T-Com od 2.03.2009 povećanje brzina za ADSL

poruka: 1.227
|
čitano: 333.322
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Downstream rate: 7616 kbps

Upstream rate: 512 kbps

Maximum line rate:7616 kbps (downstream) / 512 kbps (upstream)

Noise margin:6 dB (downstream) / 24 dB (upstream)

Line attenuation:32 dB (downstream) / 41 dB (upstream)   - kolko vidim to je loše Neodlučan

Output power:19 dBm (downstream) / 12 dBm (upstream)

Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
RE: T-Com od 2.03.2009 povećanje brzina za ADSL

Ja sam kriv sto sam napisao sve one podatke sa decibelima :)

Ne treba se slepo drzati decibela i gledati samo njih. Vidite log u modemu i pogledajte dali tokom dana je doslo do prekida

DSL veze trazite nesto kao "DSL carier is down" i odmah nakon njega primetite za koliko vreme se ovaj podigao "DSL carirer is UP".

Znaci i ovo je napomena:

Moze doci do kratkotrajnih porasta suma na vasoj liniji koji mogu pokazati pad na SN Margin i usled sporog "presmetavanja" utilitya koji je ugraden u modemu ili routeru ispravne vrednosti nece biti pokazane u sucelju ,bar ne onoliko brzo koliko korisnik hoce.

Treba sledeti (ne manijakalno) dali "ispadate" i zasto. Dali dobivate,recimo,deklariranu brzinu prema vasem dogovoru. Na primer

Ako treba dobivati 5120/768 down/up a danas imate 4995/750 (konstantno) nije znak za uzbunu. Period dana,opterecenost....

Ali ako pre neki sat ste imali 5120/768 a sada 4400/768 onda otvorite log i proverite sta se zbiva. Dobro se osigurajte dali "ispadate" kada zvoni telefon i kada se javljate. I na kraju skolsku stabilnost interneta od providera ne mozete ocekivati non-stop,vrlo lepo pise na nekim dogovorima "...dajemo brzine do......". Za to oni imaju vrlo galantan odgovor "Nabavite link i nece biti problema" :) 

Evo i slike "testiranja" 

Test Test
http://www.youtube.com/watch?v=gBWPf1BWtkw
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2009 10:22 (Lazarus Long).
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

J

Ali ako pre neki sat ste imali 5120/768 a sada 4400/768 onda otvorite log i proverite sta se zbiva. Dobro se osigurajte dali "ispadate" kada zvoni telefon i kada se javljate. I na kraju skolsku stabilnost interneta od providera ne mozete ocekivati non-stop,vrlo lepo pise na nekim dogovorima "...dajemo brzine do......". Za to oni imaju vrlo galantan odgovor "Nabavite link i nece biti problema" :) 

e ja imam problem imam 2 telefona i ispadam neznam zasto al otkad san nabavio 2 telefon imam sad žični i bežični  svaki put kad me neko zovee ili ja zovem njega bude mi net usporen ono stranica se otvori tek nakok 30-40 sec razgovora na telefonu imal ko riješenje za to?
Napojnica je ulaganje u buducnost
17 godina
neaktivan
moderator

A imas li splitter ispred svakog telefona? Ako nemas onda nabavi

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

sta ce mi deset spliterra  imam splitter za internet i za telefon  nemoze  vise stat ..
telefonski spliter nije bas ovaj al eto telefonski spliter nije bas ovaj al eto
za internet splitter za internet splitter
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.4.2009 11:39 (El Maniachi).
16 godina
neaktivan

Evo danas mi opet vratili na 4700/320 kbps i noise margin downstream iznosi 9 db. Izgleda da na većoj brzini ima manje problema. Nije mi jasno zašto se jučer baš svaki put nakon puknuća postavila nova brzina. Sve se vrtilo oko brojke 4000, ali kad sam imao 2Mbps vrijednost je uvijek bila 2016/256. Jel to modem postavljalo sam brzine, il su ovi nešto šrafili u 23 na večer?

***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate Atlantis***
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
El Maniachi kaže...
Lazarus Long kaže...

sta ce mi deset spliterra  imam splitter za internet i za telefon  nemoze  vise stat ..
 Svi, ali baš svi telefoni ti moraju ići kroz spliter, bilo to kroz samo jedan, ili po jedan za svaki tel. Niti jedan telefon ti nesmije ići direktno u utičnicu na zidu (osim ak nemaš spliter na tavanu).
***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate Atlantis***
16 godina
neaktivan

Daj ja sam izgleda stvarno jedini ostao sa brzinom od 2mb.... :'(

xfire> bmw144 Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
neaktivan
Independent kaže...

I ja.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan
Igor kaže...
Independent kaže...

I ja.
 i ja =((((
17 godina
neaktivan

Ni meni nisu povecali (Rijeka) ali rok je do 1.5.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imam neki predosjećaj da će za par dana skužit da im ne polazi za rukom to step by step povečanje. Doći će deadline i oni će svima lupit 4mb/s i onda će bit sve nestabilno i rušit će se XD

Posjetite moju web stranicu: www.djchof.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vidim da tu ima dosta primjedbi na ovo i na ono, glupih testova, predviđanja i sl.

Ljudi! Ako niste sigurni u vašu vezu, zar nije najpametnije nešto staviti skidati s privatnog torrenta i onda vidjeti varijacije i ostalo! Meni su digli brzinu prije nekih mjesec dana, mogu vam odmah reći da zanemarite bilo kakve glupe testove. Otvorite Router (ovo je za D-Link) Odite pod status pa na adsl i tamo vidite dolje jeste li na 4Mbit/s ili na 2Mbit/s... iduće probajte kao što sam rekao staviti skidati s privatnog torrenta i pogledati do kud brzina ide i kako varira. Također imate na t-comovim stranicama za skinuti datoteke po 1, 10 i 100 Mb, pa si i tu provjerite.

Još jedna opaska... Stalno se svi plačete što vam nisu digli brzine. T-com vam uopće nije dužan dići brzine, nego vam mogu jednostavno reći da vam telefonska linija to ne dopušta. Ja sam prije mjesec dana u svojem mjestu prvi dobio povečanje, a znam i po čemu: Ja imam mjesečno prometa download: preko 200 GB, tako da vjerojatno i to gledaju... sad su na redu ovi koji imaju pakete od 10 GB (koliko vidim u mojem mjestu)!!!

AMD Athlon64 X2 Dual Core 3800+, ATI Radeon HD 2400S 512MB, 2GB RAM DDR2, 320HDD...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo meni su danas povećali (Rijeka).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prva brzina, maxtv ukljuceni atm.

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
TOMs kaže...

Vidim da tu ima dosta primjedbi na ovo i na ono, glupih testova, predviđanja i sl.

I ja vidim da ti ne citas postove. Ljudi imaju problem sa stabilnoscu pa se testiraju na razne nacine

Ljudi! Ako niste sigurni u vašu vezu, zar nije najpametnije nešto staviti skidati s privatnog torrenta i onda vidjeti varijacije i ostalo! Meni su digli brzinu prije nekih mjesec dana, mogu vam odmah reći da zanemarite bilo kakve glupe testove. Otvorite Router (ovo je za D-Link) Odite pod status pa na adsl i tamo vidite dolje jeste li na 4Mbit/s ili na 2Mbit/s... iduće probajte kao što sam rekao staviti skidati s privatnog torrenta i pogledati do kud brzina ide i kako varira. Također imate na t-comovim stranicama za skinuti datoteke po 1, 10 i 100 Mb, pa si i tu provjerite.

Ne mora na privatne torente. Dovoljno je poceti skidati Ubuntu sa oficijalne strane. Desno na strani ima link sa Bittorrent.

Upravo sam i ja davao savjete da vide koliko imaju down i up brzine   u (zamisli) modemu

Još jedna opaska... Stalno se svi plačete što vam nisu digli brzine. T-com vam uopće nije dužan dići brzine, pa ako dize kod svih logicno je covijek da pomisli da i on (oni) zasluzuje da mu se poveca brzinanego vam mogu jednostavno reći da vam telefonska linija to ne dopušta. ovde si u pravuJa sam prije mjesec dana u svojem mjestu prvi dobio povečanje, a znam i po čemu: Ja imam mjesečno prometa download: preko 200 GB, tako da vjerojatno i to gledaju... sad su na redu ovi koji imaju pakete od 10 GB (koliko vidim u mojem mjestu)!!!

Ovo sa prometom,koliko si veliki "potrosac" i sve... dobar si :))

Pa oni jednostavno (valjda) vide ko i kakvu infrastrukturu ima. Gde ima mogucnosti dizu bez problema. Gde nema moguce je da srede linije. Ne dizu od samilosti ili prema tome ko i koliko cucla torrente.

Ova prica je drugacija kod poslovnih korisnika ili kod onih koji su iznajmili link 

17 godina
neaktivan

pfff

vi imate sreće koji imate 2mb i sve stabilno

meni puca veza svakih 10-15min

od jučer

Q6600 3,3Ghz Corsair Dominator 4X1gb 1100mhz XFX 8800GTS 512mb OC Sve 100% stabilno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
TOMs kaže...

Još jedna opaska... Stalno se svi plačete što vam nisu digli brzine. T-com vam uopće nije dužan dići brzine, nego vam mogu jednostavno reći da vam telefonska linija to ne dopušta. Ja sam prije mjesec dana u svojem mjestu prvi dobio povečanje, a znam i po čemu: Ja imam mjesečno prometa download: preko 200 GB, tako da vjerojatno i to gledaju... sad su na redu ovi koji imaju pakete od 10 GB (koliko vidim u mojem mjestu)!!!

Onda bi i meni digli odma, ja na Flatu(promet min. 50-60 GB ali minimum) , imam maxadsl vec 3 godine(valjda) i jos mi nisu digli a vidi koji je datum, a frendovima mi jesu, sad neznan sta je njima, jos mi smaljili prije san ima 1.7 mb/s, evo sad testiravam i 1.5 mb/s, i uzadnje vrijeme mi se po noći cesto, stalno gasi router.
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.4.2009 22:56 (markoal).
16 godina
neaktivan
markoal kaže...
 Onda bi i meni digli odma, ja na Flatu(promet min. 50-60 GB ali minimum) , imam maxadsl vec 3 godine(valjda) i jos mi nisu digli a vidi koji je datum, a frendovima mi jesu, sad neznan sta je njima, jos mi smaljili prije san ima 1.7 mb/s, evo sad testiravam i 1.5 mb/s, i uzadnje vrijeme mi se po noći cesto, stalno gasi router.
 tako i neni evo sad san mora restartat router.... nisan jucer cili dan bio na compu i ja ga sad upali nece na net...onda restarto ruter ...i ok
16 godina

da tako je isto i kod mene...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo t com povecao i meni inace sam iz samobora i cekao sam negdje oko mjesec dana evo dokaz da se uvjerite prije sam imao 2 mb/s download sad je ovoliki://www.speedtest.net/result/460677987.png inace sam od grada udaljen oko 3 km

E7300,4 GB DDR 2 KINGMAX 800mhz ati radeon hd 4850 maticna p35
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
geek_boy kaže...

evo t com povecao i meni inace sam iz samobora i cekao sam negdje oko mjesec dana evo dokaz da se uvjerite prije sam imao 2 mb/s download sad je ovoliki://www.speedtest.net/result/460677987.png inace sam od grada udaljen oko 3 km

Šta bi ova slika trebala predstavljat ?
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis Intel E6750 2.67 ghz Gigabyte GA-P35-DS3 Powercolor Radeon HD2600XT 2 Gb Ram Hitachi 320 GB HDD
16 godina

Ha,što bi trebala predstavljati?

Jesi pogledao link?

Pa,valjda je to dokaz da su mu povećali brzinu neta.Cool

http://s2.ba.bitefight.org/c.php?uid=94118
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
fromcelltohell kaže...

Ha,što bi trebala predstavljati?

Jesi pogledao link?

Pa,valjda je to dokaz da su mu povećali brzinu neta.Cool

ne link je na speed, a on je pital za ovaj avion neki
People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.
16 godina
geek_boy kaže...

Ja ne vidim nigdje da je pitao u ovom postu gdje je i link za avion!!????Iznenađen
Aki kaže...
 ne link je na speed, a on je pital za ovaj avion neki
 Ti vidiš,nekaj kaj ja ne vidim????Belji seCool
17 godina
fromcelltohell kaže...
 Ti vidiš,nekaj kaj ja ne vidim????Belji seCool
 ovo:
avinchek avinchek
16 godina

Ma,nije on pitao za avion ništa...

nego mu se učinilo(vjerojatno)

zgodnim i taj avion priložit postu.

A,ima tu i simbolike:

U odnosu na 2 Mbita,

ovo na 4 je avioooooooon.

Vjerojatno je to u pitanjuCool

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a dobro moga je neki barem normalniji avion..ne ovi alien xd..

nego meni jos nije uvecana niti ce bit bas me zanima sta ce mi rec zastoo..

Europa Europa
Sj.amerika Sj.amerika
australia australia
Juž.Amerika Juž.Amerika
Afrika Afrika
Azija Azija
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2009 14:21 (El Maniachi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Maniachi...ma,budu...nemoj gubit nadu.

Ja sam dosta živaca potrošio u tjedan dana

i onda su mi povećali.Zatim sam potrošio još malo

jer mi je brzina bila nestalna i rušio mi se connect na net

i onda je konačno sjelo sve a svoje mjesto.

Razumijem potpuno tvoju razočaranost,

no strpljen-spašen.PozzCool

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

http://www.speedtest.net/result/461245402.png

Tko čeka taj dočeka! Več sam izgubio svaku nadu, jer, ovak dugo za promjenom brzine nijesam čekao!

Najgora mora mi je bila da mi centrala ne podržava brzinu od 10mb/s;užas!!!

Zaslužili smo mi i veče brzine, i zbog tog možda jednog dana dosegnemo nekakvih 1TB/s; nadajmo se!!!

Pozdrav

Danijel Šepek
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice