Na jednom kompu internet radi savršeno.
Kada sam odnio d-link i prespojio ga na drugi kompjuter piše mi limited or no connectivity
prije je sve radilo savršeno,danas neće nikako
rješenja ???
Kada sam odnio d-link i prespojio ga na drugi kompjuter piše mi limited or no connectivity
rješenja ???
rješenja ???
windowsi su u pitanju?
jel static ip ili automatski?
daj malo više informacija pa čemo znat odgovor..
rješenja ???
windowsi su u pitanju?
jel static ip ili automatski?
daj malo više informacija pa čemo znat odgovor..
ip je static koliko ja znam
sad sam nešto prčkao,pisalo mi je signal strenght excellent,da sam connected ali opet nije htjelo otvarat stranice
wtf
Jesi siguran da si dobro adrese i DNS-ove upiso
.
-static, primijeni u neku slobodnu adresu (prvi idući broj) ili konkretnije postavi na automatic.
To obično piše ako ti router ne uspije dodjeliti tcp/ip postavke preko dhcp-a zbog nekog razloga, uglavnom zato što je smeće.
Tako da ćeš u tom slučaju morati sam podesiti DNS-ove a možda i ip adresu, subnet i gateway.
Pomaže i repair veze ili restart routera
To obično piše ako ti router ne uspije dodjeliti tcp/ip postavke preko dhcp-a zbog nekog razloga, uglavnom zato što je smeće.
Tako da ćeš u tom slučaju morati sam podesiti DNS-ove a možda i ip adresu, subnet i gateway.
Pomaže i repair veze ili restart routera
sam podesio ip adresu,subnet i gateaway,piše da je connected i signal strenght excellent ali opet neće da otvori stranice
nije do browsera jer ne radi ni na firefoxu ni na exploreru
nije do konekcije jer se na ovom kompjuteru isto spajam i veza radi savršeno
restartovo sam ruter,kliknuo sam i repair ali ništa nije pomoglo
zna li itko ??
.
-static, primijeni u neku slobodnu adresu (prvi idući broj) ili konkretnije postavi na automatic.
kako postavit na automatic ???
properties od mreže (u sys trayu?) ili u contorl panelu.. pod TCP/IP postavkama, odabereš opciju 'automaticaly obtain IP address..' isto za DNS. Suprotno od postupka kad je postavljana fixna IP.
BTW:
-ako je dupla adresa uzrok problema dovoljno je promijeniti IP-posljednju grupu znamenki od xxx.xxx.xxx.??? npr 1 u 2
- ako je neka druga pogrešna postavka, vidi što će postaviti automatic, te brojeve možeš koristiti za runčno postavljenje (osim zadnjih...)
npr. t-com i većina ISPa ima oblik 192.168.1.xxx od 0-255 (0-spec, 1 ili 254-router/gatewaj itd,.. 127 izbjegavaj i iznad 250)
tad klasična ručna postavka izgeda: 192.168.1.2
(zadnja '2' znamenka je ta adresa koji mijenjaš na svakom računalu, sve ostalo MORA biti isto, radije koristim 101, 102 itd..)
- pod gatewaj može 192.168.1.1 (ili 254)
- pod DNS isto ili upišeš stvarne adrese ISPovih servera.
properties od mreže (u sys trayu?) ili u contorl panelu.. pod TCP/IP postavkama, odabereš opciju 'automaticaly obtain IP address..' isto za DNS. Suprotno od postupka kad je postavljana fixna IP.
BTW:
-ako je dupla adresa uzrok problema dovoljno je promijeniti IP-posljednju grupu znamenki od xxx.xxx.xxx.??? npr 1 u 2
- ako je neka druga pogrešna postavka, vidi što će postaviti automatic, te brojeve možeš koristiti za runčno postavljenje (osim zadnjih...)
npr. t-com i većina ISPa ima oblik 192.168.1.xxx od 0-255 (0-spec, 1 ili 254-router/gatewaj itd,.. 127 izbjegavaj i iznad 250)
tad klasična ručna postavka izgeda: 192.168.1.2
(zadnja '2' znamenka je ta adresa koji mijenjaš na svakom računalu, sve ostalo MORA biti isto, radije koristim 101, 102 itd..)
- pod gatewaj može 192.168.1.1 (ili 254)
- pod DNS isto ili upišeš stvarne adrese ISPovih servera.
automatic adresa je nešto 168. i još nešto
uglavnom ne počinje sa 192
a mijenjao sam ja ip adresu i piše mi da je konektirano i da sve radi ali opet neće da mi otvori stranicu
automatic adresa je nešto 168. i još nešto
uglavnom ne počinje sa 192
a mijenjao sam ja ip adresu i piše mi da je konektirano i da sve radi ali opet neće da mi otvori stranicu
- adrese nisu 'slučajne' prva dva dijela su obavezan dio korisničkih adresa. Mora biti u obliku 192.168.xxx.yyy (x-grupa, y-računala unutar grupe). standardno x=1 (stari default=0), y-po potrebi.
-ako se spajaš preko dailupa, ond vidiš vanjsku IP, možda i emuliranu mrežnu karticu preko USBa... (to je na MaxADSL-DVDu bilo defaultna instalacija).
Resetiraj router na tvorničke postavke (ugašen, stisni mali gumb-rupu čačkalicom ... desetak sekundi) s automatskom postavom IPa nakon minutu-dvije ćeš vidjeti (nadamo se) ispravnu postavku.
-prije resetiranja, provjeri dali imaš zapisano korisničko ime i lozinku jer ih treba ponovo podesiti, tad router staviš u route mod, tj da on uspostavlja poziv. To ćeš prepoznati (jer nema neki poseban naziv) tako da se pojavi rubrika za unos user i password...
riješio sam problem
napravio sam system restore i sve radi odlično