenutku dok se ja približavam ili prolazim kraj nje, ili sam se udaljih kojih 15 m. Nekad zna biti jedna te ista žarulja, nekad opet neke druge žarulje... Ne znam kaj je to... možda ništa nebjašnjivo, ali ja, eto, to objasniti ne znam.

Ovo mi je poznato... I ja sam primetio da se to dešava... Prolazim pore ulične rasvete i ona se ugasi ako je upaljena ili upali ako je ugašena... I baš komentarišem sa drugom tu pojavu kada mi se desilo da se upali sijalica kad posle pet minuta prolazimo pored druge bandere i sijalica se ugasi... :S
Zanimljivo :)

16 godina
mbaksa kaže...
Sto je - ostao si bez argumenata pa kreces s trolanjem? Placebo nije paranormalna pojava (cudi me kako je to jasno svima, a samo tebi ne), ali mi je jasno zbog cega si se njega uhvatio kao pijan plota - zato sto ni jednu paranormalnu pojavu ne mozes nicim potkrijepiti pa moras ici za necim normalnim i pretvarati se da je to paranormalno.
 Nedostatak pristojnosti me definitivno odbio od bilo kakve daljnje rasprave. A lijepo sam te zamolio...
16 godina
smajli kaže...
M4r10 kaže...

Ovo sa kuglastom munjom me je zaintrigiralo Iznenađen

Ne znam jel je to slučajnost ili kaj.... ali konstantno (više puta tjedno, nekad i dvaput dnevno) dok prolazim kraj ulične rasvjete, žarulja se ugasi. ali samo u trenutku dok se ja približavam ili prolazim kraj nje, ili sam se udaljih kojih 15 m. Nekad zna biti jedna te ista žarulja, nekad opet neke druge žarulje... Ne znam kaj je to... možda ništa nebjašnjivo, ali ja, eto, to objasniti ne znam.

Ovo mi je poznato... I ja sam primetio da se to dešava... Prolazim pore ulične rasvete i ona se ugasi ako je upaljena ili upali ako je ugašena... I baš komentarišem sa drugom tu pojavu kada mi se desilo da se upali sijalica kad posle pet minuta prolazimo pored druge bandere i sijalica se ugasi... :S
Zanimljivo :)

Primim fotić od prijateljice i pokušavam slikati. Okinem nekoliko puta  autofokus prestane raditi. Vratim joj fotić, ona ga isključi, skine objektiv, vrati ga natrag i sve radi normalno. Ona nastavi slikati. Nakon pola sata opet uzmem fotić i ista stvar se desi. Ponovo ista procedura, fotić proradi i ona nastavi slikati. Opet ga primam ja, naravno ista priča. Tri puta za redom. Svaki puta kad sam ga uzeo u ruke ništa nisam podešavao. Uzeo sam uključen aparat i počeo kadrirati, a on nakon par snimaka odbija poslušnost.
Nikad prije ni poslije nije imala problema s tim aparatom iako puno slika, to joj je posao. Nikon D200, ako nekog to specijano zanima. Oboje prilično dobro poznajemo fotoopremu tako da nije bilo eventualnog slučajnog stiskanja tipki.
16 godina
protjeran
DexCro kaže...
mbaksa kaže...
 Nedostatak pristojnosti me definitivno odbio od bilo kakve daljnje rasprave. A lijepo sam te zamolio...
 Mene je odbio već odavno... I ja molim, pa ništa.
Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
16 godina
moderator
HappyD kaže...
DexCro kaže...
mbaksa kaže...
 Mene je odbio već odavno... I ja molim, pa ništa.
Ne znam po kojem je to bontonu iznosenje opravdane i argumentirane kritike - nepristojno. Jasno mi je da boli kad ti netko argumentirano kontrira (istina boli, ne?) no to ne znaci da je ta osoba nepristojna. Na forumu nema tabu tema (osim onih zabranjenih pravilima foruma), nema dogmi, forum nije propovjedaonica, forum je mjesto za raspravu. Ako ocekujete da ce drugi sudionici foruma bespogovorno i bezuvjetno prihvatiti vase teze, onda ste na krivom mjestu.
16 godina
moderator
Paranormalno

Ova citava prepirka je zasnovana na nesporazumu, a glavni uzrok nesporazuma je vjera (ili nedostatak iste).

Naime, postoje vjernici, postoje nevjernici. Vjera podrazumjeva nedostatak dokaza. Da li je dokazano da Bog postoji? Nije. Zbog toga ljudi vjeruju u Njega. Da postoje dokazi, ne bi bilo potrebe vjerovati. Nedavno su me naucili da Adam i Eva nisu bili vjernici. Zasto? Zato sto nisu morali biti, njima se Bog pokazao.

Takodjer se na ovoj temi radi o istom, o vjeri u paranormalno.

Postoje dvije strane u debati na ovoj temi, vjernici (oni koji vjeruju u paranormalno) i nevjernici (realisti, znanstvenici (ako ih ima ovdje), koji vjeruju u dokaze i nista vise).

Ja mislim da sam negdje izmedju te dvije strane. Ono sto je dokazano prihvatam, ono sto nije dokazano, prema tome sam suzdrzan, jer ne zelim sam sebe ograniciti i prihvatati samo fizicke dokaze.

Sve je moguce, to sto ljudi ne mogu ili ne znaju s danasnjim metodama to dokazati, ne znaci da ne postoji (zbog toga je sve ostalo stvar vjere). Nekad su ljudi bili apsolutno sigurni (!?!) da je Zemlja ravna ploca na ledjima kornjace.

Opet ponavljam stvar je vjere, ne zelim da me predvodnici oba tabora sad napadnu i izvrcu moj post. Ko vjeruje nek vjeruje, ko ne vjeruje, ne mora (nista na svijetu se ne mora, osim umrijeti, a mozda i to jednom bude stvar izbora hehehe). Osmijeh

Pozdrav
Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.7.2008 18:46 (DrNasty).
16 godina
moderator
DrNasty kaže...
Nekad su ljudi bili apsolutno sigurni (!?!) da je Zemlja ravna ploca na ledjima kornjace.
Nisu mogli biti (apsolutno) sigurni jer nisu dokazali da je Zemlja ravna ploca.
16 godina
moderator
mbaksa kaže...
DrNasty kaže...
Nekad su ljudi bili apsolutno sigurni (!?!) da je Zemlja ravna ploca na ledjima kornjace.
 To je usputan dodatak mojoj poruci i uopce nije ni bitan dio poruke. Ustvari, ti ljudi su bili sigurni (njihovo misljenje, niko ih nije mogao uvjeriti u suprotno). To je opet ekstrem, jer je to slijepo vjerovanje, sto opet nije dobro. Treba imat mjeru. :)

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
16 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
mbaksa kaže...
DrNasty kaže...
 To je usputan dodatak mojoj poruci i uopce nije ni bitan dio poruke. Ustvari, ti ljudi su bili sigurni (njihovo misljenje, niko ih nije mogao uvjeriti u suprotno). To je opet ekstrem, jer je to slijepo vjerovanje, sto opet nije dobro. Treba imat mjeru. :)

Zar i paranormalno onda nije ekstrem? Znanstveno se može sve to objasniti.
16 godina
neaktivan
Paranormalno

Meni se vrlo često događa deja vu, npr. ja nešto rečem i nakon par minuta ponovim to potpuno isto. To uglavnom  dok me ne slušaju....

16 godina
neaktivan
Paranormalno

dejavu se i meni često događa. Ali mi je onda čitav neki događaj poznat, kao da sam ga već proživio ili sanjao( i to se desilo)

16 godina
brezonja kaže...

dejavu se i meni često događa. Ali mi je onda čitav neki događaj poznat, kao da sam ga već proživio ili sanjao( i to se desilo)

to mi se puno puta dogodilo,najvise mi je zanimljivo to da sam 100 posto siguran da mi se određeni događaj vec dogodio i imam osjecaj da ponavljam iste recenice  a znam da to nije moguce.
dobro za rijeci je moguce al za cijeli događaj?
16 godina
neaktivan
Paranormalno

Ovo sa uličnom rasvjetom se i meni zna događati. No postavite kameru da snima tu lampu na ulici i sigurno će biti puno puta da se upalila i ugasila-ne samo vama :D

16 godina
anshika05 kaže...

Ovo sa uličnom rasvjetom se i meni zna događati. No postavite kameru da snima tu lampu na ulici i sigurno će biti puno puta da se upalila i ugasila-ne samo vama :D

Ulična svjetiljka osvjetljava prozor sobe u kojoj spavam. Gasi se otprilike svakih 15 minuta. Nakon 1 minute se ponovo upali. Tako da ne vjerujem da ovisi o prolaznicima. Iako sam viđao ljude u čijoj blizini uređaju vrlo rado prestanu funkcionirati.
16 godina
protjeran
Paranormalno

deja vu meni vrlo poznat...makar vise sam to dozivljaval u mladjim danima nego sada...

a ono s ulicnom lampom..precudno...al je ipak mozda slucajnost

3 jutra zaredom su se gasile 3 lampe .. jedna za drugom...kak sam do koje dosel zgasila se je..cim sam ju prosel upalila...zna se to dogoditi...al opet je mozda samo slucajnost

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.00GHz (2 CPUs) 2048MB RAM 250 GB Total ASUS EAH3650 Series 1024 MB xFire-->ddoxy
16 godina
Paranormalno

Dosta deja-vua, to je sitnica koja se ovdje uopće ne bi trebala spominjati jer je znanstveno objašnjena. U knjizi sa studija psihologije sam čak i pročitao kako umjetno kod ljudi proizvesti taj efekt, sjećam se samo da treba pisati neke nasumične riječi na A4 papire i pokazivati tom čovjeku, pa će određena zadnja riječ učiniti svoje.

Dakle, prestanite. Je l' neko vidio pokojnu babu živu ili nešto?

Doć će Zoka da vas roka
16 godina
neaktivan
Paranormalno

meni su glupost one slike boga i marije u tostevima, sendvičima glupost, jer ljudsko oko prirodno pronalazi oblike iz nekih stvari,  to uopče ne liči na mariju, kad ni neznaju kako je izgledala...

i zašto je uvjek neki svetac, il marija, zašto nije susjed, rođak itd?

16 godina
protjeran
albundi kaže...

meni su glupost one slike boga i marije u tostevima, sendvičima glupost, jer ljudsko oko prirodno pronalazi oblike iz nekih stvari,  to uopče ne liči na mariju, kad ni neznaju kako je izgledala...

i zašto je uvjek neki svetac, il marija, zašto nije susjed, rođak itd?

Potpisujem.
Dobro pitanje!
Bolje biti pocetnik nego n00b
16 godina
neaktivan
vjeko kaže...
 Znanost nemože sve objasniti. Postoje neke stvari koje su toliko uvrnute da znanost nezna odakle početi (ne mislim na nikakva vjerska ukazanja ili bilo šta vezano za vjeru jer je to opijum za mase). Postoje samo teorije koje služe kao "objašnjenje".

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2008 18:42 (PROTECTOR).
16 godina
Paranormalno

Kuma iz zagorja je bila stavila kantu vode vani i ujutro se skupio talog prljavstvine al u cistom obliku kriza. Dno nije bilo u obliku kriza niti je neko mogo talog skupit u tu formaciju. Kriz je bio cisto iscrtan talogom, nije to bila neka blesava mrlja od kojeg ljudi vide neznam sta.

Ja sam to vidio svojim ocima.

Kasnije kako se malo potresla kanta talog je oplivao i nastala je mrlja, al bio je kriz. Nevjerojatno kako se moglo skupiti u bas takvu cisto iscrtkanu formaciju, nevjerojatna slucajnost! (ili nije? Mwuhahaha!)

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 MB OC 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
16 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
vjeko kaže...
 Znanost nemože sve objasniti. Postoje neke stvari koje su toliko uvrnute da znanost nezna odakle početi (ne mislim na nikakva vjerska ukazanja ili bilo šta vezano za vjeru jer je to opijum za mase). Postoje samo teorije koje služe kao "objašnjenje".

Primjer?
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Kuma iz zagorja je bila stavila kantu vode vani i ujutro se skupio talog prljavstvine al u cistom obliku kriza. Dno nije bilo u obliku kriza niti je neko mogo talog skupit u tu formaciju. Kriz je bio cisto iscrtan talogom, nije to bila neka blesava mrlja od kojeg ljudi vide neznam sta.

Kasnije kako se malo potresla kanta talog je oplivao i nastala je mrlja, al bio je kriz. Nevjerojatno kako se moglo skupiti u bas takvu cisto iscrtkanu formaciju, nevjerojatna slucajnost! (ili nije? Mwuhahaha!)

Križ je jako jednostavan oblik koji se sastoji od dvije linije jedna preko druge. Zar je to toliko čudno da se taj oblik dosta često pojavljuje u prirodi?
16 godina
vjeko kaže...
Psiho246 kaže...

Križ je jako jednostavan oblik koji se sastoji od dvije linije jedna preko druge. Zar je to toliko čudno da se taj oblik dosta često pojavljuje u prirodi?
 Izgledo je identicno prilozenoj slici, osim sta je bio od prljavstvine napravljen i to u vodi. Ajd ti nadji ceestice prasine u vodi u kriznoj formaciji, nije isto ko kad se na drvetu dve grane ukrize...
U vodi prljavstvina pliva slobodno i kaoticno, skoro je nemoguce da nastane ovakva formacija u glatkoj kanti vode.
Kriz Kriz
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz HD3850 512 MB OC 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2008 20:40 (Psiho246).
16 godina
neaktivan
Paranormalno

I meni su se događale prilično bizarne situacije, al najčeće one kad otprilike znam što će se dogoditi. Al najvise mi je ostao urezan u sjećanju jedan događaj iz djetinjstva. I dan danas ga se sjecam kao da je bio prije 5 min. Skupilo se nas 5-6 prijatelja da gledamo utakmicu. Ja i jos jedan prijatelj sjedili smo na trosjedu dok su ovi ostali sjedili za stolom. U jednom trenu sam se bio nešto zamislio i dok sam tako zamišljen buljio tko zna gdje vidio sam ovog jednog prijatelja kako se ustaje sa stolice, ide do drugog (onog manjeg) stola, usiplje vodu u pepeljaru i ugasi cigaru. Naravno, to se sve negdje događalo u mojim mislima. U tom trenu sam se trznio (tj. prestao biti zamišljen) i ponovilo se ono identicno sto sam prije "vidio". On se ustao, otisao do malog stola, usuo vodu u pepeljaru i ugasio cigaru. Odjednom sam problijedio kao da sam vidio duha. Obuzeo me nenormalan strah i otrcao sam kuci. Danas me vjerovatno nebi bilo toliko strah, al tada sam ipak bio samo dijete od nekih 10ak godina.

CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ 2 GB RAM 667MHZ ASUS 7300 GT @ 475/920
16 godina
neaktivan
vjeko kaže...
PROTECTOR kaže...
vjeko kaže...

Primjer?
 Primjer. Jedan poznati psiholog radio je istraživanje o LSD-u. Davao je pacjentima izuzetno male količine, dovoljne da uzazove halucinacije. Zapisivao je njihove halucinacije. Jedan pacijent u svojim halucinacijama vidio je ime,prezime i telefonski broj (mislim da čak i adresu) neke osobe. Kada je psiholog nazvao taj broj i tražio dotičnu osobu, žena koja se javila se rasplakala i rekla da je ta osoba poginula/umrla prije 2 tjedna. Primjer je iz knjige Holografski svemir. Model holografskog svemira predstavlja pokušaj objašnjenja svih paranormalnih i ostalih neobjašnjivih pojava. Knjiga ima mnogo primjera ali samo sam se ovog sjetio jer knjigu nemam kod sebe.

*edit napominjem da se te 2 osobe nikada nisu poznavale ili vidjele.
Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2008 21:26 (PROTECTOR).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice