Limitirani broj uređaja spojenih na wireless

poruka: 5
|
čitano: 1.209
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Nakon što sam uzeo drugi uređaj za "Range Extender" dogodio mi se problem da više ne mogu spojiti sve uređaje tako da svi imaju pristup internetu. Ograničenje je na možda nekih 5 uređaja istovremeno i često mi se događa da se jedan uređaj ne želi spojiti na wireless, ali kad jednog od onih koji su spojeni isključim, onda se novu uređaj spoji čim uključim WiFi.

Prvo sam probao svim uređajima staviti Static IP i to je jedno vrijeme funkcioniralo i radilo se normalno, ali sad je opet počelo raditi probleme.

Inače, na taj Range Extender je žicom spojen jedan komp, a od uređaja koji se spajaju na WiFi imam kompjuter, laptop, tablet, 6 mobitela i ponekad printer.

Za taj Range Extender koristim EdimaxBR-6428nc uređaj: http://www.edimax.us/download/manual/BR-6428nS_V2_nC_Manual.pdf

Kad uđem u postavke uređaja, tamo ne vidim ništa što bi se moglo promjeniti što se tiče ovoga. Čak uopće ne vidim išta da se može mjenjati osim passworda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Re: Limitirani broj uređaja spojenih na wireless

Ti range extenderi inace nisu neka sreca. Kad god sam pokusao to koristiti t je islo kilavo... Ja uvijek ako mora tako raditi kupim najjeftiniji accespoint i router spojimm ih kratkim kabelom podesim i gurnem pod krevet ili negdje drugo da se ne vide....Acces point prima signal salje kabelom u router a on pravi svoju mrezu sa full signalom....

12 godina
neaktivan

Spajanje žicom kod mene nije izvedivo tako da mi tvoj prijedlog previše ne pomaže.

A s druge strane, ja nemam problema sa brzinom. Uređaji koji se uspiju spojiti imaju max. brzinu od 10 Mbit koliko plaćam T-Comu. Problem je jedino to što ne mogu spojiti sve uređaje istovremeno neki najviše 5

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Limitirani broj uređaja spojenih na wireless
Koji ti je primarni ruter? Pogledaj malo u naprednim postavkama rutera da ti nije tamo limitirano na max 5 uredaja.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
neaktivan

Primarni je T-Comov ZTE 931 VII router, ali mislim da nije do njega jer pored onih 5 uređaja koji su spojeni na Range Extender, na taj primarni mogu još spojiti sve ostale uređanje (normalno, kad ih približim tom routeru, inače su izvan dosega).

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice