T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.110.961
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li naznaka?

".....HAKOM je ocijenio potrebnim donijeti ovo privremeno rješenje dok ce se
u nastavku postupka utvrditi tocni troškovi i po potrebi odrediti iznosi najnižih cijena koje HT smije
primjenjivati."

WTF? sto bi sada to trebalo znaciti? {#}

Imam jos jedno pitanje, je li bila uracunata mjesecna naknada za paricu (telefonsku liniju) u te dosadasnje MAX3 cjenovne pakete?

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: T-Com ADSL ; nove brzine/cijene, ima li nazn
lovac82 kaže...

".....HAKOM je ocijenio potrebnim donijeti ovo privremeno rješenje dok ce se
u nastavku postupka utvrditi tocni troškovi i po potrebi odrediti iznosi najnižih cijena koje HT smije
primjenjivati."

WTF? sto bi sada to trebalo znaciti? {#}

To je i prije bilo

T-com ima određene cijene ispod kojih ne može ponuditi svoje usluge - tako da ostali operateri poput optime i ostalih mogu biti jeftiniji i širiti se tj. da t-com nema potpuni monopol.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
14 godina
Paolo2612 kaže...

T-com ima određene cijene ispod kojih ne može ponuditi svoje usluge - tako da ostali operateri poput optime i ostalih mogu biti jeftiniji i širiti se tj. da t-com nema potpuni monopol.

Znači mi, kojima su alternativni operateri nedostupni, smo primorani kroz skuplju uslugu HT-a "participirati" njihovu jeftiniju uslugu, da ne kažem "širenje". Ne mislim da bi HT snizio cijene ni kad bi smio ali ovako .... Bilo bi fer u najmanju ruku da HAKOM i to izregulira za ona područja gdje HT ima monopol.

17 godina
neaktivan
madsav kaže...
Paolo2612 kaže...

Znači mi, kojima su alternativni operateri nedostupni, smo primorani kroz skuplju uslugu HT-a "participirati" njihovu jeftiniju uslugu, da ne kažem "širenje". Ne mislim da bi HT snizio cijene ni kad bi smio ali ovako .... Bilo bi fer u najmanju ruku da HAKOM i to izregulira za ona područja gdje HT ima monopol.

Znači fer bi bilo da ja plaćam 200 kn za istu uslugu što ti plaćaš 100kn. Po kojoj logici?

I kad smo već kod toga alternativni provideri u većini slučajeva imaju zakupljene ht-ove vodove. Mogu oni zakupiti ih (u teoriji - ne znam zakonsku regulativu i mogućnosti) i za vukojebine, ali njihova je odluka da neće.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
14 godina
Paolo2612 kaže...

Znači fer bi bilo da ja plaćam 200 kn za istu uslugu što ti plaćaš 100kn. Po kojoj logici?

I kad smo već kod toga alternativni provideri u većini slučajeva imaju zakupljene ht-ove vodove. Mogu oni zakupiti ih (u teoriji - ne znam zakonsku regulativu i mogućnosti) i za vukojebine, ali njihova je odluka da neće.

Ne, nego bi fer bilo da istu uslugu plaćamo isto. Ovako smo mi u "vukojebinama" 6,5 km od centra osuđeni na HT i cijene koje diktira HAKOM (pitam se koga u stvari štite).

Drugim riječima, ono što netko plaća 150 JA sada još uvjek plaćam 250. I to je onda u redu ? A alternativni pucaju od širenja.

15 godina

Tcom mora dati drugim operaterima na korištenje vodove i to po 40% nižoj cijeni od maloprodajne cijene svojih usluga. S time da mu je minimum ograničen od HAKOM-a i taj isti HAKOM ga je htio kazniti (ili još istražuje hoće li) jer je stvorio BonBon sa jeftinijim cijenama.

Tako da bez HAKOM-a bi svi sad imali optiku i niže cijene svega, ali jadni lokalni operateri {#}   . VIP i drugi veliki bi opstali ali ako su mogli zabraniti tcomu da ide ispod neke cijene zašto nisu umjesto toga stavili da ne smije iznad određene cijene? Tako bi čak i da ih je samo 1 ili 2 operatera nebi mogli ići iznad određene cifre i opet nama dobro (zapravo još bolje, na optici)

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ma hakom nema veze ,štite alternativne providere koji su dostupni u 5% kucanstava a nama ostalima kojima je t-com jedini dostupni moramo placati za gamad koja ne ulaze u infraksturu nego bi sve na pladnju .I sad oni nedaju da t-com smanji cijene.

Po hakomu je max 3 jeftin ,sad ce valjda narediti da dignu cijene {#}

“Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2012 23:36 (ppetesic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Od kud vam ovolike dezinformacije? Vi nemate internet doma?

Optima, Iskon i H1 su dostupni u cijeloj RH, s tim da Optima i H1 imaju sve na jednom računu u svakoj vukojebini, uključujući TV.

1 1 hvala 0
16 godina
Jesu da, kak da ne... predodabir operatera se ne broji
Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ranzo, ti živiš u svakoj vukojebini pa znaš?? Evo recimo u vukojebini od kud sam ja, nema još ni optime, a h1 niti nikad neće doći... btw. živim u gradu koji nije baš takva vukojebina :D 

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
Fero kaže...

Za nekoliko dana izlaze sa novim paketima tel/adsl/max tv  zajedno u paketima . Treba se strpiti i vidjeti što pružaju ali naćuo sam da će biti tri usluge zajedno za nekakvih 200 do 230 kn.

Je li netko ima više informacija ovo ovoj izjavi??

Odakle se to "načuja" jer ja nikako nešto načuti?

15 godina
protjeran

Od kud ti to da nema optime niti h1? Si provjeravao?

Ajmo nabaciti okladu da su ti dostupni svi koje sam spomenuo...

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 19:56 (RaNzO).
16 godina

Za optimu sam provjeravao, skoro pa svaka druga ulica ima, eto moja baš nema dostupnost Interneta, da nebi bilo da razgovaramo o telefonu... a za h1 nisam ni provjeravao jer to garantirano onda nema :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Blade18 kaže...

Za optimu sam provjeravao, skoro pa svaka druga ulica ima, eto moja baš nema dostupnost Interneta, da nebi bilo da razgovaramo o telefonu... a za h1 nisam ni provjeravao jer to garantirano onda nema :D

Imaš li tel. br. tamo? Ako imaš, onda si dostupan za:

Optimine O+ pakete ("O1+" = tel, "O2+" = tel+int, ili int+tv, a "O3+" = tel+int+tv)

H1 BIT pakete tel, tel+int, ili tel+int+tv (Trio BIT = 248kn s PDV-om, sve na jednom računu, ne gledaš račun od T-Coma)

Iskon HR.DUO pakete - ovi paketi su ti dostupni od istog trena od kad i T-Com ADSL, ili najkasnije od 2006. godine, nije ti dostupan TV i primaš osnovnu pretplatu za tel (75kn) od T-Coma, a sve ostalo od Iskona...

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 20:40 (RaNzO).
16 godina

ok, provjerit ću to čim stignem pa se javim ovdje!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@ Janer pogledaj postove unazad malo pa onda citiraj načuja.
Moj post je bio ono šta mi je rekla SZK T-coma,a kod kuće mi je bio djelatnik HT-a i rećene su mi te informacije.
Tako da ako lažu oni onda lažem i ja, a uostalom nazovi t-com i provjeri.
Pozz

Sve se nema.Možeš mislit.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 22:58 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Fero kaže...
@ Jaren pogledaj postove unazad malo pa onda citiraj načuja.
Moj post je bio ono šta mi je rekla SZK T-coma,a kod kuće mi je bio djelatnik HT-a i rećene su mi te informacije.
Pozz

Ja mogu potvrditi da je ovo istina samo se još ćeka dopuštenje HAKOM-a.

BF3:crna_bandera
16 godina
neaktivan

Neko na newsima kaze da mu je rekao monter da ce mozda biti dizanje sa 4 na 6 link

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja nisam u pri*izdini, nego u Osijeku, i to ne u nekom zapustenom dijelu ili uz rub grada..nego par stotina metara od glavne ceste, blizu stadiona..

Nista nije dostupno osim T-scuma..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
brane47 kaže...

Ja nisam u pri*izdini, nego u Osijeku, i to ne u nekom zapustenom dijelu ili uz rub grada..nego par stotina metara od glavne ceste, blizu stadiona..

Nista nije dostupno osim T-scuma..

takodjer osijek i potvrdjujem ovo a onaj što sto spominjje svima dostupnost to moze okaćiti macku o rep

kontaktiro optimu,iskon,h1 eventualno mogu dobiti telefon ili net ali ni jedni mi ne mogu ponuditi tv+net+telefon

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
14 godina
Fero kaže...

@ Janer pogledaj postove unazad malo pa onda citiraj načuja.
Pozz

Wolf88 kaže...
Fero kaže...
@ Jaren pogledaj postove unazad malo pa onda citiraj načuja.
Pozz

Ja mogu potvrditi da je ovo istina samo se još ćeka dopuštenje HAKOM-a.

.delboy kaže...

Neko na newsima kaze da mu je rekao monter da ce mozda biti dizanje sa 4 na 6 link

Znači ipak ima nešto u tome, nešto će biti. Iako bi ja osobno da se ostvari Ferova prognoza od 200-230kn nego samo povećanje sa 4->6 uz istu cijenu.

A da li je itko načuo kad bi to moglo biti?

E, i ovi što govore da ima u svakoj vukojebini i ostalih operatera; eto ja osim t-coma imam mogućnost još jedino optime ali po skupljoj cijeni nego što optimu imaju ostali, tj po istoj cijeni kao i za t-com pakete.

Ali eto poznato je da je HR država jednakih i jednakijih.

14 godina

Hm, evo malo više informacija za optiku od strane tcoma. HAKOM je navodno odobrio i ispunjeni su svi uvjeti. Od 1.travnja Tcom će imati dopuštenje priključiti korisnike FTTH infrastrukture.

Link

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2012 11:36 (fighterZu).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

vidi cijena.... moraš imat plaču od najmanje 8 000kn da bi mogao imati optiku :p

15 godina
protjeran

Od kud ljudi vama te informacije da ne možete imati ništa osim T-Coma?

Radim već dosta dugo u telekomunikacijama, pa znam što je gdje dostupno i koju uslugu na kojem području pružamo. U većini OS je dostupan Iskon na "svojim centralama", tj. za trio uslugu, a dostupni su Optima, H1, B-net i Amis. Nije cijeli grad dostupan za sve operatere.

Ajmo sad jednom zauvijek - ne možete živjeti u RH, imati br. od T-Coma, a da niste dostupni za:

- H1 BIT pakete

- Optima O+ pakete

- Iskon HR.DUO pakete

To su paketi na POSTOJEĆOJ T-Com infrastrukturi, ali kod Optime i H1 NEMA pretplate T-Comu.

Za opcije interneta i televizije možete biti nedostupni (ali tada niti kod T-Coma ne možete dobiti uslugu) ako:

- ste na PCM uređaju

- ste na centrali koja još nije unapriđena/nadograđena za ADSL (da, još uvijek to postoji u RH)

U svim ostalim slučajevima ste dostupni za navedene usluge.

2 0 hvala 2
14 godina
RaNzO kaže...

Od kud ljudi vama te informacije da ne možete imati ništa osim T-Coma?

Radim već dosta dugo u telekomunikacijama, pa znam što je gdje dostupno i koju uslugu na kojem području pružamo. U većini OS je dostupan Iskon na "svojim centralama", tj. za trio uslugu, a dostupni su Optima, H1, B-net i Amis. Nije cijeli grad dostupan za sve operatere.

Ajmo sad jednom zauvijek - ne možete živjeti u RH, imati br. od T-Coma, a da niste dostupni za:

- H1 BIT pakete

- Optima O+ pakete

- Iskon HR.DUO pakete

To su paketi na POSTOJEĆOJ T-Com infrastrukturi, ali kod Optime i H1 NEMA pretplate T-Comu.

Za opcije interneta i televizije možete biti nedostupni (ali tada niti kod T-Coma ne možete dobiti uslugu) ako:

- ste na PCM uređaju

- ste na centrali koja još nije unapriđena/nadograđena za ADSL (da, još uvijek to postoji u RH)

U svim ostalim slučajevima ste dostupni za navedene usluge.

Mislim da smo gore svi govorili o triple uslugi, ako ne onda sam bar ja na nju mislio.

A evo moja iskustva:

Bnet - Na navedenom podrucju nismo u mogucnosti pruziti usluge interneta i fiksnog telefona.
Iskon - na Vašoj je adresi trenutačno dostupna isključivo usluga HR.DUO. Usluga DUO.CARNet nažalost nije dostupna.
Optima - nismo Vam u mogućnosti ponuditi navedenu uslugu.U prilogu je brošura s ponudom paketa koje Vam možemo ponuditi (op. + paketi po skupljoj cijeni od običnih)
H1 - Trenutno na navedenoj adresi nije dostupna usluga za koju se interesirate.

14 godina
neaktivan
RaNzO kaže...

To sto ti govoris je neka sasvim druga prica..To NIJE Iskon, optima, itd..

Meni samom, ponavljam, nista nije dostupno osim T-coma..A imam Iskon HR.DUO, samo ja to ne ubrajam u iskon, jer je to T-comova infrastrukutura, i tu je Iskon skoro samo pregovarac..

Nemogu imati Iskonov tv, te moram placati T.comu pretplatu, to nije puna usluga! Dostupni su mi ti "nazovi ih" paketi, ali to nije to..I od B-neta jedino tv..Jer su gadovi provukli kabel samo na jednu stranu ulice, drugu ne..

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2012 13:32 (brane47).
17 godina
RaNzO kaže...

- H1 BIT pakete

- Optima O+ pakete

- Iskon HR.DUO pakete

To uopće nije toćno ako koristie t-com infrastrukturu onda ti je raćun uvećen za 79 kn kod svakog operatora,ako ideš preko njihove infrastrukture onda ti nema pretplate t-com-u

Šta mislite o vip-ovoj ponudi duo paketa za 227 kn-preko t com infrastrukture

fiksna bez limita(prema svim operatorima i vip mobilna mreža)+0,25 uspostava poziva

4Mbit/s brzina + flat

ugovor na dvije godine

ovo mi nekako još izgleda najpovljnije što se tiće duo paketa

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.4.2012 14:07 (Wolf88).
16 godina

izgleda da smo mi onda svi budale po njegovome,kao da ja nebi volio dobiti isto ili bolje po manjoj cijeni

ali isti slucaj i kod mene nesto moze ali ne komplet koji ja trebam,trenutno imam telefon+net+maxtv bez ugovora jer se nadam da ce nesto biti

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Wolf88 kaže...
RaNzO kaže...

- H1 BIT pakete

- Optima O+ pakete

- Iskon HR.DUO pakete

To uopće nije toćno ako koristie t-com infrastrukturu onda ti je raćun uvećen za 79 kn kod svakog operatora,ako ideš preko njihove infrastrukture onda ti nema pretplate t-com-u

Šta mislite o vip-ovoj ponudi duo paketa za 227 kn-preko t com infrastrukture

fiksna bez limita(prema svim operatorima i vip mobilna mreža)+0,25 uspostava poziva

4Mbit/s brzina + flat

ugovor na dvije godine

ovo mi nekako još izgleda najpovljnije što se tiće duo paketa

Pričaš gluposti kod H1 ne plačaš preplatu od 79 kuna T-com-u  (h1trio bit usluga 240 kn sa pdv-om)

Shoma
17 godina

Pa nazovi službu za korisnike pa će ti tamo reći da je u cijenu od 199 kn uraćunata naknada t com-u od 79 kn

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice