RUNE Rural Network

poruka: 457
|
čitano: 396.976
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: RUNE Rural Network

Imam 2,5 Gbps preko A1 na RUNE infrastrukturi. Pritiskao sam A1 da požuri RUNE i dočekao. Brzina je zadovoljavajuća ako zanemarimo česta gušenja za koja je odgovoran A1.

Tehničar RUNE-a mi je rekao da nije dovoljan ont već oni trebaju nešto napraviti u centrali pa zbog toga što su u gužvi moram čekati.

10 godina
Banks59 kaže...

Onda sam na drugom forumu pročitao gdje je jedan korisnik napisao da "Rune u centralama nema univerzalne GPON/XG-PON olt-ove tako da kad se zatraži 2Gbit usluga osim zamjene ont-a kod korisnika moraju odraditi i prespoj na drugi olt." 

Ne znam da li je to provjerena informacija ili spada u sferu nagađanja, pa vas molim, ako netko zna o tome, da mi ovdje odgovori. Jer je besmisleno da se dalje bavim time ako je brzina limitirana samom opremom koju koristi Rune.

Da, ako je u "centrali" ugrađen samo GPON OLT, on ide do 1gbit. Bez ugradnje XGS-PON OLTa i prebacivanjem tebe na postojeći takav, džaba mijenjaš ONT. 

Preživjet ćeš sa 1gbit do tada :)

11 godina
NemaVeze kaže...

Imam 2,5 Gbps preko A1 na RUNE infrastrukturi. Pritiskao sam A1 da požuri RUNE i dočekao. Brzina je zadovoljavajuća ako zanemarimo česta gušenja za koja je odgovoran A1.

Tehničar RUNE-a mi je rekao da nije dovoljan ont već oni trebaju nešto napraviti u centrali pa zbog toga što su u gužvi moram čekati.

Toćno tako. Samo kod mene sve odrađeno u 7 dana. A1 je zatražio novi ONT od Rune. Nisam ja tražio. Ali kod mene je bilo to što sam prvi prešao na A1 preko Rune pa su svi bili jako ažurni. Kod mene ne vide se gušenja. Po čemu vidiš gušenja. Ping kod mene stalno 4 a brzina varira od 1940do 2010 za download a upload konstantno 1017.A sa Runetom moraš biti strpljen spašen. Lp

14 godina
RUNE Rural Network

Radim na PC-u i sve zastane na minutu pa onda krene ili gledam nešto (Kodi) pa primjetim preskoke.

Vidio sam na netu da se ljudi žale da im se to događa i na parici i kabelu.

0 0 hvala 0
11 godina
NemaVeze kaže...

Radim na PC-u i sve zastane na minutu pa onda krene ili gledam nešto (Kodi) pa primjetim preskoke.

Vidio sam na netu da se ljudi žale da im se to događa i na parici i kabelu.

Kod mene stremio radi bez ikakvi problema. Eon zna koji puta malo kockati na pojedinom kanalu ali to se događa i na mobilnom netu. Sin igra online igre preko Steam bez ikakvih problema a tu bi trebalo najviše pokazati da nešto ne valja. Na PC ama nikakvih problema. Na početku nismo mogli dobiti veću brzinu od 1200 u downloadu došao tehničar i odmah otkrio da legalni antivirus Norton360 ne da veću propusnost. O tome sam već pisao. Obrati pažnju na to. Lp

17 godina
Koliko dugo ste čekali odgovor od rune.

Poslao papire i dobio automatski odgovor, i nakon toga dva tjedna nista.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pa poznato je da su spori tako da ništa,čekaj još :D
...potpis nije potreban...
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice