Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.236
|
čitano: 1.395.925
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Optima telekom internet

Danas sam isprobao ZTE modem što sam dobio (odnosno kupio) od Optime.

Rezultat koji sam dobio za Download je 2.2 Mb/s dok sa Thomsonom (od T-coma) dobijem 2.8 ili 2.9 mb/s i dosta vremena treba ZTE da se sinkronizira nakon paljenja.

Možda da imam i neki treći modem, možda bi pokazao bolji rezultat, ali kažu da Thomson se dobro pokaže na paricama koje su loše baš kao moja.

Dok sam bio na T-comu (voip) dobivao sam 3.3 ili 3.4 Mb/s brzinu u ruteru, sada kako su promijenili profil na OT, ne ide više preko 3.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Optima telekom internet

Eto ja u Optimi nekih mjesec dana .Iskustvo sa njima so far so good .....Dobio ZTE w300 B ruter koji je agh radio probleme izbacivao network connectivity issue.U petak zvao u ponedjeljak došao tehničar i promjenio bez problema.Sada imam Tp linka 8951NB.I koliko vidim funkcionira .Brzina istao kao na T comu za manje novaca.Podrška do sada sasvim solidna .Doduše moja je linija na anexu  B i na infrastrukturi od T-coma s kojom nikada nije bilo problema ,nadam se da će tako i ostati .Preporučam!BTW nalazim se u Rijeci.

13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Dali ima netko specijalni paket kod Optime gdje je povećana upload brzina? Dali to uopće postoji?

U prosjeku je upload brzina oko 0.8 Mbps (100 kB/s) tako da je gotovo nemoguće održavati YouTube kanal ili nedaj bože Twitch stream.

Treba zauvijek da se stavi malo duži i kvalitetniji video na YouTube pa me zanima dali itko ima unapređenu brzinu i za koju cijenu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Optima telekom internet

Mislim da nema "specijalnih" paketa.

Kod mene parica može podnest 14/1.1 ali jedini paket koji svi dostupni provideri mogu ponuditi je 10/0.7

Majke mi
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Šteta što nema više opcija kod nas. Našao sam u Bnet paket sa oko 120 Mbps download i maksimalnih 5 Mbps upload, ali je cijena, je***ih 500 kn!

Pokušat ću naći još neke druge operatere ali mislim da ništa od toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pogledaj si vipov duo paket, mislim da sam gledo da je nesto promotivo povecanje na 120 mbita 50 kn.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
13 godina
neaktivan

Super, ali tražim nadprosječnu upload brzinu, nešto tipa 10-15 Mbps, ako je to moguće u Hrvatskoj.

13 godina
Optima telekom internet

odi do nekog faksa, spoji se na njihov wifi i uploadaj koliko te volja. ili odi u knjiznicu od faksa i na njihovom kompu uploadaj video na yt. nemoj mislit da kljuznicarke provjeravaju da li si student ili ne, one samo rade svoj posao a to je posudba knjiga. ako se žično spojis brzina je 100/100 a bezicno najmanje 20/20 ako je signal dobar i ako nije wifi zagusen (i ako brzina nije limitirana u routeru). ako naiđeš na n router imat ces jos vecu brzinu

edit: ako hoces takav upload imat doma imas nekoliko opcija:kabelski bnet (jako skupo), h1 vdsl2 (pristupacno), lte mobilni net (ok ali nema flata), optika od t-coma, amisa ili nekog drugog providera

ako ti se cini skupa neka opcija mozes dijelit troskove sa susjedom, npr cijena kod bneta je oko 600 kn ali ako dijelis sa jos 2 susjeda to izađe oko 200 kn za svakoga a limit je cinimise 800 GB prije nego ti srezu brzinu (cini mi se da je brzina srezana samo u vecernjim satima, barem tako pise u njihovom kodeksu). Brzina uploada kod vipa je 6 mbps!

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 21:59 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Šaljivo. Ne postoji takav internet u hrvatskim fakultetima i knjižnicama. Načuo sam da u jednom aerodromu u Njemačkoj postoji besplatan Wi-Fi u kojem je upload oko 40 Mbps. Možda da kupim 365 karata za tamo pa da sjednem sa laptopom na klupu i stavljam video 5 sati :D.

Šalu na stranu, vip duo paket nije bio od pomoći, znači jedino rješenje je odseliti se.

13 godina
Optima telekom internet

onda mi ti objasni kako sam ja prosli tjedan u roku 2 sata uploadao oko 25 GB i jos nije ni islo punom brzinom

za skole i fakultete je brz internet je esencija i bez njega nista ne radi. pa u fakultetima ima preko 100 kompjutera i vecina je redovito zauzeta. pa nece fakulteti bit na t-comovom adsl-u od 20 mbps. u tom slucaju dovoljno je da netko skida torrente i net će bit usporen (da ne govorim da uploada). fakulteti vjerojatno imaju gigabitni link (neka netko napravi speedtest na nekoliko kompova u isto vrijeme pa ce vidjet)

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 22:15 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
17 godina
PeterFtW kaže...

Šaljivo. Ne postoji takav internet u hrvatskim fakultetima i knjižnicama. Načuo sam da u jednom aerodromu u Njemačkoj postoji besplatan Wi-Fi u kojem je upload oko 40 Mbps. Možda da kupim 365 karata za tamo pa da sjednem sa laptopom na klupu i stavljam video 5 sati :D.

Šalu na stranu, vip duo paket nije bio od pomoći, znači jedino rješenje je odseliti se.

Postoji, isprobano na vise njih, preko wirelessa i kabla.

http://www.speedtest.net/my-result/3471370484

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 22:14 (Ante).
13 godina
neaktivan

Nemam dovoljno informacija da objasnim kako. Ali mislim da u mom gradu ne postoji tolika brzina. No ako je tvoja tvrdnja točna, gdje oni nabavljaju toliku upload brzinu?

EDIT

Ja sam u Zadru btw.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 22:15 (PeterFtW).
15 godina
Optima telekom internet

ja u skoli imam 90/90 mbit brzine...uploadao sam si sve i svasta na dropbox preko kompa od skole...kvragu kad ce obicni ljudi imat takav internet u ovoj drzavi

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ajme meni, ni ne zasluzujes veci upload. Nikad cuo za carnet?

http://www.carnet.hr/o_carnetu/carnet_infrastruktura

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
13 godina
Optima telekom internet

ja ne znam koja skola/fakultet nema barem 100/100 mbps link. odi do faksa (neke srednje/osnovne skole nemaju wifi), ako nađeš eduroam mrezu neka ti neka dobra dusa da svoj account i uploadaj koliko te volja.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Ok, tu završavam raspravu, hvala na informacijama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Optima telekom internet

nismo saznali koju ces soluciju na kraju izabrat

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

hahaha reklame, da nije patka...hahaah looool{#}

jeftiniji od svih i naravno najkvalitetniji (ako cete kupit vlastiti ruter,ako cete sami otklanjati kvar i ako van rodjeni brat radi u centrali)

a jos san zaboravija da ih triba podjecat svako par tjedana koliku brzinu placas, naravno uz prijetnje raskida ugovora. standardno variranje od 0.5mbit do xmbit ovisno koliko susida gleda www.bug.hr

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.5.2014 22:28 (neduzan a kaznjen).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Postati misteriozni "freeloader" sa laptopom na leđima i sisati taj upload sa sveučilišta kao da nema sutra.

Ispričavam se gospodinu Anti na mom ne znanju o CARNetu, forum je tu zbog odgovora ali prvenstveno pitanja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Optima telekom internet

ako mozes korstit wifi od sveucilista, koristi, sveuciliste to nece ni osjetit. ako si mislio na ovo sveuciliste ono koristi eduroam i korisnicki podaci od studenta od fer-a ili bilo kojeg fakulteta koje koristi eduroam (moze bit i fakultet i iz europe) ce radit bez problema (osobno se uvjerio)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ok, hvala na tome ali opet, moj problem stoji nerješen. Ok možda mogu preko mobitela stavljat video na youtube kod nekog sveučilišta ali tražim internet za kod kuće. Izgleda da ću morat živjeti kao bizarni individual sa 0.4 Mbps upload :D

17 godina
neaktivan

Dajte odite u drugu temu ako nemate šta pametno napisati za OT topic samo spamate ....

17 godina
neaktivan
PeterFtW kaže...

Šteta što nema više opcija kod nas. Našao sam u Bnet paket sa oko 120 Mbps download i maksimalnih 5 Mbps upload, ali je cijena, je***ih 500 kn!

Pokušat ću naći još neke druge operatere ali mislim da ništa od toga.

peace_of_cake kaže...
...h1 vdsl2 (pristupacno).

Ovo sto ti je kolega predlozio.

Pod uvjetom da ti je dostupno.

Meni nije {#}

Cypher: Ignorance is bliss.
13 godina
neaktivan
Optima telekom internet

H1 Telekom ima jako prihvatljive pakete, za 200 kn do 20/2 Mbps + telefon.

I još postoje 2 nadogradnje za 50 ili 100 kn sa brzinom od 30/10 Mbps ili čak 50/15 Mbps.

Mislim da imam rješenje svoje dileme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Pod uvjetom da je dostupan VDSL na tvojoj lokaciji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Chaky kaže...

Pod uvjetom da je dostupan VDSL na tvojoj lokaciji.

Kako to točno mogu provjeriti? Upisao sam svoju adresu na njihovoj stranici i odvelo me dalje u odabir paketa. Dali to znači da je dostupno?

17 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Ako te odvelo na odabir paketa, onda je dostupno.

Ali ja bih provjerio jos jednom s sluzbom za korisnike, za svaki slucaj {#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Optima telekom internet

kad si upisao svoje podatke, da li ti je ponudilo vdsl pakete (to je kljucno)?

0 0 hvala 0
13 godina
peace_of_cake kaže...

kad si upisao svoje podatke, da li ti je ponudilo vdsl pakete (to je kljucno)?

Kak se zovu? H1 Surf & Call 20 (i vise)?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
13 godina
Optima telekom internet

ako ti je ponuđen surf & call onda si ocito sreckovic koji ima mogućnost uzet vdsl.jos samo stavi ss od routera od optime gdje se vidi gusenje linije prema koje se moze izracunat udaljenost parice ali za najtocnu procjenu obrati se forumasu pc strucnjaku

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 23:22 (peace_of_cake).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice