Pucanje i nternet veze i slab wlan signal

poruka: 8
|
čitano: 5.283
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem s ADSL-om (puca veza)

Pozdrav! Molio bih za pomoć cijenjenih forumaša{#}

Imam problem sa kvalitetom ADSL wireless veze, ali prije nego krenem sa opisom evo kako stvari stoje:

OSNOVNE INFORMACIJE

Provider: T-Com

Brzina: 4 Mbit/s

Promet: Flat

Router: Siemens Gigaset SE555

Adapter: Siemens Adapter 108

Ostalo: Router nije zaštićen lozinkom.

PROBLEMI

1. Često pucanje veze

Nekad pukne i lako se sredi jednostavnim išekavanjem i ponovnim uštekavanjem adaptera, dok u težim slučajevima uopće ne javlja da je veza pukla (skužim jer ne želi otvoriti niti jednu web stranicu)

2. Slab signal

Jačina signala je oko 38%. Na drugoj lokaciji je bilo oko 85%, ali s istim problemima.

PITANJE

Zanima me da li bi kupnja novog routera utjecala na kvalitetu veze? Da li je router, koji je poprilično star izvor problema ili nešto drugo kao recimo lokacija adaptera, preopterećenost i nezaštićenost routera (vjerojatno susjedi priključuju na njega)? Molio bih što više informacija, vezano uz ovaj problem. Unaprijed zahvaljujem{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.5.2011 10:48 (Radnik Online).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem s ADSL-om (puca veza)
Radnik Online kaže...

Pozdrav! Molio bih za pomoć cijenjenih forumaša{#}

Imam problem sa kvalitetom ADSL wireless veze, ali prije nego krenem sa opisom evo kako stvari stoje:

OSNOVNE INFORMACIJE

Provider: T-Com

Brzina: 4 Mbit/s

Promet: Flat

Router: Siemens Gigaset SE555

Adapter: Siemens Adapter 108

Ostalo: Router nije zaštićen lozinkom.

PROBLEMI

1. Često pucanje veze

Nekad pukne i lako se sredi jednostavnim išekavanjem i ponovnim uštekavanjem adaptera, dok u težim slučajevima uopće ne javlja da je veza pukla (skužim jer ne želi otvoriti niti jednu web stranicu)

2. Slab signal

Jačina signala je oko 38%. Na drugoj lokaciji je bilo oko 85%, ali s istim problemima.

PITANJE

Zanima me da li bi kupnja novog routera utjecala na kvalitetu veze? Da li je router, koji je poprilično star izvor problema ili nešto drugo kao recimo lokacija adaptera, preopterećenost i nezaštićenost routera (vjerojatno susjedi priključuju na njega)? Molio bih što više informacija, vezano uz ovaj problem. Unaprijed zahvaljujem{#}

može bit da je ruter u pitanju a probaj jednostavno metnut lozinku tak da ti se niko nemoze spojit pa češ vidjet el bude stanje bolje ak se problem nastavi obrati se T-comu

Danijel Crkvenac
17 godina
neaktivan
Router

I ja imam ovaj router, to je jedan od one stare garde koje je nabavljao T-Com, koji je inače kvalitetniji od ovih novijih.

Uglavnom, ako ti svijetli lampica online, a ne možeš se spojiti, onda je problem u mrežnoj kartici/USB-u ili šta već imaš - uglavnom, problem je u onome što prima signal na kompjuteru. To što je nezaštićen nema veze s tim jel ti veza puca ili ne.

FYI, veza treba puknut jedanput u danu zato da se može obračunati promet. Tad nema pristupa internetu oko 5 minuta (u mom slučaju).

P.S. - čisto ovako ti savjetujem da zaštitiš router, treba ti par minuta, sve ti piše u uputama (ako ih još imaš) i nećeš trpiti nisku brzinu ako ti se netko stvarno kači.

Ne znam ja ništa, ja sam ovdje biciklom
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Router

Znači novi adapter bi mogao kupiti?

Hvala vam ekipa, puno ste pomogli.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Router
Radnik Online kaže...

Znači novi adapter bi mogao kupiti?

Hvala vam ekipa, puno ste pomogli.

Prije nego što išta kupuješ, pogledaj je li na routeru svijetli lampica "Online" dok nemaš pristupa internetu. Ako da, onda je problem 99% u adapteru.

Ne znam ja ništa, ja sam ovdje biciklom
14 godina
neaktivan

Svijetli, budem probao sa novim adapterom pa javim kako je prošlo {#}

15 godina
Router

Upao bi sa par pitanja:

Jel T-Com trenutno za nove korisnike MaxTv-a i ADSL-a daje Siemens Gigaset SX763 ? Jer čitam da sa njim korisnici nemaju problema.

Mogao bi inzistirati kao nov korisnik da mi daju baš taj ?

Pošto nisam još koristio WLAN neznam jel onaj zaseban adapter potreban ? Čemu služi ? Jer ja u laptopu imam wireless adapter pa mi taj možda ne treba, neznam ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mislim da su sad thomsoni opet, nisam siguran, oba su dobra

ne treba ti taj "usb adapter" ak imas u laptopu...logicno

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice