Pozdrav!
Htjela bi uzet internet+tv, brzina mi ne igra ulogu, bitno je da radi! Vidim da imaju akciju bez ugovorne obveze sto mi je super (radim na odredjeno i sve sto je na 24 mjeseca mi je riskantno uzimat!). Gledala sam ponude i drugih i uglavnom je sve na ugovor ili ako nećeš moraš dodatno platit. Zanima me isplati li mi se uzimat bilo kakav paket u optimi jer stvarno ne znam nikog tko ih koristi ni kakva su iskustva. Živim u centru Karlovca, rekli su mi da je dostupan taj paket sa internetom od 10mp/sec. Hvala :)
Optima telekom internet
- poruka: 3.235
- |
- čitano: 1.322.624
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
http://www.optima.hr/hr/privatni-korisnici/to-paketi-bez-ugovorne-obveze/to2tv-10mbps-bez-ugovorne-obveze/ - Evo ovo je ok.
Prijo, ja sam na optimi već 5-6 godina.. ne baš centar Splita, ali sve odlično radi... Možda kroz ovih 5-6 godina bilo 2-3 manja problemčića i to je to. Internet je poprilično stabilan i sve brzo i efikasno radi... Mada kod konkurencije nije baš bajno po pitanju interneta. (Iskon, Bnet itd...)
A ovdi stvarno bez greške sve radi... Al ovisi i koji modem dobiješ.
kukuljica,ja sam isto na optimi nekih 5 i pol godina,zna se desiti kvar,evo ja imo pucanje nekih 10 dana i danas me nazvo iz optime i skupa odrađivali kvar,je da ako si dalje od centrale nešljaka kako treba ali ide za moje potrebe,brzina je mala ali za surfanje dovoljno,što mi se sviđa kod optime a to je da se odmah javljaju bilo na besplatni telefon bilo na fejsu i zovu onda sami,kažeš nije ti bitna brzina,je bitna je ako želiš tv,ako budeš gledala istodobno tv i surfala nešto bude kočilo,definitivno ali bez ugovora koliko znam imaju i ostali,narovno tu odbaci t-com,terrakom ti je isto bez ugovora,listaj pa buš vidjela
Pozdrav!
Htjela bi uzet internet+tv, brzina mi ne igra ulogu, bitno je da radi! Vidim da imaju akciju bez ugovorne obveze sto mi je super (radim na odredjeno i sve sto je na 24 mjeseca mi je riskantno uzimat!). Gledala sam ponude i drugih i uglavnom je sve na ugovor ili ako nećeš moraš dodatno platit. Zanima me isplati li mi se uzimat bilo kakav paket u optimi jer stvarno ne znam nikog tko ih koristi ni kakva su iskustva. Živim u centru Karlovca, rekli su mi da je dostupan taj paket sa internetom od 10mp/sec. Hvala :)
pogledaj i ovo
Ali za tv i internet je dovoljno da brzina bude do 10mb/sec? Hvalaaa
Evo da se pozalim malo na njih.Znaci koristim ih vec skoro 2 godine i nisam imao nikad nikakvih tehnickih problema,ali nekako mi sad stvaraju male probleme.Korisito sam sve do sad njihov paket tv i internet od 10 mib-a i 10.9 sam reko da ocu prec na ovaj njohov novi O3 paket sa internetom od 40 mib,tv-om i telefonom.Sve se lijepo dogovorili,a kad ono jaj jos cekam da mi se to ukljuci.Prije dva dana su mi cak i iskjucili ovaj moj trenutni internet(jos uvijek ga nisu ukljucili,pisem na mobilnom).Ja ih zvao da vidim u cemu stvar i oni kazu da su ga iskljucili zato sto sto sad sam preso na novi ugovor i sve to i da mi trebaju poslat novi modem.I jos cekam taj modem.Mislim ovo je suludo.I da napomenem kako sam ih prije 2 godine cekao 2 i pol mjeseca da mi dodu i ukljuce prvi put internet i tv.Strasno me zivciraju.Sad za 15 dana mi istice ugovorna obveza,pa sve mislim da predjem na nekog drugog.
Evo nazvao ih maloprije opet i rekli mi rijesit ce mo najkasnije do sutra.Prvo mi je zenska rekla prije nekih tijedan dana da ce doc tehnicar,prij 2 dana mi rekli da ce mi poslat modem,a sad mi kazu rijesit cemo najkasnije do sutra.A ja si mislim kako?LOL.Tu se ne zna ko pije ko placa.Neka jednostavno kazu konkretne informacije,a ne ovako vuc za nos ljude mjesecima.
Evo ipak mi dostavlili danas taj modem,ali naravno opet problemi.Otiso sam na speedtest i imam i dalje 10 mib Ne znam vise sta cu.
Evo ipak mi dostavlili danas taj modem,ali naravno opet problemi.Otiso sam na speedtest i imam i dalje 10 mib Ne znam vise sta cu.
Zovi, samo zovi..
Jesam.Rekli da ce se ukljucit tokom dana ili sutra.Ajde napokon vise lel.
Jel mi moze neko nes objasnit.Danas bas pricam malo s frendom o tim brzinama interneta i sve to i on meni kaze da necu imat nikad 40 mib.Da to naprasto ne moze doc preko obicne telefonske linje.Misljenja?
Jel mi moze neko nes objasnit.Danas bas pricam malo s frendom o tim brzinama interneta i sve to i on meni kaze da necu imat nikad 40 mib.Da to naprasto ne moze doc preko obicne telefonske linje.Misljenja?
Zasto ne? Da Iskon podrzava brze, ja bi imao oko 60Mbps:
60 ne sigurno,oko 50,mooozda 55 ali mislim da bi na 60 pucalo,a i 60 ti nebi dali jer je to max i margina bi ti bila pre mala i uvijek daju 4-5mbps manje od max-a
Ma da mi bude 35 od 40 nema veze.
60 ne sigurno,oko 50,mooozda 55 ali mislim da bi na 60 pucalo,a i 60 ti nebi dali jer je to max i margina bi ti bila pre mala i uvijek daju 4-5mbps manje od max-a
A na 17a?
No, uglavnom, kuzis poantu sto sam htio reci? Da nije istina da preko zice nejde ni blizu 40 Mbps.
Tehnicki, on bi mogao imat 60 jer mu je to max, a margina bi bila onolika kolika mu je i sad postavljena za target marginu. Ova veca trenutno je stoga jer ima zalihe brzine. Sad je samo pitanje dal bi mu veza radila kako spada s target marginom il ne. Mozda bi mozda ne, al spada u domenu gatanja :)
Tehnicki, on bi mogao imat 60 jer mu je to max, a margina bi bila onolika kolika mu je i sad postavljena za target marginu. Ova veca trenutno je stoga jer ima zalihe brzine. Sad je samo pitanje dal bi mu veza radila kako spada s target marginom il ne. Mozda bi mozda ne, al spada u domenu gatanja :)
P.S. Podaci iz starog routera, kad sam bio na ADSL-u.
P.S. Podaci iz starog routera, kad sam bio na ADSL-u.
Da, ti si jednako udaljen kao i ja od centrale :) Cak ti i veca brzina mora bit na 17a od 60. Al trebala bi i meni pa mi je na h1 max 46 jer im je centrala udaljena od tcomove i ko zna kakve gluposti su se dogodile izmedju njih :)
Vrijeme je za jos jedan rant.Dakle kao sto sam napiso da su mi jucer rekli da ce ukljucit danas bolji internet ja odoh provjerit i imam sta vidit.I dalje na 10.Zovem ja opet(vec se osjecam ko budala) i kazem da mi je brzina ista,on kaze doslo je do neke pogreske rjesit cemo za dan dva.U tom trenutku sam toliko facepalmao da me boli glava sad.Odem upalit tv i vidim ni tv ne radi.Zovem opet i on mi kaze da ce i to rijesit za dan dva.Ja iskreno savjetujem svima da bjeze od ove firme ko od vraga.Ako se sve ovo ne rijesi do srijede,ja odustajem i prelazim na nekog drugog.
Odem upalit tv i vidim ni tv ne radi
Da imaš još nešto kod njih, vjerojatno bi ti i to sje...
Sramota što rade i još za to traže novce, možda ne bi bilo loše malo im zaprijetiti kakvom prijavom ili otkazivanjem ugovora,
po meni oni su dužni isporučiti uslugu koju si ti dužan platiti.
Je.. kad ne bi platio, dobio bi opomenu dok kažeš keks, a kad su oni na radu, onda ima vremema.
Lol istina.Vidit cu sad za dan dva.Ako ne bude opet radilo vidit cu sta cu i kako cu.
Ako nekog nece nasmijat ovo sto cu sad napista onda ne znam sta ce.Doso mi tehnicar danas da vidi u cem je stvar i proveo sat vremana kod mene i nije mi znao rjesit problem hahaha.Reko je da ce mi poslat HT.Sad ih navecer nazvo i napao ih,prijetio im i sve,pa sad ce mo vidit koliko ce im trebat da dodu.Samo neka se nastave zayebavat sa potrosacima ovako i dalje,nece daleko dogurat.
Evo internet napokon proradio.Sa sigurnoscu mogu reci da vam mogu dostavit tih 40 jel evo na testu mi bilo 38 i upload 6.Ipak je korisitlo moje deranje lol.Sad jos moraju tv popravit,a nadam se da ce i to sad brzo.
Evo i TV i internet i telefon sve radi sad kak spada.Aleluja.Treba ih stisnut i odma vam rjese probleme lol.
koji ruter daju za vdsl? možeš li zalipit sliku parametara iz rutera?
uzeo to2 paket 20 mb ...speedtest pokazuje brzinu 15.3 mb ...jel nije to premalo ako im plačam 20 mb ?
uzeo to2 paket 20 mb ...speedtest pokazuje brzinu 15.3 mb ...jel nije to premalo ako im plačam 20 mb ?
Donja granica za 20mbps im je 14mbps (70%), tako su meni objasnili. Meni npr. linija ide do 21mbps, a na TO2 20mbps mi limitiraju na 17,2-17,7. Pitao sam ih zašto je nekad blast išao preko 20 na istoj liniji, a odgovorili su mi da su zakonski dužni isporučiti najmanje 70% od maksimalne oglašene.
boli me uvo za zakon...zvat ču ih odmah sutra i pitat ...jer i ja sam prije 2 godine imo 20 mb i speedtest je pokazivo 20 mb ...isto kod optime
Ja sam im uglavnom prijetio sa raskidom ugovora,prijavom,ma covjece s cim nisam.Zivko ih non stop i tako.Nema ti drugog nacina kod njih.