Tele2 Pokućni

poruka: 13
|
čitano: 12.485
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Tele2 Pokućni dodatna antena

Pozdrav svima,

Nakon više od mjesec dana čekanja Iskona/T-coma odlučio sam im uručiti odjebenicu i na Internet se spojiti preko Tele2 hotspota. Problem je što u kući imam loš signal pa je samim time i veza loša. 

Bio bi zahvalan ako bi netko podijelio svoja iskustva sa ugradnjom dodatne vanjske antene kojom bi riješio problem. 

Hvala!

EDIT: Ako je moguće zamjeniti Tele2 router drugim, boljim modelom i to je opcija. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.9.2017 11:33 (impaelas).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Tele2 Pokućni dodatna antena
impaelas kaže...

Pozdrav svima,

Nakon više od mjesec dana čekanja Iskona/T-coma odlučio sam im uručiti odjebenicu i na Internet se spojiti preko Tele2 hotspota. Problem je što u kući imam loš signal pa je samim time i veza loša. 

Bio bi zahvalan ako bi netko podijelio svoja iskustva sa ugradnjom dodatne vanjske antene kojom bi riješio problem. 

Hvala!

EDIT: Ako je moguće zamjeniti Tele2 router drugim, boljim modelom i to je opcija. 

Ti ne moraš uzeti router od Tele 2 nego samo sim karticu i to je to. Ako ti je signal loš onda ti ni vanjska antena neće puno pomoći. Pitanje je ako uopće imaš 4G, ako ti je tako loš signal.

15 godina
neaktivan

Čim sam van prozora imam 4G i pristojan download i upload. Jednostavno u kući ne mogu dobiti više od dvije crtice no 4G je i dalje dostupan. 

Radi se o urbanoj sredini no T-scum infrastruktura je apsolutni horor i od bakra nemam ništa.

9 godina
neaktivan

Ako imaš dobru pokrivenost 4G signalom ne budeš imao problema kad staviš vanjsku antenu, tak da se definitivno isplati.

Naravno, ak je baš jako loš signal a vani je dobar, onda si možeš iskombinirat vanjsku riblju kost za 4G frekvencije i koaksijalni kabel s SMA konektorom i piči.

Pogledaj kartu pokrivenosti:

https://mim.tele2.com/mim3/mim.html?loginUser=datahr&countryCode=hrv&locale=hr&viewType=1&initalMapSize=0

Kruha i igala...
15 godina
neaktivan

Kakvu antenu preporučaš? Nije mi problem investirati novac u dugoročno rješenje samo da bude što je bolje moguć signal.

9 godina
neaktivan

Budući da taj router ima dva sma konektora (MIMO sistem), onda nekaj ovakvo:

http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/3g-4g-antena-homebox-officebox-rutere-18db-unutarnja-oglas-12311319

A ako ti je tih 2 metra kabela premalo kupiš nekaj ovakvo:

http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/produzni-kabel-wifi-antenu-rp-sma-6-metara-oglas-14653586

Pogledaj ponude po dućanima, vjerovatno ima u različitim dužinama.

Naravno, u interesu ti je da su kabeli čim kraći jer je onda manji gubitak signala.

A ta antena se čini super (ako stvarno ima 35dBi dobitak, što je nemoguće, jer oni to računaju vjerovatno s prostornim multipleksom pa jekao to praktički 17,5 dBi ali samo na jednoj specifičnoj frekvenciji, pr gluposti) i ne budeš imao nikakvih problema s njom ni ako ju vani postaviš negdje ispod krova.

I ako imaš neki Android mobitel s Tele 2 karticom skini aplikaciju network cell info i izađi van gdje imaš 4G signala i aplikacija ti bude pokazala snagu signala i poziciju bazne stanice s koje primaš signal, pa onda lako po tome namjestiš antenu da imaš maksimalni signal.

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.9.2017 13:23 (fer-de-lance).
15 godina
neaktivan

ima li smisla uzimati tele2 ruter ili mogu kupiti nesto bolje?

9 godina
neaktivan

Ovisi kolko para u odnosu na ovaj koji dobiješ.

Mislim da eventualno ima neki Asus koji bi trebao biti bolji za oko 1000 kuna.

Premda isključivo ako ti trebaju napredne opcije, jer ovaj kaj dobiješ od operatera uvijek ima ograničen i retardiran firmware.

Uglavnom, ionak ti ništa ne bude pomoglo jednom kad se hrpa korisnika prikopča na 4G mrežu kod tebe.

Kruha i igala...
15 godina
neaktivan
Re: Tele2 Pokućni
S obzirom da mi tcom nudi svemirskih 10mb u sirem centru Zadra nemam bas opciju...
15 godina
neaktivan
Hvala na pomoci usput. Javim kako je proslo sa tele2 hotspotom.

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran

Skinuo sam taj network cell info, nigdje unutra nemogu naci nesto sto ce mi reci Tele2 4g nego jedino mi pise na vrhu moba gdje je signal baterija itd 3.5g

Jeli ima neka aplikacija koja ce mi bas reci Tele2  4g, stabilnost 4g mreze itd?

8 godina
Kresimir4 kaže...

Skinuo sam taj network cell info, nigdje unutra nemogu naci nesto sto ce mi reci Tele2 4g nego jedino mi pise na vrhu moba gdje je signal baterija itd 3.5g

Jeli ima neka aplikacija koja ce mi bas reci Tele2  4g, stabilnost 4g mreze itd?

Da ti još i iz graha budućnost čita??

Sve što tražiš ti mogu reći samo ljudi koji već koriste Tele2: http://www.bug.hr/forum/topic/tele-2/neograniceni-internet-tele2/249781.aspx

17 godina
neaktivan
Tele2 Pokućni

Slabo je to nešto

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice