Jel ima ikakvih naznaka povečanju brzine ili ičega?
T-Com Internet
- poruka: 19.950
- |
- čitano: 7.066.828
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam od T-coma internet od 4Mbits/s maksimalni download mi je 491 KB/sec dal je to normalna brzina za 4Mbit/s.
da
argh na kojoj vezi mi skapavamo, pogotovo oni koji imaju maxtv-a :O :O :O
Imam od T-coma internet od 4Mbits/s maksimalni download mi je 491 KB/sec dal je to normalna brzina za 4Mbit/s.
je to je normalni čak i skoro idealno, kad je idealno što je nemoguće 500
je to je normalni čak i skoro idealno, kad je idealno što je nemoguće 500
Misliš idealno je, tj u teoriji je 512.
A i moguće je, jer dok sam još bio na t-comu nerijetko sam imao download 500-540KBps. Modem se u pravilu uvijek spaja nešto brže od one brzine koju ti plaćaš, barem je tako kod mene bilo, i onda tu i tamo se dogodi i da je realna brzina koju dobivaš od tako spojenog modema mrvicu iznad. Ali 500KB sam imao često. recimo da mi je oko 490-500 bilo gotovo uvijek. Dok sad npr mi je modem spojen na 12Mbps, a dobivam stabilnih 9.6-10.2 Mbps (plaćam 10 naravno), i to je ujedno i maximum ove moje parice.
Misliš idealno je, tj u teoriji je 512.
A i moguće je, jer dok sam još bio na t-comu nerijetko sam imao download 500-540KBps. Modem se u pravilu uvijek spaja nešto brže od one brzine koju ti plaćaš, barem je tako kod mene bilo, i onda tu i tamo se dogodi i da je realna brzina koju dobivaš od tako spojenog modema mrvicu iznad. Ali 500KB sam imao često. recimo da mi je oko 490-500 bilo gotovo uvijek. Dok sad npr mi je modem spojen na 12Mbps, a dobivam stabilnih 9.6-10.2 Mbps (plaćam 10 naravno), i to je ujedno i maximum ove moje parice.
onda su ti dali malo više od 4, jer ja sam imo točno 4 i uvjek je bilo 480-495 nikad više, sad imam 10 megabita i sad je 1.2 MB al uvjek :D to mi je ok
Zna li itko koliko dugo bi trajalo odjavljivanje sa tcom telefona,interneta i max tv-a.Za adsl i maxtv mi je istekla ugovorna obveza.Naime, zvao sam njihovu sluzbu da vidim mogu li kao postojeci korisnik produzavanjem pretplate na max tv dobiti lcd za 1Kn! Receno mi je da nemogu vec da mogu dobiti prijenosni disk,sto znam,ali ga nezelim.Sad sam si pomislio posto vise nisam pod ugovornom obavezom da se odjavim i nakon toga ponovno zatrazim doticne usluge sa mogucnoscu kupnje lcd-a za 1Kn ili 399Kn,ovisno o paketu.Pa molim nekoga tko se odjavljivao i prelazio na drugog operatera da podjeli svoja saznanja.Da malo i taj tcom nesto korisnije da za vrijeme koje sam kod njih....
meni zna najvise 520-530 kb/s u vezi 4mbit
Ima netko iskustva s H1 internetom??
Prešao bi sada na njih, jer su i jeftiniji, a i duplo brži (8/512), a već imam tel. kod njih..
Zna li itko koliko dugo bi trajalo odjavljivanje sa tcom telefona,interneta i max tv-a.Za adsl i maxtv mi je istekla ugovorna obveza.Naime, zvao sam njihovu sluzbu da vidim mogu li kao postojeci korisnik produzavanjem pretplate na max tv dobiti lcd za 1Kn! Receno mi je da nemogu vec da mogu dobiti prijenosni disk,sto znam,ali ga nezelim.Sad sam si pomislio posto vise nisam pod ugovornom obavezom da se odjavim i nakon toga ponovno zatrazim doticne usluge sa mogucnoscu kupnje lcd-a za 1Kn ili 399Kn,ovisno o paketu.Pa molim nekoga tko se odjavljivao i prelazio na drugog operatera da podjeli svoja saznanja.Da malo i taj tcom nesto korisnije da za vrijeme koje sam kod njih....
Odjava traje 2 dana najviše od onog kad odeš u t-centar i potpišeš da nečeš to i to.. :D e al onda neznam kolko ti dugo u sustavu drže da je aktivno i dodle nemreš imat ponovo...
Danas otvorio torrent da malo pogledam što je skinuto, kad šok pogledajte slike. Cudno je kako brzina stalno oscilira(pogotovo upload), dok sam ovo pisao brzina je išla od 30-ak kB/s pa do 1.2 MB/s, uploadao sam kroz jednu minutu 70-ak MB. Inace brzina je uvjek bila download: 230 kB/s upload: 30 kB/s...sad jeli se kod vas ovo događa ili je to samo do mene?
Brzina slanja..... *________* skidam kapu!
Jel ima ikakvih naznaka povečanju brzine ili ičega?
nema
Znaci ostaje mi ili Iskon ili da i dalje ostajem na t-comu....zalosno posto na samo 100-tinjak m od mene su dostupni doslovno svi!
E sada...moze mi netko reci kakav je Iskon, ali realno....zanima me telefon, adsl i obavezno osnovni paket za IPTV. Kakve su brzine u odnosu na t-com, kakvi su programi u odnosu na MaxTV....koji router ide u paketu, dali je ok?
Isto tako me zanima koji tocno model hdd-a daje t-com kod produzenja ugovora? Zanima me, ali bih radije presao kod boljeg providera a ne se prodao sa 300 kn vrijedan hdd. Ako je Iskon bolji, idem kod njih....makar mi se cini sve isti jarac ili jos losije!?
Pitao sam na par foruma pa me zanima i sta vi na BUG forumu kazete.
Svaki savjet (argumentiran) je i vise nego dobrodosao!

Znaci ostaje mi ili Iskon ili da i dalje ostajem na t-comu....zalosno posto na samo 100-tinjak m od mene su dostupni doslovno svi!
E sada...moze mi netko reci kakav je Iskon, ali realno....zanima me telefon, adsl i obavezno osnovni paket za IPTV. Kakve su brzine u odnosu na t-com, kakvi su programi u odnosu na MaxTV....koji router ide u paketu, dali je ok?
Isto tako me zanima koji tocno model hdd-a daje t-com kod produzenja ugovora? Zanima me, ali bih radije presao kod boljeg providera a ne se prodao sa 300 kn vrijedan hdd. Ako je Iskon bolji, idem kod njih....makar mi se cini sve isti jarac ili jos losije!?
Ja imam Iskon TV+ADSL. Jako zadovoljan. Brzina ide do 350 kb/s, a dobili smo službenu obavijest da će tijekom siječnja povećati brzine sa 3 na 5 Mbit/s. TV je isto tako korektan. Nisam nikada imao prilike vidjeti MaxTV, ali na IskonTV nemam niti jednu zamjerku. Plaćam 190 kn mjesečno, obveza je 18 mjeseci. Router je Thompson ST780.
Ocjena -5.
S druge strane u firmi imam isto Iskon, ali ADSL+TEL i router Siemens SX763 i to baš ne funkcionira najbolje. Svaki drugi dan moram ga resetirati jer ili mi ne daje caller-id (nakon reseta uredno radi) ili mi telefon uopće ne zvoni (a pozivatelju normalno zvoni). Pošto taj fiksni broj imam u VPN-u, u početku je i tu bilo problema, kada sam zvao drugi broj koji je dio VPN-a, često se znalo događati da nezove sasvim neki drugi broj (nepoznati). Sad su to, čini mi se, riješili i više se to ne dešava. Ovo plaćam 150 kn mjesečno + impulsi.
Ocjena 3
U ožujku i ja idem na Iskon. Za brzinu ne moram mislit(uvijek mi je full brzina, bio dan ili bila noć, bila oluja ili neznam šta) jer u mom mjestu ne postoji samostalna Iskon linija nego se koristi linija od T-Coma.
Vjerojatno idem na paket(neznam mu ime) koji košta 220kn + 55kn(T-com linija). Neograničeni fiksni pozivi, FLAT internet. Meni odlično s obzirom da sadašnji ADSL placam 150, 160kn + svaki mjesec ce dodje ~330kn račun. Izadje 500kn što je astronomski za financijske mogućnosti obitelji. S Iskonom ne vjerujem da ce mi račun prelazit ~300kn, zbog poziva prema mobilnoj mreži koji nisu besplatni. Uglavnom jedva se čak odriješit T-Scuma.
I nemoj se prodavat za HDD od 300kn jer ćeš s Iskonom uštedit za 4 takva HDDa(malo je reći 4 :D ).
Pređi na Iskon (u vlasništvu T-Konj ) kaj drugo bez dileme, jer je znatno jeftinije kak tebe zanima IPTV IskonTrio osnovni paket je 210kn i to je to a popis programa vidiš dole. Brzina u osnovnom Trio paketu je za sad 3mbps/384kbps, no bit ce povecano na 5mbps/512kbps kroz neko vrjeme tak da nema problema.
http://www.iskon.hr/za_kucu/iskon_trio/telefon_internet_tv/vise/narudzba_trio_start
http://www.iskon.hr/tvinfo/popis_tv_kanala/iskon_tv_start
Za sad je Iskon povecal brzine samo u IskonDuo paketima, ak to još neki ne znaju pa to onda izgleda ovak ko na fotki dole. Kaj je super za 150kn mjesecno itekak, Ruther buš dobil ovaj dole na linku i dovoljno ga je samo spojit na telefonsku liniju on sam sve dalje odradi. Telefon spajaš prvo na Ruther, kod Iskon a ne u zidnu uticnicu kao kod T-Šrot i to je to uglavnom.
http://www.iskon.hr/za_kucu/iskon_duo/internet_telefon2/vise/narudzba_flat
http://gigaset.com/hq/en/product/GIGASETSX763WLANDSL.html
Treba spomenut za one koji još ne znaju, da je Iskon kao alternativni pruzatelj internet usluga kaj bi znacilo da je konkurencija onom najacem kaj je kod nas T-Šrot no Iskon je u vlasništu T-Šrot a kaj to znaci onda zna se. No pošto se nalazino u banana državi i to je onda moguce, obicna glupost kaj drugo pa T-šrot preko Iskona podmece klipove konkurenciji pa kak onda Iskon može bit alternetivni pružatelj internet usluga ak je u vlasništvu T-Šrot nikak normalno osim u Zoni Sumraka to sigurno.
U Sloveniji opet ta usporedba jel, takvih idijotarija nema SIOL pandan našem T-Šrot je tamo to kaj je i nema frke pa ne može radit kaj oce ko kod nas T-Šrot recimo. No SIOL ima vrlo jaku konkurenciju, u vidu jednog T2 u Sloveniji koji je pravi alternativni pružatelj internet usluga u usporedbi sa Iskon kod nas koji to nikako nije i ne može bit po logici stvari.
T2 normalno nema veze nikakve sa SIOL, i ima vrlo zanimljivu vlasnicku strukturu ali necemo sad o tome jer je nebitno ipak smo u Hrvatskoj normalno.
http://www.siol.net/Televizija/SiOL_TV.aspx
http://www.t-2.net/?AUID=B5B68011610C37021489
http://www.iskon.hr/tvinfo/popis_tv_kanala/iskon_tv_start
No pošto se nalazino u banana državi i to je onda moguce,
Max-tv ima puno bolju ponudu programa od Iskona.
kome se ne sviđa u "banana državi" može se slobodno iseliti, takve genijalce jedva čekaju na zapadu.
Ko zna što trenutno u ponudi ima T-Com za postojeće korisnike ADSL-a za produljenje ugovorne obveze.?
Ja sam prije 2 dana zvao SZK da mjenjam tclub bodove za snimalicu, pa su mi ponudili harddisk koji je bio tog dana zadnji u ponudi, a ja tada niam imao OIB kod sebe!
Dal netko zna šta ima sad novo u ponudi, ko zove SZK neka usput i pita molit ću
sory zbog off topica al imam pitanje ..simpa korisnici(tmoblila) skupljaju bodovo samo ako su registrirani ako nisu onda ništa jelda?
Hmm meni je skočio download, a u torrentima sam primjetio da i upload već duže vrijeme nije oko 23-25kB/s nego se sada kreće oko 27-30kB/s.
Download je prije stalno bio 3.99 do 4.01 nikad nisam imao spike-ove da mi skida po 0.5Mb/s više.
Hmm meni je skočio download, a u torrentima sam primjetio da i upload već duže vrijeme nije oko 23-25kB/s nego se sada kreće oko 27-30kB/s.
i ja sam primjetio da je download poskočio. recimo u početku skida negdje oko 1000 kb/s, ali padne na nekih 600 kb/s, u biti prosjecno od 550 -650 kb/s, a prije je bilo 500 max. Ali ne uvijek. Ali meni recimo pokazuje nekih 4.03 na speedtestu
Download je prije stalno bio 3.99 do 4.01 nikad nisam imao spike-ove da mi skida po 0.5Mb/s više.
i ja sam na 4Mbit/256 kbs i od uvijek mi je upload na torrentima i kad bilo što uploadam na rapid share oko 30 kbs
a download odakle god skidam mi je do 5 Mbit/ s (470, 480, 490 kbs)
jedino sam jučer primjetio da mi je skidao nekakav program s weba 5,20 download.
nešto malo više, no ništa bitno.
možda isprobavaju nešto, jer bi već bio red da ljudima dignu brzinu na 10/512
i ja sam na 4Mbit/256 kbs i od uvijek mi je upload na torrentima i kad bilo što uploadam na rapid share oko 30 kbs
a download odakle god skidam mi je do 5 Mbit/ s (470, 480, 490 kbs)
pa brzine ti i jesu one koje ti plačaš. Upload bi teoretski mogao ići do 32 kbps, a download do 512 kbps za 4 Mbit down/ 256 Kbit up, tak da ti nije download 5 Mbit-a
evo ovako je kod mene http://www.speedtest.net/result/1165193713.png
evo moj rezultat : http://www.speedtest.net/result/1165196426.png
pa brzine ti i jesu one koje ti plačaš. Upload bi teoretski mogao ići do 32 kbps, a download do 512 kbps za 4 Mbit down/ 256 Kbit up, tak da ti nije download 5 Mbit-a
genije, znam da su to "brzine koje plaćam" i ja se ne žalim, već sam se referirao na post Hyperiona koji "plaća kao i ja" a ne skida mu brže od 4mbit/s i 250 kbs.
ubuduće, čitaj s razumijevanjem.
Htio ti je reći da ti i dobivaš 4 Mbps, a ne 5, jer 480, 490 KB/s ulazi u tih 4 Mbps (512 KB/s).