Pomoć!! internet ne radi

poruka: 27
|
čitano: 7.245
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoć!! internet ne radi

Ukratko!

novi laptop compaq 615. Instalirao vin xp professional. ima wireless vezu s routerom, ali internet explorer ( ni firefox) ne može otvoriti www stranice. preko drugog laptopa ( bežično), i stolnog računala (preko žice) internet radi normalno. što napraviti?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoć!! internet ne radi

Probaj manualno postaviti ip adresu na tom sto nece da se spoji...........

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoć!! internet ne radi

Probao i to. ne radi i dalje. bežična mreža radi ( signal strenght excelent), drugi lap radi s identičnim ( automatskim) postavkama , a ovaj ne

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoć!! internet ne radi

Jesi probao repair conection............

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pomoć!! internet ne radi

daj printscreen prozora sa ip postavkama mrežne kartice i koja ti je adresa rutera na mreži te da li se isti koristi i kao modem (gateway) ili imaš posebno modem (ako da, opet daj njegovu ip adresu..)..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pomoć!! internet ne radi

1. Jesi instalira driver od wireless-a?

2. Pa zovi podrsku od svog operatera barem je to besplatno i oni ce ti to rijesiti!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Pomoć!! internet ne radi

ne mogu ti dati printscreen jer nisam doma, router je od bneta, dakle koristim ga i ko modem ( ip adresa mu je 192.168.1.1), a postavke kartice su mi sad na automatic.  s drugog laptopa s istim postavkama radi

17 godina
neaktivan
Sint1 kaže...

Da nema drivera, ne bi imao konekciju na ruter tj. windowsi ne bi ni "znali" da ima wireless uređaj u lapu..  ;)

2. Pa zovi podrsku od svog operatera barem je to besplatno i oni ce ti to rijesiti!

Prema mom iskustvu, ograđuju se od takve problematike..

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 15:41 (ferovca1).
17 godina
neaktivan
cezaro kaže...

ne mogu ti dati printscreen jer nisam doma, router je od bneta, dakle koristim ga i ko modem ( ip adresa mu je 192.168.1.1), a postavke kartice su mi sad na automatic.  s drugog laptopa s istim postavkama radi

ok..

upiši ovako:

ip 192.168.1.10

mask 255.255.255.0  (ispravljeno)

gateway 192.168.1.1

DNS: 

Primary = 213.149.32.19
Secondary = 213.149.32.20

DNS prepisani sa ove lokacije (nadam se da su ispravni):  http://www.forum.hr/showthread.php?t=494948

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 15:48 (ferovca1).
17 godina
Pomoć!! internet ne radi

Proveri da li subnet mask treba da bude 255.255.0.0 kao što kaže Ferovca ili 255.255.255.0, što sam češće sretao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 15:44 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoć!! internet ne radi
hvala. probam čim dođem doma.

0 0 hvala 0
16 godina
Pomoć!! internet ne radi

- ako radi drugi notebook ili wireles onda nema pomoći od poziva SZKa.

-pingaj localhost: 127.0.0.1, zatim router (kažeš: 192.168.1.1?) ..rezultat?

bnet, inače dozvoljava jednom računalu pristup na običnom routeru, na wirelessu mislim da to nije razlog, ali ... ako je:

- dovoljno je odspojiti ostale kompijutere (ili ugasiti) i resetirati router, on će automatski dozvoliti pristup prvom aktivnom korisniku.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pod ip adress uneses zeljenu ip adresu tog racunala (dhcp na routeru bi ti trebao biti iskljucen)

a slijedece je jednako na oba racunala:

pod subnet mask stavljas 255.255.255.0

pod default gateway stavi 192.168.1.1

pod preferred dns server mozes staviti ili pravu adresu dns servera ili adresu routera (dakle 192.168.1.1)

EDIT: pretekli me... :P

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 15:46 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
Pomoć!! internet ne radi
hvala svima na trudu. probam kad dođem doma pa javim rezultat.

0 0 hvala 0
17 godina
Pomoć!! internet ne radi

A da slucajno na routeru nije ukljucen mac filtering pa jednostavno zato ne pusta ovaj drugi laptop na net?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoć!! internet ne radi

evo. sve sam probao. default getaway je 192.168.0.1 , postavio ručno. s starog laptopa ga pinga bez problema s novog neće. preko žice se spaja ( novi). ukratko--

sa ručno postavljenim postavkama bežična mreža mi je spojena, ali ne mogu pingati ruter, a drugi laptop s istim postavkama i istim os radi bez problema.

0 0 hvala 0
17 godina
Pomoć!! internet ne radi

Proveri subnet mask na ruteru (trebalo bi da piše isto gde i njegova IP adresa 192.168.0.1). Ako je 255.255.255.0, onda i računar mora da ima adresu oblika 192.168.0.x (a ne 192.168.1.x, kao što smo mislili), gde je 2<=x<=254 i pri tom ta adresa ne sme da bude već zauzeta (laptop i drugi desktop).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
cezaro kaže...

evo. sve sam probao. default getaway je 192.168.0.1 , postavio ručno. s starog laptopa ga pinga bez problema s novog neće. preko žice se spaja ( novi). ukratko--

sa ručno postavljenim postavkama bežična mreža mi je spojena, ali ne mogu pingati ruter, a drugi laptop s istim postavkama i istim os radi bez problema.

Da vidim jesam li dobro shvatio, preko zice radi (na oba kompa), a preko wirelessa ne? U tom slucaju provjeri WEP/WPA2 postavke na routeru i sticku, te provjeri TCP/IP postavke na wireless mrezi, cini mi se da si podesavao samo za zicni kontroler.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
15 godina
neaktivan
Pomoć!! internet ne radi

Riješeno!

Zahvaljujem svima na pomoći. Greška je bila u postavkama rutera , a ja sam se koncentrirao na komp. Hvala još jednom!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Upravo tako. Još jednom hvala

17 godina
ferovca1 kaže...
Sint1 kaže...

Da nema drivera, ne bi imao konekciju na ruter tj. windowsi ne bi ni "znali" da ima wireless uređaj u lapu..  ;)

Ali cekaj, pa internet mu ne radi, zasto bi se operater ogradivao od toga?

Meni stvarno ta izjava ne ide nikako u glavu.

Jedino logicno po mom misljenju je, ako ti ne radi internet valjda cu onda prvo zvati operatera da skupa vidimo u cemu je stvar, pa nije internet besplatan i ako ti ne radi to je cisto bacanje novaca bez obzira sto se barem u ovom slucaju radi o vise kompjtera spojenih na isti modem.

I pretpostavka je da valjda operateri imaju malo vise znanja i iskustva u takvim slucajevima nego vecina nas na forumu i da ce ti najvjerojatnije rijesiti problem ili barem poslati tehnicara da on vidi u cemu je stvar, a ako se ograde kao da je problem promijeniti operatera.

17 godina
neaktivan

Oni ti idu logikom da dodju i spoje svoj lap na modem i ako radi nije do njih sto je u principu i tacno. Nece ti oni cistiti komp od virusa ili slicnih stvari. Ne bih ni ja na njihovom mjestu.

17 godina
Sint1 kaže...
ferovca1 kaže...
Sint1 kaže...

Jedino logicno po mom misljenju je, ako ti ne radi internet valjda cu onda prvo zvati operatera da skupa vidimo u cemu je stvar, pa nije internet besplatan i ako ti ne radi to je cisto bacanje novaca bez obzira sto se barem u ovom slucaju radi o vise kompjtera spojenih na isti modem.

I pretpostavka je da valjda operateri imaju malo vise znanja i iskustva u takvim slucajevima nego vecina nas na forumu i da ce ti najvjerojatnije rijesiti problem ili barem poslati tehnicara da on vidi u cemu je stvar, a ako se ograde kao da je problem promijeniti operatera.

po cemu bi operater imao odgovornost kod ovog slucaja?internet radi,prvi laptop se bez problema spaja preko wirelesa na net drugi nece znaci ruter radi 100% i net radi i kakvu sad odgovornost ima operater?sto npr. netko nezna podesiti wirelles mrezu?

i onda kad nazovete sluzbu za korisnike ljutite se kad vam sluzbenik kaze da pogledas jesu li kablovi utaknuti u utore ili jesu li driveri instalirani i tako te banalne stvari.

a 80-90%ljudi upravo nije napravilo bas jednu od tih banalnih stvari i zato im net ne radi

Sheldon Cooper: Hop, you little plumber! Hop, hop, hop!
17 godina
logic kaže...

Oni ti idu logikom da dodju i spoje svoj lap na modem i ako radi nije do njih sto je u principu i tacno. Nece ti oni cistiti komp od virusa ili slicnih stvari. Ne bih ni ja na njihovom mjestu.

tako je! prvo otkloni svu sumnju u svoju pogresku zbog ceg ti net ne radi, a onda zovi operatera

Sheldon Cooper: Hop, you little plumber! Hop, hop, hop!
17 godina
neaktivan

Nema ih razloga zvati jer sto je do njih radi. Jedan komp ide na net sto znaci da net radi.

16 godina
Sint1 kaže...

- eh,.. kad bi bilo tako jednostavno...

- Bnet naplaćuje poziv SZKu (svi ostali imaju besplatan SZK).

- zaprimaju samo prijavu kvara, za sve ostalo pošalji mail... (kvaka-22 u ovom slučaju, ali može i telefonom)

- većinom je greška do korisničke strane, pa se intrvencija može uredno naplatiti. U slučaju da je samo zablokirana linija, to je jedino što trenutno vide i otklone.. dok recimo router i prije poziva SZKu korisnik može ugasiti-upaliti, često je to dovoljno (i jako rjetko se kvare). Štoviše, njihov tehničar nema nikakvo pravo-obavezu ili kvalifikacije da podešava PC. Recimo da je poslovni PC u pitanju bilo bi jasnije na što mislim, s tim recimo povezane mrežne postavke i zaštite kao admin.acc, uz zabranu ikakvog prilaska podatcima nekoj trećoj osobi.

Oni se smiju brinuti samo za svoje žice i router, a to je stvarno rjetko potrebno.

-na sve to treba dodati bnetovu politiku, jedna linija-jedan korisnik.. koja je u firmwareu routera, jedina iznimka je wireless model koji nema to ograničenje (bar nisam primjetio).

Promjena operatera nije tako jednostavna stvar kao što misliš. U slučaju Bneta, uopće nema drugog.. -kabel.

-kao i već rješen problem, koji pokazuje da poziv SZKu uopće nebi dao rješenje, niti je potreban... jer je problem bio u postavkama.

-što da oni takvu intervenciju naplate? -nešto što rješava par klikova... 

- korisnik mora naučiti neke osnovne stvari, kao za vožnju auta. Uz elementarnu logiku (-Logic? )Namigiva

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Jedna linija jedan korisnik se lako rjesava sa routerom tako da to i niej neki problem.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice