T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.963
|
čitano: 7.095.570
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
protjeran
Re: T-Com Internet
FileFicho kaže...

Jedno usputno pitanje...kada se uzima mobilna tarifa BEZ ugovorne obaveze može li se bilo kada raskinuti ugovor ili postoje neke cake i naknade za raskid? Npr. htio bi testirati tarifu za mlade mjesec-dva i zanima me hoće li me onda zezati pri raskidu.

Možeš raskinut bilo kad bez penala, mislim da ti se obračunava samo do kraja tog tekućeg mjeseca (kada si raskinuo ugovor).

8 godina
neaktivan
Rononi2 kaže...
Kada uđem u upravljanje poznatim mrežama piše da nema poznatih mreža, a nedozvoljava mi da sam dodam novu mrežu...
A kada stisnem na taj “globus” onda mi nudi moj wi fi, ali iz nekog razloga piše da spajanje na mrežu nije moguće...

spoji se kablom na net i skini nove drivere za wifi... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2020 17:08 (Carrero).
13 godina
Blackyy kaže...

Pozdrav,

jel zna netko jel T-com ograničava max brzinu u Gigaboxu bez UO? Znam da je na Simpa bonovima 75 DL gornja granica, pa me zanima jel isto vrijedi i za Gigabox ili nema razlike u brzini bez obzira jel ugovorna obveza ili ne... U službi za korisnike su mi rekli da kolko oni znaju, nema razlike, al nije mi se činilo da su baš informirani po tom pitanju...

Nema ograničenja brzine ide do 600Mbps(ako su svi uvjeti zadovoljeni na tvojoj lokaciji i imaš uređaj koji podržava 5CA) kao i neograničena tarifa.

16 godina
DDavorin kaže...
Blackyy kaže...

Pozdrav,

jel zna netko jel T-com ograničava max brzinu u Gigaboxu bez UO? Znam da je na Simpa bonovima 75 DL gornja granica, pa me zanima jel isto vrijedi i za Gigabox ili nema razlike u brzini bez obzira jel ugovorna obveza ili ne... U službi za korisnike su mi rekli da kolko oni znaju, nema razlike, al nije mi se činilo da su baš informirani po tom pitanju...

Nema ograničenja brzine ide do 600Mbps(ako su svi uvjeti zadovoljeni na tvojoj lokaciji i imaš uređaj koji podržava 5CA) kao i neograničena tarifa.

osim kad se potrosio 300 gb onda ide na brzinu iz 90-tih

battletag:MasnaKrvavic#2275
13 godina
dado16 kaže...
DDavorin kaže...
Blackyy kaže...

Pozdrav,

Da kod mene 400GB i pada na 4/1, a to mnogi još danas imaju na bakru. Ako je 300,400Gb premalo ima neograničena

16 godina
DDavorin kaže...
dado16 kaže...
DDavorin kaže...
Blackyy kaže...

Pozdrav,

Da kod mene 400GB i pada na 4/1, a to mnogi još danas imaju na bakru. Ako je 300,400Gb premalo ima neograničena

na kojoj imas 60 gb i nakon svaki 10 gb moras slat poruku, sto je sranje

13 godina
dado16 kaže...
DDavorin kaže...
dado16 kaže...
DDavorin kaže...
Blackyy kaže...

Pozdrav,

Pričaš iz iskustva imaš neograničenu?

16 godina
DDavorin kaže...
dado16 kaže...
DDavorin kaže...
dado16 kaže...
DDavorin kaže...
Blackyy kaže...

Pozdrav,

Pričaš iz iskustva imaš neograničenu?

Da probao sam sve također radio sam u t-comu, u a1 i sad radim u tele2, i nitko nema idealno rješenje.... simpa/bonbon/t-mobile internet tjedan/dan je neogranicena ali 75 je maximum i poprilicno je skupo, tele2 na bonovima je isto sranje sa porukama nastavi ko i ova neogranicena kod t-mobile, tele2 na pretplati mobilni internet je jeftin 169 kn ali brzina koja je na mom podrucju je uzas jer ima previse korisnika na najblizem repetitoru dok ostali su opet predaleko, i tu dolazimo do a1 homebox koji je najbrzi ali 100 gb odnosno 200gb ako dobijes na poklon 100 gb kod potpisivanja ugovora je opet premalo... imao sam paricu od 10 mbps no uzas je radila, imao sam optiku od 200/100 mbps dok sam bio u zgu i to je jedino sto je super bilo ali eto više nisam u zagrebu.... tako da da, pricam iz iskustva i ogorcen sam i sa brzinama i sa uvjetima od svih operatera

13 godina
T-Com Internet

dado16

Meni gigabox ide preko ugovorenih GB bez smanjenja brzine imao sam prije 100GB i brzina nije bila smanjena nakon potrošenih 100GB a taj mjesc sam potrošio 200GB i sve išlo po max dostupnoj brzini. Neograničenu mi ima kolega i nakon 60gb nije bilo potrebno slati sms  potrošio 500Gb bez ijednog poslanog sms tako je bilo prije mjesec dana kada smo to namjerno isprobavali. kakvo je stanje na današnji dan ne znam trebao bi isprobati na neograničenoj. Izašao si van teme pitanje kojeg je kolega postavio. Pošto si vidim upućen u sve teleoperatere pa da ponovim pitanje kolege : "jel zna netko jel T-com ograničava max brzinu u Gigaboxu bez UO?"

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.3.2020 19:49 (DDavorin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DDavorin kaže...

dado16

Meni gigabox ide preko ugovorenih GB bez smanjenja brzine imao sam prije 100GB i brzina nije bila smanjena nakon potrošenih 100GB a taj mjesc sam potrošio 200GB i sve išlo po max dostupnoj brzini. Neograničenu mi ima kolega i nakon 60gb nije bilo potrebno slati sms  potrošio 500Gb bez ijednog poslanog sms tako je bilo prije mjesec dana kada smo to namjerno isprobavali. kakvo je stanje na današnji dan ne znam trebao bi isprobati na neograničenoj. Izašao si van teme pitanje kojeg je kolega postavio. Pošto si vidim upućen u sve teleoperatere pa da ponovim pitanje kolege : "jel zna netko jel T-com ograničava max brzinu u Gigaboxu bez UO?"

smanjuje se nakon 300 gb(400gb ak je magenta), ima ga kolega i nije se desilo nijednom da je proslo vise. Evo lijepo ti pise na njihovoj stranici(Vidi sliku), cim ti nije napisano ugovor ili bez, znaci da se odnosi na obadvije varijante

13 godina
T-Com Internet

To nije odgovor na pitanje od kolege. Pročitaj ponovo njegovo pitanje. A da lakše razumiješ njegovo pitanje ja cu ti postaviti podpitanje. Dali korisnici na bonove imaju limitiranu brzinu ili ide max dostupna brzina 4G mreže?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Meni je gigabox prvih 5,6 mjeseci isao bez ogranicenja znao sam i 700GB natuc. No sad su mi poceli ogranicavat i to mislim vec nakon 100GB. Nisam jos stigao pitat jel ovih 300 vrijedi samo za nove ili i za stare korisnike.

0 0 hvala 0
14 godina
bezimeni kaže...
Meni je gigabox prvih 5,6 mjeseci isao bez ogranicenja znao sam i 700GB natuc. No sad su mi poceli ogranicavat i to mislim vec nakon 100GB. Nisam jos stigao pitat jel ovih 300 vrijedi samo za nove ili i za stare korisnike.

Mislim da je 100GB, makar u mojem slučaju

6 godina
neaktivan
DDavorin kaže...

To nije odgovor na pitanje od kolege. Pročitaj ponovo njegovo pitanje. A da lakše razumiješ njegovo pitanje ja cu ti postaviti podpitanje. Dali korisnici na bonove imaju limitiranu brzinu ili ide max dostupna brzina 4G mreže?

Tako je, upravo to me zanima. Mjereno sa iste pozicije, mobitel koji je na HT pretplati je imao brzinu 110 DL, a drugi, koji je na Simpa bonovima 75 DL. Mobiteli su isti, nije razlika u modelu, te je mjereno više puta i uvijek je mobitel na pretplati imao dosta veću brzinu. Uzeo sam Gigabox bez UO i samo mi je prvi dan brzina bila preko 100 DL, nakon toga nikad više od 70 DL. Zato me zanima da li ima razlike u brzini gigaboxa zavisno jel sa ili bez UO...  Sad otkad je ova situacija s koronom, nikakva mjerenja brzine nisu mjerodavna i ne donosim nikakve zaključke. Brzina je naravno još manja, ali i dalje ok. Mene zanima ima li razlike u brzini u normalnim uvjetima...

To da se brzina nakon potrošenih 400GB smanjuje mi je sve jasno, ja pričam o brzini unutar tih 400 GB, dakle max brzini...

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2020 20:37 (Blackyy).
10 godina
neaktivan

Simpa je ograničena na 75 megabita preko 4G.

Bolje biti ratnik u vrtu nego vrtlar u ratu!
15 godina
T-Com Internet

Brzina ovisi i o popunjenosti bazne u određenom trenutku a i o hardveru samog uređaja. Hibrid radi na 30, t box na 70 a moj mob na 220 na istoj baznoj, drugi mob 170, treči 80. Zamijeni kartice u ta dva mobitela pa vidi rezultate. 

0 0 hvala 1
6 godina
neaktivan
JozoBozo121 kaže...

Tak sam si i mislio. Sad je samo pitanje jel onda i gigabox bez ugovora isto ograničen na tih 75? Ako ima netko možda gigabox bez ugovora da potvrdi jel može dobiti veći DL od 75?

6 godina
neaktivan
Wontay kaže...

Brzina ovisi i o popunjenosti bazne u određenom trenutku a i o hardveru samog uređaja. Hibrid radi na 30, t box na 70 a moj mob na 220 na istoj baznoj, drugi mob 170, treči 80. Zamijeni kartice u ta dva mobitela pa vidi rezultate. 

Znam to za bazne stanice. Mjerio sam brzinu preko dva ista iphona sa različitim karticama (jedan Simpa, drugi HT pretplata) i ovaj na pretplati je uvijek imao veći DL. Sad sam na to isto mjesto gdje sam mjerio brzine mobitelima stavio antene za ruter. I o tom pričam, da sam samo prvi dan dobio brzinu iznad 100 DL na gigaboxu bez UO, a nakon toga uvijek ispod 70 DL...

5 godina
neaktivan
Pozdrav svima.
Imam pitanje, neznam da li se itko susreo s tim problemom, ali pretpostavljam da je. Imam od T-Coma Hibridbox. Problem je taj kaj nakon nekog vremena brzina padne na 3-5mbps. Mijenjali su mi tehničari žice od stupa do kuće, od glavne žice do routera, ali problem se opet ponavlja. Brzina se vrati na 30mps jedino kada ponovno ugasim-upalim router, ali mi je više to dojadilo pa ako netko ima rješenje neka javi.

0 0 hvala 0
13 godina
Blackyy kaže...
DDavorin kaže...

Tako je, upravo to me zanima. Mjereno sa iste pozicije, mobitel koji je na HT pretplati je imao brzinu 110 DL, a drugi, koji je na Simpa bonovima 75 DL. Mobiteli su isti, nije razlika u modelu, te je mjereno više puta i uvijek je mobitel na pretplati imao dosta veću brzinu. Uzeo sam Gigabox bez UO i samo mi je prvi dan brzina bila preko 100 DL, nakon toga nikad više od 70 DL. Zato me zanima da li ima razlike u brzini gigaboxa zavisno jel sa ili bez UO...  Sad otkad je ova situacija s koronom, nikakva mjerenja brzine nisu mjerodavna i ne donosim nikakve zaključke. Brzina je naravno još manja, ali i dalje ok. Mene zanima ima li razlike u brzini u normalnim uvjetima...

To da se brzina nakon potrošenih 400GB smanjuje mi je sve jasno, ja pričam o brzini unutar tih 400 GB, dakle max brzini...

Nema ograničenja brzine ako nisu potrošeni GB koje gigabox ima neovisno dali je UO ili je bez UO ja imam gigabox bez UO i na mojoj mikrolokaciji imam tri frekvencije dostupne 800+1800+2100 i brzina nije limitirana ide preko 400Mbps da mi je uključena i 2600 bio bi negdje blizu 600Mbps onda bi bio puni kapacitet 5CA zasad imam samo 4CA i koristim router.

5 godina
JozoBozo121 kaže...

U teoriji. Nisam više korisnik Simpe, ali sam prije par godina bez problema postigao brzinu od preko 90 megabita u downloadu. I Bonbon je pisao da ima 75, pa je imao više, pa su i sami rekli da su brzine na 4G više od toga, ali nisu specificirali do koje granice. I A1 na kojem sam sada kaže mi da imam brzinu do 75 megabita, a postigao sam brzinu usred Zagreba preko 200 megabita... Jedini koji se toga drži je valjda Tele2. Za Tomato ne znam.

10 godina
neaktivan
T-Com Internet

Oni iz zagreba, imate li probleme s internetom sad nakon potresa? Novi zagreb, istok? Prvo je bilo nestalo, pa se vratilo, a sad mi oscilira i 4G na H+ preko mobilne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
T-Com Internet

U Sisku barem, Iskonovci ostali bez veze. Dslam je ok ali dalje prema glavnom čvorištu nesto nije uredu. Sumnjam da je potres, više bi rekao da je došlo do zagišenja. 

0 0 hvala 0
15 godina
T-Com Internet

mrtav mi iskon tv, rijeka

wifi net radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

U Utrinama je velika centrala, moguće da je ostala bez struje tijekom potresa pa agregati napajaju esencijalne dijelove sustava.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.3.2020 10:38 (JozoBozo121).
13 godina
T-Com Internet

U zadru evo ja na optici jedva otvorio bug forum, u warcraft 3 na 4000ms mi se popelo... a apex nemogu niti igrati koliko laga.

everyday i'm shuffling...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Luka123 kaže...

U zadru evo ja na optici jedva otvorio bug forum, u warcraft 3 na 4000ms mi se popelo... a apex nemogu niti igrati koliko laga.

također imam problema, koristim preko 4g u slavoniji i npr steam download radi normalno, dok facebook i slicne stranice nece mi se slike ucitat, speedtest nemogu otvorit, streaming ne radi

12 godina
T-Com Internet

Da je meni barem do toga. Mene vec 3 dana internet J.... I evo pokusavam ih dobiti zadnjih 20 min. ! 

Finger Up :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
T-Com Internet

Okolica zg, 4g se vrti na 2 do 3mbit, s tim da hrpa stranica timeouta.

Fiksna linija, net i tv ne rade.

Know your limits.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
razermario kaže...

Da je meni barem do toga. Mene vec 3 dana internet J.... I evo pokusavam ih dobiti zadnjih 20 min. ! 

nemas razloga da ih zoves, i oni rade od doma a sa obzirom na situaciju i ono malo ljudi sto radi samo ih bezveze mucite...nitko to ne moze rijesit telefonski, cekaj i normalizirat ce se kroz dan najvjerojatnije.... i ja radim od doma za jednog teleoperatera i trenutno je vrlo malo ljudi dostupno radi ovih problema

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice