Prelazak na Wi-Fi.

poruka: 27
|
čitano: 7.333
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Prelazak na Wi-Fi.

Pozdrav svim forumašima,

novi sam na forumu i ne razmijem se baš previše u mrežne stvari pa bi htio pitati jedno pitanje, i molim bez ismijavanja jer je pitanje glupo.

Dakle,

sada trenutno koristim internet na modemu preko lan kabela ili usb, kako god, sad bi me zanimalo dali bi mogao kupiti novi router za wireles, i dali bi mogao onda imati bezicni internet?

Ako me razumijete.

Može pomoć, i bez ismijavanja.

2 0 hvala 0
15 godina
Prelazak na Wi-Fi.

Ako ti router ima antenu i na kutiji piše da podržava Wi-Fi zašto ne?

Naravno moraš naći nekog ISP-a. (T-com, Optima, BNet...).

Say hello to my little friend
Moj PC  
1 2 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Prelazak na Wi-Fi.

Hvala.

Mislim, ja već imam prek Optime internet.

17 godina
neaktivan
Prelazak na Wi-Fi.

Također moraš na stolnom računalu imati wlan karticu bilo onu koja se spaja usb-om

ili onu koja se umetne u pci utor na matičnoj ploči
Ako koristiš laptop onda nemaš problema jer gotovo svi imaju wlan modul ugrađen.

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566

2 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pa to znam bez brige.;)

Znaci samo kupim novi router i prikopcam to i ide?

14 godina
Prelazak na Wi-Fi.

Prvo dobrodošao, uvijek kad postavljaš temu i tražiš pomoć moraš navest detaljno nazive uređaja za koje imaš nekakvo pitanje, ako imaš problema sa računalom, onda je potrebno detaljno napisat info o konfiguraciji (ispuni Moj PC rubriku) i što bolje opisat problem, tako da se čim brže može doći do riješenja, a ne da forumaši moraju izvlačit informacije od tebe.

U zadnjem postu si napisao da samo moraš kupit router, ZAŠTO bi morao, od onoga tko ti je dao internet si morao dobit i modem/router, samo je pitanje kako je kolega gore i napisao da li taj uređaj ima WLAN podršku (trebao bi imati, ali i ne mora), o tome ovisi trebaš li novi ili ne.

Da li uređaj ima WLAN podršku se najčešće vidi po tome da li se na zadnjoj strani nalazi antena (slika 1 - moj omiljeni router), ako imaš antenu, onda postupiš ovako kako je napisao kolega Ivo, WLAN podesiš prema dokumentaciji koju si dobio od provajdera i gotov si.

Ako slučajno nema antene, tek onda kupuješ novi router.

Ako napišeš točan model toga uređaja budemo ti dali više info o tome.{#}

SLIKA 1 SLIKA 1
Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.4.2013 12:10 (Valentin17).

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Također moraš na stolnom računalu imati wlan karticu bilo onu koja se spaja usb-omili onu koja se umetne u pci utor na matičnoj ploči Ako koristiš laptop onda nemaš problema jer gotovo svi imaju wlan modul ugrađen.

Može tako ali može i router kablovima spojiti na pc direktno i wiereles ukljućiti, a ostale spajati bežićno na wlan mrežu.

Poželjno je stisnuti HVALA
17 godina
neaktivan
Ivek7 kaže...
sada trenutno koristim internet na modemu preko lan kabela

↑

Fero kaže...

Može tako ali može i router kablovima spojiti na pc direktno i wiereles ukljućiti, a ostale spajati bežićno na wlan mrežu.

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
12 godina
neaktivan

Hvala puno Valentin17, naravno da mi nema modem WLAN podršku. Sad trebam kupiti router sa podrškom. Shvatio. ;)

14 godina
Prelazak na Wi-Fi.

Znači trebaš router, ali ovaj uređaj koji sada koristiš ne smiješ izbacit, router koji kupiš spajaš na njega.

http://www.protis.hr/products/details/router-linksys-wrt54gl/17586

Ovaj točnije modem (ne router-postoji razlika) koji sada imaš ti bude primao telefonski signal i slat će ga na ovaj router koji kupiš, router bude onda prosljeđivao signal prema računalima, ili preko WLANa ili preko UTPa.

Kabel UTP iz ovog modema spojiš u WAN utor na novom routeru, i drugim UTP kabelom povežeš računalo i LAN port 1 na routeru (samo dok ne podesiš WLAN).

Kad sve spojiš i upališ, router bi morao povući postavke sa modema i morao bi imati internet, ako ne onda to sve budeš morao podešavati ručno.

Ako je sve u redu i internet radi, onda se Logiraš u postave routera (pogledaj u manual kako) i samo podesiš WLAN lozinku i to je sve.

Valentin

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina

za tu cijenu nikako!

-ISPov (polovni) uređaj, bez garancije.. novi u trgovini je slične cijene. Najvažnije, nije uopće model za ono što ti treba. Nema WAN port, kao i problemi zbog ISPovog firmwarea koji onemogućuje neke potrebne opcije.

Samo treba provjeriti što ti je isplatljivije, od Optime tražiti takav modem (i besplatno dobiti) ili kupiti svoj. (tema Bnet, oni dodatno naplaćuju u pretplati..)

(po sjećanju Darkdevill je platio modem 120kn, nov u trgovini).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.4.2013 19:19 (ihush).
14 godina
Prelazak na Wi-Fi.

evo ti par komada:

1. LINK

2. LINK

3. LINK

4. LINK

Maurer
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Tnx David, hvala što si se potrudio, prva 2 mi se sviđaju.

12 godina

Ja sam nedavno od Optime tražio i dobio WLAN router (Iskratel).Imaju ponudu na 12kn mjesečno bez ugovora.Čeka se oko 1mjesec.Radi dobro,nemam nikakvih primjedbi.Znači,router je u najmu,nemožeš birati koji hoćeš.Ako rikne,pošalju ti drugi.(tako su mi rekli)

12 godina
neaktivan
Prelazak na Wi-Fi.

Odlucio sam, ovog cu uzeti: http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/router-thompson-tg-782i-potpuno-nov-oglas-7928539>

Samo da još nešto pitam, znam da je glupo, ali moram.:D Dakle, pise da je router kupljen od T-Coma, a ja imam internet preko optime, dali to ima ikakve veze?

0 0 hvala 0
13 godina
Ivek7 kaže...

Odlucio sam, ovog cu uzeti: http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/router-thompson-tg-782i-potpuno-nov-oglas-7928539>

Samo da još nešto pitam, znam da je glupo, ali moram.:D Dakle, pise da je router kupljen od T-Coma, a ja imam internet preko optime, dali to ima ikakve veze?

kod mene je ista stvar ;)

Ovako znači ja sam isto na optimi, no oni su mi dali zte ruter samo on je toliko loš da mu je wifi signal kojeg odašilje ravan nuli, i onda sam ja uzeo svoj stari ruter (tg782i-ima nešto jači wi-fi signal) i stavio ga u bridge mode što znači da mi on sad služi kao most,preko njega se spajam na optimin ZTE ruter i sve radi ko bog {#}

Posao oslobađa.
12 godina
Ivek7 kaže...

Ima veze.Optima ima Annex A,a T-com Annex B

12 godina
neaktivan

Možeš malo pojasniti?

Znači nemogu onda preko ovog modema koristit?

16 godina
Štupser kaže...
Ivek7 kaže...

Ima veze.Optima ima Annex A,a T-com Annex B

Ivek7 kaže...

Možeš malo pojasniti?

ima veze ako želiš zamijeniti.. potreban je modem koji podržava odgovarajući standard (Optima je jedini drugačiji od ostalih ISPa).

-nema veze u prijašnjim primjerima, jer i dalje optimin modem obavlja svoj posao, ali ne čitaš odgvore, WAN port, bridge itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
Ivek7 kaže...

Možeš malo pojasniti?

Koristit češ ga kao bridge, znači nije ti bitno jeli je annex A ili B ;)

Ja ga koristim (kao bridge) a na optimi sam, slobodno ga kupi {#}

Posao oslobađa.
12 godina
neaktivan

Je jbg, lik ga je prodao, nema veze.

Sad sam se odlučio za ovaj: http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/router-siemens-gigaset-se-555-oglas-7092638

Ovaj je isto dobar, ne?

14 godina
odjavljen
Prelazak na Wi-Fi.

Mislim da bi ti i optima trabala dati drugi ruter ako si jos pod ugovorom...

jer svi operateri daju rutere koji imaju wireless..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ma neda mi se sa time zezati, samo cu kupiti novog i gotovo,nije mi 100kn puno.:D

12 godina
neaktivan
Prelazak na Wi-Fi.

imam od optime ruter TP-LINK a mobitel htc desire c ,i kad se spajam wi-fi om (unesem onaj broj sa rutera) i kaže mi da je spojen wi-fi om,da je signal izvrstan,ali mi ništa se ne događa(gdje piše koju mrežu je pronašao,tamo je lokot ?)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
13 godina
Prelazak na Wi-Fi.

uzmi :)

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1