T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.099.086
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: T-Com Internet
Hrco1002 kaže...

Napokon i ja dobio optiku samo bilo bi bolje da je bolji ruter a ne ZTE,na kabel je max 94 a na wifi 91,frend susjed na 1 katu identično kao i ja ima

OPROSTI!!!

ja se lijepo vucem na 1,5 mbit xD

15 godina

Pa gdje zivis?

12 godina
neaktivan
Baldurion kaže...

Jedno pitanje za ekipu što koristi Speedport W724V Type Ci , zamolio bih nekoga da mi kaže/pošalje ss koju max brzinu daje taj ruter na wireless-u za brzinu 200/100?

Hvala puno :)

Hrco1002 kaže...

Napokon i ja dobio optiku samo bilo bi bolje da je bolji ruter a ne ZTE,na kabel je max 94 a na wifi 91,frend susjed na 1 katu identično kao i ja ima

Speedport dobiješ samo ako naručiš brzinu 200/100 jer jedino on podržava tu brzinu (do 1.3Gbit/s) Btw. čestitke na dobitku optike :D

"The Speedport W724V allows setting up home networks with up to 1.3 Gbit/s."

Ovaj koji je meni postavljao rekao je da taj Speedport daju ljudima koji su udaljeni max 1km od centrale,e sad jel to istina ili nije nebi znao,za ovu veću brzinu ga moraju dat kad ZTE ne podržava al ako je tako kako je on rekao onda tu brzinu mogu naručit samo ovi koji su do 1km od centrale,malo mi to čudno al dobro..ovo šta pitaš za brzinu na wifi za 200/100 ovisi koju karticu imaš takva će brzina bit,recimo evo ja i frend imamo N u laptopu njegov ide max 70 a moj 91,probao je sve živo izmijenit pa i windowse i ne mrda brzina

RuskeGTT kaže...
Hrco1002 kaže...

OPROSTI!!!

ja se lijepo vucem na 1,5 mbit xD

to ti je iskon frende,centrala ti je blizu pa ih hebi u zdrav mozak da ti to poprave ili imaš doma problema s nečim

laganini...
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 14:29 (Hrco1002).
17 godina
Doznal sam da je u lokalnu, vjerojatno previse udaljenu centralu pusten vdsl i da bude se tijekom mjeseca jos radilo, te bum doznal dal i kakvu brzinu morem imati.
E sad, ak to nebu barem turbo 30, na koji imam besplatno pravo, mozda bi i raskinul ugovor jer vrlo jednostavno, necu biti zakinut.
težiti pozitivi, opraštati i vjerovati u bolje sutra
15 godina
T-Com Internet

Dali netko ima problema sa sporim učitavanjem stranica, npr. youtube, net.hr u biti i ostalih stranica od kad su na VDSL-u? Puštena mi je brzina 52/11 i koliko sam primjetio veza ne puca, upload i download rade full brzinom i tu nema problema.

Problem je dakle samo prilikom početnog učitavanja neke stranice. Ne vjerujem da je do računala jer su se na 10/0,5 Mbit stranice otvarale brzo, a ovdje svaki put čekam par sekundi samo da otvori stranicu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
benji kaže...

Dali netko ima problema sa sporim učitavanjem stranica, npr. youtube, net.hr u biti i ostalih stranica od kad su na VDSL-u? Puštena mi je brzina 52/11 i koliko sam primjetio veza ne puca, upload i download rade full brzinom i tu nema problema.

Problem je dakle samo prilikom početnog učitavanja neke stranice. Ne vjerujem da je do računala jer su se na 10/0,5 Mbit stranice otvarale brzo, a ovdje svaki put čekam par sekundi samo da otvori stranicu.

A jel ti video na youtube učitava 5 puta brže?probaj sa drugim browserom

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2015 10:20 (galinjo24).
15 godina
galinjo24 kaže...
benji kaže...

A jel ti video na youtube učitava 5 puta brže?probaj sa drugim browserom

Učitava brže video na youtubu, ali nekad mi se pali buffer, kao da nema dovoljno brzine za učitavanje videa. Probati ću očistiti firefox pa ću vidjeti dali je pomoglo, možda imama svakakvih gluposti što mi ne treba.

14 godina
Moze li se speedport dobit ako imam turbo 30 opciju? Nemogu vise izdrzat s ovim smecem od zte-a. Prvih 2-3 miseca je i radi kako triba, ali sad svako malo mi brzina pada.
15 godina
GeneralPag1997 kaže...
Moze li se speedport dobit ako imam turbo 30 opciju? Nemogu vise izdrzat s ovim smecem od zte-a. Prvih 2-3 miseca je i radi kako triba, ali sad svako malo mi brzina pada.

Nije ti to do routera...probaj ga na tvornicke postavke...ako možeš stavi ss od stanja parice...

14 godina
Maa dobra je parnica i sve to, ali wifi je za k.... Laptop mi stalno stoji na istom mjestu ali neko vrime download je 10 a nekad 20, a nekad cak i 30.
15 godina
GeneralPag1997 kaže...
Maa dobra je parnica i sve to, ali wifi je za k.... Laptop mi stalno stoji na istom mjestu ali neko vrime download je 10 a nekad 20, a nekad cak i 30.

parnica?valjda parica....a onda ti je do wifia..stavi profil n..ako nepomogne uzmi drugu wifi karticu..

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.8.2015 15:57 (galinjo24).
10 godina
Armor kaže...
Doznal sam da je u lokalnu, vjerojatno previse udaljenu centralu pusten vdsl i da bude se tijekom mjeseca jos radilo, te bum doznal dal i kakvu brzinu morem imati.
E sad, ak to nebu barem turbo 30, na koji imam besplatno pravo, mozda bi i raskinul ugovor jer vrlo jednostavno, necu biti zakinut.

Radi toga nemozes raskinut ugovor, ugovor si potpisao s trenutnom brzinom.

14 godina
Je ja se za*eba... Nemogu stavit n kad mi drugi laptop ne podrzava n... Takoder i na njemu oscilira brzina... Ma briga me izdrzat jos malo i cekat optiku
17 godina
GeneralPag1997 kaže...
Je ja se za*eba... Nemogu stavit n kad mi drugi laptop ne podrzava n... Takoder i na njemu oscilira brzina... Ma briga me izdrzat jos malo i cekat optiku

Đaba ti i optika ako ostaneš na Wireless B ili Wireless G. To jednostavno ne može preko 20ak Mbps iamti stabilno. Za više moraš imati Wireless N ili Wireless AC opremu.

To nema veze s brzinom koju ti isporuča ISP niti je to u njihovoj nadležnosti; u pitanju je tvoja kućna instalacija - u tvom slučaju tvoj wireless.

Spoji kompove/laptope žično (siguran sam da imaju barem 100 Mbps, ako ne 1 Gbps, mrežne kartice) pa ćeš imati punu brzinu bez varijacija AKO ne želiš investirati u Wireless.

Twitter: @191x7
14 godina
Pa nebi ja nista reka da je to od prvog dana tako nego sad zadnjih tjedan dana pocelo.... Shvacan to i zato cu posli nove godine uzet novi laptop koji ce podrzavat ac i ovaj sto nema n izbacit iz funkcije.
17 godina
T-Com Internet

Ma tako ti je od prvog dana, samo to nisi primjetio.

Zar ti nije jeftinije uzeti Wireless N USB karticu nego novi laptop?

Twitter: @191x7
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Nije 10000000000%. Tad bi sigurno skuzi posto bi svakih pola sata miri brzinu jer nisan moga birovat da je iman haha... Jeftinije je, ali se pocelo u radu osjetit njegova starost pa cu starcima dat svoj, a sebi novi uzet.
15 godina
GeneralPag1997 kaže...
Nije 10000000000%. Tad bi sigurno skuzi posto bi svakih pola sata miri brzinu jer nisan moga birovat da je iman haha... Jeftinije je, ali se pocelo u radu osjetit njegova starost pa cu starcima dat svoj, a sebi novi uzet.

Jel ti ovako u routeru poštimano?

14 godina
40Mhz i channel je 11 jer svi susjedi imaju na 6
11 godina
neaktivan
T-Com Internet

http://prntscr.com/81ngmk

Koji podaci bi ovdje trebali ici da ruter radi? Pokusavam napraviti access point i sve sto stavim tamo poslje toga ruter ne radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ako je spojen zicno na neki drugi ht router trebalo bi ic recimo...192.168.1.250, 255.255.255.0, 192.168.1.1 i onda bi trebo bit u rangu od ht routera i imat staticki ip.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

HT vlastitom maloprodajnom ponudom ograničava maksimalne brzine putem bitstreama do 40 Mbps, a istovremeno putem svojih povezanih društava, posebice Iskon Interneta, pruža usluge putem iste VDSL2 tehnologije do brzina od 50 Mbps preko usluge pristupa izdvojenoj lokalnoj petlji. Lažu i obmanjuju ovaj napaćeni narod! Mene osobno lažu već mjesecima govore kako mi određena usluga nije dostupna a ja znam da je dostupna 100%, jer mi ju iskon nudi a jedina infrastruktura u mojoj ulici je ht ova

vode sami svoju utakmicu na tržištu preko leđa vlastitih kako kažu "cijenjenih" korisnika!!!

Ante Krivić
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mrezea, znaci bakreni vodovi uvijek i jesu HT-ovi i samo njihovi, tocnije Ericsson Nikola Tesla, dok ili unutar HT centrale ili kao zasebna centrala koja je spojena opet prema HT centrali jer u HT-ovu dolaze sve te parice pa se onda ako si uzeo recimo ISKON koji ima svoju centralu opet spaja u HT centrali na paricu da bi dosla do tvoje kuce. E sad ak je iskon imo VDSL dslam kartice naravno da je mogo ponudit vdsl, a ak ih ht jos nije montiro nebude islo. I
15 godina
neaktivan

hoćeš reći ako ih ht nije montirao nebu išlo nikako? 

Jer ja sam u situaciji da mi iskon nudi uslugu a ht ne. inače sam na ht-u koristim više usluga linija mi je i više nego ok i ne mogu se pomiriti s tim da ovi mogu preko njih a oni sami ne.

Ante Krivić
11 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Ako je spojen zicno na neki drugi ht router trebalo bi ic recimo...192.168.1.250, 255.255.255.0, 192.168.1.1 i onda bi trebo bit u rangu od ht routera i imat staticki ip.

Hvala ovo je radilo, ali svejedno access point mi ne zeli raditi. Stavio sam sve isto ko na main ruter isti channel, isti mode, znas mozda u cemu moze biti problem?

13 godina
neaktivan
Tocnije dvije su centrale ovisi o opremi, ht ak nije dodo dslam za vdal nist od tog, dok iskon je to dosta brzo rijesio jer ima malo centrala.
Samo su zice iste.

2. Ja ti preporucam da stavis drugo ime mreze ne isto, lozinku mozes istu i vidi el se mozes spojit na nju. I obavezno iskljuci DHCP u tom sto oces da radi ko AP.
11 godina
neaktivan
PC - stručnjak kaže...
Tocnije dvije su centrale ovisi o opremi, ht ak nije dodo dslam za vdal nist od tog, dok iskon je to dosta brzo rijesio jer ima malo centrala.
Samo su zice iste.

2. Ja ti preporucam da stavis drugo ime mreze ne isto, lozinku mozes istu i vidi el se mozes spojit na nju. I obavezno iskljuci DHCP u tom sto oces da radi ko AP.

Znaci ovako. Ja se spojim na AP i sve radi kao ono gore a kada se probam spojit na neku stranicu kaze internet ne reagira i ne radi. Drugo je ime. DHCP je ugasen na AP. 

Slike AP:

http://prntscr.com/81z3yk

Slike ZTE Tcom:

http://prntscr.com/81z45k

http://prntscr.com/81z4e5

Takodjer sam unjeo MAC-IP adresu pod Permit na oba ruter.

15 godina
T-Com Internet

Pozdrav,

Imam problem sto se tiče brzine na VDSL-u, izgleda da su mi smanjili profil za 10 Mbita u downloadu i za 1 Mbit u uploadu pa me zanima što da napravim, da im se žalim ili što?

Slike su tu pa vidite, nikad nije bilo pucanja veze prije pa ne znam šta im je bilo da su smanjili :/ bilo je malo varijacija u brzini, tipa po pola Mbita ili 1 Mbit no ništa ovako drastično.

vdsl prijašnje stanje vdsl prijašnje stanje
vdsl novo stanje vdsl novo stanje
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Trawis kaže...

Pozdrav,

Imam problem sto se tiče brzine na VDSL-u, izgleda da su mi smanjili profil za 10 Mbita u downloadu i za 1 Mbit u uploadu pa me zanima što da napravim, da im se žalim ili što?

Slike su tu pa vidite, nikad nije bilo pucanja veze prije pa ne znam šta im je bilo da su smanjili :/ bilo je malo varijacija u brzini, tipa po pola Mbita ili 1 Mbit no ništa ovako drastično.

Smanjili su zbog stabilnosti, mislim da nemaš razloga žaliti se.

Meni je  Attainable Rate (Up/Down) 13681/48152 kbps i uzeo sam 30/5 paket (7087/38430 kbps) ... zbog stabilnost. Mogao sam tražit 40/6 ili 50/10 samo bi mi mogli isporučit 40/8-9mbps. Zadovoljan sam sa 30/5 i maxtv-om bez smetnji, jer veća mi je tlaka svako malo zvati SZK.

Hasta La Victoria Siempre
9 godina
protjeran
benji kaže...

Mislim da razumijem tvoj problem

Posebno je vidljiv prilikom otvaranja neke nove stranice koju još browser nema unutar cache-a

Problem je veliki lag u DNS serveru zbog opcija koje dolaze default upaljene (u mom slučaju Speedport w724v)

Login u router (def. 192.168.1.1)

Home network LAN > name and address of the router

Maknuti kvačice sa:

Use local IPv6 address (ULA)

Basic data privacy (IPv6 only)

(zašto ove dvije stvari stvaraju problem link 1  link 2 )

Save/logout

Na PC uraditi wifi disconnect / connect

Ili jos bolje restart

Isprobati stanje u browseru

Poželjno prvo obrisati sav cache radi kvalitetnije usporedbe (ctrl + shift + del)

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2015 1:09 (Oxy Dac).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice