Ne mogu na internet pomozite ! :/

poruka: 22
|
čitano: 9.346
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
E ovako . Dobra vecer prvo !
do prije nekoliko sam imao win xp 32 bit.zbog toga sta sma kupio novu konfiguraciju (grafa,napajanje itd. ) Odlucio sma prebacit se na win 7 64 bit
Instalirao sam ga no... imam veliki problem a to je da nece opce da mi se spoji na internet ..
odem u network and sharing center , pa troobleshot i izbaci kao da fali ovo - '' The Realtek PCIe GBE Family Controller adapter is experiencing driver - or hardware'' - ''related problems''
ne znam ,pretpostavljam da je driver u pitanju jer donedavno mi je samo na xp ocitalo karticu odnosno modem prijenosni koi imam ukljucen na maticnu, ali sad moram ocito integriranno,ma nema veze ista pasta.
sto trebam radit , pomozite !!!???
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
DAJ POMOZITE NESTO PLZZ :(((((((
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Daj ime i model maticne, i naci cemo ti driver, instaliras ga, i to je to..ali ako ti je starija maticna, nisi trebao ici na 64 bit

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 4:06 (brane47).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Ne mogu na internet pomozite ! :/
maticna :

M3A78-EM Asus
socket am2
14 godina
neaktivan

Evo ti link za driver..

Klikni na lan, i onda global, skini, instaliraj, restartiraj, i trebalo bi raditi..

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 4:54 (brane47).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ipak bih preporučio svježiji driver sa realtekovih stranica:

ovdje

sandinista
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

greška ..
 kaže : ''The contents of this file cannot be unpacked.the executable you are attempting to run has been corrupted. please obtain another copy of the file. virefy its integrity and try again''.
evo ovvo mi se javlja kad pokrenem instalaciju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 5:27 (khan123).
17 godina
neaktivan
khan123 kaže...

greška ..
 kaže : ''The contents of this file cannot be unpacked.the executable you are attempting to run has been corrupted. please obtain another copy of the file. virefy its integrity and try again''.
evo ovvo mi se javlja kad pokrenem instalaciju.

kad pokreneš instalaciju sa mog ili linka koji ti je brane47 dao

sandinista
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 5:33 ((s)izgoreo).
14 godina
protjeran
s tvog ne mogu opce pokrenut jer nema opcija setup.exe ..nigdje..sve nesto okolo fajlovi..ne kontam.
14 godina
protjeran
a bih li ja mogao opet ukljucit kabel od etherneta u utor moje prijenosne mrezne kartice i installirat drivere samo direkt od nje ( model kartice mrezne )
sta mislis o tome ? jer ne vjerujem da mi ova integrirana radi baš :/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
khan123 kaže...
s tvog ne mogu opce pokrenut jer nema opcija setup.exe ..nigdje..sve nesto okolo fajlovi..ne kontam.

skini file naznačen crvenim na slici

sandinista
14 godina
protjeran
e jesam i sta sad ?
17 godina
neaktivan
khan123 kaže...
e jesam i sta sad ?

pa pokreni instalaciju, to je zip arhiva, otvori folder naznači folder koji je unutra pod imenom Install_Win7_7046_07202011 i povuci na desktop, moraš iz arhive iskrcati fileove, kad to učiniš, pokreni setup.exe

možeš i ovako kako je prikazano na slici:

sandinista
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 5:55 ((s)izgoreo).
14 godina
protjeran
ma jesam to brajo moj,ali kad pokrenem pri kraju instalacije izbaci grešku da nije dobro odradjena installacija ..kao nije sucefoull installed device..
:/
15 godina
Odi u device menager i tamo deinstaliraj driver od mrežne. Zatim odi do windows update i pokreni ga.
Freedom is just another word for nothing left to loose ...
14 godina
neaktivan
khan123 kaže...

u tom slučaju ovako:

control panel-> system->device manager->ajde na network adapters-> desni klik na mrežnu karticu i odaberi update driver..u sljedećem prozoru odaberi browse my computer for driver i odaberi mu točan folder di ti je taj driver.. to je to!  javi rezultat{#}

15 godina

Isprike autoru sto se ubacujem u temu, pa da ne otvaram novu, imam isti problem

imam jedan internet i 2 kompa, trenutno internet imam na ovom slabijem kompu, pa sam htio samo zamijenit kompove(prvo sam samo kuciste donijeo i sve spojio od starog kompa u novo kuciste) i kreno instalirat internet kao sto sam to radio na na starom kompu(winxp, a na novom je windows7) i sve zavrsim, napravim konekciju, i nece se spojiti nego mi izbaci error da je nesto krivo spojeno, a kad spojim u stari komp sve normalno radi, neznam u cemu je problem.

konfa je pod moj pc.

★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
win4crazzy kaže...

.. i kreno instalirat internet kao sto sam to radio na na starom kompu(winxp, a na novom je windows7) i sve zavrsim, napravim konekciju, i nece se spojiti nego mi izbaci error da je nesto krivo spojeno, a kad spojim u stari komp sve normalno radi, neznam u cemu je problem.

- koji ISP?

- koji ADSL modem?

- kako se spajaš? (žica-wlan)

- ''sve završim, napravim konekciju'' ? kako napraviš konekciju, priključiš mrežni kabel?

Instaliran mrežni driver LAN/WLAN? Ispravan kabel (ako imaš dva PCa imaš i dva kabla), ili neispravan-pogrešan port -pokušaj drugi port. Koje su postavke routera (modema), dali prolazi ping itd..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
ihush kaže...
win4crazzy kaže...

.. i kreno instalirat internet kao sto sam to radio na na starom kompu(winxp, a na novom je windows7) i sve zavrsim, napravim konekciju, i nece se spojiti nego mi izbaci error da je nesto krivo spojeno, a kad spojim u stari komp sve normalno radi, neznam u cemu je problem.

- koji ISP?

- koji ADSL modem?

- kako se spajaš? (žica-wlan)

- ''sve završim, napravim konekciju'' ? kako napraviš konekciju, priključiš mrežni kabel?

Instaliran mrežni driver LAN/WLAN? Ispravan kabel (ako imaš dva PCa imaš i dva kabla), ili neispravan-pogrešan port -pokušaj drugi port. Koje su postavke routera (modema), dali prolazi ping itd..

t-com

siemens a 100

zica

prikljucim kabel a i napravim na kompu konekciju za spajanje na internet

mrezni driver? jedino sto sam instalirao je neki cd sto sam dobio uz internet

nemam dva kabela, samo sam prebacio onaj usb iz starog u novi, nis drugo nisam diro

e to neznam, kako se to provjerava

16 godina
win4crazzy kaže...
..

t-com

siemens a 100

zica

nemam dva kabela, samo sam prebacio onaj usb iz starog u novi, nis drugo nisam diro

-nabavi switch (50-70kn), spoji mrežno (ne USB), Za sedmicu sigurno nema drivera.. ili traži, proizvođača i model znaš, ..

edit: bolja opcija je neki router s WAN portom (i WLANom 150-250kn), na njemu se konfigurira dailup ili route i to je to. ili ..

-btw, Tcom ti je odavno trebao zamijeniti modem, novijim modelom, traži.. tad možeš bez switcha spojiti dva PCa (i wlan).

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 11:02 (ihush).
15 godina
ihush kaže...
win4crazzy kaže...
..

t-com

siemens a 100

zica

-nabavi switch (50-70kn), spoji mrežno (ne USB), Za sedmicu sigurno nema drivera.. ili traži, proizvođača i model znaš, ..

edit: bolja opcija je neki router s WAN portom (i WLANom 150-250kn), na njemu se konfigurira dailup ili route i to je to. ili ..

-btw, Tcom ti je odavno trebao zamijeniti modem, novijim modelom, traži.. tad možeš bez switcha spojiti dva PCa (i wlan).

znaci nazovem tcom i samo trazim da mi zamijene modem(dali trebam navest neki razlog) i kad dodju do mene da im kazem da zelim oba kompa umrezit ili nesto drugo :D

a kakav je taj router s wan portom po cemu je bolji od switcha, jbg noob sam u tim stvarima, nikad ih necu shvatit

16 godina
win4crazzy kaže...
..

znaci nazovem tcom i samo trazim da mi zamijene modem(dali trebam navest neki razlog) i kad dodju do mene da im kazem da zelim oba kompa umrezit ili nesto drugo :D

a kakav je taj router s wan portom po cemu je bolji od switcha, jbg noob sam u tim stvarima, nikad ih necu shvatit

-nemaš razloga objašnjavati, niti ti iz tog razloga oni nešto trebaju dati (nemaju oni ništa s tvojih 2-PCa, zapravo njima nije u interesu da ti to omoguće..). To su prvi modeli ADSLa, odavno povučeni-zamjenjeni. Recimo zbog MaxTVa, wirelessa, brzine koju taj model može isporučiti itd.. To je dio opreme koji dobijaš. Ostaje jedino 'pitanje' zašto ti već nisu dali novi uređaj (stari im nije potreban, vjerojatno će ti ga ostaviti..).

- dakle, dovoljno je reči da je stari model i da želiš WLAN. Naravno, uvjek ti uvale ugovor... produljiš ga i to je to. Ili promjeni operatera i dobiješ sve (što napomeneš ako oni to ne žele dati).

- ADSL 'kutijica' je zapravo skup nekoliko uređaja, modem, router, DHCP server, WLAN, switch ... dok je sam switch recimo kao razvodna letva za struju, odnosno za mrežne portove. Jedan router može služiti za 250 PCa, o broju portova (switcha-huba) ovisi koliko ih možeš fizički spojiti.

- Uređaj koji se dobije od ISPa ima razna ograničenja, oni stavljaju svoj firmware i zaključavaju neke inače normalne funkcije, kao i za MaxTV 1-2 port je za LAN-PC, 3-4 za TV. Uvjek imaš modem od ISPa, dok je router dobro imati svoj ali za 99% korisnika nije bitna razlika to što je onemogućeno. Router s WANportom može služiti za npr CarNET opciju ili na Bnet-u..

- Danas je WLAN (wireless-LAN, bežično) često potrebna 'sitnica', pa radije da to 'kutijica' ima. Svi ISPovi dijele iste uređaje ali nemaju sve opcije ili recimo Gigaset ima USB port.. recimo zamjenom uređaja ili promjenom operatera izgubiš neku funkciju.. tad je bolje imati svoju opremu neovisnu o tim pronjenama. Npr, AMIS stalno kenjka s LANom, par mjeseci ima sheranja, par mjeseci nema.. Zato je prednost imati svoj uređaj, ali realno nepotrebno za većinu.

Switch je recimo nepotreban ako imaš dovoljno priključaka, uvjek može biti koristan kod recimo razvlačenja mreže po kući... to je 'glupa' kutijica od koje je smo gluplji HUB.

biti nOOb je OK i ja sam.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice