T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.123.142
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
lovac82 kaže...
thabigjc kaže...

eto i to se dogodilo :)

100/20 flat i fon 251kn

Doslo im iz guzice u glavu, ljudima je bilo preskupo pa su bili prisiljeni malo poboljsati uslugu i ublaziti cijene.

Nego, radi li se o pravom FLAT-u ili postoji neko ogranicenje? (fair usage itd)

Ako se ne varam prije par mjeseci su ukinuli za optiku fair usage tj. limit na flat.

Iskreno mene više zanima kada će uvesti vdsl, pošto optiku nikada neće uvesti u moje naselje.

BF3:fluffy_inside
11 godina
neaktivan
BudalastoStvorenje kaže...
markymark099 kaže...

baš to, manji gradovi i naselja  neće vidjeti takvo nešto u bližoj (a vjerojatno ni daljoj) budućnosti

Neće ni svi zainteresirani u Zagrebu. Nemojte bit naivni, u Zagrebu ne teku med i mlijeko. Naprosto u Zagrebu ima više ljudi i njihova je gustoća veća (velike stambene zgrade), pa se nekim telekom firmama više isplati ponuditi uslugu na takvim mjestima, ali smo jako, jako daleko od toga da se u Zagrebu optika nudi na svakom uglu.

pa naravno da ne teku med i mlijeko, ipak je ovo hrvatska. ali činjenica je da je ZG u najboljoj poziciji što se tiče neta i njegovog napretka. i naravno da će prije  "svaki ugao" zagreba dobiti optiku nego neko selo ili manji grad.

16 godina
neaktivan
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

Evo malo prije provjeram T-com optiku u centru španskog i nije dostupna , pa nije to neko no name naselje na periferiji i oni niti na jednom mjestu u španskokm ne nude optiku čak ni kod novoizgrađenih zgrada.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

A da bi se mogli potrudit i lokalni političari, bi.... zalosno je da se negdje provlači plin ili kanalizacija pojedinačno umjesto da sve stvari idu zajedno (ali bolje je triput oprat novac nego samo jednom). Jel moguce da jedan grad sam provuce optiku i onda iznajmljuje tcomu i konkurenciji

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ezacro kaže...

A da bi se mogli potrudit i lokalni političari, bi.... zalosno je da se negdje provlači plin ili kanalizacija pojedinačno umjesto da sve stvari idu zajedno (ali bolje je triput oprat novac nego samo jednom). Jel moguce da jedan grad sam provuce optiku i onda iznajmljuje tcomu i konkurenciji

Koliko su ljudi nesposobni još će svaka firma imat svoju optiku provučenu i kopat ce istu rupu minimalno 2 puta godišnje.

15 godina
neaktivan

zbljuv

http://www.naturalselection2.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2014 19:01 (FLes).
11 godina
neaktivan
markymark099 kaže...

pa naravno da ne teku med i mlijeko, ipak je ovo hrvatska. ali činjenica je da je ZG u najboljoj poziciji što se tiče neta i njegovog napretka. i naravno da će prije  "svaki ugao" zagreba dobiti optiku nego neko selo ili manji grad.

Činjenica je da ljudi u pojedinim dijelovima Zagreba mogu birati usluge više providera, a u nekima ne mogu, pa su osuđeni na usluge jednog providera, dok u nekim manjim mjestima ljudi ne mogu doći od usluge i tog jednog jedinog providera. Sve ja to znam. Samo želim sasvim dobronamjerno napomenuti da je Zagreb jedno vrlo šareno mjesto što se tiče dostupnosti interneta.

Optika: već ih 2 godine sustavno ispitujem o tome i ništa. I svaki put kad me nazovu i nude svoje usluge, opet ih pitam i ništa.

EDIT 1.9.2014.:

Žao nam je

Na vašem priključku trenutno nisu dostupne usluge putem optičke veze.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.9.2014 16:02 (BudalastoStvorenje).
14 godina
T-Com Internet

Što mislite po ovome mogu li ostvariti veću brzinu od 4 mbit/s npr do 10 mbit/s?

0 0 hvala 0
14 godina
Re: T-Com Internet
Na ADSL2+ ti je maksimum po kalkulatorima oko 19 mbita,no oduzmi jedno 20-30% zbog starosti infrastrukture
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan
T-Com Internet

Zašto mobilni flat internet smanje baš na 64 kbps, pri toj brzini niti Facebook Messenger ne funkcionira dobro i treba 4 put stisnut posalji. Kaj tu brzinu ne smanje na 1 mbps pa da čovjek bar može učitati neku sliku il nešt. Kaj nama kojima ne mogu ponuditi ADSL brži od 4 mbit, a živimo gdje ima 4G signal ne daju router za 4G po cijeni koju bi plaćali za ADSL?

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2014.
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Diplomirani pješak kaže...

Zašto mobilni flat internet smanje baš na 64 kbps, pri toj brzini niti Facebook Messenger ne funkcionira dobro i treba 4 put stisnut posalji. Kaj tu brzinu ne smanje na 1 mbps pa da čovjek bar može učitati neku sliku il nešt. Kaj nama kojima ne mogu ponuditi ADSL brži od 4 mbit, a živimo gdje ima 4G signal ne daju router za 4G po cijeni koju bi plaćali za ADSL?

jer oni smatraju da je to dovoljno, ma ne treba ni 1mbps, i 500kbps bi bilo  dovoljno za surfanje i facebook ali to im se neisplati jer tko će im onda kupovati ostale internet pakete(S,M,L,XL)

14 godina
T-Com Internet

2 mjeseca koristim onaj paket MAX2 internet S sa cijenom od 215kn na njihovim stranicama a to su potvrdili i njihovi djelatnici sa kojima san razgovara a račun ipak dolazi 235kn

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2014 13:56 (brmbo).

0 0 hvala 0
17 godina
brmbo kaže...

2 mjeseca koristim onaj paket MAX2 internet S sa cijenom od 215kn na njihovim stranicama a to su potvrdili i njihovi djelatnici sa kojima san razgovara a račun ipak dolazi 235kn

Nazovi službu za korisnike. Nije ti uključena brzina sa ugovorom. To se lako riješi sa par klikova. Naravno imaš i pravo na umanjenje računa. Ako želiš riješim ti ja sve to sutra. Ako želiš pošalji mi u inbox poruku sa brojem telefona i imenom vlasnika.

Bit će!
14 godina
unique83 kaže...
brmbo kaže...

Nazovi službu za korisnike. Nije ti uključena brzina sa ugovorom. To se lako riješi sa par klikova. Naravno imaš i pravo na umanjenje računa. Ako želiš riješim ti ja sve to sutra. Ako želiš pošalji mi u inbox poruku sa brojem telefona i imenom vlasnika.

Fala imaš pm

16 godina
neaktivan
T-Com Internet

Istrazivao sam na internetu i nasao vrlo zanimljivu stvar. I naravno šokirao sam se. Iako je rumunjska u EU i svi mi mislimo da je to neka siromašna zemlja pod diktatorskim režimom gdje jedva da imaju vode i struje a kamoli interneta , i da im je zemlja ništa drugo nego sr*nje. Rumunjska nudi internet od 1000 Mbit/s i to je kod njih normalno. 100 mbit/s je standard i svako kućanstvo ima omogućenu toliku brzinu i to za samo 6 eura da dobro ste vidjeli za 6 eura a 1000 mbit/s je 12 eura da ne halucinirate 12 eura. hahahahahahaahahah

http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_in_Romania

10 0 hvala 0
12 godina
zeroname kaže...

Istrazivao sam na internetu i nasao vrlo zanimljivu stvar. I naravno šokirao sam se. Iako je rumunjska u EU i svi mi mislimo da je to neka siromašna zemlja pod diktatorskim režimom gdje jedva da imaju vode i struje a kamoli interneta , i da im je zemlja ništa drugo nego sr*nje. Rumunjska nudi internet od 1000 Mbit/s i to je kod njih normalno. 100 mbit/s je standard i svako kućanstvo ima omogućenu toliku brzinu i to za samo 6 eura da dobro ste vidjeli za 6 eura a 1000 mbit/s je 12 eura da ne halucinirate 12 eura. hahahahahahaahahah

Drago mi za rumunje al ovo mi nikako nije popravilo dan...

koja smo mi bijeda...

uBlowMeBro?
15 godina
T-Com Internet
a zaboravili ste da su nama ovdje place MASU vece nego u rumunjskoj...

evo primjer italija: ima isto vece place i s njima su i vece cijene telefonije...cisto primjer: paket sa 200 min 200 sms i 1gb mjesecno im dode 15 eura...a ti vidi sta mi imamo na simpi za 50kn mjesecno...opet se vracamo na place...
Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

evo primjer italija: ima isto vece place i s njima su i vece cijene telefonije...cisto primjer: paket sa 200 min 200 sms i 1gb mjesecno im dode 15 eura...a ti vidi sta mi imamo na simpi za 50kn mjesecno...opet se vracamo na place...

točno, u rumunjskoj je prosječna plaća manja od 400€, u hrvatskoj je veća od 700€ (prema wikipediji)

ali i dalje je zanimljivo da rumunjska kao jedna siromašna država ima tako dobru infrastrukturu i pokrivenost internetom velike brzine.

16 godina
neaktivan
markymark099 kaže...
RuskeGTT kaže...

točno, u rumunjskoj je prosječna plaća manja od 400€, u hrvatskoj je veća od 700€ (prema wikipediji)

ali i dalje je zanimljivo da rumunjska kao jedna siromašna država ima tako dobru infrastrukturu i pokrivenost internetom velike brzine.

Opet kad usporediš mi nekih bjdenih 5 mbit/s plaćamo 20 eura a rumunj 1000 mbit/s 12 eura.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2014 17:40 (zeroname).
15 godina
markymark099 kaže...
RuskeGTT kaže...

nisam znao da im je placa toliko visoka...

onda kad usporedimo

400e placa - 12e za 1000mbit

700e placa - 20e za 5mbit

onda vidimo u kakvoj ciganiji zivimo

16 godina
u2Noobish4Me kaže...
zeroname kaže...

Drago mi za rumunje al ovo mi nikako nije popravilo dan...

koja smo mi bijeda...

Ti se kurči konfom od 15K kuna, a ja ću brzinom...{#} Ne možeš sve imati...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
11 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...
markymark099 kaže...
RuskeGTT kaže...

nisam znao da im je placa toliko visoka...

a gle vjerojatno je kod njih kao i kod nas, prosjek dižu političari i slični uhljebi.

pa svi znamo da u hrvatskoj prosječan radnik ne dobiva ni približno 700€

14 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pozdrav svima,

jedno tehničko pitanje za one koji imaju TCom optiku...

Potrebna mi je javna ip adresa na mojem routeru, znači želim da mi njihov modem/router radi kao bridge, ili još bolje izbaciti njihov router iz jednadžbe i  skopčati wan port svojeg routera direktno u ONT.

Da li imaju aktivirano kakvo filtriranje po MAC adresama (ukoliko spojim svoj router direktno u ONT), ili trpaju internet uslugu u neki VLAN pa je potrebno tagirati taj VLAn na portu?

Predpostavljam da se prema njima diže PPPoE, odn. da ne dobivaš javni ip direktno DHCP-om?

Ima li itko da je složio ovakav ili sličan setup, te da li je izvedivo?

Hvala i pozz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Dal još nekome Max Adsl jučer i danas dobar dio vremea radi jako sporo?

http://www.naturalselection2.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
T-Com Internet

Uzeo sam onu promo brzinu od 10mbps, i digla mi se brzina tu negdje na oko 10mbps (jednom izađe 9,5, jednom 10, jednom 10,5, ali se tu negdje vrti), sad, zanima me dal su im to fore s promo razdobljem da ulove ribice ili takva brzina ostaje i nakon tih promo 2 mjeseca (i potpisivanja 24mj)?

0 0 hvala 0
14 godina
T-Com Internet

Jučer sam prešao na ovaj Ultra Max paket, rekli su mi da ću za početak imati 40 mb download / 10 mb upload, pa ako poželim mogu nadogradit na 100/20 kao što kolega ima.

Još mi nije povećana brzina, čekam da prodje valjda taj zahtjev koji su predali pa javim sa screenshotom. {#}

7 Times World Champion - 155 Podiums - 68 Pole Positions - 91 Wins | Goodbye and thank you for everything Michael

0 0 hvala 0
11 godina
Tomek.Klc kaže...

Jučer sam prešao na ovaj Ultra Max paket, rekli su mi da ću za početak imati 40 mb download / 10 mb upload, pa ako poželim mogu nadogradit na 100/20 kao što kolega ima.

Još mi nije povećana brzina, čekam da prodje valjda taj zahtjev koji su predali pa javim sa screenshotom. {#}

I ja sam jučer potpisao ugovor na ULTRA MAX3 L HBO, te sam dobio 100 mb/ 50, a nakon 3 mjeseca ako odjaviš onda pada na 40, ako ne odjaviš jednostavno naplate 10 kn više.

S time da neznam kada će prikopačati optički kabel jer ni sami neznaju, kažu unutar 60 dana, iako mi je kabel već 10 godina kroz vrt spojen u kontrolni ormarić od T-COm-a.

U svakom slučaju, jedva čekam da se to odradi, pogotovo jer me ovaj paket isto košta kao i prošli, a imati ću 10x veču brzinu :)

12 godina
T-Com Internet

Ekipa, pazite situaciju.

Jučer me susjeda ulovi da joj telefon ne radi, nema signala a nemre dobit prek korisničke njih u t-com da prijavi kvar, daj možeš ti....

ok, uzmem telefon, nazovem i dobijem ove za prijavu kvara bla bla, i sad:

pitaju oni mene za koji telefon prijavljujete, tko je vlasnik linije...nakon minute kaže ok, prijavili kvar, u roku od 72h mora bit riješeno, netko iz tehničke službe će doći i riješiti to.

na kraju, da im treba kontakt da jave kad bude stvar riješena, reko ja zovite na ovaj kućni s kojeg sam vas zvao- kaže ok, zapisano, hvala i đenja.

srećom ima ekipe koja je ok pa mi jutros iz centrale nakon mog poziva potrvrdila moje pretpostavke i dala podatke da uđem u ruter i izmjenim sve kako mi paše.

možete vjerovat jel, naravno da da kad se radi o njima haahahhaha{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}{#}

al šta se bandwitcha tiče se ne žalim, imam bakar i 10Mbit, uredno dobivam 8{#}

uBlowMeBro?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
T-Com Internet

Zašto mi je prebacilo line mode na G.DMT.BIS a inače je bilo ADSL2+

slika slika
kako je bilo prije kako je bilo prije
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.9.2014 13:18 (Silent horror1992).

0 0 hvala 0
16 godina
T-Com Internet

Moze li mi netko upuceniji pojasniti (naravno oni koji se bas razumiju u sve to) kako se T-comu isplati nuditi Optiku po istoj cijeni kao i ADSL.... mislim, ipak se radi o pravom FLAT-u tako da mozemo skidati koliko hocemo, a brzine su ipak drasticno vece.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.9.2014 13:13 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice