T-Com Internet
- poruka: 19.963
- |
- čitano: 7.094.532
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
@alen29 I mislio sam da su me prebacili na VOIP ali nisu mi poslali nikakvu obavijest niti sam ja šta prekapčao.Ruter je Speedtouch,star nekih 7,8 godina.Moram ga restartati čak i kad ugasim torente.

Ne brini,na VoiP se prebaci kada se ostvari kontakt s tobom.
Ako imaš problema s routerom,zovni SZK,pa će se vidjeti treba li zamjena.
LP

Nisam znao da se ide forsirano?
Hvala na info-u

Pozdrav ljudi, imam problema sa isp-om, nemam niti telefonske linije ni maxtv a naravno ni internet, ovo je vec 3. dan, a negdje sam, cini mi se, procitao da ako nemate usluge 3 dana, da ne morate platiti racun za taj mjesec. Moze li mi netko ovo potvrdit ili me uputit na zakon o potrosacima, koji clanak i sl. Moram im vratit za ovo nekako.
Trenutno koristim internet dan opciju...uzas

Sad sam zvao Tcom u vezi poteškoća s netom od prije tri dana.
Pitao sam kako to da je u redu da se meni naplati po 2kn za zakašnjenje dospjeća uplate za račun a ok je da nisam imao internet cijelo popodne prije nekoliko dana (famozni DDoS napad).
Operater je rekao odma spremnim odgovorom da to nikako ne bi bilo u redu, i da će mi se na računu za 2. mjesec smanjiti račun, za sad se ne zna za koliko točna kuna.
Uzmimo da imas flat internet (UZ UO) 81 kunu, ovaj mjesec ima 28 dana, bit cu velikodusan pa cu stavit da ti 10 sati nije radio net, to ti je eto 1 kuna, daj broj racuna pa cu ti uplatit tu kunu :)
eywa33 - Krivo su ti rekli...
Nemas se kaj hvalti s tim... Ovako je trenutno kod mene a zivim u selendri : )
Sasvim pristojna brzina,ja sam do prije 10ak dan bio na 10/0.25 Iskon,grad Split!!
ja sada zovem SZK da mi poprave max tv i slucajno spomenem turbo kako je bilo prije bozica i pitam ga kada ce opet biti moguce , i on meni kaze kako mi on to moze ukljuciti . Kaze da je to trenutno nestabilno , no ja sam rekao svejedno da mi ukljuci , a on je rekao da ce to kroz par sati biti pustena brzina . sada da li on mene laze vidit cemo
ja sada zovem SZK da mi poprave max tv i slucajno spomenem turbo kako je bilo prije bozica i pitam ga kada ce opet biti moguce , i on meni kaze kako mi on to moze ukljuciti . Kaze da je to trenutno nestabilno , no ja sam rekao svejedno da mi ukljuci , a on je rekao da ce to kroz par sati biti pustena brzina . sada da li on mene laze vidit cemo
koji ruter imaš?
koji ruter imaš?
zte
evo i opet problemi sa francuskom, prebacivao sam neke datoteke na server koji mi se nalazi u francuskoj kod online.net i brzina ka serveru je bila oko 40 mb/s ali kada sam te datoteke htio prebaciti na svoj pc brzina nikako da pređe 300-400 kb/s, da bih onda napravio račun na 4upld.com i napravio remote upload sa svog servera u francuskoj na njihove servere i brzina je bila isto oko 40 mb/s (znači nije da je moj server spor ili tako nešto) i onda sam bez problema te datoteke povukao na njihovih servera na svoj pc sa punih 3.7 mb/s kako bi i trebalo biti. Neznam zašto ali to se obično događa navečer i tako je bilo i kada sam imao adsl a i sada kada sam na vdsl-u i samo prema francuskoj kada napravim speedtest imam punu brzinu
i onda nakon nekog vremena veza prema francuskoj proradi u potpunosti (nemam pojma dali dolazi do zagušenja ili što?)
koji ruter imaš?
zte
Onda je moguce
Imam Siemens Gigaset SX 763 i navedeni router zna ponekad zablokirati. Kada zablokira lampica Online svijetli, ali nema interneta na računalu. Da li će potpuni reset šta pomoći i zašto se to uopće dešava? Također ponekad kod skidanja torrenta ako ne ograničim upload zna doći do restarta routera.
Ovaj je ruter jedan od najboljih koje je T_Com davao. Ako se on ponekad "zblesira" onda ovi drugi t-com ruteri bi daleko više imali problema. Vjerojatno imaš problema sa svojom paricom. E, sad bi najbolje bilo da su ti problemi kod tebe jer ih zamijenom kabla možeš riješiti. Daleko je veći problem ako imaš problem sa paricom od centrale do tebe. Ali i to se da riješiti ako se dogovoriš s majstorom da ti zamijeni parice s nekim od susjeda koji ima samo telefon, a nema internet ili iptv. Ukoliko želiš da ti koliko toliko sve bude stabilno trebaš ograničiti download i upload s torenata.
Svi ti problemi su standardni za gigaseta.
Zamijenom modema za recimo zte 931 VII svi ti problemi nestaju.

Tesko da bi ZTE-om rijesio probleme, uostalom samo bi nastali novi. ZTE sam po sebi je odlican ali je Firmware koji je HT stavio na njega katastrofa. Iskreno, najbolji IAD koji trenutno HT koristi je TG782, brz, bez bezveznih gubljenja linka, user se ne odspaja sam od sebe. Osobno ga koristim evo vec petu godinu i nikada poteskoca.
upravo to je i mene znalo zezat,isti simtomi,i tada se nece reconectat ponovo nego jedino fizicki reset,ugasi upali
takodjer ako torrenti prevelik upload tj maximalni krene pocne stekat maxtv i cijeli net,a parica odlicna-od kada na optimi i drugi rooter sve super
da se pohvalim
kako si dobio to :D

Ovaj je ruter jedan od najboljih koje je T_Com davao. Ako se on ponekad "zblesira" onda ovi drugi t-com ruteri bi daleko više imali problema. Vjerojatno imaš problema sa svojom paricom. E, sad bi najbolje bilo da su ti problemi kod tebe jer ih zamijenom kabla možeš riješiti. Daleko je veći problem ako imaš problem sa paricom od centrale do tebe. Ali i to se da riješiti ako se dogovoriš s majstorom da ti zamijeni parice s nekim od susjeda koji ima samo telefon, a nema internet ili iptv. Ukoliko želiš da ti koliko toliko sve bude stabilno trebaš ograničiti download i upload s torenata.
Dosta sam daleko od centrale. Do kuće mi dolazi još jedna parica. Kako bih ja to sad uspio zatražiti da se isproba druga parica?
Da li bi što pomoglo da potpuno resetiram router. Ako to učinim, da li će se VOIP ponovno složiti?
da se pohvalim
kako si dobio to :D
Uzo sam jos jedan max tv izgorio mi ruter doso majstor stavio mi novi ruter pito me ocu li vecu brzinu za 10 kuna i 2 godine ugovora upalio svoj laptop azuriro ruter i to je to
http://prntscr.com/631gcz , napokon dobio , jucer narucio :D
Ja bi se žalio...sporo je to..
Večeras će nečija parica da se užari od skidanja
to sarkazam ili blebeches napamet